طرح تولید کنسانتره آهن
- 16 اسفند 1402
- ۰
- بازدیدها: 2,498
- دسته بندی:
طرح تولید کنسانتره آهن
امروزه سنگ آهن، پس از نفت، مهم ترین کالای استراتژیک به لحاظ ارزش محسوب می شود. سنگ آهن به عنوان چهارمین عنصر فراوان پوسته زمین (سنگ آهن) ماده اولیه تولید فولاد است و ۹۸ درصد سنگ آهن استخراج شده در سطح جهان برای تولید فولاد به کار می رود. فولاد نیز یکی از مهم ترین فلزاتی است که کشورها به خصوص کشورهای در حال توسعه برای توسعه زیرساخت ها، راه سازی، حمل و نقل و ماشین آلات و غیره از آن استفاده می کنند. در نتیجه ارتباط نزدیکی بین میزان مصرف فولاد و توسعه کشورها وجود دارد. به همین دلیل میزان تقاضای فولاد این بخش ها بر تقاضا و قیمت سنگ آهن می تواند تأثیرگذار باشد. این محصول به عنوان یک نهاده اساسی برای تولیدفولاد خام، بزرگترین بازار فلزی جهان با تجارت تریلیون دلاری درسال را تغذیه میکند و پایه و اساس زیرساخت های جهانی است. برای پاسخگویی به تقاضای روبه افزایش محصولات فولادی،تولید سنگ آهن در جهان از سال۲۰۰۰به طور چشمگیری افزایش یافته است، بنابراین ذخایر سنگ آهن با عیار بالا به طور قاب توجهی درحال کاهش است و بسیاری از ذخایر جدید با عیار پایین تر و کانیشناسی پیچیده تر استخراج میشوند.(طرح تولید کنسانتره آهن)
در جدول زیر انواع سنگ آهن و عیار آنها ذکر شده است:
تاریخچه کنسانتره آهن
از اوایل انقلاب صنعتی در اروپا، استفاده از فولاد به بخش ضروری صنعت تبدیل شده است. با افزایش تقاضای فولاد، تولید کنسانتره آهن نیز افزایش یافت. فرآوری سنگ آهن یکی از مهم ترین فرآینده های زنجیره تولید فولاد است.
کاربردهای کنسانتره آهن
کنسانتره سنگ آهن که محصول فرآیند فرآوری سنگ آهن است، کاربردهای متعددی در صنایع مختلف دارد. این محصول از اجزاء اولیه در تولید فولاد است و میتوان به عنوان ماده اولیه در کوره بلند به همراه کک و سنگ آهک برای تولید آهن مذاب استفاده شود. و سپس آهن مذاب از طریق فرآیندهای مختلف تصفیه به فولاد تبدیل شود.از دیگر کاربردهای این محصول میتوان به استفاده این محصول در کاربردهای متالورژی فراتر از تولید فولاد نیز اشاره کرد.به عنوان مثال می توان از آن در تولید فروآلیاژهایی مانند فروکروم، فرومنگنز و فروسیلیس استفاده کرد که از اجزای ضروری در ساخت انواع محصولات فولادی و آلیاژی هستند همچنین کنسانتره آهن اغلب به منظور بهبود کارایی جابجایی و حمل و نقل، گلوله سازی می شود. گلوله ها از تجمع ذرات ریز کنسانتره آهن به گلوله های بزرگتر و با اندازه یکنواخت تشکیل می شوند. سپس می توان از این گلوله ها در کوره بلند یا فرآیندهای احیای مستقیم برای تولید آهن و فولاد استفاده کرد. از دیگر کاربردهای این محصول میتوان به استفاده آن در فرآیندهای احیای مستقیم برای تولید آهن اسفنجی یا آهن احیا شده مستقیم (DRI) اشاره کرد.همچنین این محصول در تولید سیمان به عنوان منبع اکسید آهن کارآمد است. به طور کلی، کنسانتره سنگ آهن یک محصول همه کاره با طیف وسیعی از کاربردها در صنایعی مانند فولادسازی، متالورژی، تولید سیمان و تولید مواد شیمیایی است. اهمیت آن به عنوان یک ماده خام در تولید فولاد و سایر محصولات مبتنی بر آهن، آن را به یکی از اجزای حیاتی اقتصاد جهانی تبدیل می کند.(طرح تولید کنسانتره آهن)
کد آیسیک مرتبط با طرح تولید کنسانتره آهن
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت ها و زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد آیسیک طرح تولید کنسانتره آهن به شرح جدول ذیل می باشد.
نام محصول | کد آیسک |
کنسانتره آهن | ۱۳۱۰۴۱۲۳۰۹ |
کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح تولید کنسانتره آهن
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد تعرفه گمرکی تولیدکنسانتره آهن به شرح جدول ذیل می باشد.
شرح محصول | کد تعرفه گمرکی | ||
کنسانتره آهن | ۲۶۰۱۱۱۵۰ |
تحلیل بازار جهانی صنعت تولید کنسانتره آهن
در نمودارهای زیر میزان ذخایر سنگ آهن از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۲۱ و میزان پراکندگی معادن سنگ آهن درجهان آمده است:
میزان ذخایر سنگ آهن از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۲۱ (واحد میلیارد تن)
پراکندگی معادن سنگ آهن درجهان
روند تولید سنگ آهن در جهان از سال ۲۰۰۶ تا سال ۲۰۲۱ با نوساناتی همراه بوده و در مجموع میزان تولید افزایش پیدا کرده است.در ادامه نمودار تولید سنگ آهن آورده شده است.
روند تولید سنگ آهن از سال ۲۰۰۶ تا سال ۲۰۲۱ (واحد میلیون تن)
همچنین در جدول زیر میزان ذخایر و تولید سنگ آهن درکشورهای شاخص در سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ آورده شده است:
وضعیت تجاری سنگ آهن در سال ۲۰۲۰
تحلیل بازار داخلی تولید کنسانتره آهن
درکشور ماطی سال های گذشته بنگاه های بزرگ وفعال دربخش معدن و صنایع معدنی اقدامات موثری را در جهت گسترش و حفظ بازارهای جهانی انجام داده اند،به طوری که امروزه توانسته ایم جز۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد خام درجهان باشیم اما نکته قابل تامل اینجاست که برای حفظ دستاوردهای حاصل شده و ادامه حرکت در این مسیر باید مطابق با شرایط و نیاز روز برنامه ریزی و سرمایه گذاری کرد و دراین خصوص باید زمانبر بودن فصول مختلف مطالعات، اکتشاف، اجرا و بهره برداری رامورد توجه قرار داد. بررسی روند تغییرات جهانی درحوزه معدن به ویژه درکشورهای تولیدکننده ومصرف کننده اصلی جهان برلزوم تغییر واصل حسیاست های معدنی داخلی تاکید دارد و لازم است با سرمایه گذاری مناسب علاوه بر افزایش تولید،برای کاهش هزینه ها نیز برنامه ریزی شود و بخشی از درآمد حاصل از رشد قیمت کامودیتی ها،دربخش اکتشاف،شناسایی ذخایر جدید،تکمیل وتوسعه زنجیره فراوری و گسترش زیرساخت های حمل ونقل سرمایه گذاری شود.همچنین با برنامه ریزی جامع جهت تامین مواد اولیه(توسعه اکتشافات درعمق،خرید معادن درخارج کشور،استفاده ازسنگ آهن کم عیار وباطله و……..) درجهت رفع این مشکل قدم برداشت.(طرح تولید کنسانتره آهن)
معادن داخلی سنگ آهن
در ادامه جدول لیست معادن آهن ایران آورده شده است:
در مورد معادن نیز میتوان گفت معادن چادرملو با ذخیره تقریبی ۵۰ میلیون تن و دستیابی به توده معدنی درمعدن ۱۹D باذخیره ۱۰۰ میلیون تنی از بازیگران اصلی صنعت سنگ آهن و فولاد درکشور می باشد همچنین منطقه معدنی گلگهر با داشتن معادن غنی ازسنگ آهن به عنوان یکی ازمطرح ترین قطب های فعال معدنی وصنعتی درخاورمیانه است که دارای قابلیت های بسیاری برای تبدیل شدن به یک منطقه بزرگ و رقابتی درسطح ایران و حتی جهان میباشد.سنگ آهن گلگهر در ۶ آنومالی مجزا با ذخیره زمین شناسی حدود ۱۲۰۰ میلیون تن و ذخیره قابل استخراج ۴۵۰ میلیون تن است.
تولید کنسانتره آهن
در قسمت ظرفیت اسمی و تولید کنسانتره طی سال های ۹۲ تا ۹۹ باید گفت با رشد متوسط ۸۱/۱۲ درصدی بصورت سالیانه مواجه بوده ایم:
ظرفیت اسمی وتولید واقعی کنسانتره
به طور خلاصه در بحث ظرفیت و تولید کنسانتره میتوان گفت درمجموع۳۳ واحد عملیاتی با ظرفیت اسمی ۶۲.۸میلیون تن در زمینه تولید کنسانتره سنگ آهن فعال می باشند.واحدهای مذکور درسال۱۳۹۹درمجموع ۴۹.۷۱ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن تولید کرده اند که دو شرکت گل گهر و چادرملو درمجموع سهم۴۰ درصدی از آن را دارند.
پیش بینی موازنه عرضه و تقاضا تا سال ۱۴۰۵
مشکلات صنعت تولید کنسانتره آهن
پس ازبررسی های انجام شده کمبود نقدینگی و تجهیزات معدنی درصدر مشکلات بوده و مشکل زیرساخت و اکتشاف تکمیلی درپایین ترین اولویت قرار دارد. این درحالی است که این دوفاکتور ازمهم ترین چالشهایی هستندکه نگرانی ها در خصوص رفع مشکلات مذکور درحمایت از صنایع مصرف کننده را کاهش داده و در برنامه ریزی های آتی مربوط به استفاده ازظرفیت های موجود موثر باشند.
تحلیل swot تولید کنسانتره آهن
نقاط قوت
. ذخایر فراوان: ذخایر سنگ آهن به طور گسترده در سرتاسر جهان توزیع شده است و از عرضه ثابت مواد خام برای تولید کنسانتره اطمینان حاصل می کند.
. ضروری برای صنعت فولاد: کنسانتره سنگ آهن یک عنصر کلیدی در فولادسازی است که یک صنعت اساسی برای حمایت از بخش های مختلف اقتصاد است.
. پیشرفت های تکنولوژیکی: پیشرفت در فناوری های معدن، پردازش و حمل و نقل باعث بهبود کارایی و کاهش هزینه های تولید شده است.
. تقاضای بالا: رشد تقاضا برای فولاد در بخش های ساختمانی، زیرساختی و تولیدی، تقاضا برای کنسانتره سنگ آهن را افزایش می دهد.
نقاط ضعف:
. اثرات زیست محیطی: استخراج و فرآوری سنگ آهن می تواند اثرات زیست محیطی نامطلوبی از جمله تخریب زیستگاه، آلودگی آب و انتشار گازهای گلخانه ای داشته باشد.
. نوسان قیمت: نوسانات قیمت سنگ آهن به دلیل عواملی مانند شرایط اقتصادی، تنش های ژئوپلیتیکی و پویایی عرضه و تقاضا می تواند بر سودآوری تأثیر بگذارد.
. وابستگی به زیرساخت: تولید کنسانتره سنگ آهن متکی به شبکه های حمل و نقل کارآمد، بنادر و زیرساخت های انرژی است که ممکن است مستعد اختلال باشند.
. کاهش منابع: بهره برداری بیش از حد از ذخایر سنگ آهن بدون شیوه های مدیریت پایدار می تواند منجر به کاهش منابع و تخریب محیط زیست شود.
فرصت ها:
. بازارهای نوظهور: اقتصادهای رو به رشد و شهرنشینی در کشورهای در حال توسعه فرصت هایی را برای افزایش تقاضا برای فولاد و کنسانتره سنگ آهن ایجاد می کند.
. نوآوری فناورانه: تلاش های تحقیق و توسعه مستمر می تواند به نوآوری های فن آوری برای روش های فرآوری سنگ آهن کارآمدتر و پایدار منجر شود.
. یکپارچه سازی عمودی: ادغام عمودی در فعالیت های پایین دستی مانند تولید یا بهره برداری فولاد می تواند ارزش بیشتری را از زنجیره تامین کنسانتره سنگ آهن بگیرد.
. پایداری زیستمحیطی: سرمایهگذاری در روشهای استخراج و فرآوری سازگار با محیط زیست میتواند شهرت و رقابت تولیدکنندگان کنسانتره سنگ آهن را افزایش دهد.
چالش ها:
. تغییرات نظارتی: تغییرات در مقررات زیست محیطی، سیاست های تجاری یا قوانین معدن می تواند بر محیط عملیاتی تأثیر بگذارد و هزینه های انطباق را افزایش دهد.
. رقابت: رقابت شدید بین تولیدکنندگان کنسانتره سنگ آهن و جایگزین هایی مانند ضایعات فلزی و مواد جایگزین، سهم بازار و سودآوری را تهدید می کند.
. عدم اطمینان اقتصادی: رکود اقتصادی، اختلافات تجاری و تنش های ژئوپلیتیکی می تواند منجر به کاهش تقاضای فولاد و کاهش قیمت سنگ آهن شود.
فرآیند تولید کنسانتره آهن
ذخایر سنگ آهن معمولاً در معادن بزرگ و رو باز یا معادن زیرزمینی یافت و توسط ماشین آلات سنگین استخراج می شوند. سنگ آهن استخراج شده توسط سنگ شکن ها به قطعات کوچکتر خرد و به صورت ذرات ریز در آسیاب های گلوله ای یا آسیاب های میله ای آسیاب می شود.این روند به آزادسازی مواد معدنی آهن از کانیهای گنگ کمک میکند و غلظت آهن را در سنگ معدن افزایش میدهد. جداسازی مغناطیسی برای حذف مگنتیت و سایر مواد معدنی مغناطیسی از کنسانتره سنگ معدن صورت می گیرد.سپس فرآیند فلوتاسیون برای جداسازی سیلیس و سایر ناخالصی ها از کنسانتره انجام میگیرد. در نهایت کنسانتره آهن غلیظ شده و برای حذف آب اضافی فیلتر می شود.
در ادامه یک شماتیک کلی از فرآیند تولید کنستانتره آهن آمده است:
خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار تولید کنسانتره آهن
ظرفیت تولید سالیانه : ۲۰۰ هزار تن
مساحت زمین موردنیاز : ۱۰۰ هزار مترمربع
زیربنای کل : ۸ هزار مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۲ میلیون دلار
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۹ هزار دلار
نرخ بازده داخلی : ۵۶.۹۶ درصد
درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید: [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
دانلود طرح توجیهی دانه بندی مواد اولیه کارخانه کنسانتره سنگ آهن
تومان۸۷۰.۰۰۰
در طی سالیان گذشته که در حوزه مشاوره سرمایهگذاری و تهیه طرحهای توجیهی و مطالعات امکانسنجی فعالیت داریم، در برخی موارد به سرمایه گذارانی مواجه می شویم که بدنبال دستیابی به داده ها و اطلاعات موردنیاز ابتدایی جهت شناخت پروژه های مختلف سرمایه گذاری هستند، یکی از شیوه های دستیابی به اطلاعات مذکور استفاده از طرح های تیپ یا مقدماتی و البته بروز میباشد.
به منظور ارائه داده های اولیه موردنیاز به سرمایه گذاران، علاقمندان و … سعی کرده ایم در قالب فایل هایی با دیتاهای بروز فنی، مالی و آماری نیاز اولیه متقاضیان را فوری و البته تا حد بسیاری نزدیک به واقعیت فعلی سرمایه گذاری در ایران برطرف نمائیم.
مشخصات فایل طرح توجیهی دانه بندی مواد اولیه کارخانه کنسانتره سنگ آهن به شرح زیر است:
عنوان پروژه: طرح توجیهی دانه بندی مواد اولیه کارخانه کنسانتره سنگ آهن
قیمت مبنای دلار در زمان تهیه گزارش: ۵۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت تولید سالیانه: ۹۰,۰۰۰ تن
میزان سرمایه گذاری طرح: ۳۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان
نرخ بازده داخلی (IRR): 31.55درصد
فرمت فایل: ورد + پی دی اف
حجم فایل ورد طرح: ۶.۷مگابایت
حجم فایل پی دی اف طرح: ۱۰.۷۵ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی: ۶۹ صفحه
تاریخ آخرین بروزرسانی طرح: اردیبهشت ۱۴۰۲
دانلود PDF صفحات ابتدایی و فهرست محتوایی فایل
پیشنهاد می شود در هنگام پرداخت، کاربر سایت شوید تا در صورت ثبت هر گونه بروزرسانی در فایل، دسترسی رایگان به فایل بروزشده داشته باشید، ضمن اینکه از طریق پنل کاربری همواره به کلیه فایل های خریداری شده دسترسی خواهید داشت.
ما بهعنوان یک مشاور سرمایهگذاری میتوانیم به همه کسبوکارهای قانونی و مشروع در مقیاس صنایع متوسط و بزرگ کمک کنیم. ارائه ایده سرمایهگذاری، مطالعه بازار، طرح توجیهی، مشاوره تامین ماشینآلات و … ازجمله کارهایی است که ما انجام میدهیم. بااینهمه در برخی از صنایع خاص ممکن است ما بهترین انتخاب نباشیم. ما خوشحال میشویم مشخصات پروژه شمارا بدانیم در صورت عدم تناسب بهصورت محرمانه به شما اعلام میکنیم و یا در صورت نیاز مشاور متناسب را به شما معرفی میکنیم.
با کلیک بر روی گزینه خرید لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید. فایل بلافاصله هم در پنل کاربری شما ذخیره می گردد و هم لینک دانلود آن به ایمیل شما ارسال میگردد.
توضیحات
در طی سالیان گذشته که در حوزه مشاوره سرمایهگذاری و تهیه طرحهای توجیهی و مطالعات امکان سنجی فعالیت داریم، در برخی موارد به سرمایه گذارانی مواجه می شویم که به دنبال دستیابی به داده ها و اطلاعات موردنیاز ابتدایی جهت شناخت پروژه های مختلف سرمایه گذاری هستند، یکی از شیوه های دستیابی به اطلاعات مذکور استفاده از طرح های تیپ یا مقدماتی و البته بروز میباشد.
به منظور ارائه داده های اولیه موردنیاز به سرمایه گذاران، علاقمندان و … سعی کرده ایم در قالب فایل هایی با دیتاهای بروز فنی، مالی و آماری نیاز اولیه متقاضیان را فوری و البته تا حد بسیاری نزدیک به واقعیت فعلی سرمایه گذاری در ایران برطرف نمائیم.
مشخصات فایل طرح توجیهی دانه بندی مواد اولیه کارخانه کنسانتره سنگ آهن به شرح زیر است:
عنوان پروژه: طرح توجیهی دانه بندی مواد اولیه کارخانه کنسانتره سنگ آهن
قیمت مبنای دلار در زمان تهیه گزارش: ۵۰.۰۰۰ تومان
ظرفیت تولید سالیانه: ۹۰,۰۰۰ تن
میزان سرمایه گذاری طرح: ۳۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان
نرخ بازده داخلی (IRR): 31.55درصد
فرمت فایل: ورد + پی دی اف
حجم فایل ورد طرح: ۶.۷مگابایت
حجم فایل پی دی اف طرح: ۱۰.۷۵ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی: ۶۹ صفحه
تاریخ آخرین بروزرسانی طرح: اردیبهشت ۱۴۰۲
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.