
طرح فرآوری کائولینیت
- ۲۴ دی ۱۳۹۹
- 0
- بازدیدها: 142
- دسته بندی:
طرح فرآوری کائولینیت
کائولینیت با فرمول شیمیایی Al2Si2O5(OH)4 یک کانی رسی است و در گروه کانیهای صنعتی قرار دارد. کانیهای مشابه کائولینیت، شامل ایلیت، هالویزیت و دیکتیت، توسط اشعه X و پاسخهای شیمیایی از آن قابل تفکیک میباشد. این کانی را میتوان به فراوانی در آلمان، چکواسلواکی، انگلستان، فرانسه و چین یافت. کائولینیت به لحاظ تئوریک دارای 54/46 درصد سیلیکا (SiO2)، 5/39 درصد اکسید آلومینیم (Al2O3) و 96/13 درصد آب است. تنها دو سوم موقعیتهای اکتاهدرال توسط اتمهای آلومینیم پر شده است. اتمهای آلومینیم توسط چهار اکسیژن و هشت هیدروکسیل احاطه شده است. بار الکتریکی در واحدهای ساختمانی رسهای گروه کائولین متوازن است. تفاوت بین کانیهای گروه کائولین بستگی به روش پشته شدن لایهها بر روی هم دارد. خاکهایی که دارای کائولینیت زیادی هستند اصطلاحاً رس چینی یا کائولین نام دارند. کائولین نام یکی از استانهای کشور چین است که مقادیر قابل ملاحظهای از این نوع خاک را دارد. کائولینیت ماده اصلی ظروف چینی و خاک سفید و نرمی است که از هوادهی شیمیایی کانیهای سیلیکات آلومینیوم همچون فلدسپار به ویژه در آب و هوای گرم و مرطوب مثل جنگلهای حارهای به وجود میآید. هر چه به سمت مناطق خنکتر و خشکتر میرویم کائولینیت کم میشود و در عوض نسبت کانیهای رسی همچون ایلیت (در هوای سردتر) و یا اسمکتیت (در هوای خشکتر) افزایش مییابد. در برخی مناطق دنیا آلودگی با اکسید آهن باعث شده است که رنگ این کانیها به قرمز متمایل شود. کائولینیت را در سرامیکسازی، طب، افزودنیهای خوراکی، خمیر دندان و مواد لامپهای مهتابی و مواد آرایشی بکار میبرند. کائولینیت دارای ظرفیت چروک-تورم و نیز ظرفیت تبادل کاتیونی اندک است و به راحتی و با سرعت و با مقدار اندکی آب اشباع شده و خمیر ایجاد میکند. خمیر کائولینیت بعد از پختن در 530 درجه سانتیگراد، حالت سفتی پیدا میکند. از این خاصیت برای تولید «ظروف چینی» استفاده میشود. اگرچه غیر از کائولینیت مواد و خاکهای دیگری نیز به آن افزوده می شود. کائولینیت به دلیل ساختار ساده و بدون بار الکتریکی خود، دارای ظرفیت جذب آب بالایی نیست، قدرت تبادل کاتیونی ندارد و قادر به ایجاد سوسپانسیون در غلظتهای کم نیست. به همین دلیل کارایی چندانی در جیره غذایی طیور ندارد. با این وجود رسهای کائولین را میتوان برای افزایش راندمان انرژی جیره بکار برد، بدون اینکه در جهت افزایش رشد و بهبود کیفیت لاشه جوجهها از آن انتنظاری برود. هر چه ذرات کائولین ریزتر باشد بهتر است. کائولین خوب، انرژی هر گرم غذا را به اندازه دو کالری افزایش میدهد. دلیل آن کاهش سرعت عبور مواد از دستگاه گوارش است.
تاریخچه کائولینیت
در اواسط دوران تانگ، قبل از ميلاد مسيح، صنعتگران چيني قدم هاي نخستين را در تصفيه و پاك نمودن مواد اوليه جهت توليد كالاهايي برتر و عاري از نقص برداشته بودند. اين تحولات ابتدا منجر به ساخت برخي ظروف سفالين با سنگنما به رنگ سفيد شد كه در تهيه آنها از خاك كائولن استفاده ميگرديد. آميختن فلدسپات ها با كائولن منجر به تهيه ظروف مزبور گرديد. كه نوع بدنه آنها از استحكام، سفيدي متمايل به زرد و شفافيت متوسطي برخوردار بوده است.
به علت استقبال فراوان از اين ظروف، عرضه آنها در بازارهاي جهاني افزايش پيدا كرد. اولين كارخانجات صنعتي ظروف پرسيلن يا چيني در چينگ ـ ته ـ چن تأسيس شد كه صدها سال در اين زمينه فعاليت ميكردند. يكي از كشفيات قابل توجهي كه در آن زمان حاصل گرديد و بعدها مورد تقليد و دوباره سازي ساير صنعتگران قرار گرفت. استفاده از كبالت بخاطر رنگ آبي حاصل از آن در ترسيم نقوش بر روي ظروف مزبور بود. كبالت قبلاً بوسيله ايرانيان بر روي ظروف سفالين مورد استفاده قرار گرفته و از طريق آنها نيز به صنعتگران چين منتقل شده بود. بطور كلي تمام مراحل ساخت، اصول اوليه و فرمول چگونگي تهيه چيني آلات هميشه نزد چينيان مخفي نگهداشته ميشد و آنها همواره اين اسرار را بصورت گنجي پاسداري ميكردند.
سنگ کائولن برحسب نوع پیوندهایش به دو گروه پیوند نرم و سخت طبقه بندی می شود:
مصارف سنگ کائولن با پیوند نرم عمدتاً در صنایع کاشی، چینی و سرامیک سازی است.
مصارف سنگ کائولن با پیوند سخت در صنایع لاستیک سازی و کاغذ سازی می باشد.
کاغذسازی
استفاده از کائولن در کاغذسازی باعث نرمی کاغذ خواهد شد و جذب جوهر، درخشندگی، ارزانی و پوشش مناسب از دیگر مزیت های استفاده از کائولن در صنایع کاغذسازی است.
کاغذ حتی اگر خلل وناهمواری های بین الیاف سلولزی آن بوسیله پر کننده معدنی پر شده باشد به منظور استفاده در فرآیندهای کارهای چاپی مدرن، تا زمانی که پوشش سطح را نداشته باشد مناسب نیست. استفاده از پر کننده در خمیر کاغذ بخشی از شکاف ها و درزهای بین الیاف سلولز را پر کرده، لذا بسیاری از نقاط ریز مرکب چاپ در این نقاط بدرستی قرار نگرفته و کیفیت کار چاپ کاهش مییابد. پوشش سطحی در روی کاغذ بعث نرمی، جلاء و قدرت جذب مرکب چاپ میشود. پوشش مناسب باعث افزایش کاربرد کاغذ میگردد.
رنگ سازی
استفاده از کائولن در رنگ سازی پلاستیک سبب کنترل ویسکوزیته می شود. 10 % کائولن در رنگ سازی مورد مصرف دارد و باعث بالا رفتن قدرت پوششدهی، روان کنندگی و پخشکردن رنگ میشود. در رنگ سازی از کائولن مرغوب و خالص به صورت ماده رنگی و پرکننده بهره می گیرند. در رنگهایی که با آب شسته میشِوند نیز انواع کائولن درشتدانه نوع مات و انواع کائولن ریزدانه نوع شیشهای را ایجاد میکنند.
لاستیک سازی
در صنعت لاستیک سازی نیز کائولن را به عنوان ماده پرکننده به کار می برند. کائولن مقاومت در برابر سایش و صلبیت آن را افزایش میدهد.از کائولن خالص و نرم در لاستیک های نرم نظیر کاشی های لاستیکی و کائولن ناخالص در تهیه در لاستیک های سخت نظیر پاشنه و کف در کفش ها و لاستیک خودرو ها استفاده می شود.
کد آیسیک مرتبط با صنعت فرآوری کائولینیت
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک فرآوری کائولینیت 1410412335
کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت فرآوری کائولینیت
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی مواد ضدعفونی کننده ها 25070090 / 25070010 میباشد.
وضعیت واحد های فعال فرآوری کائولینیت
در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فرآوری کائولینیت در کشور به تفکیک استان آمده است .
وضعیت واردات و صادرات فرآوری کائولینیت
نمودار واردات و صادرات مواد فرآوری کائولینیت در کشور به تفکیک سال در شکل زیر آمده است.
مراحل اخذ جواز تاسيس و پروانه بهره برداری صنایع معدنی
برای مشاهده مراحل اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری صنایع معدنی کلیک کنید