طرح پرورش استار فروت (3)

طرح کاشت و پرورش استار فروت

استار فروت یا کارامبولا میوه محبوب در سراسر جنوب شرقی آسیا، جنوب اقیانوس آرام و بخش هایی از شرق آسیا است. درخت استار فروت علاوه بر مناطق بومی در بسیاری از نقاط دنیا کاشته می‌شود. این میوه یک شکل منحصر به فرد و بسیار زیبایی دارد و زمانی که میوه به صورت عرضی برش داده می‌شود به شکل ستاره است به همین دلیل به آن استار فروت یا میوه ستاره ای می‌گویند. کل میوه خوراکی است و گاهی اوقات در پخت و پز هم استفاده می‌شود و به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این میوه همچنین در درست کردن مربا، ژله، سالاد، نوشیدنی و … نیز استفاده می‌شود. استار فروت حاوی مقدار زیادی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است و دارای خواص ضد میکروبی قوی می‌باشد. استار فروت خواص و فواید زیادی دارد و بسیاری از متخصصان تغذیه خوردن آن را به صورت مرتب توصیه می‌کنند. درخت استار فروت به ارتفاع ۱.۲ متر رشد می‌کند. استار فروت زمانی که رسیده می‌شود رنگ آن زرد تیره شده که اندازه هر میوه ۵ تا ۱۵ سانتی متر می‌باشد و یک پوست صاف و نازکی دارد. میوه های کوچک ترطعم ترشی دارند و هرچه میوه رسیده می‌شود طعم آن شیرین تر می‌شود. انواع ترش اسید اگزالیک بیشتری نسبت به انواع شیرین دارند. گوشت میوه ترد و آبدار است و طعم بسیار خوبی دارد. بهترین زمان مصرف استار فروت مدت کوتاهی پس از رسیدن میوه هاست زمانی که رنگ میوه ها زرد با سایه سبز یا زمانی که کاملا زرد رنگ شده اند. زمانی که قرار است میوه ها در دمای اتاق ذخیره شوند بهتر است میوه ها را زمانی که کمی سبز رنگ هستند برداشت کرد. میوه ها زمانی که خیلی رسیده می‌شوند به رنگ زرد تیره با لکه های قهوه ای در می‌آیند که آبدارتر و شیرین تر می‌شوند. طعم استار فروت به ترکیبی از طعم سیب، گلابی، انگور و خانواده مرکبات تشبیه شده است. استار فروت کال سفت تر و ترش تر است و طعمی شبیه سیب سبز دارد.

تاریخچه استار فروت

استار فروت میوه بومی اندونزی و هند است، اما در بیشتر مناطق گرمسیری از جمله مالزی کشت می‌شود. اصل این میوه از کشور سریلانکا به کشور‌های دیگر آورده شده و در رنگ‌های مختلف و طعم‌های مختلف وجود دارد. طعم این میوه ترش و شیرین است و حاوی مقادیر زیادی ویتامین آ. و سی و فیبر می‌باشد. این میوه به دلیل اینکه مقطع عرضی آن به صورت ستاره است به آن استار فروت می‌گویند و به تازگی در بین آمریکایی‌ها و کانادایی‌ها هم محبوبیت پیدا کرده است. رنگ آن سبز و گاهی زرد ودارای پوستی براق می‌باشد. دارای ۵ پره میباشد که هنگام برش عرضی شکل ستاره داردبه همین علت آن را میوه ستاره‌ای مینامند. مزه آن شیرین و برخی ترش می‌باشد. از میوه‌ای که دارای نقطه یا خط‌های قهوه‌ای شده اند، استفاده نکنید. استار فروت نیازبه پوست کندن و جدا کردن دانه ندارد. نیاز به پوست کندن و جدا کردن دانه ندارد. بهآرامی تغییر رنگ میدهد. از آن در سالاد و برای تزئین غذا‌ها می‌توان استفاده کرد.

طرح پرورش استار فروت (4)

انواع استار فروت

استار فروت ترش واستار فروت شیرین. اولی طعم گوجه سبز را می‌دهد و دومی شیرین و آبدار است.

کاشت و جوانه زنی بذر استار فروت در منزل

مرحله ۱
یک گلدان ۵ سانتی متری با چند سوراخ زهکشی برای هر بذر استار فروت آماده کنید. گلدان را با آب گرم و صابون بشویید و بعد آن را خشک کنید.
مرحله ۲
هر گلدان را با مخلوطی از ۲ قسمت ورمیکولیت و یا پرلیت و ۱ قسمت خاک گلدان استریل پر کنید. مخلوط خاک را خیلی فشرده نکنید زیرا ممکن است زهکشی آن به اندازه کافی نباشد.
مرحله ۳
هر یک از بذرهای استار فروت را در یک گلدان بکارید و بذر را با لایه نازکی خاک بپوشانید (۰/۶ سانتی متر) و سپس خاک را به آرامی فشار دهید تا با بذر کاملا تماس داشته باشد. بذر را با لایه ضخیمی از خاک نپوشانید زیرا سرعت جوانه زنی بذر کمتر می‌شود.
مرحله ۴
گلدان ها را در جایی قرار دهید که درجه حرارت در آنجا به طور ثابت ۲۱ درجه سانتی گراد باشد. گلدان ها را با یک پلاستیک بپوشانید تا رطوبت حفظ شود. لازم نیست کناره های پلاستیک را خیلی مهر و موم کنید و گلدان را هم در نور مستقیم قرار ندهید.
مرحله ۵
هر روز پلاستیک را بردارید و میزان رطوبت را بررسی کنید. اگر سطح خاک تقریبا خشک شده بود با یک آبپاش به بذر آب دهید و خاک را مرطوب کنید، سپس پلاستیک را دوباره روی گلدان قرار دهید. از آبیاری بیش از حد خودداری کنید زیرا آبیاری زیاد باعث مرگ بذر استار فروت می‌شود.
مرحله ۶
جوانه زنی بعد از یک تا دو هفته انجام می‌شود. اگر بعد از چهار هفته جوانه ای مشاهده نشد احتمالا بذر کاشته شده مرده بوده است و باید دور انداخته شود.
مرحله ۷
بعد از دیدن جوانه پلاستیک را بردارید و گلدان را به یک اتاق دارای پنجره های جنوبی یا غربی قرار دهید، جایی که درجه حرارت بالای ۱۳ درجه سانتی گراد باشد.

نهال استار فروت

نهال استار فروت رشد سریعی دارد و زمانی که دو یا چند مجموعه برگ تشکیل داد باید آن را به گلدان بزرگتر منتقل کرد. خاک های لومی و شنی برای کاشت استار فروت مناسب هستند. به طور منظم به نهال ها آب دهید، زمانی که سطح خاک خشک می‌شود آبیاری را انجام دهید و از پژمرده شدن نهال ها اجتناب نمایید. یک قاشق چایی خوری از کود نیتروژن، پتاسیم، فسفات را در یک گالن آب مخلوط کنید و هفته ای یک بار به میزان کافی به خاک گلدان اضافه نمایید. در صورتی که گلدان استار فروت را در خانه نگهداری می‌کنید آن را در نزدیکی یک پنجره جنوبی قرار دهید و یا گلدان ها را در خارج از خانه در یک مکان روشن و امن قرار دهید. نهال ها را باید حداقل به مدت ۲ فصل کامل در گلدان نگه دارید و در طول ماه های تابستان آن را خارج از خانه قرار دهید و در زمستان آن ها را به خانه منتقل کنید. بعد از گذشت دو فصل کامل زمانی که در بهار دمای خاک بالاتر از ۲۱ درجه سانتی گراد شد نهال ها را به زمین منتقل کنید. نهال استار فروت ترجیحا باید در آفتاب کامل و خاک دارای زهکشی خوب کاشته شود. PH مناسب خاک برای رشد نهال استار فروت ۵/۵ تا ۶/۵ می‌باشد. فاصله نهال ها از هم باید حداقل ۶ متر باشد و باید سه بار در سال به نهال ها کود داده شود. درخت استار فروت رشد سریعی دارد و معمولا در سال سوم یا چهارم میوه می‌دهد. درخت استار فروت باردهی بالایی دارد ولی بارش باران در فصل بهار باعث کاهش باردهی درخت استار فروت می‌شود اما در شرایط ایده آل هر درخت ۹۱ تا ۱۸۱ کیلو میوه می‌دهد.

بهترین زمان کاشت نهال

توجه داشته باشید که اگر نهال در زمان مناسب خود کاشته نشود ممکن است نتیجه عکس بدهد. بهترین زمان برای کاشت نهال زمانی است که گیاه در خواب به سر می رود به همین منظور در مناطق گرم، معتدل و نیمه سردسیر کاشت نهال در فصل پاییز انجام می‌شود توجه داشته باشید که کاشت نهال در فصل پاییز به گونه‌ای باشد که با شروع فصل یخبندان ریشه نهال با محیط انس گرفته باشد. در مناطق سردسیر کاشت نهال پس از یخبندان و از بین رفتن سرما و باد می‌باشد.

آفات و بیماری

آفات مهم برای درخت استار فروت مگس های میوه، مورچه ها، پروانه میوه و پرنده ها هستند. همچنین محصولات به سرما حساس می‌باشند. تاکنون هیچ بیماری جدی برای استار فروت شناسایی نشده است که نیاز به اقدامات کنترل داشته باشد.

طرح پرورش استار فروت (1)

مزایای استار فروت

این میوه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین c. می‌باشدهمچنین دارای سدیم و فیبر است و خواصی، چون توت فرنگی را داراست. میوه ستاره‌ای حاوی مقدار زیادی از ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها است و دارای خواص ضد میکروبی قوی میباشد. خواص داروئی آن به انگور نزدیک است.

معایب استار فروت

اگر از سالم بودن کلیه خود مطمئن هستید می‌توانید با خیال راحت از میوه ستاره‌ای مصرف کنید، اما در صورت ابتلا به بیماری کلیوی از آن اجتناب کنید. این میوه دارای مقدار فراوانی اسید اگزالیک و مواد نوروتوکسین است. در نتیجه برای افرادی که مبتلا به بیماری‌های کلیوی و نارسایی کلیه هستند یا افراد تحت دیالیز مناسب نمی‌باشد و برای آن‌ها بسیار خطرناک است. البته مصرف مقادیر فراوانی از آن در افراد سالم هم خطر ابتلا به اگزالوری و سنگ‌های کلیوی را در پی دارد.

تهیه طرح توجیهی بر اساس آخرین دستورالعملهای سازمانی و بانکی.

در صورتیکه نیاز به طرح توجیهی دارید کارشناسان ما طرح مدنظرتان را بر اساس آخرین ضوابط و بر اساس داده‌های روز و مشخصات و مختصات مدنظرتان، تهیه می‌نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمائید.

[کل: ۰ میانگین: ۰]