پرورش قارچ گانودرما
- 28 شهریور 1398
- ۵۸
- بازدیدها: 42,539
- دسته بندی:
پرورش قارچ گانودرما
قارچ گانودِرما (Ganoderma Lucidum) که در طب سنتی چین و ژاپن از ۴۰۰۰ سال پیش مورد استفاده قرار میگرفته؛ امروزه به عنوان یک داروی معجزه آسا برای بسیاری از بیماریها در سراسر دنیا شناخته شده و مورد توجه قرار گرفته است. با شیوهٔ پرورش قارچ گانودرما آشنا شوید.
محل رویش طبیعی قارچ گانودرما (“رِیشی” در زبان ژاپنی،” لینگ زی” در زبان چینی و “یونگ زهی” در زبان کرهای نامهای دیگر این قارچ هستند) در جنگل و بر روی چوبهای پوسیدهٔ درختان است. این قارچ بیشتر در چین و ژاپن یافت میشده و از طریق همین کشورها نیز به دنیا معرفی شده است. در ایران نیز در شهرهای شمالی و کرانهٔ دریای خزر میروید و گونهٔ ایرانی آن به دلیل وجود پلی ساکاریدهای بیشتر در آن ارزش دارویی بالاتری دارد. امروزه به علت کمیابی این گیاه در جنگلها، تولید انبوه آن به صورت پرورشی انجام میگیرد. پرورش قارچ گانودرما به علت شهرتی که از لحاظ دارویی پیدا کرده منبعی بسیار سودمند و درآمدزاست.
آشنایی با قارچ گانودرما و خواص آن
گانودرما در میان قارچها بهترین و مؤثرترین قارچ دارویی نامیده شده و در چین به پادشاه گیاهان دارویی موسوم است. این قارچ در رنگهای قرمز، سیاه، زرد، بنفش، سفید و سبز یافت میشود، اما نوع قرمز آن بیشتر مورد بررسی و توجه قرار گرفته و خواص دارویی به آن نسبت داده شده است. این قارچ عجیب سرشار از مواد بیولوژیکی فعال از جمله آنتیاکسیدانها، پلی ساکارید و پلی ترپنوئید، اسید گانودریک، استرولهای گیاهی، پروتئینها و ویتامینها، پتاسیم، فسفر و کلسیم است.
خواص قارچ گانودرما
جلوگیری از رشد تومورها.
کاهش کلسترول خون با جلوگیری از بیوسنتز کلسترول.
بازدارندگی از رشد ویروس HIV-I
بازدارندگی از رشد باکتریها و میکروارگانیسمها.
پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی و سرطان.
جلوگیری از فعالیت رادیکالهای آزاد.
پیشگیری از بیماریهای کبدی.
کاهش قند خون.
کمک به جلوگیری از عفونتهای ویروسی، مانند آنفلوآنزای مرغی.
درمان علائم آسم، برونشیت و سایر بیماریهای ریه.
کاهش LDL و کلسترول تام و افزایش سطح کلسترول HDL
درمان سندرم خستگی مزمن (CFS)
کاهش بی خوابی و سایر مسائل خواب.
از بین بردن علائم زخم معده.
کاهش استرس و افزایش وضوح روانی / انرژی.
اثرات آنتی هیستامین (جلوگیری از آزاد شدن هیستامین)
مواد مغذی گانودرما
پرورش گانودرما در ایران
قارچهای گانودرما لوسیدوم به طور طبیعی در ایران رشد میکند، پس این قارچ با اقلیم و آب و هوای ایران به خوبی سازگار است. بنابراین شرایط کشت و پرورش آن نیز امکان پذیر خواهد بود. فقط باید شرایط محیطی لازم برای پرورش این قارچ را دانست و اقدام به پرورش آن نمود.
پرورش قارچ در محیطهای کوچک انجام میگیرد، مثل پرورش جلبک و کاشت گیاهان و سبزیهای مختلف، پس میتواند منبع خوبی برای درآمدزایی باشد.
فصل تابستان برای کشت قارچ مناسب است و عوامل مختلف محیطی، میزان اکسیژن و غلظت یون کلسیم و… نیز برای کشت بسیار مهم هستند.
بهترین روش کشت برای رسیدن به عملکرد بالا استفاده از میسلیوم های اولیه و بارور شده میباشد. روش کشت بافت هم برای کشت این نوع قارچ تست شده است.
نحوه کشت و پرورش قارچ گانودرما
برای پرورش قارچ گانودرما، پیش از هرچیز باید کیسههای پلاستیکی تمیز و مناسب (پلی پروپیلن) تهیه گردد، سپس محیط کشت (مدیوم) قارچ آماده و به کیسهها انتقال یابد. برای تهیه مدیوم قارچ مقداری خاک اره با ۱۰% سبوس برنج و ۳% آهک مخلوط میگردد. پس از انتقال، در کیسهها محکم با نخ بسته میشود.
تجهیزات لازم جهت راه اندازی یک سالن پرورش قارچ گانودرما
سنسورهای کنترل دما که بسار مهم است
سنسورهای کنترل رطوبت
CO2 متر
دماسنج
رطوبت سنج
هیتر (گرماساز)
کولر آبی
رطوبت ساز
دستگاه هواساز
فن تهویه و سیرکولاسیون
مراحل کشت قارچ گانودرما به شرح زیر است:
مرحله استریلیزاسیون
کیسههای حاوی مدیوم در فشار کم و حرارت ۹۵ تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد استریلیزه میشوند.
تهیه بستر کشت:
براده چوب را (پهن برگ ها) را به مدت ۲۴ ساعت خیس نمایید. بر حسب وزن خشک براده چوب، ۲۰% سبوس برنج یا سبوس گندم به آن اضافه نمایید. به ازای هر صد کیلو وزن خشک، دو کیلو گچ و دو کیلو کربنات کلسیم به آن اضافه کنید. رطوبت بستر کشت را در حد ۶۵% تنظیم کنید. pH بستر کشت را در حد ۵.۵ تنظیم نمایید.
بستر آماده شده را در کیسه های پلاستیکی قابل اتو کلاو بریزید.(۷۵۰ گرم تا ۱۰۰۰ گرم). درب های کیسه ها را پنبه گذاشته (شبیه کیسه های اسپاون) و به مدت دو ساعت در دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد و فشار ۱.۵ اتمسفر، استریل نمایید. وقتی دمای کمپوست به ۲۸ تا ۳۰ درجه کاهش پیدا کرد، در زیر هود استریل به میزان ۳% مایه زنی نمایید. کیسه ها را در تاریکی ودر دمای ۲۸ تا ۳۲ درجه قرار دهید تا رشد رویشی کامل گردد.
کیسه های تلقیح شده را در دمای ۲۸ تا ۳۲ درجه ساتیگراد (در بعضی منابع ۲۸ تا ۳۵ درجه ذکر شده است) نگه دارید تا کاملا سفید شوند. در این مرحله که حدود ۳ تا ۴ هفته طول می کشد، تاریکی مطلق و CO2 بالا لازم است. به عبارت دیگر در سالن کشت نور و تهویه نه تنها لازم نیست، بلکه مضر است، چون قبل از کامل شدن رشد رویشی، میسلیوم ها وارد فاز زایشی می شوند.وقتی میسلیوم ها بستر را کاملا اشغال کردند، نوبت به القای پین دهی می رسد.
برای القای پین دهی:
دما را به ۲۸ درجه سانتیگراد کاهش دهید.
میزان CO2 را به میزان ۱۵۰۰ پی پی ام. کاهش دهید.
میزان روشنایی را در حد ۸۰۰ لوکس تنظیم نمایید.
رطوبت نسبی را در حد ۹۵% حفظ نمایید.
این شرایط را ادامه دهید تا پین ها یا سر سنجاقی ها تشکیل و قابل رویت شوند. سپس :
مرحله بذرپاشی
پس از خنک شدن کیسهها نوبت به مرحلهٔ بذرپاشی میرسد. این مرحله به صورت کاملاً بهداشتی و با استفاده از هود بر روی کیسهها انجام میگیرد. محیط اتاق باید کاملاً تاریک و دمای محیط کشت بین ۲۸ تا ۳۵ درجه سانتیگراد و با دی اکسیدکربن بالا باشد. سه تا چهار هفته بعد، محیط کشت ریسه (ملیسیوم، نخینههای قارچ) دوانده است.
مرحله بازکردن درب کیسهها
زمان برداشتن و باز کردن درب کیسهها بسیار مهم و حساس است. زمانی که ریسهها نیمی از کیسه را گرفتهاند (و نه بیشتر یا کمتر) مناسبترین موقع است. سپس کیسهها به سالن تولید منتقل و بر روی قفسهها قرار میگیرند. در این هنگام رطوبت باید ۸۵ الی ۹۵ در صد باشد و آبیاری حداقل دو بار در روز انجام گیرد. یک تا دو هفته زمان میبرد تا قارچهای گانودرما ظاهر گردند. وقتی کلاه قارچ زردرنگ تشکیل شد باید دما و رطوبت را کاهش داد.
برای رشد سر سنجاقی ها و تولید میوه در قارچ گانودرما، رطوبت نسبی را به ۸۰% کاهش دهید و میزان CO2 را به ۱۰۰۰ پی پی ام. پایین آورید. این شرایط را ادامه دهید تا اینکه تولید اسپور ها را در حاشیه کلاهک ها رویت نمایید. از این مرحله به بعد:
برای ضخیم شدن کلاهک، دما را به ۲۵ درجه و رطوبت نسبی را به ۶۰% کاهش دهید. میزان CO2 و نور را به ترتیب در حد ۱۰۰۰ پی پی ام و ۸۰۰ لوکس حفظ کنید. قارچها زمانی بالغ و آماده چیدن هستند که کلاهک ها از نظر رنگ کاملا قهوه ای قرمز و اسپور ها در سطح کلاهک رویت شوند.
قارچهای بالغ را به صورت کامل از سطح بستر جدا کنید به طوریکه هیچ بقایایی بر جای نماند. در گانودرما ز زمان پین دهی تا بلوغ قارچ حدود ۱۰ تا ۱۵ روز طول می کشد. پس از برداشت اولین فلاش، شرایط را برای تشکیل مجدد سر سنجاقی ها فراهم کنید. یعنی افزایش رطوبت نسبی به ۹۵%، افزایش دما به ۲۸ درجه سانتیگراد و میزان CO2 به ۱۵۰۰ پی پی ام. بعد از تشکیل سر سنجاقی ها شرایط رشد آنها به میوه بالغ را طبق دستورالعمل مذکور عمل نمایید.
شیوه کشت و پرورش قارچ گانودرما
مرحله برداشت اول
رشد قارچ گانودرما کند است. دو تا سه ماه پس از ظاهر شدن قارچها، هنگامی که قارچها به رنگ قرمز درآمد و حاشیهٔ سفید آنها محو گردید، زمان برداشت فرا رسیده است. پس از برداشت فلاش اول (بازه زمانی برداشت قارچ که چندروز طول میکشد)، فلاش دوم ظاهر خواهدشد.
مرحله برداشت دوم
بعد از برداشت اول، محل نگهداری و دما و رطوبت باید به حالت اول برگردانده شود تا شرایط برای رشد و برداشت دوم مهیا شود. قارچهای گانودرما پس از برداشت، در شرایط ویژه خشک میشوند و سپس باید در محیط سرد و خشک نگهداری گردند.
مراحل اجرایی ساخت و تولید قارچ گانودرما
برای اینکه بتوانید طرح پرورش قارچ گانودرما را بصورت صنعتی و یا در منزل اجرا کنید، مراحل اجرایی زیر جزء لاینفک این کسب و کار است و بایستی با علم و آگاهی عملیاتی نمود.
چهار گام مهم در پرورش قارچ گانودرما
- سالن پرورش
- قفسه بندی سالن
- کمپوست
- تجهیزات
برای پرورش قارچ گانودرما در منزل و یا در هر مکان دیگر موارد فوق نقشی تعیین کننده دارند.
سالن پرورش قارچ گانودرما
انتخاب مکان و فضای مناسب بعنوان سالن پرورش قارچ گانودرما به شرایط اقتصادی و امکانات زیربنایی شما بستگی دارد.
اما شما می توانید در هر جایی از جمله؛
- پارکینگ
- انباری
- زیرزمین
- اتاق بدون استفاده
- هر فضای سربسته دیگر
ویژگی های سالن پرورش قارچ گانودرما
- دیوار و سقف با رطوبت از بین نرود
- کنترل دما بین ۲۵ تا ۳۲ درجه
- سالن آلوده به فضولات حیوانی و … نباشد
- دیوارها گچی نباشند
- کف خاکی نباشد
- دیوارها و کف حداقل سیمانی باشد.
جنس دیوار سالن قارچ
همانطور که گفته شد جنس دیوار باید حداقل سیمانی و حداکثر سرامیک باشد تا با ایجاد رطوبت از بین نرود و در نهایت در محیط سالن پراکنده نشود. اگر دیوار شما از نوع گچی است، با نصب پلاستیک بر دیوار از مشکل رطوبت در امان خواهد بود.
قفسه بندی سالن
برای بهره برداری حداکثری از فضای سالن باید آن را قفسه بندی کرد. به کمک قفسه بندی می توان سطح زیر کشت را ۳ تا ۴ برابر افزایش داد. مثلاً اگر سطح زیربنای سالن ۵۰ متر مربع باشد، با قفسه بندی می توان سطح زیر کشت را تا ۲۰۰ متر مربع افزایش داد و میزان بیشتری کمپوست در سالن قرار داده شود.{هزینه قفسه بندی سالن قارچ گانودرما در طرح توجیهی محاسبه شد.}
جنس قفسه ها
محدودیتی برای نوع و جنس قفسه ها نیست و می توان از هر ابزاری شامل قفسه های فروشگاهی، لوله های گالوانیزه و قوطی استفاده کرد.
فاصله طبقات
برای تولید قارچ گانودرما فاصله طبقات اهمیت ویژه ای نداشته و می توان از به شکل افقی و عمودی از تمامی فضای قفسه استفاده کرد.
کمپوست قارچ گانودرما
قارچ ها برخلاف سایر گیاهان دیگر توانایی تولید مواد غذایی مورد نیاز خود را ندارند و باید مواد غذایی آماده در اختیار آنها قرار بگیرد تا رشد کنند. کمپوست همان مواد غذایی برای رشد قارچها هستند.{هزینه خرید کمپوست در طرح قارچ گانودرما محاسبه شد.}
بستر کشت قارچ گانودرما
بطور کلی بستر کشت قارچ گانودرما می تواند تنه و شاخه های درختان، بخصوص درختان سخت پوست پهن برگ، براده چوب، و خاک اره درختان مذکور به همراه مکمل هایی همچون سبوس گندم، سبوس برنج، و پوسته پنبه دانه باشد.بذر یا اسپور قارچ گانودرما معمولاً همراه با ترکیبات کپوست عرضه می شود.
دمای رشد قارچ گانودرما
دمای رشد بین ۲۵ درجه تا ۳۲ درجه بعنوان دمای مناسب برای پرورش قارچ گانودرما باعث می شود تا بتوانید در هر جایی از کشور نسبت به کشت آن اقدام کنید.
با توجه به دمای کمینه و بیشینه فوق براحتی می توان این دما را در هر نقطه و اقلیمی از کشور ایجاد و کنترل کرد.
سرمایش و گرمایش سالن
با توجه به دمای مورد نیاز(۲۵ تا ۳۲ درجه) برای پرورش قارچ گانودرما با یک کولر آبی و یک وسیله گرمایشی براحتی می توان این دما را تامین کرد.
تامین رطوبت و تهویه سالن
برای تامین رطوبت و تهویه سالن در سالن های بزرگ صنعتی می توان از هواساز استفاده کرد و در سالن های کوچک و یا در منزل می توان از رطوبت سازهای متوسط و یا رطوبت سازهای خانگی با قیمت های مناسبتر استفاده کرد.
پس از تجهیز سالن کار پرورش قارچ گانودرما وارد فاز کاشت و تولید می شود. در ادامه مراحل پرورش قارچ از کاشت تا برداشت را آموزش خواهیم داد.
چیدن کمپوست در قفسه ها
پس از طی کردن مراحل اجرایی و آماده کردن سالن، نوبت به چیدن کمپوست در قفسه ها می شود. کمپوست ها را به دو طریق عمودی و افقی می توان درون کیسه های نایلونی در قفسه ها چید.
ریشه دوانی در کمپوست
پس از چیدن کمپوست ها نیاز به انجام دادن کار خاصی نیست، فقط باید دما و رطوبت را کنترل کرده تا زمانی که ریشه ها در تمام فضای کمپوست گسترده شده و رنگ کمپوست از قهوه ای به سفید تبدیل شود.
هوادهی به کمپوست
در ادامه مرحله قبل، درب کیسه را بریده و در شرایط جدید دما و رطوبت قرار می دهیم. در این مرحله رطوبت را افزایش داده و CO۲ را کاهش می دهیم تا در اثر شوک بوجود آمده اندام های باردهی از محل بریده شدن درب نایلون شروع به رشد کنند.
رشد قارچ گانودرما
در مرحله بعد خواهیم دید که پس از چندی قارچ های گانودرما رشد کرده که به رنگ سفید و کرم دیده می شوند. این اتفاق همچنان ادامه دارد تا اینکه اندامهای پایینی یا ساقه قارچ شروع به تغییر رنگ از سفید به زرد داده می شود.
میزان عملکرد قارچ گانودرما
میزان برداشت قارچ گانودرما بر حسب وزن تر کمپوست یا به عبارت بهتر بستر کشت، حدود ۶ تا ۱۲% و برحسب وزن خشک بستر کشت حدود ۳۳% می باشد. به ازای هر یک کیلو گرم بستر خشک یا ۲ کیلو و ۱۰۰ گرم بستر با رطوبت ۶۵%، حدود ۲۵۰ گرم قارچ تازه برداشت خواهید کرد. رطوبت قارچهای تازه حدود ۵۵% می باشد. قارچها را پس از برداشت کاملا با آب تمیز شسته و در دمای کمتر از ۵۰ درجه، ترجیحا در ۳۵ درجه خشک کنید.
هر دوره کشت یعنی از از ابتدا تا انتهای دوره حدود ۴ ماه طول می کشد
آفات محیط کشت گانودرما
کپکهایی همچون نوروسپورا و تریکودرما و یا کنهها ممکن است به محیط کشت این قارچ حمله و آن را آلوده کنند. دلیل ظهور این آفات، پاره شدن کیسهها یا بذرپاشی غیراصولی است که باید به آن بسیار توجه کرد.
شکلهای مصرفی گانودرما
قارچ گانودرما مزهٔ تلخی دارد و به تنهایی قابل خوردن نیست، اما از این قارچ به شکل خوراکی، در چای، قهوه و شکلات استفاده میگردد. همچنین پودر، قرص و کپسولهای دارویی آن در بازار عرضه میشود و عصارهٔ آن نیز در موادی همچون شامپو و خمیردندان مورد استفاده قرار میگیرد.
برداشت قارچ گانودرما
برای برداشت باید ساقه را بگیریم و با یک دست ریشه را گرفته ساقه را به سمت بالا بکشیم. اگر از چاقو یا تیغ استفاده میشود نباید هیچ نوع باقی مانده ای بماند چون باعث ایجاد بیماری میشود. یک دوره رشد ۱۰ تا ۱۵ روز طول میکشد. بعد از اولین برداشت باید برای تشکیل پین هد های دیگر شرایط مهیا باشد. دمای ۲۸ درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی ۹۵ درصد، کربن دی اکسید ۱۵۰۰ پی پی ام و ۸۰۰ لوکس نور برای تشکیل دومین فلش رشدی مورد نیاز است. بسته به شرایط محیطی بین ۲ تا ۳ فلش رشدی و برداشت ممکن است داشته باشیم.
قارچ های برداشت شده بعد از شستشو با آب در دمای پایین کمتر از ۵۰ درجه سانتی گراد در ماشین های خشک کن خشک میشوند. دمای لازم برای خشک کردن ۳۵ درجه سانتی گراد است. رطوبت زدایی در کابینت های خشک کن و فریز کردن از راههای مناسب برای نگهداری این نوع قارچ است. قارچ گانودرما ماده خشک بالایی دارد در حدود ۵۴ درصد یعنی ۴۵۰ گرم ماده خشک در هر ۱ کیلو گرم از این قارچ است.
فروش و بازاریابی قارج گانودرما
قارچ گانودرما فقط استفاده دارویی دارد و به دلیل اینکه تلخ، خشک و چوب پنبه ای است استفاده خوراکی ندارد. باید برای فروش این محصول به بخش های گیاهان دارویی یا صنایع غذایی مراجعه کنیم. تولید کنندگان گیاهان دارویی و فراوری صنایع غذایی میتوانند این قارچ را بسته بندی و صادر کنند. فرآوری این محصول به شکل های کپسول، قرص، عصاره های مایع و حتی قارچ خشک است.
مجوزهای مورد نیاز برای پرورش قارچ گانودرما
پروانه تاسیس
پس از ارائه مدارک مورد نیاز و در صورت داشتن شرایط متقاضی، برای واحد پرورش قارچ های پرورشی خاصی(گانودرما و شیتاکه) در زمین مورد تایید، صادر می شود.
پروانه بهره برداری
پس از اتمام مراحل ساخت و احداث و نصب تجهیزات مطابق با طرح توجیهی و تایید اولیه، جهت آغاز فعالیت پرورش قارچ گانودرما صادر می شود.
مجوز توسعه
مجوزی است که بهره بردار به منظور توسعه و افزایش تولید قارچ های پرورشی خاص در سطح زمین تحت فعالیت خود درخواست می نماید و در صورت احراز شرایط لازم صادر می شود.
برای واحدهای کوچک پرورش قارچ گانودرما در خانه نیازی به اخذ مجوز نمی باشد.
ضوابط و شرایط احداث واحدهای تولید قارچ گانودرما
در راستای تحقق اهداف تولید و ایجاد اشتغال در کشور و ایجاد تنوع در تولید محصولات قارچ خوراکی و دارویی و با بهره مندی از منابع علمی معتبر و تجربیات متخصصان تحقیقاتی و دانشگاهی و تولیدکنندگان قارچ های پرورشی خاص، ضوابط فنی تدوین گردید که شرح مختصر و مفیدی از آن در ادامه بیان شده است.
در ابلاغیه ای که توسط وزیر جهاد کشاورزی وقت، به شماره ۰۲۰.۲۰۷۰۳ در تاریخ ۹۴.۰۷.۰۷ منتشر شد، صدور پروانه تاسیس، بهره برداری و مجوز توسعه واحدهای تولید قارچ های پرورشی خاص بایستی در چهارچوب زیر انجام پذیرد:
- واحدهای تولید پرورش قارچ گانودرما و شیتاکه باید از بستر کشت آماده استفاده نمایند.
- در جهت افزایش مصرف قارچ های پرورشی خاص (گانودرما) باید تمهیداتی برای عرضه قارچ تازه در بازار داخلی و خارجی پیش بینی شود.
- ارائه گواهی حضور و کسب نمره قبولی در دوره آموزشی نظری و عملی قارچ گانودرما و شیتاکه در موسسه یا واحد پرورش ضروری می باشد.
- ارائه مدرک خریداری بستر کشت از مراکز معتبر تولید.
خلاصه تولید قارچ گانودرما
مواد متشکل بستر قارچ شامل خاک اره و سبوس گندم مخلوط شده، به میزان ۶۵ درصد مرطوب کنید. عمل پاستوریزه کرده در فشار ۲۲ به مدت ۲ ساعت انجام دهید. اسپان ها را که روی بذرهای گندم رشد کرده اند را روی بستر آماده شده میریزیم و در شرایط دمای ۲۸ تا ۳۲ درجه سانتی گراد و کربن دی اکسید بالا و تاریکی قرار دهید. بعد از ۲۵ روز که سفید کرد باید برای تولید پین هد یا سر سنجاقی ها شوک دهی انجام میشود. شرایط لازم برای شوک دهی شامل دمای ۲۵ تا ۳۲ درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی ۹۵ درصد، غلظت کربن دی اکسید ۱۵۰۰ پی پی ام، و نور بیشتر از ۸۰۰ لوکس مورد نیاز است. بعد از تشکیل پین هد باید شرایط را برای تشکیل کلاهک فنجانی فراهم کنید. شرایط مورد نیاز برای این مرحله شامل دمای ۲۸ درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی ۸۰ درصد و غلظت کربن دی اکسید ۱۰۰۰ پی پی ام است.
شرایط لازم برای به بلوغ رسیدن این قارچ دمای ۲۵ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۶۰ درصد است. بعد از برداشت و شستشو برای گرفتن رطوبت باید در اتاق تاریک با دمای کمتر ای ۴۵ درجه سانتی گراد قرار بگیرد.
قیمت گانودرما
قیمت قارچ خشک شده گانودرما
هم اکنون قیمت این محصول کیلویی ۴۰۰ تا ۷۰۰ هزارتومان میباشد.
قیمت کمپوست مایه زنی شده قارچ گانودرما در بستههای یک و سه کیلوگرمی
هم اکنون قیمت بسته های یک کیلویی این محصول ۵۵۰۰ تومان و قیمت بسته های سه کیلویی ۱۵۰۰۰ تومان میباشد.
قیمت پلیتهای (پتری دیش حاوی میسیلیوم) قارچ گانودرما
هم اکنون قیمت این محصول ۲۵ هزار تومان به ازای هر پلیت میباشد.
قیمت بذر مادری قارچ گانودرما در بستههای یک کیلوگرمی
هم اکنون قیمت این محصول ۵۵ هزار تومان به ازای هر کیلو میباشد.
قیمت بذر تجاری قارچ گانودرما در بستههای یک کیلوگرمی
هم اکنون قیمت این محصول ۱۵ هزار تومان به ازای هر کیلو میباشد.
میزان سرمایه مورد نیاز جهت طرح پرورش قارچ گانودرما
میزان تولید قارچ گانودرما: ۶۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم تولید بازای هر تن کمپوست
نرخ برابری دلار : ۲۶۰۰۰ تومان
زیربنای ساختمان ها : ۵۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۲۰۰ میلیون ریال
نرخ بازده داخلی : ۸۰ درصد
طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما – بروزرسانی ۹۹
تومان۳۹.۵۰۰ – تومان۸۷.۵۰۰
میزان تولید سالیانه : ۶۰۰ کیلوگرم قارچ خشک گانودرما
فرمت فایل : پی دی اف و ورد
حجم فایل : ۱۲ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۴۹ صفحه
این بسته شامل:
طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما
فایل آموزشی پرورش قارچ گانودرما
ضوابط و دستورالعمل پرورش قارچ گانودرما جهت اخذ جواز و بهره برداری
توضیحات
طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما – بروزرسانی ۹۹
میزان تولید سالیانه : ۶۰۰ کیلوگرم قارچ خشک گانودرما
فرمت فایل : پی دی اف و ورد
حجم فایل : ۱۲ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۴۹ صفحه
این بسته شامل:
طرح توجیهی پرورش قارچ گانودرما
فایل آموزشی پرورش قارچ گانودرما
ضوابط و دستورالعمل پرورش قارچ گانودرما جهت اخذ جواز و بهره برداری
این طرح توجیهی مبتنی بر متن میباشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه شده است در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
شما میتوانید برای دریافت این بسته با پرداخت هزینه و دریافت محصول بر روی گزینه ” خرید” اقدام فرمایید و لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.
محتوای اصلی این طرح توجیهی شامل موارد ذیل است:
فصل اول: چکیده مطالعات فنی – اقتصادی مالی
فصل دوم: مطالعه بازار و بررسی اقتصادی طرح
معرفی طرح
مدت زمان اجرای طرح
برآورد هزینه اجرای طرح
معرفی
کاربردهای درمانی و اثرات فارماکولوژیک
دسته بندی قارچ گانودرما
سیستم تولید قارچ گانودرما
برداشت قارچ گانودرما
فروش و بازاریابی قارج گانودرما
خلاصه تولید قارچ گانودرما
فصل سوم :مطالعات بازار
بررسی مزایای طرح با سایر طرح های مشابه
ارزش افزوده در صنعت پرورش و فراوری قارچ
بهرهوری در صنعت پرورش و فرآوری قارچ
رقابتپذیری
نحوه تامین مواد اولیه پروژه
فصل چهارم : مطالعات مالی طرح
هدف از اجرای طرح
هزینههای سرمایهگذاری طرح
هزینههای زمین و ساختمان سازی
زمین و محوطه سازی
هزینه تجهیزات و تکنولوژی
هزینه تاسیسات و انشعابات
جمع بندی هزینه های سرمایه گذاری ثابت طرح
هزینههای سالیانه
برآورد هزینه سالیانه آب، برق و گاز
نگهداری و تعمیرات
هزینه استهلاک
برآورد قیمت تمام شده به تفکیک هزینه ها
برآورد درآمد های حاصله از طرح
فهرست جداول
جدول وضعیت تولید قارچ در کشور اول دنیا در سال
جدول برنامه سالیانه تولید و فروش در ظرفیت کامل
جدول هزینههای زمین
جدول هزینه های محوطه سازی
جدول هزینههای ساختمانسازی
جدول هزینه تجهیزات و ماشین آلات
جدول تاسیسات برقی
جدول تاسیسات آبی
جدول تاسیسات سرمایش و گرمایش
جدول تاسیسات سوخت
جدول تاسیسات
جدول جمعبندی سرمایهگذاری ثابت طرح
جدول هزینه سالیانه نیروی انسانی تولیدی
جدول هزینه سالیانه مواد اولیه طرح
جدول مصرف سالیانه انرژی
جدول نگهداری و تعمیرات
جدول هزینه استهلاک
جدول سرمایه در گردش
جدول هزینه تولید سالانه
جدول منابع سرمایه گذاری طرح
جدول ظرفیت تولیدی طرح
جدول میزان فروش طرح
جدول پیش بینی عملکرد سود و زیان طرح
جدول شاخص های اقتصادی طرح
جدول پیش بینی برنامه زمان بندی اجرای طرح (Critical Path Method)
توضیحات تکمیلی
فرمت مورد نظر | فرمت پی دی اف – pdf, فرمت ورد و پی دی اف – pdf & word |
---|
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.