طرح تولید دوغ جامد (قرص دوغ)

دوغ یکی از نوشیدنیهای پر طرفدار و پر مصرف در ایران است.
یکی از معایب دوغ هزینه بالای حمل و نقل و نگهداری آن است زیرا بیش از ۹۵ درصد وزنش را آب تشکیل می دهد.
از طرفی دارا بودن رطوبت موجب فساد زود هنگام و کپک زدن دوغ می گردد که متاسفانه ممکن است دوغ های مصرفی حاوی مواد نگهدارنده باشند تا فاسد نشوند.

نحوه مصرف دوغ جامد

این دوغ جامد می تواند به صورت پودر ساشه یا به صورت قرص جوشان تولید گردد.ا۵۰ گرم از این پودر یک لیتر آب سرد معمولی را به دوغ گاز دار و خوشمزه تازه تبدیل می نماید.

مزایای دوغ جامد

اگر دوغ به صورت جامد تولید گردد به علت وزن و حجم کم هزینه حمل و نقل و نگهداری بسیار پایینی خواهد داشت و به جهت جامد بودن به سردخانه نیازی ندارد و فاسد نمی شود.

ویژگی‌های دوغ

دوغ فرآورده‌ای است که از رقیق کردن ماست با آب آشامیدنی و یا معدنی و یا آب پنیر تخمیر شده به دست می‌آید. رنگ آن باید سفید تا سفید شیری باشد و دارای طعم مطبوع و مخصوص به خود بوده و فاقد هر گونه طعم و بوی خارجی باشد.
دوغ تأمین کننده یک چهارم نیاز روزانهٔ بدن به کلسیم و حاوی ویتامین‌های ب۲ و ب۶ و ب۱۲ است واز این رو قوی‌کننده استخوان‌ها می‌باشد.
وجود باکتری‌های مفیدی چون استرپتوکوکوس، ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگارس در دوغ اثرات بسیار مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش دارد و مانع رشد ارگانیسم‌های مضر می‌شوند.

 

انواع دوغ

بر اساس استاندارد به ۴ نوع دوغ می‌توان اشاره کرد:
۱. دوغ گازدار
۲. دوغ بدون چربی گازدار
۳. دوغ بدون گاز
۴. دوغ بدون چربی و گاز

دوغ گازدار

فرآورده‌ای است که بعد از فرآوری به روش فوق به آن گاز CO 2 تزریق می‌شود.

برای تولید دوغ گازدار ابتدا ماست با اسیدیته حداقل ۴/۱ درصد بر حسب اسید لاکتیک تهیه و سپس با افزودن آب کربناته حداکثر به میزان ۵۰ درصد و نمک تولید می‌شود. این دوغ با افزودن اسانس سبزیجات معطر، طعم دار می‌شود.

دوغ حرارت دیده بدون گاز

فرآورده‌ای است که بعد از فرآیند آن برای افزایش قابلیت نگهداری و جلوگیری از تولید گاز، تحت تأثیر فرآوری حرارتی قرار داده می‌شود.
این دوغ بلافاصله بعد از تولید گاز و تخمیر طبیعی تحت تأثیر حرارت پاستوریزاسیون قرار می‌گیرد که به این ترتیب زمان ماندگاری آن افزایش می‌یابد.

دوغ حرارت دیده گازدار

فرآورده‌ای است که بعد از فرآیند آن برای ایجاد گاز در اثر تخمیر طبیعی باکتری‌های ترموفیل مورد استفاده در تولید، ماست به آن اضافه می‌شود.
به این دوغ حداقل ۱ درصد استارتر ماست اضافه می‌شود. این دوغ پس از تولید و بسته بندی حداقل ۲۴ ساعت در دمای محیط (بالاتر از ۲۰ درجه سانتی‌گراد) قرار می‌گیرد تا اسیدیته و گاز طبیعی به میزان مناسب در آن ایجاد شود.

دوغ یکی از سالم ترین نوشیدنی های سنتی ایران است که مصرف آن خصوصا در فصول گرم سال بسیار توصیه می شود. این نوشیدنی برخلاف آبمیوه های صنعتی و نوشابه های گازدار برای کودکان بالای یک سال مناسب بوده و می تواند پروتئین، چربی، ویتامین هایB ، D، کلسیم و همچنین آب مورد نیاز بدن را تا حدودی تامین کند.

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید دوغ جامد (قرص دوغ)

ظرفیت تولید سالیانه : ۶۰ تن در سال
نرخ برابری دلار : ۱۷۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۵۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۵۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت :  ۱.۵ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۴۲۰ میلیون تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۲درصد

نکته مهم

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

۳.۳/۵ - (۳ امتیاز)