طرح تولید کمباین

گسترش جمعیت در دنیا، افزایش نیاز به محصولات غذایی را به همراه دارد. پاسخ به این نیاز تنها از طریق استفاده بهتر و بهره ور از امکانات از اراضی کشاورزی میسر است. استفاده از وسایل و تجهیزات مکانیزه در کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی باعث افزایش بازدهی زمین های کشاورزی
است. کمباین به عنوان یکی از ابزارهای مناسب در جهت افزایش بهره وری فعالیت های کشاورزی در سیستم های مکانیزه کشاورزی طی نیم قرن گذشته به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته است.
کمباین (به انگلیسی: Combine harvester) ماشین برداشت محصولات دانه‌دار کشاورزی است نام آن برگرفته از واژهٔ انگلیسی combining به معنی ترکیبی است که در اصل به خاطر اینکه این ماشین سه کار را به صورت سلسله مراتبی انجام می‌دهد:
درو کردن
کوبیدن یا خرمن کوبیدن
جداسازی دانه‌ها از ساقهٔ محصولی مانند:
گندم، یولاف، چاودار، جو (گیاه)، ذرت، سویا را می‌توان با کمباین درو کرد.
برای درو کردن و کوبیدن و جداسازی هر محصول باید قسمت‌هایی از کمباین تعویض شوند، هد کمباین و کوبنده و غربال‌ها قسمت‌هایی از کمباین هستند که برای هر محصول باید تعویض شوند.
کمباین ساقه‌ها و برگ‌های زائد درو را در کنار خود بر روی زمین رها می‌کند که می‌توان برای غذای چهارپایان یا به عنوان کود گیاهی از آن‌ها استفاده کرد.
کمباین های جدید از تکنولوژی‌های جدیدی بهره می‌برند که آنها را انعطاف‌پذیر ساخته و امکان برداشت محصولات مختلفی را به‌آنها می‌دهد. امروزه به‌طور کلی دودسته از کمباین‌ها که شامل انواع خودرو (Self-Propelled Combines) و کششی (Pull-Type Combines) می‌شود در مزارع مشغول کار هستند. همچنین برخی ممکن است کمباین‌ها را بر اساس سیستم برداشت آن به کمباین های متداول (Conventional Combines) که از استوانه‌ای کوبنده و کاه‌برهای جداکننده استفاده می‌کنند و کمباین های دوار (Axial Combines) که در آنها یکی دو گردنده یا روتور وظیفه‌ی کوبیدن و جدا کردن دانه و کاه را بر عهده دارند تقسیم کنند.
کمباین های امروزی ماشین هایی هستند که در شرایط مختلف عملکرد آنها برحسب نوع کار، چگونگی تأمین حرکت، ذخیره دانه تمیز و نوع محصول طبقه بندی می شوند:

الف) نوع کار

۱) کمباین بافه بند که محصول را درو بسته بندی می کند.
۲) کمباینی که قادر به کار کردن درمزارع دیم کاری و شیب دار است.

ب) چگونگی تأمین حرکت

۱) دنباله بند که با تراکتور کشیده شده و حرکت اندام های آن از محور تواندهی تأمین می شود.
۲) موتور یدکی که با تراکتور کشیده شده ولی حرکت اندام های آن از موتوری تأمین می شود که روی ماشین نصب است.
۳) خودگردان که پیشروی و حرکت اندام های آن از موتوری است که روی ماشین نصب شده است.

پ) ذخیره دانه تمیز

۱) کیسه ای که دانه تمیز را کیسه می نماید. کارگر کیسه ها را پس از پر کردن، به سطح زمین می اندازد تا بعداً از سطح مزرعه جمع آوری شوند
۲) انباره ای که دانه را در مخزن روی کمباین انبار می کند تا پس از پر شدن، در تریلر تخلیه شده و سپس از مزرعه خارج گردد.

ت) نوع محصول

نوع محصول برای برداشت غلات مختلف باید قطعاتی را پیاده یا سوار نمود:
۱) گندم و جو با دماغه مناسب آن
۲) ذرت با دماغه ردیفی
۳) برنج با تسمه نقاله ای در جلو
۴) غله با شانه برشی در دو طرف دماغه

تاریخچه کمباین

کمباین برای اولین بار در سال ۱۸۳۴ توسط هیرام مور اختراع شد که در ابتدا توسط اسب یا گاو نر کشیده می‌شد. در سال ۱۸۳۵ یک دستگاه کمباین کامل توسط هیرام مور ساخته شد که تا ۱۸۳۹ بیش از ۵۰ هکتار زمین را با آن برداشت کرد.

انواع کمباین ها

کمباین ها انواع مختلفی دارند که به بررسی آنها می پردازیم. کمباین ها را می توان به دو دسته مهم تقسیم بندی کرد:
← کمباین های خودرو
← کمباین های کششی

کمباین‌های خودرو

کمباین های خودرو به علت مزایایی که دارند امروزه بیش از انواع کششی در ابعاد گسترده استفاده می‌شوند. این کمباین ها کم‌وبیش به شکل واحدی کامل وظایف متعددی را از درو گرفته تا خرمن‌کوبی که زمانی هریک نیازمند ماشین‌آلات جداگانه‌ای بودند انجام می‌دهند. موتور قدرتمند آنها ضمن به‌حرکت درآوردن خودرو در ناهموارترین مزارع، نیروی مورد نیاز دستگاه‌های متعدد داخلی خود را نیز تأمین می‌کند. اگر راننده این ماشین‌ها آموزش‌های لازم را ببیند اصولا راندن آنها خیلی سخت‌تر از یک تراکتور نخواهد بود. البته به‌علت اینکه راننده‌ در معرض گردوخاک زیاد به پاخواسته از محصولات برداشتی هستند، کمباین های جدید‌تر خودرو، مجهز به اتاقک‌ مجهزی شده‌اند که از راننده در مقابل این گرد و خاک و همین‌طور سرما، گرما و باران محافظت می‌کند.
برای برداشت برخی محصولات مدل‌های تخصصی کمباین مورد استفاده قرار می‌گیرد که معمولا تفاوت‌شان با یکدیگر در تجهیزاتی است که در آنها به کار گرفته شده است. به‌عنوان مثال، یک کمباین برنج ضمن اینکه به نسبت کمباین ذرت قسمت‌های متفاوتی دارد ممکن است بسته به‌نیاز به چرخ‌های زنجیری مجهز شده باشد. عرض کمباین‌های خودرو از ۲ تا ۹ متر متغیر است. سرعت حرکت آنها هم به ۲ تا ۶ کیلومتر در مزرعه و ۴ تا ۲۱ کیلومتر در جاده‌ها می‌رسد. کمباین های خودرو را با توجه به محلی که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرند به دو دسته‌ی کمباین‌های دشت و کمباین های تپه تقسیم می‌کنند.

کمباین‌های دشت (Level Land Combines)

مخصوص زمین‌های مسطح ساخته شده‌اند و به‌وسیله‌ی یک اکسل محرک ثابت حمایت می‌شوند. هنگام کار این نوع از کمباین در زمین‌های شیب‌دار و ناهموار واحدهای جداکننده و تمیزکننده‌ی آن نیز با شیب زمین کج می‌شوند. که در صورتی که این شیب بیش‌ازحد باشد می‌تواند با جمع شدن محصول برداشت‌شده در سمتی از کمباین در کیفیت کار عمل جدا و تمیز کردن آن ایجاد اشکال نماید، موجب مسدود شدن ماشین شود و یا با از عقب به‌صورت جدانشده بیرون ریخته و بدین‌ترتیب موجب تلف شدن محصول گردد.

کمباین‌های تپه‌ای (Hillside Combines)

اکسل‌هایی لولایی دارند که با سیستم‌های تراز برقی و هیدرولیکی به‌طور همزمان کار می‌کنند و می‌توانند با توجه به شیب تپه‌ای که در آن کار می‌کنند تنظیم شوند. واحدهای کوبنده، جداکننده و تمیزکننده و دیگر قسمت‌های کمباین به‌غیر از سکوی برش به‌طور خودکار در شیب‌های ۳۰ تا ۴۵ درصد تزار می‌شوند و بدین ترتیب کیفیت عملکرد خود را بصورت بهینه‌ای حفظ می‌کنند. سکوی برش نیز به همراه اکسل عقب روی محوری چرخیده خود را با شیب زمین وفق می‌دهد و در حالتی موازی با زمین قرار می‌گیرد.

کمباین‌های کششی

این نوع از کمباین‌ها وابسته به تراکتور بوده و توسط آن کشیده می‌شوند. انواع کوچکتر آنها از محور تواندهی تراکتور و انواع بزرگتر از موتوری کمکی برای به‌حرکت درآوردن دستگاه‌های خود بهره می‌برند. عرض سرخوشه چین این کمباین‌ها از ۱ تا ۶ متر متغیر است. تقسیم‌کننده‌ها در دو طرف شانه برش، حدود ۱۵ تا ۲۲ سانتیمتر به عرض واقعی شانه اضافه می‌کنند. برخلاف کمباین های خودرو، سکوی برش کمباین‌های کششی به‌سمت راست یا چپ واحدهای کوبنده و جداکننده متمایل شده‌ است. وسایل کنترل و تنظیم ارتفاع برش و تخلیه‌ی مخزن دانه این کمباین‌ها بر روی تراکتور و در دسترس راننده نصب می‌شوند.
کمباین ها از هر نوعی که باشند وظایف کلی مشترکی را در مزرعه انجام می‌دهند که شامل برش محصول سرپا توسط سرخوشه‌چین یا جداکردن بلال ذرت از ساقه و انتقال آن به داخل ماشین با یک نقاله تغذیه، کوبیدن و جدا کردن تک‌تک دانه‌ها از قسمت‌های دیگر گیاه که دانه‌ها را در برگرفته‌اند، جدا کردن دانه و خرده‌کاه از کاه و کلش، تمیز کردن دانه‌ها از سایر بقایای گیاهی و جابجا کردن دانه‌های تمیز و پس‌مانده ها می‌باشد.

 

داخل کمباین چه می گذرد ؟

کمباین از اجزای زیادی تشکیل شده است: چرخ دنده ها، تیغه ها، مته مارپیچ (مارپیچ هایی که محصولات درو شده را به قسمت های دیگر ماشین منتقل می کنند)، نقاله ها، تسمه ها، اهرم ها و چرخ ها. به شکل خیلی ساده و با صرف نظر از قسمت های پیچیده‌تر، نحوه کار کمباین به شرح زیر است:
_ خوشه های غلات توسط دماغه که در بخش جلوی کمباین قرار دارد و دارای یک جفت چنگک تیز به نام جداکننده است جمع آوری می شوند. به طور کلی هرچقدر دماغه پهنای بیشتری داشته باشد، ماشین برداشت سریعتر و با راندمان بالاتری می تواند محصولات را درو کند. برای برداشت غلات مختلف از دماغه های متفاوت استفاده میشود؛ دماغه معمولا هیدرولیکی است و قابلیت حرکت به سمت بالا و پائین با زوایای مختلف را دارد. برای عبور از مسیرهای باریک، می توان دماغه را از جلوی ماشین باز کرد و از عرض به پشت کمباین وصل کرد و یدک کشید.
_ یک چرخ با سرعت گردش پائین به نام چرخ و فلک (چرخ و فلک انگشتی‌دار یا شانه ای) محصول را به سمت تیغه های برش هل می دهد. چرخ و فلک برای محکم نگه داشتن ساقه های محصول، مجهز به میله های افقی به نام بات یا پارو و دندانه ها یا چنگال های عمودی است.
_ شانه برش در تمام طول دماغه زیر چرخ و فلک حرکت می کند. دندانه های آن (گاهی به آنها انگشتی های درو گفته میشود) باز و بسته میشوند و ساقه محصول را میبرند، کمی شبیه به یک شمشادزن برقی بزرگ که سطح زمین را جاروب می کند.
_ پشت شانه برش، با گردش مارپیچ یا هلیکس، محصول بریده شده به بخش مرکزی کمباین هدایت میشود و سپس برای پردازش به وسیله نقاله تغذیه به قلب کمباین منتقل می شوند.
_ یک استوانه کوبنده محصول بریده شده را می کوبد تا دانه ها از ساقه جدا شوند.
_ دانه ها از غربال عبور میکنند و داخل مخزن دانه که زیر غربال قرار دارد می افتند.
_ بخش های غیرخوراکی محصول ( ساقه و پوسته) به وسیله نقاله هایی به نام پاک کننده کاه به سمت عقب ماشین برده می شوند. دانه های باقی مانده داخل مخزن می ریزند.
_ وقتی مخزن دانه پر شد، یک تراکتور که یک تریلر به آن متصل است، پهلوی کمباین می ایستد. دانه ها توسط بالابر از مخزن به داخل لوله ای (گاهی به آن لوله تخلیه گفته می شد) که از کمباین به تریلر می رود ریخته می شوند.
_ ساقه و پوسته زائد از پشت ماشین روی زمین ریخته میشوند. بعضی کمباین ها دارای مکانیزم پخش کننده چرخشی هستند که کاه را به طور یکنواخت در محدوده وسیعی پخش می کند. گاهی اوقات کاه توسط ماشین عدل بند، عدل بندی میشود و برای پوشاندن کف طویله مورد استفاده قرار می گیرد.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید کمباین

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک کمباین ذرت ۲۹۲۱۵۱۲۳۴۰
کد آیسیک کمباین برنج ۲۹۲۱۵۱۲۴۲۰
کد آیسیک کمباین حبوبات و غلات به جز ذرت و برنج ۲۹۲۱۵۱۲۳۴۱

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید کمباین

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی کمباین ۸۴۳۳۵۱۹۰ میباشد.

وضعیت واحد های فعال تولید کمباین

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید کمباین در کشور به تفکیک استان آمده است .

وضعیت واردات و صادرات کمباین
نمودار واردات و صادرات کمباین در کشور به تفکیک سال در شکل زیر آمده است.

 

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید کمباین

ظرفیت تولید سالیانه : ۲۱۵ دستگاه
نرخ برابری دلار : ۲۲۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۵۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۵۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۴۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۹۰ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۱۶۰ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۴ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید. کارشناسان گروه ایطرح آمادگی دارند پیشنهادهایی شامل شرح خدمات متناسب با نیاز کسب و کار شما را تنظیم نموده و با قیمت رقابتی جهت تصمیم‌گیری در اختیار تیم‌های راه انداز، استارتاپ‌ها و مدیران کسب و کارها قرار دهند.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۱ امتیاز)