طرح تولید سیلیکا

سیلیس یک ماده بسیار مهم صنعتی است که به شکل نانوذرات سیلیس(دارای تخلخل و نسبت بالای سطح به حجم) یکی از کاربردیترین مواد شیمیایی بهعنوان کاتالیست، نانو حامل دارویی، پوشش، پایدارکننده، ماده مغذی وغیره میباشد. استخراج نانوذرات سیلیکا با درجه خلوص باال از زایدات برنج یک روش مقرون به صرفه برای تولید این محصول از دورریزهای کشاورزی است چراکه کاه و خصوصا سبوس برنج از جمله مواد خام کشاورزی بوده که دارای مقادیر بسیار باالیی سیلیکا میباشند و ارزش تغذیهای کمی داشته و معموال بهعنوان مهمترین ضایعات کشت برنج در زمین کشاورزی سوزانده میشود، درحالیکه مقدار سیلیکای موجود در خاکستر پوسته برنج (وابسته به نوع برنج و محیط کشت)بین ۹۸-۹۰ %است. بر اساس مطالعات انجام شده،

تولید برنج سبوس دار، در جهان حدود ۴۸۲ میلیون تن است. ترکیب های موجود در سبوس برنج، به دو بخش آلی و معدنی تقسیم می شود که بخش آلی آن را ترکیب های سلولز، همی سلولز، لیگنین و… تشکیل می دهند و بخش معدنی آن شامل سیلیکا و اکسیدهای فلزی است. یکی از فراوان ترین مواد تشکیل دهنده سبوس برنج، سیلیکا است.
بیست درصد سبوس برنج، خاکستر سفید رنگی است که منبعی غنی از سیلیکا (بیش از ۹۰ درصد) بوده و بعد از سوختن کامل سبوس برنج در زمان و دمای کنترل شده، به دست می آید.

راه حل پیشنهادی

در این راستا با توجه به کاربردهای نانو سیلیکا در زمینه های مختلف پزشکی، دارویی، غذایی و کشاورزی و همچنن وفور زایدات برنج در کشور، ارائه روشهای مقرون به صرفه برای تهیه انوبیوسیلیکا از این منابع طبیعی میتواند بسیار حائز اهمیت باشد. استفاده از مقادیر زیاد اسید و آب از معایب روشهای مختلف ارائه شده میباشد.

کاربرد سلیکا

ترکیب شیمیایی، و خواص فیزیکی سیلیس، تعیین کننده کیفیت و موارد مصرف آن در هر یک از صنایع مورد استفاده میباشد. سیلیس جزء اصلی ماسه سنگ و ماسه سیلیسی، کوارتز و کوارتزیت، بلور کریستال، تریپلی و نواکولیت، سیلیس مصنوعی و سیلیکون شیمیایی، کانی های رسی، گرانیت، سنگ چماق و دیاتومیت می باشد. بیش تر سطح زمین پوشیده از شن است. شن فقط از دو عنصر ساخته شده است: اکسیژن و سیلیس، این دو عنصر، نقش بسیار مهمی در زندگی ما و حیات بشر دارند ماده معدنی سیلیس جهت تأمین نیازهای صنعتی کشور می بایست از علوم نظری، علوم مهندسی و تکنولوژیهای مختلف بخصوص تکنولوژی فرآوری بهره گیرد.

۱ .مصارف کشاورزی (ریز مغذی در گیاهان)
۲ .مصارف پزشکی و دارورسانی
۳ .تهیه نانوبیوسنسورها و قطعات الکترونیکی بسیار حساس
۴ .تهیه و تولید بتنهای آبگریز و مصالح ساختمانی
۵ .تهیه نانوکاتالیزورهای صنعتی
۶ .تهیه نانوکامپوزیتهای پلیمری، سرامیکی، فلزی و مواد عایق الکتریکی

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید سیلیکا از سبوس برنج

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.

کد آیسیک اکسید سیلیسیم :۲۴۱۱۵۱۲۵۱۵

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید سیلیکا از سبوس برنج

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.

کد تعرفه گمرکی اکسید سیلیسیم : ۲۸۱۱۲۲۰۰

فرآیند تولید سیلیکا

برای استخراج سیلیکا از زایدات برنج، ابتدا فرایندهای شستشو جهت حذف آلودگی ها انجام میشود و پس از خشک شدن، برای حذف ترکیبات آلی همچون لیگنین و سلولز داخل کوره در دما و زمانهای کنترل شده قرار داده میشود. در ادامه یک مرحله شستشوی ثانویه اجرا میشود که با کنترل شرایط شستشو میتوان به درجه خلوصهای مورد نظر دست یافت. از مزایای این پروتکل استفاده دورهای از محلولهای اسیدشویی و کاهش مصرف اسید میباشد. در گام جانبی سیلیکا موجود در جامد باقیمانده از مرحله قبل، توسط سود به Na2SiO3 تبدیل میشود، در مرحله بعد با افزودن مقادیر کنترل شده اسید و سایر ترکیبات تعیینکننده و هدایتکننده ساختار نانوذرات سیلیکای آمورف، مزوحفره و بیوکامپوزیتهای سیلیکایی با کنترل نوع، اندازه و شکل مورد نظر سنتز میشود. مشخصهیابی نیز با تکنیکهای میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM )و عبوری (TEM )و جذب و واجذب نیتروژن (BJH&BET )و پراش اشعه ایکس (XRD )اسپکتروسکوپی مادون قرمز (FTIR)انجام میشود. الزم به ذکر است که نمونه های تهیه شده از هر لحاظ قابل مقایسه با نمونه های تجاری میباشند و در موارد خاص نمونه تجاری ندارند.

وضعیت واحد های فعال تولید سیلیکا

با جستجو در اطلاعات گمرک تا امروز تعرفه گمرکی اختصاصی به این محصول اختصاص نیافته لذا میزان واردات و صادرات سیلیکون در نمودار زیر لحاظ شده است .

وضعیت واردات و صادرات تولید سیلیکا

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واردات و صادرات تولید سلیکا در کشور به تفکیک استان آمده است .

مزایای فناوری

۱ .افزایش بهرهبرداری و مدیریت پسماندهای کشاورزی تولید مواد اولیه با ارزش صنایع دیگر از زایدات
۲ .کاهش آلودگی محیط زیست آلودگی و گازهای گلخانهای ناشی از سوزاندن
۳ .تولید نانوذرات از مواد طبیعی نانوذرات زیست سازگار
۴ .روش ساده و مقرون به صرفه
۵ .بومیسازی فناوری تولید نانوسیلیکا و نانوبیوسیلیکا

سخن پایانی

در سال ۲۰۲۰ میزان مصرف برنج با رشد ۶/۶ % حدود ۴۵۰ میلیون تن پیشبینی میشود و این بدان معنی است که حجم انبوهی از زایدات (کلش و سبوس برنج ) تولید میشود که استفاده از این زایدات در صنایع مختلف از جمله کشاورزی و پزشکی میتواند از لحاظ کاربردی بسیار حائز اهمیت باشد و عالوه بر صرفه اقتصادی و تولید محصولات با ارزش افزوده، حل مشکل دفع این زایدات به عنوان پسماند و جلوگیری از آلودگی محیط زیست را نیز به همراه داشته باشد.

کشور ما ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان برنج است. سبوس برنج همچون سیلیس معادن، می تواند بازیافت و خالص شده و بعنوان فاز ساکن ستون های کروماتوگرافی مایع مورد استفاده قرار گیرد.

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید سیلیکا

ظرفیت تولید سالیانه : ۲۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۳۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۸۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۳۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز :۳۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۴میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۷ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۷ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۳.۷/۵ - (۳ امتیاز)