طرح کاشت لوبیا چیتی

لوبیاچیتی که به آن لوبیای رومی هم می‌گویند، یکی از انواع لوبیا و از گیاهان دولپه‌ای می‌باشد و یکی از محبوب‌ترین لوبیاها در بین ایتالیایی‌ها، پرتغالی‌ها و ترکیه‌ای‌ها است.
بسیاری معتقدند که طعم این نوع لوبیا به نسبت دیگر انواع لوبیا بهتر است و با خوردن آن کمتر دچار نفخ می‌شوند اما هنوز شواهدی که نشان بدهند کدام یک از انواع لوبیاها نفاخ تر هستند به دست نیامده است. آمینواسید فراوان موجود در لوبیاچیتی آن را به یک منبع خوب برای دریافت پروتئین و جایگزین مناسبی برای انواع گوشت‌ها تبدیل کرده‌است. لوبیای چیتی از نظر مقدار فیبر بر سایر لوبیاها برتری دارد.
وبیا چیتی گیاهی گرما دوست است و در مناطقی با شب های خنک و روزهای گرم پیوند عمیقی دارد. دمای مطلوب برای کاشت لوبیا چیتی, ۲۰ تا ۲۸ درجه در روز و در شب معادل ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی گراد است. این گیاه قادر به تحمل دمای بیش از ۳۰ درجه نیست و دمای بیش از ۳۵ نیز، سبب عدم تشکیل دانه در آن می گردد. ضمن اینکه دمای کمتر از ۱۵ درجه نیز برای رشد آن نامطلوب است. واکنشی نسبت به مدت روز ندارد. ۳۰ تا ۴۰ روز بعد از کاشته شدن، گلدهی شروع خواهد شد. گلدهی آن به یک ماه می کشد. البته این میزان رشد محدود نبوده و هنگام رسیدن غلاف ها متفاوت است.
بهترین تناوب انتخابی برای کاشت لوبیا، گندم و جو است. تفاوت مورفولوژیکی و ریشه ای گندم با لوبیا اغلب مواد لازم برای لوبیا را تهیه می کند.
ﻟﻮﺑﻴﺎ ﻳﻜﻲ از مهم‌ترین ﺣﺒﻮﺑﺎت در ﺟﻬﺎن و اﻳـﺮان ﻣﺤﺴـﻮب ﻣـﻲﺷـﻮد و مهم‌ترین ﻣﻨﺒـﻊ ﺗﻐﺬﻳـﻪای، ﻛـﺎﻟﺮی، ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ، ﻓﻴﺒﺮ، ﻣﻮاد ﻣﻌﺪﻧﻲ و اﻧﻮاع وﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎ ﺑﺮای ﻣﻴﻠﻴﻮنﻫﺎ ﻧﻔﺮ در ﺟﻬﺎن ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. اﻳﻦ ﮔﻴﺎه ﻳﻜﻲ از ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﮔﻴﺎﻫـﺎن در ﺗﻨﺎوب ﺑﺎ ﻏﻼت در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺳﺮد ﻣﻌﺘﺪل ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. در سال‌های اﺧﻴﺮ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ رﺷﺪ ﺟﻤﻌﻴﺖ، ﺳـﻄﺢ زﻳـﺮ ﻛﺸـﺖ این محصول در حال افزایش است. در ﺑﻴﻦ ﻟﮕﻮمﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﻣﺼﺮف داﻧﻪای دارﻧﺪ، ﻟﻮﺑﻴﺎ دوﻣﻴﻦ رﺗﺒﻪ را در ﺟﻬﺎن ﺑﻌـﺪ از سویا دارد.
حل جمع آوری آن ایران است ، از جنس و گونه Phaseolus vulgaris ، کلاس تجارتی Pinto ، فرم بوته رونده و رشد نامحدود (تیپ ۳)، متوسط ارتفاع ۹۰-۷۵ سانتی‌متر، دوره رشد و نمو ۱۰۵ روز، وزن صد دانه حدود ۳۷-۳۵ گرم، نیمه مقاوم به آفت کنه دو نقطه‌ای، و مقاوم به بیماری‌های ویروسی است. این رقم تعداد مناسبی غلاف در بوته ایجاد می‌کند و در صورت داشتن شرایط مطلوب از پتانسیل عملکرد بالایی برخوردار است. اما در اغلب موارد به دلیل فراهم نبودن شرایط محیطی مناسب (تغذیه، خاک، آب و ۰۰۰) با عملکرد پتانسیل خود فاصله دارد. بازارپسندی این رقم خوب می‌باشد. به دلیل وجود صفات مناسب مانند مقاومت به بعضی تنش‌ها و همچنین تولید غلاف زیاد دربرنامه‌های به نژادی مورد استفاده زیادی دارد.

خصوصیات اکولوژیکی مطلوب :

روزهای گرم و شب‌های خنک مناسب رشد آن‌ می‌باشد. دمای مورد نیاز برای رشد آن در روز ۲۰ تا ۲۸ درجه و در شب ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است. دمای بیش از ۳۰ درجه مناسب رشد آن نبوده و دمای بیش از ۳۵ درجه سانتیگراد منجر به عدم تشکیل دانه در آن می‌شود و همچنین دمای کمتر از ۱۵ درجه سانتیگراد برای رشد آن نامناسب می‌باشد. نسبت به طول روز خنثی می‌باشد.معمولاً ۳۰ تا ۴۰ روز بعد از کاشت شروع به گل‌دهی می‌کند. دوره گل‌دهی معمولاً یک ماه است. این رقم رشد نامحدود بوده و زمان رسیدن غلاف‌ها متفاوت است.

تناوب

بهترین تناوب برای ارقام مختلف لوبیا، گندم و جو می‌باشد. به دلیل تفاوت‌های ریشه‌ای و مورفولوژیکی گندم و لوبیا، اغلب منافع فوق برآورده می‌شود. تناوب لوبیا _ گندم یا جو و یا لوبیا _ گندم یا جو _ آیش در بیشتر مزارع لوبیا کاری رعایت می‌شود.

آماده سازی زمین

تهیه زمین شامل مراحل مختلفی است که با در نظر گرفتن روش زراعت (مکانیزه و سنتی)، بافت خاک و نوع تناوب ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد. شخم پائیزه بر شخم بهاره ترجیح داده می‌شود، زیرا آب بیشتری ذخیره شده و یخ آب حاصل کلوخه‌ها را خرد می‌کند، همچنین فرسایش حاصل از جاری شدن آب کاهش یافته و بقایای گیاهی و علف‌های هرز در زیر خاک زودتر پوسیده می‌شوند. در بهار به محض اینکه زمین گاورو شد از دیسک یا کولتیواتور برای خرد کردن کلوخه‌ها استفاده می‌گردد. جهت تسطیح مقطعی لازم است ماله‌ای در سطح خاک زده شود تا بستر مناسب برای کشت بذر فراهم گردد. در روش هیرم‌کاری پس از تسطیح زمین ، به کمک دستگاه مرزبند ابعاد کرت‌ها مشخص شده و زمین لازم برای کاشت آماده می‌گردد. قبل از کاشت، کود مورد نیاز بر اساس توصیه کودی در خاک توزیع می‌گردد.

مراحل کاشت لوبیا چیتی

برای کاشت لوبیا چیتی، انتخاب بذر اهمیت زیادی دارد. با انتخاب صحیح بذر، به تولید رضایت بخش دست خواهید یافت. در انتخاب بذر به موارد زیر توجه کنید:
قوه نامیه: بذر انتخابی رسیده، سالم و تازه باشد و قوه نامیه آن از ۹۵ درصد کمتر نباشد.
خالص بودن بذر: بذر گزینشی باید خالص و یکنواخت باشد.
پاک بودن بذر: بذر لوبیا چیتی باید از ناخالصی های بذری و غیر بذری و علف های هرز به دور باشد.
بهتر است بذر را از مراجع ذی صلاح تهیه کنید. اگر کشاورز قصد استفاده از بذر تولیدی خود را دارد، باید دست به خالص کردن بذر در دو مرحله بزند. باید قطعه زمین کشت سال آینده را مشخص و تمام امور مانند علف های هرز، مبارزه با آفات بیماری را انجام داد و بوته های ناخالص را که از نظر شکل و اندازه و غلاف متفاوت هستند جدا کنید. اگر کشاورز یک هکتار زمین داشته باشد و از آن دو تن لوبیا دریافت کند، باید حدود ۲۰۰ کیلو برای کاشت بذر آینده نگه دارد.

شرایط زمین کشت لوبیا چیتی

زمین برای کاشت باید به اندازه کافی عمق داشته باشد. ضمن اینکه خاک دارای سطحی نرم و حاصلخیز باشد. تهیه زمین لوبیا با هدف از بین بردن علف های هرز، زیر خاک بردن بقایای گیاهی، نرم کردن و افزایش عمق خاک زراعی، زیر خاک بردن مواد تقویت کننده و حفظ رطوبت موجود در خاک است.

زمان پرورش لوبیا چیتی

زمان کشت لوبیا چیتی باید به گونه ای باشد که گلدهی آن با گرما و خشکی رو به رو نشود. ضمن اینکه محصول به گرمای پاییزه نیز برخورد نکند. بهترین زمان کاشت لوبیا چیتی بین ۲۰ اردیبهشت تا ۱۵ خرداد است. ضمن اینکه هفته اول خرداد در این بازه مناسب تر است. کشت دیر هنگام لوبیا، عملکرد آن را کم می کند.

آبیاری

در کاشت هیرم کاری، فاصله بین اولین و دومین آبیاری بعد از کشت با آبیاری های دیگر متفاوت است. اولین آبیاری بعد از کشت، بسته به بافت خاک و اقلیم ۱۵ تا ۲۵ روز است. در طی این مدت لوبیاها جوانه زده اند و به شکل دو برگ شده اند. آبیاری دوم به فاصله ۸ تا ۱۰ روز و آبیاری های بعدی معمولاً هر ۴ تا ۸ روز انجام می گیرد. آبیاری خاک با بافت سنگین هر ۵ تا ۸ روز و خاک با بافت سبک هر ۳ تا ۴ روز می باشد. مرحله تنش آبی لوبیا از اوایل دوران گلدهی تا مرحله تشکیل غلاف است. کمبود آب در این دوران خسارت زیادی به گیاه می رساند. زمان آخرین آبیاری باید موقعی باشد که ۲۵ درصد از غلاف های لوبیا رسیده باشد.

کاشت لوبیا چیتی

کاشت لوبیا چیتی باید در شرایط خاصی انجام شود. وجود این شرایط منجر به تسریع رشد لوبیا چیتی شده و شما را در مراحل کاشت، داشت و برداشت با مشکل مواجه نمی سازد. لطفاً با روش کاشت و نگه داری لوبیا چیتی همراه ما باشید.
لوبیا چیتی را می توان از جمله حبوبات محبوب در ایران نام برد که گزینه مناسبی برای کاشت در باغچه های کوچک و یا گلدان های اپارتمانی نیز محسوب می شود. در ادامه به آموزش کاشت لوبیا چیتی و معرفی خصوصیات لازم برای پرورش آن می پردازیم.

خصوصیات جغرافیایی برای کاشت لوبیا چیتی

لوبیا چیتی گیاهی گرما دوست است و در مناطقی با شب های خنک و روزهای گرم پیوند عمیقی دارد. دمای مطلوب برای کاشت لوبیا چیتی, ۲۰ تا ۲۸ درجه در روز و در شب معادل ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی گراد است. این گیاه قادر به تحمل دمای بیش از ۳۰ درجه نیست و دمای بیش از ۳۵ نیز، سبب عدم تشکیل دانه در آن می گردد. ضمن اینکه دمای کمتر از ۱۵ درجه نیز برای رشد آن نامطلوب است. واکنشی نسبت به مدت روز ندارد. ۳۰ تا ۴۰ روز بعد از کاشته شدن، گلدهی شروع خواهد شد. گلدهی آن به یک ماه می کشد. البته این میزان رشد محدود نبوده و هنگام رسیدن غلاف ها متفاوت است.

شرایط زمین کشت لوبیا چیتی

زمین برای کاشت باید به اندازه کافی عمق داشته باشد. ضمن اینکه خاک دارای سطحی نرم و حاصلخیز باشد. تهیه زمین لوبیا با هدف از بین بردن علف های هرز، زیر خاک بردن بقایای گیاهی، نرم کردن و افزایش عمق خاک زراعی، زیر خاک بردن مواد تقویت کننده و حفظ رطوبت موجود در خاک است.

زمان پرورش لوبیا چیتی

زمان کشت لوبیا چیتی باید به گونه ای باشد که گلدهی آن با گرما و خشکی رو به رو نشود. ضمن اینکه محصول به گرمای پاییزه نیز برخورد نکند. بهترین زمان کاشت لوبیا چیتی بین ۲۰ اردیبهشت تا ۱۵ خرداد است. ضمن اینکه هفته اول خرداد در این بازه مناسب تر است. کشت دیر هنگام لوبیا، عملکرد آن را کم می کند.

روش کاشت لوبیا چیتی

در ایران برای کاشت لوبیا چیتی چند روش وجود دارد:
هیرم کاری و دست نشان
خشکه کاری دست پاش
روش خشکه کاری و جوی و پشته
روش مناسب برای کاشت لوبیا چیتی, هیرم کاری است. جوانه لوبیا به سله خاک حساس و اگر از خشکه کاری استفاده شود، خاک سله می بندد و بذر نابود می شود. در این روش، بعد از کرت بندی و تسطیح زمین، آبیاری به شکل کرتی انجام می گیرد. بعد از طی ۷ الی ۱۲ روز زمین حالت گاورو می شود. در این شکل زمین باید با دستگاه یا دست، لوبیا را کاشت. اگر از کشت خشکه کاری استفاده می کنید، کشت جوی و پشته را به کار ببندید.
فاصله کشت مناسب ۵۰ سانتی‌متر و فاصله بین بوته‌ها متوسط ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر است. عمق کشت مناسب هم ۵ تا ۸ سانتی‌متر می‌باشد.

خاک لوبیا چیتی

همه انواع لوبیا خاک‌های ﻟﻮﻣﻲ و ﻟﻮﻣﻲ، رﺳﻲ ﺳﺎزﮔﺎر ﻣﻲﺑﺎشد. ﺑﻄـﻮر ﻛﻠـﻲ ﻟﻮﺑﻴـﺎ در ﺧﺎک‌های ﺳﻨﮕﻴﻦ، ﺑﺨﺼﻮص در زﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ در آﺑﻴﺎری دﻗﺖ ﻛﺎﻓﻲ ﻧﺸﻮد، ﺑﺎ ﻣﺸﻜﻞ ﺳﻠﻪ ﺑﻨﺪی ﺧﺎک روﺑـﺮو ﺧﻮاﻫـﺪ ﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﻮع ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮل، ﺳﺒﺰ ﺷﺪن ﮔﻴﺎه ﺑﺎ ﻣﺸﻜﻞ ﺟﺪی روﺑﺮو ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ. ﻟﻮﺑﻴـﺎ از ﺟﻤﻠـﻪ محصولات حساس به شوری است و حداکثر تا ۲ دسی زیمنس را تحمل می‌کند. pH یا اسیدیته مناسب برای کشت ۶ تا ۷ می‌باشد.

تاریخ کشت لوبیا چیتی

تارﻳﺦ ﻛﺎﺷﺖ ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺑﺴﻴﺎر ﻣﻬﻢ ﺑﻮده و ﺑﺎﻳﺪ ﻃﻮری اﻧﺘﺨﺎب شود ﻛﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺣﺴﺎس رﺷﺪ آن ﺑﻪ وﻳﮋه ﮔﻞدﻫﻲ ﺑﺎ ﮔﺮﻣﺎ و ﺧﺸﻜﻲ ﺗﺎﺑﺴﺘﺎن همزمان ﻧﺸﻮد و از ﻃﺮﻓﻲ رﺳﻴﺪن ﻣﺤﺼﻮل ﺑﻪ ﺳﺮﻣﺎی ﭘﺎﺋﻴﺰه ﺑﺮﺧﻮرد ﻧﻜﻨﺪ. ﺗﺎرﻳﺦ ﻛﺎﺷﺖ در اﺳﺘﺎنﻫﺎی ﻟﻮﺑﻴﺎﻛﺎری ﻛﺸﻮر ﻣﺘﻔﺎوت اﺳﺖ ﺑﻪ ﻃﻮری ﻛﻪ از اواﻳﻞ ﻓﺮوردﻳﻦ ﺗﺎ اواﺧﺮ ﺗﻴﺮﻣﺎه در مناطق غربی و در مناطق مرکزی ۴ تا ۱۵ خرداد انجام می‌شود.

میزان کود مورد نیاز

میزان دقیق کود با انجام آزمایش خاک یا برگ محاسبه می‌شود. کود فسفر به دلیل نقش مهمی که در تشکیل گل و دانه دارد بسیار در تولید لوبیا مهم است، اﮔﺮ ﻓﺴﻔﺮ ﻣﻮﺟﻮد در ﺧﺎک ﻛﻤﺘﺮ از ۵ میلی‌گرم در کیلوگرم باشد به میزان ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار کود سوپر فسفات تریپل نیاز دارد. اگر بین ۵ تا ۱۰ باشد میزان ۱۰۰ کیلو سوپر فسفات تریپل و اگر بین ۱۰ تا ۱۵ باشد باید ۵۰ کیلوگرم در هکتار استفاده شود.
اگر میزان پتاسیم خاک کمتر از ۱۵۰ میلی‌گرم در کیلوگرم باشد۱۸۰ کیلوگرم کود سولفات پتاس در هکتار، اگر بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم باشد ۱۰۰ یکیلوگرم و اگر بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌گرم باشد ۵۰ کیلوگرم سولفات پتاس نیاز دارد.(دری و همکاران)

توصیه عمومی

کود اوره ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار، کود فسفاته ۱۰۰ تا ۱۵۰ و کود پتاسه ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار در صورتی که آزمایش خاک انجام نشده باشد. اگر از کود کامل استفاده می‌کنید:
کودکامل ماکرو به میزان ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار قبل از کاشت
سولفات روی ۴۰ کیلوگرم در هکتار
سولفات منگنز ۲۰ کیلوگرم در هکتار
کود میکرو کامل با غلظت ۳ در هزار به صورت محلول پاشی (۳ کیلو در هکتار).

مبارزه با آفات

در طول رشد لوبیا آفات متعددی نظیر تریپس، زنجرک، هلیوتیس، شته، مگس لوبیا و کنه دو نقطه‌ای به محصول حمله می‌کنند. مهم‌ترین آنها کنه دو نقطه‌ای است. این رقم نسبت به آفت کنه دو نقطه‌ای نیمه مقاوم می‌باشد. در روش مبارزه شیمیائی، بسته به نوع آفت و مرحله رشدی، سموم اختصاصی مشخصی مصرف می‌گردد که نوع و مقدار آن بر اساس توصیه کارشناسان مربوطه می‌باشد. در روش مبارزه زراعی:
۱- شخم عمیق پس از برداشت محصول و مدفون کردن آفات زمستان گذران از جمله کنه دو نقطه‌ای در زیر خاک.
۲-مبارزه مکانیکی و شیمیائی با علف‌های هرز اطراف مزارع که محل مناسبی برای زمستان گذرانی و نیز تکثیر آفت در اوایل فصل بهار به شمار می‌رود.
۳-کنترل آب آبیاری به منظور جلوگیری از انتقال کنه‌ها از مزارع آلوده به مزارع سالم.
۴- رعایت صحیح تناوب زراعی.

مبارزه با بیماری‌ها

بیماری‌های مهم لوبیا شامل بیماری‌های خاکزی مانند انواع پوسیدگی فوزاریومی ریشه، زردی فوزاریومی، پوسیدگی رایزوکتونیائی ریشه، پوسیدگی پیتیومی؛ بیماری‌های ویروسی مانند ویروس موزائیک معمولی لوبیا(BCMV )، ویروس موزائیک زردی لوبیا(BYMV )، ویروس موزائیک خیار(CMV )؛ و بیماری سوختگی باکتریایی معمولی می‌باشد.
جهت جلوگیری از خسارت و شیوع انواع بیماری‌ها از روش‌های شیمیائی و زراعی استفاده می‌شود. در روش مبارزه شیمیائی از سموم مناسب جهت ضدعفونی بذر قبل از کاشت استفاده شده و در ادامه بسته به نوع بیماری و مرحله رشدی، سموم اختصاصی مشخصی مصرف می‌گردد که نوع و مقدار آن بر اساس توصیه کارشناسان مربوطه می‌باشد.
در روش مبارزه زراعی:
استفاده از بذر سالم
کشت در خاکهای با زهکشی مناسب
کود دهی و آبیاری کافی جهت تولید بوته‌های قوی‌تر
رعایت تناوب زراعی مناسب
جلوگیری از کوبیدگی بیش از حد خاک مزرعه
شخم عمیق پس از برداشت
مبارزه با علف‌های هرز داخل و حاشیه مزارع

مبارزه با علف‌های هرز

لوبیا به دلیل رشد نسبتاً کند در اوایل دوره رشد، نسبت به رقابت با علف‌های هرز حساسیت نشان می‌دهند؛ بنابراین کنترل آنها در مراحل اولیه رشد اهمیت زیادی دارد. نوع و تعداد علف‌های هرز در مناطق مختلف متفاوت می‌باشد، اما مهم‌ترین آنها شامل: سوروف، ارزن وحشی، تاج خروس، سلمه تره، داتوره، خاکشیر، توق، تاجریزی، کنف وحشی و … می‌باشد.
جهت مبارزه با علف‌های هرز از روش‌های شیمیائی و غیر شیمیائی استفاده می‌شود. در روش شیمیائی از علف‌کش‌های مناسب جهت کنترل علف‌های هرز باریک برگ و پهن برگ قبل و بعد از کاشت طبق توصیه کارشناسان مربوطه استفاده می‌شود. روش‌های غیر شیمیائی عبارتند از: شخم عمیق پائیزه، استفاده از دیسک و هرس در زمان تهیه زمین، استفاده از بذر سالم و بوجاری شده عاری از بذر علف‌های هرز، استفاده از کولتیواتور بعد از کاشت و قبل از سبز شدن لوبیا، وجین دستی، استفاده از کودهای دامی پوسیده، جلوگیری از به گل رفتن علف‌های هرز، جلوگیری از ورود علف‌های هرز از طریق کانال‌های آبیاری و ماشین آلات و ادوات کشاورزی به داخل مزرعه، رعایت تناوب زراعی مناسب و آیش.

برداشت

زمان برداشت لوبیا به زمان کاشت و نوع رقم بستگی دارد. در ارقام رونده مانند تلاش غلاف‌ها همزمان نمی ‌رسند و برداشت زمانی انجام می‌گیرد که حدود ۷۵-۶۵ درصد غلاف‌ها رسیده باشند. دراین زمان میانگین رطوبت دانه‌ها حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد است. هنگام برداشت، محصول با دست برداشت شده و در مزرعه باقی می‌ماند. زمانی که رطوبت دانه‌ها به حدود ۲۰ درصد رسیده و غلاف‌ها خشک شده باشند، به خرمنگاه منتقل شده و خرمنکوبی می‌گردند.

مواد مغذی لوبیا چیتی

لوبیا چیتی در درجه اول از کربوهیدرات ، فیبر و پروتئین تشکیل شده است. از خواص لوبیا چیتی این است که علاوه بر این موارد دارای منابع غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز هست.
کالری: ۲۴۵
کربوهیدرات: ۴۵ گرم
فیبر: ۱۵ گرم
پروتئین: ۱۵ گرم
چربی: ۱ گرم
سدیم: ۴۰۷ میلی‌گرم
تیامین: ۲۸٪ از ارزش روزانه
آهن: ۲۰٪ از ارزش روزانه
منیزیم: ۲۱٪ از ارزش روزانه
فسفر: ۲۰٪ از ارزش روزانه
پتاسیم: ۱۶٪ از ارزش روزانه
همان‌طور که در این فهرست مشاهده می‌کنید، از فواید لوبیا چیتی تأمین مقدار خوبی از تیامین (ویتامین B1) مشاهده می‌شود، که یک ویتامین ضروری برای بدن است.
از دیگر خواص لوبیا چیتی می‌توان به وجود بسیاری از مواد معدنی دیگر مانند آهن و منیزیم و مقادیر کمی از ویتامین‌هایی مانند B ، روی و کلسیم اشاره کرد.
لازم به ذکر است در صورت پخته شدن بدون نمک یا مواد افزودنی دیگر، لوبیای چیتی فاقد کلسترول و چربی بوده و دارای سدیم به میزان کم است.

کد آیسیک مرتبط با صنعت کشت لوبیا چیتی

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطه شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک لوبیای سویا جهت استخراج روغن (کشاورزی) ۰۱۱۱۵۱۲۳۲۵
کد آیسیک لوبیای سبز (کشاورزی) ۰۱۱۲۵۱۲۳۳۲
کد آیسیک لوبیای لیما (کشاورزی) ۰۱۱۲۵۱۲۳۴۱

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت کشت لوبیا چیتی

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی کشت لوبیا چیتی ۰۷۰۸۲۰۰۰ میباشد.

بررسی بازار لوبیا چیتی

لوبیا چیتی از پر مصرف ترین حبوبات است . میزان خرید و فروش لوبیا چیتی در بازار بسیار بالا بوده و خواهان زیادی دارد .

 

وضعیت واردات و صادرات لوبیا چیتی

نمودار واردات و صادرات کشت لوبیا چیتی در کشور به تفکیک سال در شکل زیر آمده است.

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح کاشت لوبیا چیتی

عملکرد تولید سالیانه : ۳.۳ تن
نرخ برابری دلار : ۱۶۰۰۰ تومان
سطح زیرکشت : ۵ هکتار
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۹ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۹۰ میلیون تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۵ درصد

نکته مهم

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

۴.۵/۵ - (۶ امتیاز)