طرح تولید بطری شیشه ای

طرح تولید بطری شیشه ای

صنایع بسته‌بندی امروزه یکی از صنایع وسیعی به شمار می‌آید که تمام محیط اطراف و زندگی بشر را احاطه کرده است، از مواد‌غذایی تا سبزیجات گرفته تا دارو و پوشاک و مواد شوینده و هرچه که مورد مصرف انسان است امروزه در اشکال و فرم‌های متفاوت بسته‌بندی می‌شود.
جالب اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته حتی طراحی و جنس بسته‌بندی مخصوصا درخصوص مواد‌غذایی یکی از فاکتورهای اصلی برای خرید محصول به شمار می‌آید از این رو رقابت تولیدکنندگان برای پیشی گرفتن از سایرین بسیار پویا و به روز است، هر روزه طراحی‌های بهتر و شیک‌تر که سازگاری بیشتری با محیط‌زیست داشته باشد به بازار می‌آید و مردم هم با توجه به نیاز و سلیقه خود از بین میلیون‌ها طرح و بسته، دست به انتخاب می‌زند.
تا سال‌ها پیش قالب بیشتر بسته‌بندی‌ها از جنس پت و کاغذ بود، البته شیشه هم به‌عنوان یکی از مواد اولیه در بسته‌بندی بسیاری از مواد مورد استفاده قرار می‌گرفت اما نسبت مصرف آن نسبت به پلاستیک بسیار کمتر بود تا اینکه بشر به مزیت‌های شیشه واقف و چند دهه‌ای است در انواع و اشکال مختلف بسته‌بندی از شیشه بهره‌های بسیاری می‌گیرد. بسته‌بندی‌های شیشه‌ای عبارتند از انواع بطری‌های
مورد استفاده مانند بطری نوشابه، بطری‌های روغن زیتون، سرکه، آبلیمو و شیشه‌های یک‌بار مصرف مربوط به دارو مورد مصرف قرار می‌گیرند و از جنس شیشه ساخته شده‌اند.
شیشه در مقابل تمام مواد شیمیایی حتی اسیدهای قوی و بازها مقاومت می‌کند و تحت تأثیر خورندگی واقع نمی‌شود، ویتامین‌ها در داخل این ظروف، از تجزیه به‌وسیله نورسفید در امان مانده و امکان فاسد شدن آنها به این طریق از بین می‌رود. به همین علت بسیاری از ظروف آزمایشگاهی و بسته‌بندی شربت‌ها و داروها به علاوه مواد‌غذایی حساس را از شیشه می‌سازند. بسته به نوع استفاده، رنگ این شیشه‌ها هم با یکدیگر متفاوت است. مثلاً برای صنایع دارویی بیشتر از شیشه‌های قهوه‌ای استفاده می‌شود و برای نوشابه‌ها از شیشه‌های بی‌رنگ استفاده می‌کند. روند رو به افزایش تولید و مصرف شیشه سرانه کشورهای پیشرفته صنعتی در واقع بیانگر روند جهانی استفاده از شیشه به‌عنوان مهم‌ترین عامل بسته‌بندی مواد دارویی و غذایی و به‌طور عمده تأمین نیازمندی‌های کلی و کیفی، خطوط اتوماتیک تولید مواد دارویی و غذایی است.
رایج‌ترین شکل استفاده از شیشه در صنایع دارویی و غذایی به شکل بطری است و این مسئله به دلایل و مزیت‌هایی که شیشه نسبت به سایر رقبای خود دارد بسیار برجسته است، از جمله دلایل متعدد استفاده از بطری‌های شیشه‌ای می‌توان به بهداشتی بودن شیشه، به دلیل نداشتن واکنش شیمیایی با مواد دارویی و غذایی، صافی سطح که مانع رشد باکتری‌ها می‌شود اشاره کرد به علاوه به شفافیت شیشه‌ای امکان کنترل محتوا فراهم است.
کارشناسان حوزه محیط‌زیست هم ناچیز بودن تأثیرات مخرب شیشه را به دلیل نداشتن واکنش‌های متقابل شیمیایی در محیط و قابلیت برگشت ضایعات و استفاده مجدد از آن تا حدود ۸۰ درصد، از مزیت‌های آن برمی‌شمرند. همچنین قابلیت آن در پذیرش فرآیندهای مهمی چون استرلیزاسیون که از مراحل مهم فرآوری برخی مواد دارویی و غذایی مطرح می‌شود روند عمومی جهانی بر گسترش مصرف شیشه و تطبیق خصوصیات آن با نیازمندی‌های خطوط تولید مواد دارویی و غذایی را سریع‌تر کرده است.
درخصوص اینکه در کشور ایران صنعت بسته‌بندی نیاز به توجه و سرمایه‌گذاری بسیاری دارد که شکی نیست اما در حوزه بسته‌بندی‌ها با جنس شیشه در حوزه مواد‌غذایی، وضعیت بدی نداریم و تولیدکنندگان سالانه ده‌ها هزار تن بطری‌های شیشه‌ای مخصوص بسته‌بندی مواد‌غذایی تولید می‌کنند اگرچه این بطری‌ها چندان تنوع و جذابیتی ندارند اما از نظر کمی، میزان تولید به‌گونه‌ای است که حتی بخشی از این بطری‌ها به کشورهای همسایه مانند عراق و ترکیه صادر هم می‌شود اما در حوزه تولید بطری‌های شیشه‌ای مربوط به صنایع دارویی، طبق آمار در سال‌های گذشته میانگین ۱۰هزار تن واردات داشته‌ایم که عموما هم از چین بوده است درحالی‌که در داخل کشور هم توان تولید و هم پتانسیل‌های لازم در این خصوص به وفور یافت می‌شود که این بخش از تولید بطری‌های شیشه‌ای نیاز به توجه بسیاری دارد اما از آن جا که خطوط تولید و ماشین‌آلات این صنعت قدری از حساسیت بالاتری برخوردار است توجه چندانی به آن نشده و اکنون نیاز است تا سرمایه‌گذار بعدی نگاه ویژه‌ای به بخشی داشته باشد که تقریباً رقیبی در آن‌ وجود ندارد.

نحوه ساخت بطری شیشه ای

در گذشته بطری های شیشه ای به صورت دستی و به روش های کاملا سنتی تولید میگردیده اند اما امروزه و با پیشرفت تکنولوژی و ساخت ماشین های تولید کننده این روند به صورت کاملا اتوماتیک در آمده است.
ایران با دارا بودن موقعیت گسترده جغرافیایی و با توجه به اینکه حدود نیمی از این گستره جغرافیایی شامل مراتع و زمین های کشاورزی می باشد که فرصت مناسبی برای باغداری و کشاورزی فراهم آورده است.این مزیت بارز فرصتی را برای سرمایه گذاران فراهم آورده تا در زمینه تولید آب میوه های طبیعی و نوشیدنی فعالیت داشته باشند وبه دلیل کثرت تولید کنندگان ملزومات بسته بندی این نوشیدنی های تولیدی هم باید فراهم باشد؛یکی ازملزومات اصلی بسته بندی با بطری شیشه ای می باشد که امروزه کارخانه های موادغذایی و نوشیدنی به این امر مهم توجه خوبی دارند.بطری شیشه ای نوشیدنی در ابعاد حجمی مختلف وباتوجه به نیاز بازار وسیاست های کارخانه های نوشیدنی ساخته می شود.

طرح تولید بطری شیشه ای
هزینه تولید قالب بطری شیشه ای اختصاصی با طرح دلخواه

بیشترکارخانه های نوشیدنی برای ایجاد یک طرح اختصاصی و منحصر به فرد همیشه توجه خود را به استفاده از طرح های فانتزی ومتمایز برای بسته بندی محصولات نوشیدنی معطوف می کنند.زیرا امروزه برای همه تولید کنندگان محرز شده که بسته بندی نقش حیاتی و مهمی را در سیستم فروش دارد.و به همین دلیل کارشناسان تحقیق و توسعه شرکت های مواد غذایی طرح های اختصاصی خود را برای تولید بطری شیشه ای،با طرح و لوگوی محصولات خود به شرکت های تولید کننده بطری ارائه می دهند تا ساخته شود فقط باید درنظر داشته باشند هزینه ساخت قالب برای ساخت بطری شیشه ای به میزان سفارش محصول و مدت قرارداد بستگی دارد؛یعنی هرچه کارخانه ها بطری شیشه ای در حجم بالا سفارش دهند ومدت قراردادتولید بطری هم درکم کردن هزینه های تولید بطری تاثیربسزایی دارد.
از جمله فاکتورهای مهم درهزینه تولید قالب بطری شیشه ای، تعداد طرح های سفارش داده شده و ارتفاع و نوع ضخامت بطری شیشه ای می باشد. که به صورت اتومات توسط ماشین های IS یاواحد مستقل ساخته می شوند این ماشین ها قادرند با روش تولید پرس و دمیدن و یا دمیدن در دمیدن به صورت ۲ یا ۳ یا چند تایی مواد مذاب کارکنند ماشین های تولید بطری امروزی از این نوع هستند که قادرند در دقیقه ۶۰۰ بطری تولید کنند.

مدت زمان آماده سازی قالب بطری و سفارشات بطری شیشه ای

مدت زمان آماده سازی قالب به تعداد قالب های سفارش داده شده می باشد. ولی به طور تقریبی مدت زمانی که برای ساخت در نظر داشت بین ۷ تا ۱۰ روزکاری برای هر قالب متغییر می باشد.ساخت بطری شیشه ای هم بستگی به حجم سفارشات دارد؛ ولی به طور میانگین بستگی به تجهیزات برش و وزن محصول و ارتفاع محصول دارد؛بسیاری از دستگاههای تولید بطری در دقیقه ۶۰ بار برش لقمه مواد مذاب دارند که اگردرقالب های ۲ یا ۳ تایی دمیده شود؛در دقیقه میتوان ۱۲۰عدد بطری تولید نمود. که در بعضی از شرکت ها تعداد سکشن های تولید بطری بین ۶ تا ۱۰ می باشد که هرسکشن در دقیقه۱۲۰عدد بطری تولید می نماید. که با ضرب این عدد در تعداد سکشن ها تعداد بطری های تولیدی در دقیقه و ساعت به راحتی بدست می آید.

محصولات شیشه ای چگونه تولید می شوند؟

در گذشته شیشه را به صورت دستی و به وسیله کوره های کوچک می سازند که فقط قابلیت ساخت یک شیشه را داشتند. در حال حاضر با گذشت زمان شیشه به روش های متفاوت تری نیز ساخته می شود که به یک صنعت کاملا جدا تبدیل شده است. شیشه امروزه در کارخانه تولید شیشه ساخته و برای فروش به بازار می رود.
شیشه از جمله مواردی است که بسیار مفید و پرکاربرد است که در ابتدا از آتش فشان ها مواد آن پدید آمد و بر اثر ترکیب شدن با مواد پایه سیلیس و گرمای بسیار زیادی که به آن وارد می شود و بر اثر سرد شدن و تغییر دمای مواد شیشه ای ساخته می شود که به دلیل ساختار شیشه و شکل پذیر بودن آن با گذشت زمان و پیشرفت علم انواع و اقسام مختلفی از آن نیز ساخته شد.

خصوصیات شیشه

شیشه یکی از ماده های شفاف است که به راحتی نور را از خود عبور می دهد و باعث می شود تا تصاویر پشت آن به وضوح قابل مشاهده باشند. در زمانی که شیشه ذوب می شود و مانند هر مایع دیگری گرانروی دارد و با کاهش دمای آن به مرور این خاصیت گرانروی خود را از دست می دهد که به شکل کریستالی شکل میگیرد. به همین علت از نظر ساختار مولکولی مثل مایعات نامنظم و مانند جامدات سخت و غیر متحرک می باشد که شیشه برای اینکه به این خاصیت برسد باید دمای بسیار بالایی به آن وارد شود.
برای تولید شیشه سکوریت بر خلاف دمای ذوب شده معمولی باید دمای بسیار بالاتری به آن وارد شود تا خمیر شیشه به حالت مایع در بیاید و دمایی نزدیک به ۷۰۰ درجه سانتی گراد داشته باشد که در تولید شیشه سکوریت باعث می شود تا مقاومت میکانیکی شیشه بالاتر برود.

مواد اولیه برای تولید شیشه
ماسه
آهک
کربنات سدیم
سیلیس

نحوه تولید شیشه

برای تولید شیشه ماسه نیاز است و باید تقریبا کوارتز خالص باشد و کربنات کلسیم نقش ذوب کننده را دارد و همین طور سولفات سدیم و کلرات سدیم که باعث از بین رفتن حباب های موجود در شیشه می شود. استفاده از سدیم باعث می شود که رنگ سبزی که در برخی از شیشه ها وجود دارد و به دلیل اکسید آهن می باشد از بین برود.
برای ذوب کردن شیشه ها از کوره شیشه سازی می توان استفاده کرد تا به کوره های مخزنی تقسیم بندی بشوند که مواد از یک سر به مخزن بزرگی از جنس بلوک های نسوز است وارد شده و این کوره ها به همراه گاز یا برق گرم می شوند.
توانایی گرم شدن تا ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد را دارند و دمای دیواره های کوره ممکن است آنقدر بالا برود که شیشه مذاب آنها را حل کرده یا باعث پوسیدگی آنها شود مگر اینکه اجازه داده شود دیواره ها ضمن تابش مقداری ختک شوند. شکل دهی شیشه را می توان با قالب گیری ماشینی یا دستی شکل داد که عامل مهمی در اینجا مهم است این است که طراحی ماشین باید چنان سرعتی داشته باشد که در چند ثاینه قدرت شکل دهی به قالب را داشته باشد.

مراحل تولید شیشه

برای تولید شیشه ابتدا می توان مواد را با یکدیگر مخلوط کرده و سپس ذوب کرده و بعد از آن به فرم و شکل دلخواه در آورد. شیشه های قطعه قطعه شده در قالب های بطری ریخته می شوند و هوای فشرده به آنها دمیده شده تا شیشه ها به دیواره برسند و به شکل قالب در بیایند.
بعد از آن بطری ها از قالب ها برداشته می شوند و شیشه های گرما دیده بر روی یک تسمه قرار میگیرند که در حال حرکت است و به آهستگی دقیق و تحت شرایط کنترل شده ای خنک می شوند که هم گرد و غباری به آنها وارد نمی شود و هم شیشه شکسته نمی شود.
کربنات سدیم به علت کاهش دمای ذوب ماسه سیلیسی مورد مصرف قرار میگیرد و در نتیجه می تواند هزینه انرژی را در کارخانه ها کاهش دهد ولی این ماده یک ایرادی که دارد این است: کربنات کلسیم در آب حل می شود و به همین دلیل به خاطر کربنات کلسیم یا آهک اضافه میکنند که مانع از حل شدن شیشه در آب می شود.
در نهایت محصولی که تولید می شود به نام شیشه کربنات – آهک- سیلیس است و آن را با نام معروف شیشه می شناسند.

طرح تولید بطری شیشه ای
تجهیزات موردنیاز برای خط تولید شیشه
تجهیزات حمل و نقل ماسه ودولومیت
تجهیزات انتقال و بارگذاری مواد اولیه
تجهیزات انتقال مواد اولیه بسته بندی شده
تجهیزات آماده سازی خرده شیشه
خط وزن کنی Weighing Line
همگن سازی Homogenization
آماده سازی بچ شیشه
ساکشن و غبار گیر
سیستم کنترل سیستماتیک
سیستم توزیع رسانه ای
تاسیسات برقی و اندازه گیری

مواد بسته بندی
کارتن
پالت چوبی
نایلون
تسمه پالت
سرپالت
بست کارتن

تولید بطری شیشه ای با فرآیند اتوماتیک

امروزه تمامی بطری های شیشه ای با دو روش تولید اتوماتیک پرس و دمیدن (Press and Blow) یا دمیدن و دمیدن (Blow and Blow) تولید می شوند.

طرح تولید بطری شیشه ای
۱) روش دمیدن و دمیدن ( The Blow and Blow method)

تکه ای از شیشه مذاب شده داخل قالب هایی به نام Blank ریخته می شوند. جریان هوای فشرده به داخل قالب دمیده می شود و مواد مذاب را به انتهای قالب می فشارد تا دهانه یا قسمت انتهایی بطری یا پاچ شکل گیرد. سپس، دوباره از محل دهانه، هوای فشرده به داخل ماده مذاب شیشه دمیده می شود تا فضای داخلی بطری شکل بگیرد و ماده مذاب تا جایی باد شود که شکل قالب را به خود بگیرد.
محصول بدست آمده شکل اولیه بطری یا پارچ شیشه ای می باشد، اما ضخامت دیواره آن زیاد است؛ لذا این محصول دوباره حرارات داده می شود و در قالب نهایی قرار گرفته و عمل دمیدن یا مکش روی آن صورت می گیرد تا هم شکل قلب نهایی را به بگیرد و هم دیوار آن به ضخامت قابل قبول برسد. ظروف بدست آمده جهت رفع استرس های بوجود آمده روی سطح شیشه طی فرآیند تولید به کوره پخت برده می شوند و سپس تحت شرایط کاملا کنترل شده سرد می شوند.
۱ ماده مذاب شیشه داخل Blank ریخته می شود.
۲ با عمل دمیدن، دهانه شکل می گیرد.
۳ هوای تحت فشار از دهانه دمیده می شود و ماده مذاب اولیه را باد می کند.
۴ شکل اولیه بطری تولید می شود.
۵ محصول در قالب نهایی قرار می گیرد.
۶ محصول به شکل نهایی در می آید.
۷ مراحل تولید به پایان می رسد.

۲) روش تولید پرس و دمیدن (The Press and Blow method)

تکه ای از مذاب شیشه ای داخل قالب اولیه ریخته می شود و یک پیستون ماده مذاب را به داخل می فشارد تا شکل قالب را به خود بگیرد. مراحل بعدی مشابه آنچه که در روش دمیدن و دمیدن Blow and Blow تشریح شد می باشد.
ماشین های I.S یا واحد مستقل (Independent Section or Individual Section)
ماشین های I.S هم اکنون تقریبا جایگزین تمام ماشین های پیشین شده اند. دقیقا مشخص نیست که نام I.S برگرفته از نام مخترعان آن Ingle و Smith می باشد یا به دلیل ویژگی اصلی آن ( واحدهای موازی مستقل با سیستم توزیع مواد مذاب موازی برای هر بخش ) این نام برای این دستگاه ها برگزیده شده است. ماشین های I.S می توانند شامل واحدهای متعددی باشند. ۱۰ و ۱۲ واحد یا حتی ۱۶ به ۲۰+ واحد، از متداول ترین ماشین های امروزی هستند.
این ماشین قادر است با روش های تولید پرس و دمیدن یا دمیدن و دمیدن و تولید دوتایی، سه تایی یا چهارتایی مواد مذاب کار کند. ماشین های مدرن متداول از این نوع، قادرند بیش از ۶۰۰ ظرف شیشه ای در دقیقه تولید کنند.

طرح تولید بطری شیشه ای
استاندارد‌های قابل توجه بطری شیشه ای
استاندارد های ملی مورد نیاز عبارتند از : ۱۴۰۹ ، ۴۹ ، ۱۱۶۴ و ۶۶۳۱
استاندارد های بین المللی مورد نیاز عبارتند از : ISO 9100 ، ۸۱۶۳ ISO ، ۸۱۶۲ ISO و ۹۰۵۰ ISO

اهمیت استراتژیک طرح تولید بطری شیشه‌ای

افزایش صادرات غیر نفتی از مهمترین سیاست های کلان اقتصادی کشور به شمار می رود . یکی از عوامل تاثیرگذار بر گسترش امکان حضور کالاهای ایرانی در بازارهای خارج از کشور ، بسته بندی محصولات صادراتی می باشد . در صنایع غذایی که از توانمندی های بالقوه کشور برای گسترش صادرات می باشد ، اهمیت بسته بندی از دو منظر زیبایی و بهداشتی که هم چشم نواز باشد و هم حافظ کیفیت مواد خوراکی بوده و سلامت مصرف کنندگان را به مخاطره نیفکند ، دو چندان می شود .
با توجه به اینکه طرح تولید بطری شیشه ای سبک برای بسته بندی نوشابه و برخی از اقلام مواد خوراکی مثل مربا ، کنسرو ، خیارشور و زیتون تولید می نماید ، به طور غیر مستقیم از اجزا و در خدمت برنامه کلان توسعه صادرات محصولات غذایی خواهد بود . از دیگر مواردی که می توان به آن اشاره نمود زیبایی بطری شیشه ای و همچنین بهداشتی بودن این محصولات در مقایسه با محصولات جایگزین مورد استفاده در منازل می باشد .

ویژگی بطری های شیشه ای
ظروف شیشه ای و کریستال ها نباید هیچ گونه ترک که باعث کاهش مقاومت مکانیکی شیشه است، داشته باشد.
سطوح داخلی ظروف باید صاف و یکنواخت باشد.
محل اتصال و جوش روی بدنه ظروف نباید تیز و برنده باشد. حداکثر برآمدگی مجاز در آن ناحیه ۰.۵ میلی متری است.
در طول بطری انحراف از محور قائم نباید بیش از ۱.۵ درجه باشد.
ضخامت کف ظروف باید یکنواخت بوده و اختلاف ضخامت در ظرف نباید حداکثر از ۳ میلی متر بیشتر باشد. ضمنا می باید حداکثر ضخامت کف برابر ۱۰ میلی متر و حداقل ۳ میلی متر باشد
رنگ شیشه باید کاملا یکنواخت باشد. رنگ شیشه با توجه به کاربرد و نوع موادی که در ظروف شیشه ای نگهداری می‌شود تعیین می‌شود.
ظروف شیشه ای نباید دارای رگه های رنگی قابل رویت باشند.
وجود سطوح تیره یا لکه در ظروف شیشه ای که در اثر شستشو با آب داغ تمیز نشود مجاز نمی‌باشد.
ظروف شیشه ای بایستی فاقد هرگونه حباب که باعث شکنندکی میشود باشد.
ضخامت بدنه ظروف شیشه ای در طول بطری می باید یکنواخت و از ۲.۵ میلی متر کمتر نباشد.
مقدار انحنای لبه ظروف شیشه ای می‌باید با ضوابط استاندارد ملی شماره ۳۷۸۴ مطابقت داشته باشد.
ظروف شیشه ای باید فاقد موج باشد به طوری که هنگام چرخاندن ظرف، با تماس دست از سطح داخل و خارج آن موجی حس نشود.
بطری ها و ظروف کریستالی می باید در مقابل اختلاف دمای سرد و کرم مقاوم باشند.

سرمایه‌های مورد نیاز احداث کارخانه تولید بطری شیشه ای

به دلیل اینکه مبلغ مورد نیاز برای ورود به بازار تولید بطری‌های شیشه‌ای به‌صورت انبوه، مبلغ بالایی است از این رو شاید تولیدکنندگان انبوه داخلی به ۱۰نفر هم نرسند اما تقریباً این میزان جوابگوی مصرف داخل در بخش مواد‌غذایی هست و کمبودی که وجود دارد درخصوص بطری‌های شیشه‌ای دارویی است. چرا که تولید این بطری‌ها از حساسیت بیشتری برخوردار است و نیاز است تا با خلوص بیشتر روی مواد اولیه کار کنند و برخی از ماشین‌آلات شیشه‌های دارویی هم متفاوت است از این رو بخش اعظم این محصول واردات می‌شود.
اما در مجموع برای راه‌اندازی خط تولید بطری‌های شیشه‌ای با تولید حدودا ۳۰ هزار تن در سال، شما به حدود ۸هزار متر فضا نیاز دارید به علاوه دفتر امور اداری و مالی. همچنین برای خرید ماشین‌آلات و کوره‌های مخصوص این کار حدودا ۳۰میلیارد تومان سرمایه می‌خواهید و در نهایت برای خرید مواد اولیه و شروع کار هم حداقل ۲۰میلیارد تومان سرمایه اولیه و در گردش نیاز است. وی در ادامه می‌افزاید، حجم کار و سختی کار در این حرفه درخصوص نیروی انسانی کاری مشکل و سنگین است از این رو اغلب کارخانه‌های کشور به‌صورت سه شیفت فعالیت می‌کنند که برای تولید حجمی که پیش‌تر بیان شد نیاز به حدود ۱۰۰ نفر نیروی در کارخانه و بخش تولید و ۲۰ نفر نیروی کارشناس، طراح، مهندس صنایع و امور دفتری و مالی نیاز داریم.
درخصوص مجوزهای لازم برای کار هم بعد از تأیید زمین و محل کارخانه از سوی محیط‌زیست و شهرداری، باید از وزارت صنعت برای تولید مجوز داشته باشید و در نهایت بعد از تولید، بطری‌ها توسط وزارت بهداشت و در بخش صنایع غذایی مورد بررسی و تأیید قرار می‌گیرند.
بررسی نشان می‌دهد در ایران غالبا طرح‌های پیاده شده براساس سفارش مشتری است که البته چندان هم تنوعی ندارد و معمولاً در سایز و شکل همگی حول یک محور می‌چرخند، درحالی‌که شیشه ظرفیت‌های فراوانی برای بسته‌بندی دارد و به خوبی می‌توان طرح‌ها و مدل‌های بهتری در این صنعت طراحی و پیاده‌سازی کرد و به رونق آن کمک شایانی کرد. شاید بتوان بزرگ‌ترین فاکتور برای پیشی گرفتن از رقبا در این عرصه را همین تفاوت در طراحی و پیاده‌سازی بطری نهایی به‌شمار آورد.

کد آیسیک مرتبط با طرح تولید بطری شیشه ای

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت ها و زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد آیسیک طرح تولید بطری شیشه ای به شرح جدول ذیل می باشد.

نام محصولproduct nameکد آیسیک
انواع بطری شیشه ایtypes of glass bottles۲۶۱۰۵۱۲۳۶۰
کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح تولید بطری شیشه ای

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.

نام محصولproduct nameکدتعرفه گمرکی
انواع بطری شیشه ایtypes of glass bottles۷۰۱۰۹۰۹۰
۷۰۱۰۹۰۴۰
۷۰۱۰۹۰۳۰
۷۰۱۰۹۰۲۰
۷۰۱۰۹۰۱۰

 

وضعیت واحد های فعال طرح تولید بطری شیشه ای

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال طرح تولید بطری شیشه ای در کشور به تفکیک استان آمده است .

طرح تولید بطری شیشه ای

 

وضعیت واحد های فعال طرح تولید بطری شیشه ای

در جدول زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال طرح تولید بطری شیشه ای در کشور به تفکیک استان آمده است .

طرح تولید بطری شیشه ای

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید بطری شیشه ای

ظرفیت : ۲۱۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۷۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز :۵۰۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۲۵۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۸۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۵۰۰ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۳۵۰ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۱ درصد



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

 

۳.۷/۵ - (۴ امتیاز)