معرفی بخش های اصلی یک طرح کسب و کار

مایک تایسون، یکی از قهرمانان مشت زنی سابق، هنگامی که از او در مورد برنامه هایش پرسیده شد، اذعان داشت که هر برنامه ای دقیقا به هنگام تصمیم گیری در ذهن شکل می گیرد. نظریه او دقیقا مشابه نظریه های جدید در مدرسه های کارآفرینی است که معتقدند بداهه عمل کردن باعث خلاقیت و نوآوری می شود. آنها بر این باورند که می توانید زمان خود را به جای صرف کردن برای نوشتن یک طرح ۲۰صفحه ای، صرف کارهای متفاوت تری کنید.

به گزارش ibazaryabi در مقابل این نظریه رویکردی با عنوان برنامه ریزی هدفمند وجود دارد که اغلب تحقیقات و پژوهش ها موفقیت آن را اثبات کرده اند. یکی از بهترین برنامه ریزی ها برای کسب وکارها، نوشتن یک طرح کسب و کار خوب و کارا است که در آن مشخص می کنند ما «هم اکنون در چه وضعیتی هستیم»، «می خواهیم از کجا به کجا برسیم» و اینکه «چگونه می‎ توانیم به آنجا برسیم.»

۷ بخش اصلی از یک طرح کسب وکار یا بیزینس پلان

یک طرح کسب وکار شامل اهداف یک کسب وکار است؛ دلایلی که نشان می دهد آن اهداف و راه های رسیدن به آنها قابل دستیابی است.طرح کسب وکار به کسب وکارها در جلوگیری از شکست کمک می کند. هدف از طراحی این طرح درک روشنی از نقاط ضعف و قوت است.در ادامه بخش های اصلی را که یک طرح کسب وکار یا بیزینس پلن باید داشته باشد مطرح می کنیم.

خلاصه اجرایی

خلاصه اجرایی، خلاصه ای از اهداف یک کسب وکار است که جنبه های مختلف یک کسب وکار در آن مورد بررسی قرار می گیرد.گاهی اوقات شما نیاز دارید که طرح کسب وکار یا بیزینس پلن خود را به سرمایه گذاران نشان دهید. بنابراین باید مطمئن شوید که توضیحاتی راجع به کسب وکار شما، محصولات، خدمات ارائه شده و نیازهای مالی تان به صورت کامل در طرح آورده شده است.

شرح کسب وکار

این جایی است که شما خوانندگان را به کسب و کار معرفی می کنید؛ توصیف محصولات و خدماتی که کسب و کار شما در قبال ارائه و کجا و چگونه شما در ارائه آن به مشتریان بالقوه خود برنامه ریزی کنید. در حال حاضر، شما باید یک ایده روشن را در مورد کدام صنعت با کسب و کارتان مطرح کنید و مشتری های مورد نظر خود را انتخاب کنید.همچنین شامل تجزیه و تحلیل صنعت و کسب و کار خود را متناسب است. همچنین چشم انداز آینده را شامل می شود. چگونگی پیشرفت های بیشتر در صنعت شما را تحت تأثیر قرار می دهد که ممکن است روی کسب و کار شما تأثیر بگذارد و واقعیت ها را به اثبات برساند.

تجزیه و تحلیل بازار و رقبا

یک تحلیل کامل از بازار برای کسب وکارها بسیار مهم و حیاتی است. این تحلیل باید چرخه خرید، عادت های خرید مشتریان، آمادگی برای پذیرش محصولات و مواردی از این قبیل را تجزیه و تحلیل کند. به طور خلاصه در این مرحله، شما باید ثابت کنید که بازار مناسبی برای محصولات و خدمات شما وجود دارد. همچنین باید راجع به رقبای خود تحقیق کنید.این یافته ها به شما کمک خواهد کرد تا یک مزیت رقابتی واقعی نسبت به رقبای خود داشته باشید.استراتژی هایی که برای این بخش تهیه کرده اید باید در طرح کسب وکار شما گنجانده شوند.

بازاریابی و فروش

بازاریابی و فروش یکی از اصلی ترین ارکان کسب وکارها است، لذا اختصاص دادن یک مرحله مهم به این بخش ضروری به نظر می رسد.این بخش شامل استراتژی های بازاریابی و ترویج محصولات شما است؛ تبلیغات، ترویج محصولات و روابط عمومی.در این بخش تمامی راهکارها برای افزایش تعداد سرنخ های بازاریابی، افزایش تبدیل ها و حفظ مشتری آورده می شود.تمامی موارد ذکر شده باید واقعی و مبتنی بر حقایق باشند.

مدیریت و عملیات تجاری
این بخش به برنامه ریزی کسب وکار شما بستگی دارد که اغلب شامل تدارکات و الزامات توسعه کسب وکارها است.زیرساخت ها، تجهیزاتی همچون وای فای و مسئولیت های تیم مدیریت در این بخش نوشته می شود.

وضعیت مالی
موفقیت یا شکست کسب وکارها را میزان سود آنها مشخص می کند، بنابراین طبیعی است که یکی از بخش های اساسی طرح کسب وکار شما به آن اختصاص یابد.

جنبه های اصلی:

– گزارشی کامل از منابع درآمدزای کسب وکار
– پیش بینی هزینه ها
– طرح های جذاب برای افزایش درآمد و رشد کسب وکار.

مدیریت ریسک و پلن های پیشنهادی

حتی اگر برنامه شما بسیار کامل و بی نقص باشد، باز هم ممکن است اشتباهاتی رخ دهد.طرح شما باید شامل استراتژی هایی باشد که در صورت بروز اشتباهات راهکارهایی را پیشنهاد دهد.به عنوان مثال، یکی از استراتژی ها می تواند تغییر استراتژی های بازاریابی باشد، در صورتی که نتایج دلخواه رخ ندهد.تحقیقات ثابت کرده اند تیم هایی که برای خود بیزینس پلن دارند، اغلب موفق تر هستند و در مقابل مشکلات با برنامه تر رفتار می کنند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)