طرح تولید لمینت کفپوش

محصولات و مصنوعات چوبی در جهان دارای طرفداران زیادی است و در کشور ما نیز به روال دیگر کشورها از آن استقبال می‌شود. امروزه محصولات چوبی به دلیل زیبایی، دوام و ویژگی‌هایی مانند مقاومت در برابر گرما، صوت و هدایت الکتریکی در ساختمان‌سازی و طراحی دکوراسیون داخلی مورد توجه قرارگرفته است و توجه ویژه‌ای به تولید آن می‌شود. کفپوش‌های لمینیت یکی از این انواع مصنوعات چوبی است که به دلیل ویژگی‌های منحصربه فردش از سوی مشتریان مورد اقبال و استقبال بیشتری قرار گرفته است.
توسعه و رشد سریع تولید و مصرف کفپوش‌های لمینیت در جهان، به‌گونه‌ای است که بین سایر محصولات مشابه بیشترین رشد را داشته و پدیده‌ای نوین در این صنعت محسوب می‌شود. استفاده از این کفپوش‌ها در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری کشور ما نیز به دلیل ویژگی‌های خاص آن رو به گسترش است و ازاین‌رو افزایش تقاضا و به دنبال آن افزایش سرمایه‌گذاری‌ها را به دنبال دارد. در این گزارش قصد داریم به جنبه‌های مختلف سرمایه‌گذاری در این مصنوع چوبی پرطرفدار بپردازیم.

وضعیت تولیدکنندگان جهانی لمینت کفپوش

بالتریو، بخشی از گروه عظیم اسپانولوکس بلژیک از موفق‌ترین شرکت‌های تولید‌کننده پارکت لمینیت در دنیاست. اسپانولوکس در حال حاضر رهبر بازار محصولات پوششی پنلی بر پایه چوب مانند MDF، HDF، OSB و… در سطح بین‌المللی است که در سال ۲۰۰۱ افتتاح شده است. تولید در بالتریو کاملا به‌صورت مدرن و اتوماتیک انجام می‌شود و در سال ۲۰۰۳ تنها برای خط تولید مافوق مدرن بالتریو در بلژیک بیش از ۴۰ میلیون پوند هزینه شده است و در سال ۲۰۰۴، ۵ میلیون پوند و ۸٫۵ میلیون پوند دیگر در سال ۲۰۰۵ و. . . گفتنی است حدود ۹۷٫۵ درصد تولیدات بالتریو به کشورهای مختلف جهان صادر می‌شود که بالغ بر ۵۵ کشور جهان را شامل می‌شود.

میزان سرمایه گذاری تولید لمینت کفپوش

از نظر سرمایه‌گذاری در تولید لمینیت برای صاحبان سرمایه سودآوری مناسبی خواهد داشت تا آنجا که باوجود رکود گاه و بی‌گاه صنعت ساختمان مصرف این محصول همچنان از استقبال عمومی برخوردار است و طبق نظرات کارشناسان و مصرف‌کنندگان در بخش‌های دیگر ساختمان (ازجمله تزئینات داخلی، بازسازی و تغییردکوراسیون) کاربرد دارد.
پیش‌تر، زمانی که هنوز لمینیت که در ایران و جهان ساخته و همه‌گیر نشده بود، در نقاطی از ایران شرکت‌هایی در دهه ۳۰ شمسی مبادرت به ساخت محصولات مشابهی از چوب می‌کردند که کاربرد امروزی پارکت لمینیت داشت و به ادعای آگاهان این صنعت در زمان خود بهترین کیفیت ممکن را داشت. به نظر می‌رسد صنعتگران و سرمایه‌گذاران ایرانی توان تولید این محصول را به بهترین شکل ممکن خواهند داشت چنانچه عزم جدی در راستای سرمایه‌گذاری در این حوزه وجود داشته باشد.
برای سرمایه‌گذاری در تولید این محصول به سرمایه‌ای در حدود ۲۰ میلیارد تومان احتیاج دارید. به گفته کارشناسان ۲۰ درصد از این رقم باید برای سرمایه در گردش کار درنظر گرفته شود. از ۸۰ درصد باقیمانده ۶۰ درصد برای تجهیز سالن تولید و حدود ۲۰ درصد هم برای ساخت سوله و عملیات عمرانی مجموعه در نظر گرفته می‌شود.
البته این حجم سرمایه بدون در نظر گرفتن هزینه‌های تأمین زمین است. بهترین مکان برای احداث کارخانه مناطق شمالی و غربی کشور است و برای گرفتن مجوز‌ها باید سراغ وزارت صنعت، معدن و تجارت یا سازمان‌های متبوع آن در استان‌ها بروید در نهایت چنین طرحی بین ۵۰ تا ۷۵ نفر اشتغال‌زایی خواهد داشت و در حدود ۴۰ درصد سود قابل احصاست.

مواد اولیه طرح لمینت کفپوش

یک: کاغذ تزئینی که شکل و نمای کفپوش را تعیین می‌کند و در اشکال، رنگ‌ها و طرح‌های مختلف، با دامنه وسیعی از طراحی‌ها تولید می‌شود.
دو: لایه مغزی متشکل از اوراق فشرده چوبی که تخته‌های معمول برای این استفاده امروزه HDFوMDF است. اگرچه پیش‌تر از نئوپان نیز استفاده می‌شد که رفته‌رفته جایش را به محصولات دیگر داد.
سه: : لایه تثبیت‌کننده یا بالانس‌کننده، زیر تخته اصلی قرار می‌گیرد و حالت تثبیت شده را به کفپوش می‌دهد و درواقع دو طرف تخته مغزی را بالانس می‌کند تا تغییر شکل ندهد.بنابراین به لحاظ مواد اولیه پتانسیل‌های لازم در کشور وجود دارد. ضایعات چوبی که عمده مواد اولیه در تولید این محصول را شکل می‌دهند به وفور در کشور یافت می‌شود.

وضعیت تولید لمینت کفپوش در ایران

اگرچه بیشتر فروشندگان معتقدند اکثر لمینیت‌های موجود در بازار ایران از نوع کرونوتکس آلمان است و محصولی اورجینال و بسیار باکیفیت است اما اغلب محصولات موجود از نوع چینی درجه یک است که قیمت‌ آن بسیار مناسب‌تر از جنس آلمانی و کیفیت آن تقریبا همپای جنس آلمانی است. همچنین برخی دیگر از پارکت‌های ساخت ایران و تحت لیسانس بلژیک هستند که قیمت آنها از ارزان‌ترین‌های موجود در بازار است. برخی از لمینیت‌ها ترکیه‌ای است که کیفیت مناسبی دارند و قیمت آن از آلمانی ارزان‌تر است. در این میان سهم تولیدکنندگان داخلی در تولید این محصول عددی کمتر از ۱۰ درصد است بنابراین می‌توان با توجه و سرمایه‌گذاری مناسب این سهم بازار را از تولیدکنندگان خارجی گرفت و زمینه‌های اشتغال و تولید در کشور را فراهم آورد.

قیمت محصولات ایرانی و مشابه خارجی لمینت کفپوش

قیمت لمینیت‌ها متفاوت است. ارزان‌ترین آن محصولی است ساخت ایران که تحت لیسانس بلژیک تولید می‌شود که با هزینه نصب، هر مترمربع ۳۵ هزار تومان قیمت دارد و ضخامت این لمینیت هشت میلیمتر است. گران‌ترین لمینیت البته مربوط به باراباس آلمان است که قیمت آن بدون هزینه نصب، متری ۱۵۰ هزار تومان است و ضخامت ۱۰میلیمتری دارد.
از دیگر محصولات موجود لمینیت کرونوتکس آلمان است که با قیمت‌های متفاوتی از هر مترمربع ۴۸، ۶۰، ۸۰ و ۹۳ هزار تومان در بازار وجود دارد که تفاوت اصلی‌شان در ضخامت و مقاومت‌ آنهاست. همچنین می‌توان به لمینیت چینی اشاره کرد که قیمت هر مترمربع آن با نصب ۴۳ هزار تومان است.

طرح تولید لمینت کفپوش

مزایا و کاربرد‌ها لمینت کفپوش

لمینیت نوعی پوشش کف است که اصطلاحا به آن لمینت، لامینت، پارکت لمینت و حتی به اشتباه پارکت نیز می‌گویند. جنس لمینیت از HDF و یک لایه ملامینه است وکاربردهای گسترده‌ای در طراحی داخلی، کف منازل مسکونی، اداری و تجاری و حدود ۱۴ تا ۲۵ سانتی‌متر عرض و طولی بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ سانتی‌متر دارند.ضخامت‌شان معمولا ۸، ۱۰ و ۱۲ میلی‌متر است.
لمینیت را به کف نمی‌چسبانند. ابتدا یک لایه فوم به ضخامت ۲میلی‌متر روی کف پهن می‌کنند و لمینیت را روی فوم نصب می‌کنند. دور تا دور لمینیت (در هر چهار ضلع) دارای شیارهایی است که هنگام نصب شیارها، در هم قفل می‌شوند. به کف زیرین خود آسیب نمی‌زند. به‌راحتی خش بر نمی‌دارد. در اثر حرارت نمی‌سوزد. فوم زیر لمینیت باعث می‌شود تا عایق صدا، حرارت و برودت باشد. به‌طور معمول آنتی‌باکتریال و ضد حشره است، نسبت به آب نیز مقاومت خوبی دارد و به‌راحتی پارکت آب را به خود جذب نمی‌کند اما این به معنای ضد آب بودن نیست.
از نظر قیمت بسیار ارزان‌تر از پارکت و سنگ است و تقریبا با سرامیک در یک رده قرار دارد؛ با این تفاوت که امروزه از نظر زیبایی همچنان بالاترین رتبه را لمینیت‌ها به خود اختصاص داده‌اند و از این نظر با هیچ یک از دیگر متریال‌های کف قابل مقایسه نیستند. یک فعال بازار درباره دلیل محبوبیت این محصول معتقد است: «لمینیت‌ها به کف محل مورد استفاده چسبانده نمی‌شوند، بلکه مانند جورچین در هم قرار می‌گیرند.» او ضمن اشاره به استفاده‌نکردن از چسب در نصب می‌افزاید: «لمینیت را به‌راحتی می‌توان جمع کرد و در محل دیگری استفاده کرد.

تهیه طرح توجیهی بر اساس آخرین دستورالعملهای سازمانی و بانکی. 🙂

در صورتیکه نیاز به طرح توجیهی در حوزه صنایع سلولزی دارید کارشناسان ما طرح مدنظرتان را بر اساس آخرین ضوابط و بر اساس داده های روز و مشخصات و مختصات مدنظرتان، تهیه مینمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمائید.

در ضمن، پارکت لمینیت‌ به علت فومی که قبل از نصب در زیر آنها پهن می‌شود، از انتقال صدا به طبقه زیرین جلوگیری می‌کند، همچنین این فوم‌ها عایق حرارت و برودت است، در برابر آب و اجسام نوک‌تیز بسیار مقاوم‌تر از پارکت‌های چوبی قدیمی هستند. سرعت نصب لمینیت‌ها بسیار بالاست و پس از نصب نیازی به ساب و لاک ندارد و بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از دیگر کفپوش‌هاست.»

۳/۵ - (۲ امتیاز)