طرح احداث واحد بازیافت پت

امروزه دلایل زیادی برای بازیافت پلاستیک وجود دارد و از این طریق می توان چرخه مصرف پلاستیک را با تکیه بر اقتصاد چرخشی کامل نمود. نکته حائز اهمیت در فرآیند بازیافت پلاستیک، استفاده از تکنولوژی مناسب برای ایجاد ارزش افزوده و سودآوری می باشد.بازیافت پلاستیک دارای مزایای بسیاری برای تولید کنندگان صنعت پلاستیک، مصرف کنندگان و محیط زیست می باشد. اگرچه قیمت ضایعات پلاستیک دارای نوسان می باشد اما همواره ضایعات پلاستیک ارزان تر از مواد اولیه هستند. همچنین در جامعه نگرشی بلند مدت به سمت آگاهی بیشتر در مورد محیط زیست  وجود دارد که باعث می شود شرکت ها به طور جدی به مسائل زیست محیطی بپردازند. مصرف کنندگان در هنگام خرید به درصد استفاده از ضایعات پلاستیک استاندارد توجه خاصی نشان می دهند و بسیاری از آنها خواستار استفاده از این مواد هستند. از اینرو تولید کنندگان صنعت پلاستیک به طور فزاینده ای متعهد به استفاده از نسبت های خاصی از مواد بازیافتی پلاستیک به طور استاندارد هستند.
یکی از زیر بخش‌های اولویت‌دار که جزو سودآورترین حوزه‌های این صنعت معرفی می‌شود بازیافت مواد پلیمری است که عموما تحت عنوان ضایعات پت (PET) شناخته می‌شود. کاربرد‌های فراوان پت‌ها در بخش‌های مختلف تولیدی باعث شدهتا توجه بیشتری نسبت به مدیریت و بازیافت این مواد شود.امروزه از این مواد در تهیه آلیاژ‌های همراه با پلیمر‌های دیگر، تهیه وسایل ورزشی، ابزار‌های باغبانی، کالاهای الکتریکی و الکترونیکی، خودروسازی، ساخت الیاف مصنوعی جهت تولید انواع کیسه‌خواب‌ها، فرش‌، پتو‌، عایق‌گذاری لباس و… اسفاده می‌شود.
همچنین در صنایع بسته‌بندی استفاده از این مواد بازیافتی کاربرد ویژه‌ای دارد. از این رو سرمایه‌گذاری در آن می‌تواند علاوه بر جنبه‌های سود‌آوری برای صاحبان سرمایه، اشتغال‌زایی مناسبی را در کشور ایجاد کند.در این گزارش بنا داریم جنبه‌های مختلف سرمایه‌گذاری در تو لید الیاف مصنوعی از ضایعات پت را بررسی کنیم که پیش رو دارید. مقادیر قابل توجهی از مواد بازیافت شده پلاستیک در آلمان در صنعت کشاورزی (۳۴.۹٪)، صنعت ساخت و ساز (۲۱.۵٪) و کاربردهای بسته بندی (۹.۱٪) مورد استفاده قرار گرفتند. این یک پیروزی برای محیط زیست به شمار می رود، زیرا استفاده از ضایعات پلاستیک منابع را حفظ می کند. واضح است که اقتصاد چرخشی در حال تبدیل شدن به یک گرایش جهانی عظیم و مهم است. اما برای استفاده از ضایعات پلاستیک و کامل شدن چرخه مصرف پلاستیک، مواد بازیافت شده باید به مقدار کافی و با استاندارد کیفی معین در دسترس باشند. در صورت عدم رعایت استاندارد کیفی برای ضایعات پلاستیک، میزان سودآوری کاهش خواد یافت.

تأثیر بالقوه جداسازی ناخاصی در بازیافت پلاستیک

ناخالص بودن مواد پلاستیکی بازیافت شده عواقب زیادی به همراه دارد. ناخالصی های پلاستیکی می تواند خواص فیزیکی محصول بدست آمده از ضایعات پلاستیک را کاهش دهد. از دست رفتن خواص فیزیکی سبب کاهش کیفیت محصول نهایی و منجر به شکایت مشتری می گردد. عدم جداسازی ضایعات پلاستیک بر اساس رنگ، منجر به تغییر رنگ محصول نهایی شده و علتی دیگر برای شکایات مشتری می باشد. همچنین، ناخالصی های فلزی رایج ترین نوع آلودگی در مواد بازیافت شده پلاستیکی می باشند.ناخالصی های فلزی در ضایعات پلاستیک سبب آسیب به ماشین آلات صنعت پلاستیک می شود. این آسیب شامل خرابی، توقف تولید و خسارات مالی فراوان به تولید کننده می گردد. تولید کننده مجبور به تعویض قطعات آسیب دیده و افزایش تعمیر و نگهداری می شود. عمر سرویس دهی قطعات مرتبط با محصول نهایی کاهش می یابد و بازدهی تولید کمتر می گردد.

طرح احداث واحد بازیافت پت

چگونگی جلوگیری از ورود ناخالصی های فلزی به ضایعات پلاستیک

تولید کنندگان صنعت پلاستیک باید در نظر بگیرند که چگونه ناخالصی های فلزی را با اطمینان از مواد بازیافت شده پلاستیک حذف کنند. از آنجا که شناسایی فلز اغلب در جریان محصول دشوار است، این یک چالش مهم است. ذرات فلزی در صورت مخلوط کردن با گرانول تقریباً نامرئی هستند. با این وجود روش های دیگری نیز برای کشف آنها وجود دارد.
علائم خاص که نشان دهنده وجود فلزات در مواد بازیافت شده پلاستیکی هستند عبارتند از گرفتگی مداوم فیلترها در دستگاه های اکستروژن یا قالب گیری تزریقی یا نیاز به پاکسازی منظم و تعویض فیلترهای مذاب.انسدادهای مکرر کانال های دستگاه تزریق توسط قطعات فلزی نیز حاکی از وجود فلزات در جریان محصول است. وجود فلز در محصولات نهایی نیز نشانه روشنی از حضور ناخالصی فلزی است.صنعتگران پلاستیک روش های زیادی برای جلوگیری از ناخالصی های فلزی دارند. آنها می توانند پرک های دریافتی از بازیافت کنندگان را از طریق نصب سیستم های ارزیابی مواد و متال دتکتور مورد بررسی قرار دهند. سیستم های تجزیه و تحلیل مواد به طور خودکار ترکیب مواد ورودی را بررسی و مستند سازی می کنند و به صنعت گر پلاستیک اجازه می دهد بلافاصله کیفیت ضایعات پلاستیک را بررسی و تعیین کند.
نصب متال دتکتور با واحدهای جداسازی یکپارچه در شروع فرآیند تولید و در سایر نقاط مهم، با از بین بردن ناخالصی فلزی از محصولات و سیستم ها محافظت می کند. سیستم های پیشرفته تشخیص متال دتکتور می توانند حتی کوچکترین ذرات فلزی را شناسایی و جدا کنند. جداسازی ذرات با ابعاد کوچکتر امری تعیین کننده است زیرا هرچه ذراتی که شناسایی و حذف می شوند کوچکتر باشند، محافظت در برابر صدمات ارتقا یافته و شکایات مشتری کاهش بیشتری می یابد.
مگنت های صنعتی نیز در صنعت بازیافت پلاستیک استفاده می شوند، اما به تنهایی کافی نیستند – زیرا فقط فلزات مغناطیسی را حذف می کنند. آنها نمی توانند فولاد ضد زنگ و سایر فلزات غیر مغناطیسی مانند مس، برنج یا آلومینیوم را از بین ببرند. بنابراین، مگنت های صنعتی باید همیشه در ترکیب با متال دتکتور مورد استفاده قرار گیرد. مگنت صنعتی برای جداسازی آهن در ابتدای مسیر و کاهش بار بر روی متال دتکتور مورد استفاده قرار می گیرد.

کد آیسیک مرتبط با صنعت بازیافت ضایعات و محصولات پلاستیکی

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطه شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک بازیافت ضایعات و محصولات پلاستیکی : ۳۷۲۰۳۱۲۳۰۶

فرآیند بازیافت پت

فرآیند کار به این صورت است که پسماند‌های پت پس از جمع‌آوری به محل کارخانه انتقال می‌یابد، در این مرحله پس از خرد شدن به وسیله آسیاب و تبدیل شدن به پولک‌های قابل تبدیل به گرانول، فرآیند شست‌وشو انجام می‌شود. گرانول‌های حاصل از این مرحله به‌عنوان مواد اولیه بسیاری از تولیدات لوازم خانگی، الیاف مصنوعی و… قابل استفاده است. در حال حاضر این ضایعات به‌صورت خام به کشور‌هایی نظیر ترکیه، چین و… صادر می‌شود.

وضعیت واحد های فعال بازیافت ضایعات و محصولات پلاستیکی

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای بازیافت ضایعات و محصولات پلاستیکی در کشور به تفکیک استان آمده است .

بازار‌های مناسب منطقه‌ای و مصارف داخلی

در حال حاضر بازار‌های منطقه‌ای بسیار مناسبی برای تولیدات این بخش وجود دارد و به جز ترکیه که سرمایه‌گذاری خوبی در این زمینه انجام داده و در شرایط فعلی یکی از خریداران اصلی مواد خام بازیافتی در منطقه است سایر کشور‌های منطقه می‌تواند بازار هدف محصولات صادراتی این بخش چه به‌صورت الیاف مصنوعی و چه به‌صورت محصول نهایی از جمله فرش قرار گیرد. این امر از مهم‌ترین فرصت‌های موجود برای سرمایه‌گذاری در این صنعت است.
اگر مدیریت پسماند به نحو مناسبی صورت گیرد می‌تواند زمینه‌های تولید و اشتغال بیشتر در کشور فراهم شود و ارزش افزوده مناسبی را در بخش‌های مرتبط ایجاد کند. مشکل اصلی سرمایه‌گذاران داخلی در ارزیابی، تحقیقات بازار و نیاز‌سنجی یک کسب‌و‌کار است و این موضوع نه تنها در این بخش بلکه در سایر فعالیت‌های اقتصادی هم مهم‌ترین تهدید سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید و نتیجه این امر این است که امروز بیش از ۵۰‌درصد واحد‌های تولیدی در شهرک‌های صنعتی به تعطیلی کشیده شده است.

بازار بازیافت پلاستیک

نیاز به بهبود تکنولوژی ها و فناوری های بازیافت برای ساده سازی زنجیره ارزش بازیافت پلاستیک، توسط بازیگرانی که هم اکنون مشغول به کار هستند و یا بازیگرانی که علاقمند به حضور در این بازارند، در این گزارش تحقیقی-تحلیلی به عنوان مهمترین علاقمندی بازیگران تعریف شده و شناخته گردیده است.
سرمایه گذاری های فزاینده در فعالیت های توسعه و تحقیق مبین پتانسیل تجاری بالای این صنعت و فضای لازم برای توسعه احتمالی آنست. در ادامه، این سرمایه گذاری ها به احتمال زیاد در توسعه فناوری های جدید پردازش زباله ها و ضایعات پلاستیک کمک می کنند و از این طریق فرصت های جدیدی را برای رشد بازار ارایه می دهند.

تجزیه و تحلیل تقسیم بندی بازار بازیافت پلاستیک

بر اساس اطلاعات پایه ای از منابع معتبر، دسته بندی ” بسته بندی” ها بیشترین حجم را در بازار بازیافت پلاستیک به خود اختصاص داده اند. سهمی به اندازه ۰.۷۸ درصد. پیش بینی می شود، این دسته از نرخ رشد مرکب سالانه ۹.۱ درصدی در دوره مورد پیش بینی برخوردار گردند.
بسته بندی پلاستیک، به دلیل چرخه عمر کم و حجم قابل توجه در تولید زباله، بازیافت با حجم بالا را به خود اختصاص خواهد داد. انتظار می رود، سیاست های دولت ها و اهداف اساسی با هدف ادغام روند بازیافت در صنعت بسته بندی در دوره آینده به رشد بازار بازیافت پلاستیک های بسته بندی کمک نماید.
صنایع غذایی و آشامیدنی، از طیف گسترده ای از پلاستیک ها مانند پلی اتیلن سبک، پلی اتیلن سنگین، پلی اتیلن ترفتالات، پلی پروپیلن و پلی استایرن برای بسته بندی، ذخیره سازی، سهولت حمل و نقل، حفظ جذابیت غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی ها استفاده می کنند. مصرف کنندگان، این پلاستیک ها را را پس از استفاده دفع می کنند و این باعث ایجاد زباله ها و ضایعات با حجم زیاد می شود که به عنوان مواد اولیه در صنعت بازیافت پلاستیک قابل استفاده اند. علاوه بر این در آینده، تعداد فزاینده سیاست ها و ابتکارات مربوط به زباله ها و ضایعات پلاستیکی، مانند تعدیل هزینه های بسته بندی برای حفاظت از محیط زیست، پیشرفت در طراحی بسته بندی ها جهت بهبود بازیافت و … سبب خواهند شد تا به افزایش حجم بازیافت پلاستیک کمک شود.
انتظار می رود بازیافت مواد پلیمری مبتنی بر پلی اتیلن، در دوره ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ میلادی با سریعترین میزان رشد مواجه باشد. تقاضای زیاد برای این ماده (پلی اتیلن) به صورت نو و تازه، همراه با چرخه عمر کوتاه آن و نیز سهولت نسبی بازیافت ضایعات تولید شده با پلی اتیلن، سهم عمده ای را در این سرعت رشد خواهند شد. همچنین پیش بینی می شود، این عوامل در طی دوره مورد پیش بینی، به صورت مداوم سهم بیشتری را از آن خود کنند. به این معنا که تاثیرشان در طی مدت مورد مطالعه، به صورت ممتد در حال افزایش باشد. لازم به ذکرست که پلی اتیلن، اولین بیشترین مصرف را بین سایر پلیمرها در جهان داراست.
بازار بازیافت پلاستیک APAC شاهد تغییراتی اساسی در سنوات اخیر بوده است. از زمان ممنوعیت واردات انواع ضایعات و زباله های غیرصنعتی به چین در پایان سال ۲۰۱۷، ما شاهد افزایش قابل توجه در واردات انواع ضایعات پلاستیک به کشورهای جنوب آسیا مانند اندنونزی، مالزی، هند، تایلند و ویتنام بوده ایم. این امر با جا به جایی تعداد زیادی از تولید کنندگان مستقر در چین به این مکانها و افزایش سطح ظرفیت های فرآیند پلاستیک در این کشورها صورت گرفته است.
بازار بازیافت پلاستیک APAC از پتانسیل بالایی برخوردارست و انتظار می رود در دوره پیش بینی شده، نرخ رشد مرکب سالانه این منطقه به ۸.۹ برسد. این رشد به توسعه تعداد قابل توجهی از کارخانجات بازیافت با مقیاس کوچک نسبت داده می شود. علاوه بر این، در طولانی مدت انتظار می رود که بازار از بی ثباتی ناشی از این ممنوعیت چین، بهبود یابد. به دلیل وجود نیروی کار کم هزینه و هنجارها و مقررات زیست محیطی ملایم، این کشورها سهم بیشتری را در این بازار – بازار بازیافت پلاستیک – کسب خواهند کرد. با این وجود، انتظار می رود که برخی از عوامل نظیر قوانین و مقررات پیشنهادی برای کاهش واردات ضایعات پلاستیکی توسط این کشورها، تاثیر چندانی بر رشد بازار در این منطقه نداشته باشد.

چشم انداز رقابتی بازار بازیافت پلاستیک

برخی از بازیگران کلیدی در بازار بازیافت پلاستیک عبارتند از: MBA Polymers Inc. ، Phoenix Technologies International LLC ، Vikoz Enterprises Inc. ، Terracycle، KW Plastics، DS Smith PLC، PETCO، CarbonLITE Industries، Waste Connections Inc.، و Custom Polymers Inc.

تحولات استراتژیک اخیر بازیگران عمده بازار بازیافت پلاستیک

در فوریه سال ۲۰۱۸، دو شرکت Keil Anlagenbau GmBH و RAMPF Eco Solutions اعلام کردند که قصد دارند یک کارخانه تولید چندمنظوره پلی ال در دوبی راه اندازی کنند. پیش بینی می شود که در این کارخانه پلی ال های با کیفیت بالا از ضایعات PU و PIR تولید گردد و از این طریق شرکت به کاهش هزینه ها کمک کند و در عین حال حجم تولید زباله ها در محل کاهش یابد.
در آوریل ۲۰۱۹، MOL Group از امضای توافقنامه خرید برای دستیابی به حجم قابل توجهی پلاستیک قابل بازیافت در آلمان خبر داد. این دستیابی به گروه MOL در ارایه طیف گسترده ای از پلی پروپیلن با کیفیت بالا، پلی آمید و سایر ترکیبات مبتنی بر بازیافت مکانیکی را می دهد.

نتیجه گیری

پارس رابین معتقد است اگرچه صنعت پلاستیک کشور رشد نسبتا مناسبی را پشت سر گذاشته است؛ لیکن در صنعت بازیافت همچنان با وضعیت مطلوب فاصله داریم. در واقع ملاحظات زیست محیطی در این حوزه که متولی اصلی آن در کشور سازمان حفاظت از محیط زیست است به درستی مدیریت نشده است در حالی که در کشورهای توسعه یافته بخشی از درآمد شرکت های تولید کننده پلاستیک به امر بازیافت اختصاص می یابد. می بایست دو نهاد سازمان حفاظت از محیط زیست و همچنین دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی با هماهنگی بیشتر در این حوزه سهمی از درآمد بنگاه را برای بازیافت این صنعت اختصاص دهند. مسلما در این مسیر می بایست سازمان حفاظت از محیط زیست نفش نظارتی خود را ایفا نماید. همچنین در فرآیند بازیافت می بایست به این نکته اشاره شود که هر چه میزان بازیافت بیشتر باشد، از تعداد کالاهای بازیافتی کاسته ولی در عوض به ارزش و کیفیت بازیافت اضافه می گردد.

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح احداث واحد بازیافت پت

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۵۰۰ تن گرانول
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۳۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۶۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۲۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۳.۵ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۱.۷ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۴۸ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

راهنمای صنایع بازیافت پت و پلاستیک

(دیدگاه کاربر ۱)

تومان۲۹.۰۰۰

این بسته شامل :

۱- مجموعه فیلم آموزشی آشنایی با خط بازیافت پلاستیک، پت و ..
۲- کاتالوگ تجهیزات و خط بازیافت پلاستیک، پت و ..
۳- طرح توجیهی تیپ و آماده بازیافت پلاستیک، پت و ..
۴- لیست واحدهای فعال بازیافت پلاستیک، پت و .. کشور

توضیحات

راهنمای صنایع بازیافت پت و پلاستیک

در این مجموعه آموزشی شما با کمترین هزینه به ۵۳ صفحه کاتالوگ خط بازیافت پت و پلاستیک، اطلاعات کلیه واحدهای تولیدکننده حال حاضر در صنعت بازیافت پت و پلاستیک در ایران، یک نمونه طرح توجیهی کامل بازیافت پت و پلاستیک و نهایتا ۴۲ دقیقه فیلم از فرآیند بازیافت و تجهیزات مورد نیاز دستیابی پیدا میکنید.
حجم این فایل در قالب مجموعه مولتی مدیا آموزشی ۴۰۲ مگابایت میباشد که لینکهای دانلود آن را بلافاصله پس از واریز آنلاین هزینه دریافت خواهید کرد.

۱ دیدگاه برای راهنمای صنایع بازیافت پت و پلاستیک

  1. امیر

    بسیار عالی

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۵/۵ - (۲ امتیاز)