طرح-تولید-الیاف-پلی-استر-2

احداث واحد تولید الیاف پلی استر

الیاف پلی استر دسته ای از الیاف مصنوعی می باشند که از پلیمریزاسیون یک استر بوجود آمده اند از مهمترین الیاف پلی استر می توان به پلی اتیلن ترفتالات اشاره کردساختار شیمیایی الیاف پت شامل یک اسید ویک الکل است که از پلیمریزاسیون اتیلن گلایکول وترفتالیک اسید بدست می آید. پلی استر مصرفی در نساجی به دوصورت عمده تولید می شودالیاف وفیلامنت .بخش فابل ملاحظه ای از مصرف پلی استر به صورت الیاف ریسیده می باشد وعموماً هدف از استفاده پلی استر جایگزین نمودن آن با الیاف طبیعی در پاسخ به نیاز روزافزون جمعیت در حال رشدجهان وتامین پوشاک ومحدودیت منابع طبیعی می باشد. الیاف پلی استر به دو صورت الیاف کوتاه و بلند عرضه می گردد. الیاف کوتاه یا پنبه ای غالباً به منظور جایگزین شدن با پنبه استفاده می شود در این سیستم ممکن است از الیاف صد در صد پلی استر یا ترکیب آن با یک یا چند الیاف دیگر مانند پنبه ،ویسکوز و… استفاده شود. اختلاط الیاف پلی استر با الیاف طبیعی بجز مسایل اقتصادی سبب ارتقاء کیفی وافزایش کارایی محصول نهایی می شود.

‏بطور کلی الیاف به دو دسته تقسیم میشوند:‏
الف- الیاف طبیعی
ب- الیاف مصنوعی
هر کدام از دسته بندی فوق نیز به نوبه خود دارای تقسیماتی هستند که میتوان آنرا به صورت ذیل نمایش داد.

کاربرد الیاف پلی استری در صنایع تولیدی

پیش‌بینی رشد ۸٫۶درصدی بازار الیاف پلی‌استر تا سال ۲۰۱۹، خبر از حضور گسترده این ماده صنعتی در بسیاری از صنایع تولیدی دیگر دارد. خصوصا مناطق در حال توسعه، مهم‌ترین بازار مصرف این الیاف محسوب می‌شوند که رشد تقاضای جهانی را برای این محصول بالا می‌برند. پلی‌اتیلن ترفتالات (PET)، پلیمری است که هرگاه به‌صورت رشته و الیاف تولید شود، به‌عنوان پلی‌استر شناخته می‌شود. الیافت پلی‌استر در طیف گسترده‌ای از محصولات استفاده می‌شود، در تولید فرش، پارچه، پوشاک و به‌طور کلی در صنعت نساجی. خصوصا با پیشرفت‌ تکنولوژی انتظار می‌رود تولید این رشته‌های نازک، افزایش فوق‌العاده‌ای بیابد. همچنین بهبود وضعیت زندگی مردم و تغییر سبک زندگی باعث شده است صنایعی مانند مبلمان، فرش و قالیچه نیز سهم قابل توجهی در بازار این الیاف داشته باشند.bضمن اینکه حجم تقاضا برای این صنعت ۳۷٫۸۵میلیون تن در سال ۲۰۱۲ بوده است. همان‌گونه که ذکر شد افزایش ساخت‌وسازهای مسکونی و تجاری راه را برای کف‌پوش‌هایی مانند فرش و قالیچه باز کرده است و سلیقه جهانی به سوی این محصولات در حرکت است، لذا سهم صنعت پلی‌استر نیز در الیاف نساجی رشد بیشتری خواهد داشت. از طرفی افزایش تقاضا برای محصولات تولیدی، خانگی، الکترونیکی، صنایع خودروسازی و… نیز به‌طور غیرمستقیم تقاضای بازار جهانی را برای الیاف پلی‌استر افزایش می‌دهد.

طرح-تولید-الیاف-پلی-استر--4

‏مشخصات الیاف پلی استر

الیاف پلی استر به عنوان الیاف مصنوعی وجایگزین پنبه ونخ طبیعی دارای کاربردهای فراوانی است .این نوع الیاف دارای انواع مختلف و متفاوتی است که بر حسب روش تولید و ویژگی مواد اولیه مورد استفاده در فرآیند تولید دارای خواص متنوع وکارکردهای گوناگونی است.‏

انواع الیاف

الف) الیاف طبیعی
۱- منشاء گیاهی مانند پنبه و ذرت
۲- منشاء حیوانی مانند ابریشم و پشم
۳- منشا معدنی مانند پنبه نسوز ( پنبه کوهی )

ب) الیاف مصنوعی
۱- منشاء شیمیایی
– پلی استر
– پلی آمید
– پلی پروپیلن
– پلی اتیلن
– اکریلیک
– مداکریلیک

۲- منشاء طبیعی
– ویسکوز
– الیاف شیشه
کشور های تولید کننده الیاف پلی استر
امروزه در بسیاری کشورها الیاف پلی استر با نام های مختلف ساخته و ریسیده می شود .
تریلن : انگلستان
ترویرا : آلمان
ترگال : فرانسه
تریتال

تولید-الیاف-پلی-استر-3

معرفی کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید احداث واحد تولید الیاف پلی استر

متداول‌تربن طبقه‌بندی و دسته‌بندی در فعالیت‌های اقتصادی همان تقسیم‌بندی آیسیک است. تقسیم‌بندی ‌آیسیک طبق تعریف عبارت است از: ‌طبقه‌بندی استاندارد بین‌المللی فعالیت‌های اقتصادی. این دسته‌بندی باتوجه به نوع صنعت و محصول تولید شده به هریک کدهایی دو، ‌چهار و هشت رقمی اختصاص داده می‌شود. کدآیسیک مرتبط با تولید الیاف پلی استر به شرح ذیل است.

۱. الیاف استیپل پلی استر ۲۴۳۰۴۱۲۳۱۳
۲. رنگرزی الیاف و تاپس پلی استر ۱۷۱۲۶۱۲۳۴۶

تولید-الیاف-پلی-استر-4

بررسی بازار الیاف پلی استر

آسیا، خصوصا مناطق شرقی و جنوب شرقی آسیا، بزرگ‌ترین بازار مصرف برای صنعت الیاف پلی‌استر هستند که در این میان صنعتی شدن، رشد شهرنشینی و افزایش صنایع تولیدی و ساخت وساز از عوامل کلیدی هستند که این منطقه را تبدیل به بزرگ‌ترین بازار مصرف این مواد کرده‌اند، به‌طوری‌ که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۱۹، بیش از ۸۵درصد از سهم این بازار را به خود اختصاص دهد. علاوه بر این، رشد قابل توجه تولید ناخالص داخلی در کشورهای گروه BRIC (قدرت‌های اقتصادی نوظهور جهان: برزیل، روسیه، هند و چین) طی چند سال آینده، راه‌های تازه‌ای را برای رشد بازار جهانی الیاف پلی‌استر باز می‌کند.

تولید سالانه الیاف پلی استر

تولید ما حدودا ۳۷ هزار تن در سال بوده و علاوه بر الیاف استیپل پلی‌استر در دیتکس‌ها و برش‌های مختلف، تولید نوار آنتی‌پیل را هم شامل می‌شود. این توضیح را هم باید اضافه کنم که تولید الیاف از نوع cotton type بوده و عمدتا مصارف حوزه نساجی و پوشاک را تأمین می‌کند. کیفیت الیاف تولیدی منطبق با استاندارد ملی مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران بوده و ارزیابی‌های مستمری با مشخصه‌های تولیدکنندگان هم‌سطح خارجی اجرا می‌شود.

سرمایه گذاری الیاف پلی استر

با توجه به گسترش مصارف الیافی پلی‌استر در زمینه‌های مختلف و گاهی جایگزینی با الیاف اکریلیک و روند رو به رشد مصارف محصول نهایی این تولید، در حوزه‌های پوشاک، پرده و فرش و کالاهای خواب و مزیت‌های محصول نهایی در حوزه سلامتی و بهداشت، سرمایه‌گذاری در این صنعت قابل اطمینان است. البته شرایط را هم باید در نظر گرفت و زمینه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری و تولید را فراهم کرد؛ از جمله رفع موانع تولید، تسهیل مالی و تسریع در حمایت‌های چرخه تولید صنایع، تنظیم بازار داخل با کنترل سهم واردات الیاف و منسوجات و پوشاک به داخل کشور.

تولید-الیاف-پلی-استر-6

تهدیدها و ریسک های سرمایه گذاری الیاف پلی استر

انواع تهدیدها و ریسک‌های سرمایه‌گذاری علاوه بر اینکه زمینه‌های تولید باید فراهم شود و حمایت‌های لازم صورت بگیرد، خود تولیدکنندگان نیز باید نکاتی را مدنظر داشته باشند. از جمله اینکه عدم غفلت تولید‌کنندگان در جهت حفظ رضایت مشتریان با بهبود مستمر کیفیت و کاهش هزینه تمام شده محصول، دور نشدن از فضای تحقیقاتی در زمینه تولید محصولات جدید و در نهایت برقراری ارتباط نزدیک با مراکز صنعتی و پژوهشی خارج از کشور نکاتی است که روند تولید را مستقیما تحت‌ تأثیر قرار می‌دهند و توان ماندگاری در بازار و موفقیت را رقم می‌زنند. شیوه‌های سودآوری در این صنعت دارد: قطعا میزان سودآوری در این صنعت وابسته به مولفه‌هایی در خصوص کاهش هزینه تولید (قیمت تمام‌شده)، نوع کیفیت، منابع تأمین مالی، میزان و شرایط فروش محصول و… است. برنامه‌ریزی برای به‌دست آوردن بازارهای خارج از کشور نیز می‌تواند روند سودآوری را تسهیل بخشد.
کما اینکه روند صادرات در این حوزه طی سالیان گذشته اجرایی شده و در حال حاضر و در فضای مثبت ایجاد شده در حوزه‌های مختلف اقتصادی، باید در جهت ارتباط با مصرف‌کنندگان دیگر کشورها برنامه‌های مدونی داشته باشیم، زیرا دسترسی‌ها آسان‌تر شده است و قطعاً سرمایه‌گذاری در این زمینه با توفیق روبه‌رو خواهد بود.

وضعیت واحد های فعال تولید الیاف پلی استر

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید کننده الیاف پلی استر کشور به تفکیک استان آمده است :

تولید-الیاف-پلی-استر-2

خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید الیاف پلی استر

ظرفیت تولید سالیانه :۷۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۱۴۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۴۰۰۰ مترمربع
زیربنای ساختمان ها : مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۱۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : – میلیون تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : – میلیون تومان
نرخ بازده داخلی : ۲۸ درصد

تهیه طرح توجیهی بر اساس آخرین دستورالعملهای سازمانی و بانکی.

در صورتیکه نیاز به طرح توجیهی دارید کارشناسان ما طرح مدنظرتان را بر اساس آخرین ضوابط و بر اساس داده‌های روز و مشخصات و مختصات مدنظرتان، تهیه می‌نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمائید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)