طرح احداث مرکز تفریحات دریایی (3)

طرح احداث مرکز تفریحات دریایی

هدف از اجرای طرح احداث مرکز تفریحات دریایی مجموعه ای از انواع تفریحات و ورزش های ساحلی و دریایی شامل جت اسکی، قایق پارویی و تندرو، اسکی روی آب، بالون، قایق ، والیبال ساحلی، ساحل شنا و شیرجه، دریاچه دلفین ها و ماهیگیری با فضای ساحلی حدود ۲۰۰۰۰ مترمربع در منطقه می باشد. این طرح، پذیرای روزانه ۹۰ نفر می باشد.
با توجه به مراحل درنظر گرفته برای اجرای طرح که شامل انجام مطالعات مقدماتی، طراحی مهندسی پایه و تفصیلی و ساخت و تامین تجهیزات می باشد با درنظر گرفتن همپوشانی زمانی مراحل عنوان شده، ۱.۹ سال و نه ماه برآورد میگردد و مدت زمان بهره برداری ۲۰ سال است. از دیگر اهداف ساخت این پروژه استفاده برای ماهیگیری و غواصی گردشگری ساحلی و بهبود نمای شهری می باشد. همچنین با الگوبرداری از کشورهای همچون بنگلادش و کشمیر هند برای آنسری از گردشگرانی که بجای اسکان در هتل های ثابت دوست دارند تمام مدت اقامت خود را در داخل شناورهایی چوبی یا فایبرکلاسی که بصورت سویت های یک تا سه خوابه طراحی شده بگذارانند و در طول این مدت علاوه بر اسکان همزمان به فعالیت هایی همچون غواصی ، ماهیگیری وغیره بپردازند. همچنین تعدادی از این شناورها را تبدیل به رستوران های شناور بر روی آب خوهند بود هر یک ساعت یک بار به یکی از ایستگاه های اسکله ای نزدیک و مشتریان جدیدی را سوار خواهند نمود و در طول این مدت علاوه بر سرو غذاهای که بصورت زنده در همان شناور جلوی چشم مسافران صید میگردند نسبت به برگزاری انواع فعالیت های تفریحی و هنری اقدام خواهد شد.

امکان سنجی پروژه احداث مرکز تفریحات دریایی

پس از تعیین میزان عرضه و تقاضا میتوان معیاری از سود به هزینه برای کاربریهای مختلف بندرگاه تفریحی به دست آورد. با داشتن نسبت سود به هزینه کل میتوان در باره امکانسنجی پروژه بندرگاه تفریحی تصمیمگیری نمود. اینکه چه نسبت سود به هزینهای قابل قبولاست به نوع مالکیت طرح (دولتی یا خصوصی) و اهداف سرمایهگذاران طرح بستگی خواهد داشت.

بررسی بازار مرکز تفریحات دریایی

تحلیل بازار در اصل با مفاهیم عرضه، تقاضا و رقابت پذیری در قسم تهای مختلف آبی و خشکی بندرگاه تفریحی سر و کار دارد. گام نخست در تحلیل بازار تعیین «عرضه»یا به عبارت دیگر ظرفیت نواحی مختلف بندرگاه تفریحی با کاربردهای مختلف میباشد: اجاره قایق های تفریحی، رستوران، کافی شاپ، ظرفیت ورود و خروج مسافران وغیره، نمونههای از «عرضه» هستند. گام بعدی در تحلیل بازار تعیین میزان «تقاضا» یا به عبارت دیگر به دست آوردن تخمینی از میزان استفاده از نواحی تعیین شده، در یک بازه زمانی مشخص است، تعداد قایقهایی که در هر سال اجاره خواهد شد یا تعداد افرادی که از رستوران بندرگاه استفاده خواهند نمود، نیز نمونه هایی از «تقاضا» می باشند. تعیین میزان تقاضا معمولا با توجه به عوامل اقتصادی و اجتماعی مختلف و برای دو زمان حال و آینده انجام می شود. در گام سوم با توجه به تعداد تأسیسات مشابه در منطقه، خدماتی که این تأسیسات ارائه میدهند و سطوح قیمت برای خدمات مشابه، رقابت پذیری قسمت های مختلف بندرگاه در مقایسه با تأسیسات موجود ارزیابی می شود.

طرح احداث مرکز تفریحات دریایی (2)

تخمین هزینه های پروژه

 هزینه تملک و اجاره زمین
 هزینه خدمات حرفهای (برنامه ریزی، مطالعات و طراحی مهندسی، اخذ مجوزهای قانونی، برداشتها و آزمایشهاو …)
 هزینه جبران صدمات زیست محیطی
 هزینه های زیر ساختهای بندرگاه تفریحی ( موجشکنها، اسکلهها، حفاری / الیروبی و بهسازی خط ساحلی و …)
 دیگر هزینه های زیر ساختی (راههای دسترسی و تسهیالت و …)
 هزینه های توسعه پسکرانه (ساخت پارکینگ ماشینها، معماری منظر، تور، تأسیسات جانبی و …)
 هزینه ساخت اسکله سوختگیری و سرویسدهی به قایقها
 هزینه ساخت ساختمانهای مدیریتی و اداری بندرگاه
 هزینه ساخت کارگاهها و تأسیسات نگهداری قایقها
 هزینه ساخت تأسیسات به آب اندازی و از آب گیری قایق ها

موارد درآمد زای مربوط به بهره برداری

 اجاره دادن قایق های تفریحی
 اجاره دادن پهلوگیرها
 اجاره بهای انبارهای پسکرانه برای نگهداری قایقها در زمستان
 تعمیر و نگهداری قایقها
 سوخت رسانی
 اجاره فضاهای پسکرانه

هزینه های بهره برداری بندرگاه

 هزینه نیروی کار
 بیمه و خدمات
 تأمین برق و آب آشامیدنی و هزینه نگهداری از تأسیسات
 مالیات (در مورد بندرگاه های تفریحی خصوصی)
 اخذ مجوزها و موارد حقوقی
 هزینه تبلیغات و بازاریابی

طرح احداث مرکز تفریحات دریایی (1)

هزینه های اجرا و بهره برداری

معمولا هر چه سودآوری پروژه مطمئن تر بوده و دارای ریسک کمتری باشد، توجه بخش خصوصی را بیشتر جلب خواهد نمود. برای نمونه، یک بندرگاه تفریحی ایمن، با طراحی مناسب و قرارگرفته در مکانی با تعداد قابل توجه افراد متقاضی بالقوه، میتواند سرمایه گذاران بخش خصوصی بسیاری را به تأمین بودجه طرح تشویق کند. در مقابل، بندرگاهی که در مکانی نامناسب قرار داشته و دارای تقاضای فصلی باشد به احتمال زیاد نیازمند سرمایه گذاران بخش دولتی می باشدکه بتواند ریسک سرمایه گذاری و نرخ بازگشت سرمایه طولانی مدت را پذیرا شوند. در برخی موارد نیز بهترین گزینه برای تأمین بودجه پروژه استفاده از دو بخش خصوصی و دولتی به طور همزمان میباشد. علت این امر تمایل هر کدام از بخشهای دولتی یا خصوصی به پذیرش برخی از قسمتهای طرح بندرگاه تفریحی میباشد. برای نمونه ممکناست یکی از بخشها به بهرهبرداری پروژه تمایل داشته باشد و دیگری اجرا و نگهداری آن را ترجیح دهد.

خلاصه بررسی اقتصادی طرح احداث مرکز تفریحات دریایی

ظرفیت پذیرش : ۹۰ گردشگر روزانه
نرخ برابری دلار : ۵۰۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۲۰۰۰۰ مترمربع
زیربنای ساختمان ها : – مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : – نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۵ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۱۱ میلیون تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۴ درصد

تهیه طرح توجیهی بر اساس آخرین دستورالعملهای سازمانی و بانکی.

در صورتیکه نیاز به طرح توجیهی دارید کارشناسان ما طرح مدنظرتان را بر اساس آخرین ضوابط و بر اساس داده‌های روز و مشخصات و مختصات مدنظرتان، تهیه می‌نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمائید.

[کل: ۰ میانگین: ۰]