طرح احداث هتل آپارتمان

هتل آپارتمان به یک فضای اقامتی اطلاق می شود که موجبات اقامت و زندگی یک خانواده حداقل چهار نفره را فراهم نماید و شامل اطاق نشیمن، پذیرائی ، آشپزخانه، حداقل یک اتاق خواب، حمام، توالت ، دستشوئی و رختکن باشد. که از چند آپارتمان مستقل و مجزا تشکیل شده و دارای فضاهای خدماتی مشترک باشد. هتل آپارتمان نوعی اقامتگاه است که از ترکیب هتل و آپارتمان حاصل شده است. مهمانان می‌توانند هتل آپارتمان را برای مدت طولانی رزرو کنند که این مدت ممکن است از چند روز تا چند ماه متغیر باشد و در عین حال مبلغ کمتری را نسبت به هتل برای اقامت خود پرداخت کنند. هر واحد آپارتمان از امکاناتی چون آشپزخانه برخوردار بوده و خدمه خانه داری حداقل یک بار در هفته به نظافت آن می‌پردازند.
این فضا باید شامل حداقل یک خواب باشد. به علاوه نشیمن و پذیرایی، همچنین حمام، توالت، دستشویی و رختکن نبز اجباری است. این آپارتمان ها از یکدیگر مستقل بوده اما دارای فضای خدماتی مشترک میباشند.
همچنین قیمت هتل آپارتمان به ازای افزایش مدت اقامت کاهش پیدا می‌کند. اقامت در هتل‌ آپارتمان بسیار شبیه به اجاره آپارتمان است با این تفاوت که قرارداد اجاره‌ای وجود ندارد و مسافر هر زمان که بخواهد می‌تواند با هتل تسویه حساب نموده و آنجا را ترک نماید. بر خلاف هتل‌ها که دارای شرایط سختی هستند هتل‌ آپارتمان‌ها انعطاف پذیری بالایی دارند و انواع بسیار متفاوتی دارند. این هتل آپارتمان‌ها معمولا شبیه هتل‌ها ساخته می‌شوند و دارای تعداد زیادی آپارتمان می‌باشند.

ویژگی‌های هتل آپارتمان

هتل آپارتمان نوعی از مجتمع اقامتی است که واحدهای اقامتی و سوئیت‌هایی مجهزتر از هتل دارد که در اختیار گردشگران قرار می‌گیرند. آنچه که هتل آپارتمان را نسبت به دیگر هتل‌ها متمایز می‌کند، داشتن آشپزخانه است. این به این معنی است که با رزرو یک سوئیت، علاوه بر خدمات اتاق، از آشپزخانه و امکانات مختص آن مانند ظرف و ظروف، سینک ظرفشویی، یخچال، کابینت و گاز بهره‌مند می‌شوید و می‌توانید غذای مورد علاقه خود را بپزید. در حالی ک هتل‌ها از داشتن خدماتی همچون آشپزخانه در هتل بهره‌مند نیستند. معمولا ابعاد آشپزخانه‌ی هتل آپارتمان‌ها زیاد نیست و وسایل آن احتیاجات مسافران را برطرف می‌کند. به دلیل وجود آشپزخانه معمولا ابعاد واحدهای اقامتی در هتل آپارتمان‌ها بیشتر از هتل‌های معمولی است و همین باعث شده تا خانواده‌ها و مسافران زیادی که خواهان سرو غذای خانگی و احساس راحتی بیشتر در سفرشان هستند، این گونه از هتل را انتخاب نمایند. هتل آپارتمان‌ها همانطور که از نامشان پیداست، شبیه به یک آپارتمان به نظر می‌رسند و در بعضی اوقات حال و هوای منزل را برای مسافران تداعی می‌کنند. همچنین در اغلب اوقات قیمت هتل آپارتمان‌ها از هتل‌های معمولی نیز کمتر است و این دلیل دیگری است برای محبوب بودن آن.

انواع هتل آپارتمان‌ها

هتل آپارتمان‌ها شامل چند نوع می‌باشند. این اقسام مختلف با وجود اشتراکاتی همگی مفهوم هتل آپارتمان می‌گیرند. انواع هتل آپارتمان عبارتند از:

هتل آپارتمان‌های آن سایت: هتل آپارتمان آن سایت درست مانند هتل بخشی به نام پذیرش و نیز مدیر دارد که در محل حضور داشته و پاسخگوی مهمانان هستند.
هتل آپارتمان‌های آف سایت: در هتل آپارتمان آف سایت نمی‌توان هیچ کارمند یا مدیری را دید. شما در محل حضور پیدا می‌کنید و کلید خود را از داخل یک کمد برمی‌دارید. تفاوت هتل آن سایت با آف سایت تنها در نحوه مدیریت هتل است.
آپارت هتل‌ها: این نوع از هتل آپارتمان‌ها یک گام فراتر رفته و علاوه بر حضور مدیریت و پذیرش، برخی از امکانات هتل‌ها را هم به مهمانان ارائه می‌دهند. از جمله این امکانات باید به سالن ورزشی، کافی شاپ و سرویس کانسیرج اشاره کرد. خدماتی که به طور معمول در هتل‌ها وجود دارد. این نوع از هتل آپارتمان‌ها بهترین گزینه برای مسافرانی است که می‌‌خواهند با یک تیر دو نشان بزنند. یعنی هم از انعطاف پذیری و وجود حریم خصوصی در یک آپارتمان و هم از خدمات لوکس یک هتل بهره مند شوند.
هتل آپارتمان‌های اقامتی: برخی از هتل آپارتمان‌ها در مجتمع‌های مسکونی آپارتمانی قرار دارند. به این صورت که امکانات و تجهیزات آن‌ها مشابه سایر واحدهای مجتمع است. البته این نوع از واحدها بیشتر مناسب افرادی است که قصد اقامت‌های طولانی مدت چندماهه دارند. در برخی کشورها آن‌هایی که قصد تغییر مکان دارند، برای مدتی در این نوع آپارتمان‌ها ساکن می‌شوند تا با محیط و امکانات محل بیشتر آشنا شوند.
هتل آپارتمان تک واحده: این نوع آپارتمان‌ها همانگونه که از نام آن‌ها پیدا است، تک واحده بوده و فضای خلوتی را برای آن‌هایی فراهم می‌کنند که به دنبال اقامت موقت هستند. این نوع از آپارتمان‌ها برای مسافران تنها که خواهان سفری کم هزینه و اقتصادی هستند، گزینه منطقی به نظر می‌رسد.

انواع هتل آپارتمان‌ها

هتل‌ آپارتمان‌ بیش از آن‌ که امکانات و خدمات هتلی را ارائه بدهد، شامل امکاناتی هستند که در یک آپارتمان واقعی وجود دارد. این امکانات شامل موارد زیر می‌باشد:

آشپزخانه
اتاق خواب
اتاق نشیمن
حمام و سرویس بهداشتی
خدمات خانه داری و نظافتی
تلویزیون
یخچال و فریزر
میز و ناهارخوری
تجهیزات و لوازم آشپزی همچون قابلمه، ظرف، قاشق، چنگال و …
گاز، فر و امکانات پخت‌وپز
کاناپه
البته ممکن است برخی از این خدمات و امکانات مشابه در هتل‌ها نیز ارائه شوند. اما با این‌حال برخی از این خدمات و امکانات را نمی‌توان به این راحتی در هر هتلی پیدا کرد. به‌طور مثال آشپزخانه و اتاق‌ خواب، گاز، فر و لوازم آشپزی.

مساحت زمین و زیربناها در هتل آپارتمان

حداقل مساحت مورد نیاز در مجموعه های ۱ ستاره ۴۰۰ متر مربع بوده این در حالی است که این عدد در ۲ ستاره ۸۰۰ و ۱۵۰۰ در ۳ ستاره میباشد.
حداقل مساحت آپارتمان ۱ خوابه در هتل آپارتمان ۱ ستاره ۳۶ متر مربع است.
حداقل مساحت آپارتمان ۱ خوابه در هتل آپارتمان ۲ ستاره ۴۵ متر مربع است.
حداقل مساحت آپارتمان ۱ خوابه در هتل آپارتمان ۳ ستاره ۵۴ متر مربع است.
حداقل مساحت آپارتمان ۲ خوابه در هتل آپارتمان ۱ ستاره ۵۳ متر مربع است.
حداقل مساحت آپارتمان ۲ خوابه در هتل آپارتمان ۲ ستاره ۶۳ متر مربع است.
حداقل مساحت آپارتمان ۲ خوابه در هتل آپارتمان ۳ ستاره ۷۷ متر مربع است.
حداقل مساحت آپارتمان ۳ خوابه در هتل آپارتمان ۱ ستاره ۸۱ متر مربع است.
حداقل مساحت آپارتمان ۳ خوابه در هتل آپارتمان ۲ ستاره ۹۳ متر مربع است.
حداقل مساحت آپارتمان ۳ خوابه در هتل آپارتمان ۳ ستاره ۱۰۶ متر مربع است.

چه ضوابطی را هتل آپارتمان های کشور باید رعایت کنند و در این آیین نامه ها آمده است؟
۱- کسب موافقت اصولی و و مدارک مورد نیاز هتل آپارتمان
۲- تایید معاونت نظارت و کمیسیون فنی نظارت هتل آپارتمان
۳- شرایط مکانی هتل آپارتمان
۴- حداقل مساحت های زمین هتل آپارتمان
۵- حداقل مساحت زیربنا هتل آپارتمان
۶- فرآیند ارائه نقشه های سازه و معماری به سازمان
۷- مشخصات ریز فضاها، در ورودی، دامپ معلول، پذیرش، تلفخانه، حسابداری، لابی، سرویس های بهداشتی، نمازخانه، رستوران، آشپزخانه، پارکینگ هتل آپارتمان
۸- مساحت آپارتمان ها در هتل آپارتمان
۹- تعداد واحدها در هتل آپارتمان
۱۰- حداقل تعداد آپارتمان های هتل آپارتمان
۱۱- مساحت فضاهای آپارتمانی و ریز فضاها و مشخصات آنها در هتل آپارتمان
۱۲- مساحت طول و عرض و مشخصات راه پله و پله فرار و آسانسور
۱۳- مشخصات رختشویخانه یا لاندری هتل آپارتمان
۱۴- سالن اجتماعات هتل آپارتمان
۱۵- سیستم سرمایش و گرمایش آب سرد و گرم مصرفی هتل آپارتمان

جهت دانلود ضوابط احداث هتل آپارتمان اینجا کلیک کنید

 

توجیه پذیری سرمایه گذاری در گردشگری و موفقیت و یا عدم آن چگونه مشخص می شود؟

۱- جهت سرمایه گذاری مهم ترین موضوع مطالعه و شناخت فردی جایگاه گردشگری در کشور، استان خراسان رضوی و شهر مورد نظر است به نحوی که در اسناد بالادستی از جمله سند چشم انداز، طرح آمایش استان، طرح جامع گردشگری استان، سند توسعه استان و شهرستان و برنامه های ۵ ساله توسعه مورد بررسی قرار گیرد.
۲- نکته دیگر اینکه مورد توجه قراردادن مهم ترین اصل اقتصادی یعنی عرضه و تقاضا مورد توجه قرار گیرد به تعبیری دیگر آیا برای نوع سرمایه گذاری مورد نظر در حال حاضر تقاضایی وجود دارد؟ و اگر وجود دارد چه عرضه ای با چه حجمی به این تقاضا پاسخ داده می شود؟ و عرضه ای که توسط سرمایه گذار قرار است انجام شود پاسخگوی چه حجم از تقاضا است؟ و سؤالاتی از این قبیل همچنین مهم ترین موضوع قبل از سرمایه گذاری توجه به امکان سنجی و نیازسنجی برای تعریف یک پروژه است، برای روشن شدن ابهام و پرسش های موجود در این زمینه امکان سنجی و نیازسنجی ابزار ارزشمندی به شمار می رود برای دریافت پرسش هایمان از قبیل:
– آیا نرخ بازگشت مورد انتظار به حدی هست که سرمایه گذاری برای ایجاد تأسیسات گردشگری مورد نظر را توجیه کند؟
– آیا مشتاقان استفاده از امکانات و برنامه های تنظیم شده به حدی هست که ساخت و سازهای جدید را توجیه کند؟
– آیا منطقه و محیط زمین پیشنهادی، دارای ویژگی خاصی می باشد که سرمایه گذاری را توجیه کند؟
– آیا بستر طبیعی محل، اجازه احداث سازه های مورد نیاز برای توسعه فعالیت های گردشگری را می دهد؟
اینها بخشی از پرسش های معمول در تصمیم گیری برای تعریف پروژه و سرمایه گذاری هستند. عوامل بسیاری بر توفیق یک سرمایه گذاری تأثیر گذارند هرچند رفتار برخی از آن ها قابل پیش بینی اند ولی متغیرهای بسیاری هم هستند که تغییرات آن ها را نمی توان پیش بینی کرد. غالباً در این گونه بررسـی ها ایجاد یک پروژه از زوایای گوناگون از قـبـیـل امکان پذیری فنی، امکان پذیری مدیریتی، امکان پذیری اقتصادی، امکان پذیری مالی، امکان پذیری فرهنگی و… مورد بررسـی قرار می گیرد. هـمچـنـیـن بررسـی بازار و برنامه ریـزی بازاریابی و …
۳- مراجعه و مذاکره حضوری با سرمایه گذارانی که در پروژه های متنوع و مختلف ویا مشابه سرمایه گذاری کرده اند.
۴- استفاده از مشاورین خبره و ذیصلاح حقیقی، حقوقی، آگاه، متخصص و مطلع

مراحل راه اندازی هتل آپارتمان

برای راه اندازی هتل آپارتمان نیاز به طی‌کردن مراحل متععدی است. در ادامه با این مراحل آشنا می‌شویم.

مرحله یک: برنامه‌ریزی و تدوین طرح کسب و کار
یکی از مهم‌ترین مراحل در راه اندازی هتل آپارتمان تدوین طرح تجاری و برنامه‌ریزی برای شروع کار است. طرح تجاری یک سند رسمی است که به طور دقیق مشخص می‌کند اهداف یک کسب و کار چیست و چگونه می‌توان به آنها دست پیدا کرد. در واقع این طرح، نقشه راه کسب و کار و مسیری که طی خواهد کرد را مشخص می‌کند. به همین دلیل همواره پیشنهادی می‌شود نسبت به این مرحله توجه بیشتری داشته باشید.

سرمایه راه اندازی هتل آپارتمان
مرحله دو: تأمین سرمایه لازم برای راه اندازی هتل آپارتمان
دومین مرحله در راه اندازی هتل آپارتمان تأمین سرمایه لازم برای شروع کار است. در این مرحله می‌بایست با تحقیق و بررسی، هزینه راه اندازی هتل آپارتمان را برآورد کنید و با توجه با آن اقدام به تأمین سرمایه کنید. کمک از خانواده و دوستان و همچنین اخذ وام از بانک‌های مختلف از جمله راه‌های تأمین سرمایه برای راه اندازی هتل آپارتمان هستند. در راه اندازی این کسب و کار سه هزینه اصلی وجود دارد.

مراحل دریافت موافقت اصولی احداث هتل آپارتمان

مدارک لازم برای صدور مجوز موافقت اصولی احداث هتل آپارتمان
۱ تصویر کارت نظام وظیفه یا معافیت (ویژه آقایان)
۲ نقشه تأیید utm محل اجرای طرح
۳ اسناد مالکیت زمین/ اجاره نامه/ قرارداد واگذاری/ موافقت
۴ اساسنامه شرکت با موضوع ایجاد تاسیسات گردشگری (اشخاص حقوقی)
۵ آگهی ثبت و آخرین تغییرات شرکت (اشخاص حقوقی)
۶ ارائه طرح اولیه شامل
۱-ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻣﻨﻄﻘﻪ (ﺑﺮﺭﺳﯽ ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ ﺳﺎﯾﺖ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﻬﺮ ﻭ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﻧﻘﺸﻪ ﻭ ﯾﺎ ﻋﮑﺲ ﻫﻮﺍﯾﯽ)
۲-ﮐﺮﻭﮐﯽ ﺟﺎﻧﻤﺎﯾﯽ ﺳﺎﯾﺖ ﺑﺎ ﺫﮐﺮ ﺍﺑﻌﺎﺩ ﻭ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ
۳- ﺑﺮﺭﺳﯽ ﺷﺒﮑﻪ ﺍﺭﺗﺒﺎﻃﯽ ﻭ ﺩﺳﺘﺮﺳﯽ ﻣﻨﺘﻬﯽ ﺑﻪ ﺳﺎﯾﺖ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﻧﻘﺸﻪ
۴- ﺑﺮﺭﺳﯽ ﺗﺄﺳﯿﺴﺎﺕ ﺯﯾﺮﺑﻨﺎﯾﯽ ﺩﺭ ﺳﺎﯾﺖ ﻭ ﻣﺤﺪﻭﺩﻩ ﺁﻥ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﻧﻘﺸﻪ ( ﺁﺏ ، ﺑﺮﻕ، ﮔﺎﺯ ، ﻓﺎﺿﻼﺏ ، ﺭﺍﻩ ﻭ )…
۵- ﺑﺮﺭﺳﯽ ﮐﺎﺭﺑﺮﯾﻬﺎﯼ ﺍﻃﺮﺍﻑ ﺳﺎﯾﺖ (ﺍﺭﺍﺿﯽ ﻭ ﮐﺎﺭﺑﺮﯾﻬﺎﯼ ﻫﻤﺠﻮﺍﺭ ﺯﻣﯿﻦ)
۶- ﺗﺪﻭﯾﻦ ﺍﻫﺪﺍﻑ ﻭ ﺍﯾﺪﻩ ﻫﺎﯼ ﺍﻭﻟﯿﻪ ﻃﺮﺍﺣﯽ ﺟﻬﺖ ﺍﺣﺪﺍﺙ ﭘﺮﻭﮊﻩ.
۷- ﺍﺭﺍﯾﻪ ﺟﺪﻭﻝ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻓﯿﺰﯾﮑﯽ ﺷﺎﻣﻞ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻓﻀﺎﻫﺎﯼ ﺍﺻﻠﯽ ﻭ ﻣﺘﺮﺍﮊ ﺗﻘﺮﯾﺒﯽ ﻭ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺩﺭﺻﺪ ﻫﺮ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻭ ﮐﺎﺭﺑﺮﯼ ﻭ ﻫﺮ ﯾﮏ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻓﻀﺎﻫﺎ
۸- ﺍﺭﺍﯾﻪ ﺟﺪﻭﻝ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﻓﺮﺁﯾﻨﺪﻣﺎﻟﯽ ﻃﺮﺡ ﻭ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬﺍﺭﯼ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺑﺮﺁﻭﺭﺩ ﺗﻘﺮﯾﺒﯽ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎﯼ ﺍﺟﺮﺍﯾﯽ ﻃﺮﺡ ﻭ ﭘﺮﻭﮊﻩ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﻔﮑﯿﮏ ﺷﺪﻩ ﻫﺮ ﺑﺨﺶ ﺍﺯ ﭘﺮﻭﮊﻩ
۹- احراز توانمندی متقاضی با توجه به جدول امتیاز دهی به متقاضیان استفاده از اراضی ملی و خصوصی با تغییر کاربری
۱-ارزیابی توان مالی و اعتباری ۲-ارزیابی توان بهره برداری ۳-ارزیابی پیشینه فعالیت های اجرایی ۴- رعایت ضوابط فنی
۷ تاییدیه کمیته فنی سرمایه گذاری در مورد طرح اولیه

خلاصه بررسی اقتصادی طرح راه اندازی هتل آپارتمان

درجه هتل آپارتمان : درجه ۳
نرخ برابری دلار : ۴۰۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۵۰۰ مترمربع
زیربنای ساختمان ها : ۳۵۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۵۰ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۱ درصد



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

[کل: ۰ میانگین: ۰]