طرح احداث کارگاه بلوک زنی
- 13 مرداد 1401
- ۰
- بازدیدها: 1,586
- دسته بندی:
طرح احداث کارگاه بلوک زنی
بلوکهای سیمانی، یکی از مصالح اصلی و پرکاربرد در صنعت ساختوساز هستند، که به عنوان مصالح پیشساخته در اندازه و ابعاد مختلف برای کاربردهای متنوع، تولید میشوند. به دلیل ساختوسازهای فراوان در بیشتر کشورها، امروزه میزان تقاضا برای بلوکهای سیمانی بسیار افزایش یافته است. در اینحالت اقدام به تأسیس کارگاه بلوک زنی، میتواند توجیه اقتصادی مناسبی داشته باشد. کارآفرینان و سرمایهگذاران که قصد تأسیس کارگاه دارند، با استفاده از طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی با کلیه مراحل کار آشنا خواهند شد و با خیال راحت در این کسبوکار سرمایهگذاری میکنند. در طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی، سرمایهگذاران و کارآفرینها از صفر تا صد راهاندازی این حرفه، از قبیل انتخاب زمین مناسب، هزینه اولیه، تجهیزات موردنیاز، تعداد نیروی کار، وسایل حملونقل، مراحل دریافت مجوز و نکات کاربردی دیگر را به خوبی میآموزند. همچنین داشتن یک طرح توجیهی استاندارد برای دریافت مجوز و پروانه کارگاه و دریافت تسهیلات دیگر ضروری است.(طرح احداث کارگاه بلوک زنی)
انواع روش های بلوک زنی
بلوک زنی به دو روش اصلی و یک روش مکل انجام می پذیرد. بلوک زنی اتوماتیک و بلوک زنی ساده یا دستی اصلی ترین روش های تولید بلوک در کارگاه می باشند اما یک روش مکمل دیگر به اسم بلوک زنی نیمه اتوماتیک نیز وجود دارد که ترکیب دو روش اصلی می باشد. اگر به دنبال سود بالا هستید پیشنهاد ما تولید به روش اتوماتیک است، اما اگر بودجه کمی برای برپایی کارگاه دارید و در یک متراژ کم با حداقل هزینه تجهیزات شروع کنید همان روش دستی و دستگاه کادونا، مناسب ترین گزینه برای شماست. هدف و بودجه تعیین کننده روش و راه شما خواهد بود.
بلوک زنی ساده یا دستی
بلوک زنی ساده با دستگاه کادونا یا تخم گذار انجام می پذیرد. اگر قصد راه اندازی یک کارگاه بلوک زنی دستی را دارید، زمین بلامانع نیز برای این کار فراهم کرده اید، هزینه اولیه فراهم کردن تجهیزات بلوک زنی ساده در حدود ۱۵۰ میلیون برای حدود ۸۰۰ قالب تولید روزانه بلوک می باشد. سود مناسبی هم متناسب با هزینه ای که گذاشتید برداشت خواهید کرد. نوع بلوک های تولیدی کارگاه شما نیز عموما سنگین خواهد بود، چون دستگاه تخم گذار، پرسی روی بلوک انجام نمی دهد.
بلوک زنی ساده مناسب افرادی است که بودجه کمی را برای شروع کار خود در نظر گرفته اند، اما بعدا می توانند خط تولید خود را وسعت داده و تبدیل به بلوک زنی اتومات نمایند.
بلوک زنی اتوماتیک
بلوک زنی اتوماتیک با دستگاه پرسی و اتومات انجام می پذیرد. راه اندازی کارگاه بلوک سیمانی، بهترین گذرگاه سرمایهگذاری برای رسیدن به سود مناسب است منتها بابه کارگیری ساز و برگ اتوماتیک یا نیمهاتوماتیک این سود امکان پذیر است. قیمت یک خط تولید بلوک زنی اتوماتیک با تولید روزانه ۴۰۰۰ قالب بلوک، حدودا یک میلیارد تومان در بازه زمانی سال ۱۴۰۰ می باشد، بلوک های تولیدی نیز عموما بلوک های سبک باکیفیت می باشد چرا که همگی پرس شده و با مصالح استاندارد تولید شده است.
چون با توجه به افزایش روند تولید در کارگاه بلوک زنی سیمانی اتوماتیک میتوان هزینههای تولید را با تیراژ کاهش داد. پس با استفاده از تجهیزات اتوماتیک در کارگاه بلوک سیمانی میتوان به استانداردهای مورد نیاز دستیافت لغایت در صنعت جایگاه مناسبتری برای سرمایهگذار ایجاد شود. در این مقاله نحوه راه اندازی بلوک زنی اتوماتیک را شرح می دهیم چرا که تخصص تیم بتن آلوکا این روش است، هر چند در دهه ۱۳۸۰ خود این مجموعه به روش بلوک زنی دستی تولید داشت. اگر فکر میکنید نیاز به آموزش و مشاوره بیشتر دارید تیم آلوکا در خدمت شماست، کافیست تماس برقرار نمایید.
تولید بلوک های بتونی
روند تولید بلوک های بتونی شامل چهار فرآیند اساسی است: مخلوط کردن، فرم دهی، پخت و قالبگیری. برخی از کارگاه های تولیدی فقط بلوک بتونی تولید می کنند، درحالیکه برخی دیگر ممکن است طیف گسترده ای از محصولات بتونی پیش ساخته ازجمله تیرچه بلوک، تیرچه سقفی، بلوک دیواری، کفپوش بتنی، بلوک سیمانی و سایر قطعات بتنی را تولید کنند.
مواد خام تشکیلدهنده بلوکهای سیمانی
بتنی که معمولاً برای ساخت بلوکهای بتونی استفاده میشود، مخلوطی از پودر سیمان پرت لند، آب، شن و ماسه است. این مخلوط یک بلوک خاکستری روشن با بافت سطح خوب و مقاومت فشاری بالا تولید میکند. وزن یک بلوک بتونی معمولی ۱۷.۲ تا ۱۹.۵ کیلوگرم است. ترکیب این مواد اولیه خام یک مخلوط بسیار خشک و سفت ایجاد میکند که وقتی از قالب بلوک خارج میشود شکل خود را حفظ میکند. مواد تشکیلدهنده بلوکها آب و سیمان و شن و ماسه است که در قالبهای استاندارد ریخته و قالب دهی میشوند.
تجهیزات مورد نیاز برای راهاندازی کارگاه بلوک زنی
یکی از موارد مهم در راهاندازی کارگاه بلوک زنی، خرید تجهیزات و ابزارآلات استاندارد است که اگر به این نکته دقت نشود، بعد از مدت کوتاهی دستگاهها دچار ایراد شده و کیفیت محصول نهایی بهشدت افت خواهد کرد. همچنین مکانی که به عنوان کارگاه در نظر میگیرید، حداقل باید ۱۵۰ تا ۳۰۰ متر باشد.
پس از انتخاب زمین و تأسیس کارگاه باید ابزار صنعتی، دستی و مصالح مورد نیاز را تهیه کنید که برخی از آنها عبارتند از:
دستگاه بلوکزن
میسکر
لیفتراک
قالبهای استاندارد
دستگاه بتونر
برق تک یا سه فاز با توجه به نوع دستگاه
نیروی انسانی حداقل ۲ نفر در یک کارگاه کوچک
مواد خام مانند پودر سیمان پرتلند، آب، شن، ماسه و مواد افزودنی شیمیایی و معدنی
نیاز بازار ایران به تولید کارگاه بلوک سیمانی
صنعت ساختوساز، هر روزه در حال پیشرفت و گسترش است که اگر سرمایهگذاران در حوزه تولید بلوک استانداردهای آن را رعایت کنند، نه تنها به سوددهی عالی خواهند رسید، بلکه باعث جذب صاحبان پروژههای معتبر و شرکتهای عمرانی برای قرارداد کاری طولانی مدت خواهند شد. واقعیت این است که نه تنها نیاز بازار ایران به تولید بلوک، بلکه کل جهان، تا زمانیکه انسانها در حال زیستن روی زمین هستند، ادامهدار خواهد بود. انواع بلوکها به دلیل مقاوم بودن، ایجاد سرعت در ساخت و عدم اتلاف انرژی، در ساختوسازهای بزرگ بسیار کاربرد دارند، به همین خاطر شرکتهای عمرانی بزرگ ترجیح میدهند با تولیدکنندهای کار کنند که برای هر دوره از نیازهای آنها محصولی استاندارد و متناسب داشته باشد.
بازار هدف و مشتریان کارگاه بلوک زنی
پیدا کردن بازار هدف و مشتری در راهاندازی هر شغلی به ویژه در کارگاههای بلوکزنی یکی از دغدغههای کارآفرینها هست، که در طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی بهطور کامل به آن پرداخته شده است. معمولاً مشتریان کارگاه بلوک زنی شامل شرکتهای عمرانی، سرمایهگذاران و صاحبان پروژههای عمرانی، مصالحفروشان، پیمانکاران، کارفرمایان و سازندگان پروژههای خصوصی، دولتی، مجتمعهای مسکونی، شهرک و ویلاسازی، شهرداری و سایر ارگانها است. این در حالی است که طبق پیشبینیها انجام شده، ایران و هند برای توسعه شهرهای هوشمند تا سال ۲۰۲۷ نیاز زیادی به بلوکهای بتونی توخالی خواهند داشت.
اهمیت استفاده از بلوکهای سیمانی
پروژهها و ساختمانهای بسیار بزرگ را معمولاً با استفاده از این بلوکها دیوارچینی میکنند به خاطر سرعتبالا در ساخت و همچنین ازنظر قیمت تمامشده استفاده از بلوکهای سیمانی نسبت به دیوارچینی با آجر مناسبتر است. رایجترین اندازهای از بلوک که در کارگاههای بلوکزنی تهیه میشود اندازه ۲۰ *۲۰ *۴۰ است که متداولترین نوع برای دیوارچینی است.
بررسی بازار هدف و میزان تقاضا
ازآنجاییکه در همه شهرها و روستاها ساختوساز انجام میشود و با توجه به محدودیتهایی که در حملونقل بلوکهای سیمانی به خاطر آسیبپذیری که دارند وجود دارد نمیتوان از شهر دیگری تهیه کرد برای همین در هر شهری حداقل یک کارگاه بلوکزنی وجود دارد. طرح بلوکزنی را میتوان از این دید موردبررسی قرارداد که ساختمانسازی همیشه در حال انجام است و بلوک هم جزء مصالحی است که هنوز جای خود را در ساختوسازها حفظ کرده است ازاینجهت میتوان سودآوری این طرح را تائید و این طرح را کاملاً توجیهپذیر دانست.
مجوزهای لازم برای راهاندازی کارگاه بلوک زنی
اولین قدم برای راهاندازی کارگاه بلوک زنی ثبت شرکت است که با توجه به نوع فعالیت میتوانید به عنوان سهامی خاص یا مسئولیت محدود اقدام کنید. برای دریافت جواز تأسیس و پروانه کارگاه، داشتن اساسنامه، مدارک معتبر از اداره ثبت شرکتها مانند روزنامه رسمی و طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی الزامی است. مجوز تأسیس برای احداث و راهاندازی کارگاه بلوک زنی توسط سازمان صمت صادر میشود. معمولاً اعتبار جواز اولیه ۶ ماه است که با بازدیدهای کارشناس و ارائه گزارش پیشرفت برای یک دوره دیگر نیز تمدید میشود. همچنین مدت زمان اعتبار پروانه فعالیت کارگاه ۳ سال است.
سوالات متداول
چرا باید در کارگاه بلوکزنی سرمایهگذاری کنیم؟
بلوک بتنی در طول زمان به تکامل خود ادامه میدهد زیرا معماران و سازندگان بلوک، شکلها و اندازههای جدید را توسعه میدهند. بلوکهای جدید نوید ساختمانهای کمهزینهتر و با سرعت ساخت بیشتر را نوید میدهند. بلوکها سازهها را بادوامتر و کارآمدتر میسازند. برخی از طرحهای بلوک احتمالی برای آینده شامل بلوک دومحوره است که دارای حفرههایی است که بهصورت افقی و عمودی اجرا میشوند تا امکان دسترسی به لولهکشی و لولههای برق را فراهم کنند. همچنین، بلوکها گرما را برای خنککردن اتاقهای داخلی در تابستان و گرمکردن آنها در زمستان ذخیره میکنند.
آیا کارگاه بلوکزنی توجیه اقتصادی دارد؟
جواب: بله، استفاده از بلوکهای بتنی به دلیل ویژگیهای پایدار ذاتی آنها منجر به ایجاد ساختمانهایی میشود که در مقایسه با سایر اشکال ساختوساز، مقاوم، ایمن، مستحکم، سازگار و دارای طول عمر بالا هستند. طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی به شما میگوید که ساختمانسازی به طور مداوم انجام میشود و بلوک یکی از مصالح پرکاربرد است.
از طرفی برای جلوگیری از تخریب بلوکها باید از حمل آنها در مسیرهای طولانی اجتناب کرد. بنابراین ساختمانسازان ترجیح میدهند، به نزدیکترین کارگاه بلوکزنی مراجعه کنند. علاوه بر اینها، کارگاه بلوکزنی ضایعات کمی به دنبال دارد.
چرا قبل از سرمایهگذاری به طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی نیاز داریم؟
طرح توجیهی تهیه شده برای پروژه یکی از پایههای اجرای آن است. این طرح امکان ارزیابی مطلوبیت، معقول بودن و هدفمندی فعالیتهای آتی و ارزیابی احتمال موفقیت اجرا در کوتاه و بلندمدت را فراهم میکند. طرح توجیهی به صاحبان کار اجازه میدهد تا تصمیماتی را که بر روند پروژه تأثیر دارد، اتخاذ و توجیه کنند. تا حدودی، طرح توجیهی کارگاه، نتایج مورد انتظار را تعریف میکند و به تیم سازنده جهت میدهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید