طرح تولید استیل کورد
- 5 مرداد 1401
- ۰
- بازدیدها: 1,005
- دسته بندی:
طرح تولید استیل کورد
در راستای تأمین زنجیره ارزش صنعت تایر و صیانت از خروج ارز از کشور تولید استیل کورد حائز اهمیت می باشد. استیل کورد از جنس فولاد کربن دار (روکش شده برنج) است که در صنعت تایر سازی جهت تولید تایرهای رادیال مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول می تواند در تایرهای سبک رادیال به منظور ایجاد استحکام کافی، پس از چند دور تابیده شدن، با مقطعی به شکل مربع به عنوان کمربند (belt) تایر مورد استفاده قرار گیرد. استیل کورد در تایرهای سنگین رادیال تمام استیل، علاوه بر بلت، با مقطعی به شکل ذوزنقه در دیواره های جانبی تایر نیز استفاده می شود. استیل کورد را به نام های دیگری نیز میشناسند که میتوان به پارچه استخوان بندی فلزی تایر نیز اشاه کرد.(طرح تولید استیل کورد)
موارد استفاده و کاربرد محصول
استیل کورد در صنعت تایر سازی جهت تولید تایرهای رادیال مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در صنعت تولید تسمه (تسمه های انتقال نیرو و تسمه های انتقال مواد) جهت استحکام بخشی به برخی از انواع تسمه از استیل کورد در ساختار آن استفاده میشود.
مواد اولیه مورد نیاز
مفتول فولاد پر کربن، آلیاژ آبکاری برنج (با کسر جرمی مس ۶۰٪ تا ۷۰٪)
نحوه تامین مواد اولیه
عمده مواد اولیه از داخل کشور قابل تأمین می باشد.
میزان عرضه
تولید داخلی : محصول استیل کورد تاکنون در کشور تولید نشده است.
واردات : بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط گمرک جمهوری اسلامی، میزان واردات در سال ۱۳۹۷ حدود ۱۲ هزار تن و متوسط واردات طی ۵ سال گذشته حدود ۱۱ هزار تن می باشد.
میزان تقاضا
مصرف : با توجه به وضعیت واحد های فعال تولید تایر و با احتساب ضریب مصرف استیل کورد در تایرهای رادیال سبک و سنگین، میزان مصرف فعلی معادل با ۱۰٫۹ هزار تن برآورد می گردد.
صادرات : به مقدار بسیار ناچیز به میزان ۴۴ تن در سال ۱۳۹۷ ثبت گردیده که با توجه به عدم تولید داخلی استیل کورد، این میزان احتمالا مربوط به انواع دیگری از مفتول های فولادی بوده است. |
برآورد کمبود عرضه
با توجه به موارد فوق الذکر و احتساب ظرفیت تولید واحدهای در دست احداث محصول طرح و پیش بینی میزان تولید تایر رادیال، به صورت بدبینانه برآورد می گردد تا ۵ سال آتی به میزان حدود ۲۰ هزار تن کمبود عرضه وجود داشته باشد. واحد های تولید کننده انواع تایر رادیال
طناب فولادی که برای تقویت لاستیک استفاده می شود، قوی ترین ماده صنعتی است و دارای شکل پذیری عالی است. مصرف سالانه آن در سراسر جهان بالغ بر یک میلیون تن بوده است. این به دلیل عملکرد عالی آن از جمله ایمنی و دوام است.
از ۲ تا ۳۹ قطعه سیم فولادی با روکش برنجی تابیده شده ۰.۱۵ تا ۰.۳۸ میلی متری تشکیل شده است که از طریق قالب های کاربید تنگستن یا الماس با روانکاری مرطوب کشیده می شود.
با توجه به نیازهای بازار برای وزن سبک تر و بهبود عملکرد، طناب فولادی تقویت شده است.
این افزایش استحکام با پیشرفت در فنآوریهای فولادسازی برای کاهش تفکیک مرکز و اجزای غیرفلزی غیرقابل تغییر شکل، برای کنترل ساختار پرلیت عالی در کشش و ویژگی سطح نهایی توسط نورد میله سیمی و خنکسازی تنظیمشده، پشتیبانی میشود.
مزایا
دارای بالاترین معیارهای عملکرد، ایمنی، محیط زیست و هزینه است.عمر لاستیک را افزایش می دهد.
چسبندگی سیم به لاستیک تقویت شده برای ایمنی بالاتر.
هزینه کمتر، وزن کمتر و صرفه جویی بیشتر در سوخت.
محصولات و خدمات اصلی شرکت ماداکتو استیل کرد
ماشین آلات خط تولید تماما ساخت اروپا بوده و قادر به تولید استیل کورد مورد نیاز جهت تولید تایر رادیال سواری در سایزها و ساختارهای مختلف می باشد. در حال حاضر، کلیه تولیدکنندگان لاستیک سواری عمدتاً از استیل کورد با ساختار ۲×۰.۳HT و ۲×۰.۳NT استفاده میکنند و به همین دلیل، تمرکز این شرکت بر روی تولید این نوع محصول می باشد. سایر ساختارهای قابل تولید به شرح ذیل می باشد:
استیل کورد مورد استفاده در تایر خودرو سواری
۲+۱×۰.۳۰
۲+۲×۰.۲۵
۲+۲×۰.۳۰
۲×۰.۲۷
۳×۰.۲۷
۳×۰.۳۰
استیل کورد مورد استفاده در تایر خودرو باری سبک
۲+۲×۰.۳۲
۲+۲×۰.۳۵
۳×۰.۳۸
علاوه بر استیل کورد تایر رادیال، بطور کلی ماشین آلات خط تولید قابلیت تولید سیم فولادی با قطرهای مختلف تا ۰.۱۵ میلیمتر را دارد که در صنایع مختلف قابل استفاده می باشد.
بازار محصول
هم اکنون کل نیاز بازار داخلی از طریق واردات تأمین می گردد. بر اساس آمار سالانه گمرک، میزان واردات استیل کورد طی سال های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۷ روند صعودی داشته است و از ۵۰۰۰ تن در سال به بیش از ۱۲۲۰۰ تن در سال رسیده است. با توجه به توقف انتشار آمار در سامانه گمرک از ابتدای سال ۱۳۹۸ ، میزان دقیق واردات در این سال مشخص نمیباشد، لیکن آمار صادرات استیل کورد از کشور چین به ایران، نشان دهنده افزایش صادرات این محصول میباشد. از این مقدار، به طورمیانگین، بیش از ۸۰ درصد ( ۹۶۰۰ تن) از محصول وارد شده مخصوص تایر سواری بوده و کمتر از ۲۰ درصد از آن ( ۲۶۰۰ تن) به تایر باری و اتوبوسی تعلق دارد. با توجه به افزایش ظرفیت تولید شرکت بارز کردستان، انتظار می رود طی سال آینده نیاز بازار داخلی به این محصول در هر بخش تایر سواری افزایش یابد و به بیش از ۱۲,۰۰۰ تن در سال برسد .
مشتریان اصلی این محصول و میزان مصرف فعلی هر کدام بر اساس تولید واقعی طبق جدول ذیل میباشد:
با توجه به افزایش تولید در شرکتهای کویر تایر و بارز کردستان، میزان مصرف استیل کورد طی این دوره افزایش داشته و بنابراین در حدود ۱۲ هزار تن در سال برآورد می شود.
همچنین شرکت هایی که در زمینه تولید محصولاتی مانند برس سیمی و شرکتهایی که در زمینه تولید شلنگهای پرفشار فعالیت دارند، جزء مصرف کنندگان محصولات این شرکت می باشند.
منابع، فرصتها، ریسکها و راهکارها
منابع مالی
منابع مالی عمده شرکت شامل موارد ذیل است.
۱. تسهیلات بلند مدت جهت تأمین هزینه های اجرای پروژه: بر اساس مصوبات جاری بانک عامل، بالغ بر ۱۲۹ میلیارد ریال به عنوان تسهیلات بلند مدت توسط بانک صنعت و معدن پرداخت خواهد گردید.
۲. تسهیلات کوتاه مدت به منظور تأمین سرمایه در گردش: در حال حاضر تسهیلات سرمایه در گردش به میزان ۲۶۰ میلیارد ریال جهت خرید و واردات مواد اولیه به این شرکت تخصیص یافته است و به منظور واردات مواد اولیه هزینه شده است.
۳. منابع حاصل از فروش محصول: با توجه به شروع تولید پیوسته در ابتدای سال ۱۳۹۹ ، پیش بینی میگردد گردش جریان نقد از محل فروش محصول روند افزایشی داشته و موجب تقویت منابع مالی شرکت گردد.
۴. منابع حاصل از افزایش سرمایه: در صورت عملی شدن افزایش سرمایه، منابع مالی نقد شرکت بمنظور پوشش هزینه های جاری تولید خصوصاً سرمایه در گردش خرید مواد اولیه افزایش خواهد یافت.
فرصت های موجود
به عنوان اولین تولیدکننده این محصول در کشور، عوامل زیر به عنوان مزیت و فرصت های موجود قابل ذکر می باشد:
۱. استفاده از تکنولوژی پیشرفته و ماشین آلات با کیفیت در خط تولید
۲. عدم وجود تولیدکننده مشابه در کشور
۳. افزایش نیاز بازار طی سالهای آینده
۴. افزایش تعرفه واردات
۵. معافیت مالیاتی به مدت ۱۳ سال
۶. روند رو به رشد صنایع فولادی در بازارهای جهانی
۷. وجود بازار داخلی در صورت اجرای طرح توسعه تولید بیدوایر
ریسک های موجود
همانند هر صنعت دیگری، این صنعت نیز دارای ریسک هایی می باشد که به شرح ذیل قابل اشاره می باشد.
۱. کند بودن روند افزایش فروش محصول طی ماه های اولیه پس از تولید
۲. افزایش نرخ ارز و تأثیر آن بر تعهدات و تسهیلات ارزی
۳. افزایش نرخ ارز و تأثیر آن بر افزایش قیمت مواد اولیه
۴. ریسک نقدینگی و نوسانات ارزی و تأثیر آن بر نقدینگی
۵. تغییرات مستمر در سیاستهای ارزی و چگونگی تخصیص ارز به مواد اولیه
۶. تحریمهای بین المللی
۷. تورم و افزایش قیمت ناگهانی مواد اولیه داخلی
۸. عدم سیاست گذاری مناسب از سوی وزارت صمت به منظور نظارت و مدیریت میزان واردات
۹. شیوع بیماری کووید ۱۹
راهکارها
به منظور کاهش تأثیر ریسک های موجود، راهکارهای زیر در نظر گرفته شده است:
۱. یکسان سازی گروه کالایی مواد اولیه و محصول به منظور از بین بردن مزیت واردات
۲. ادامه مذاکره با وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور افزایش تعرفه واردات محصول متناسب با ظرفیت تولید و هماهنگ سازی تعرفه واردات مواد اولیه و محصول
۳. با توجه به سهم بالای مواد اولیه در بهای تمام شده، برنامه ریزی مناسب جهت خرید مواد اولیه در بازه های زمانی مناسب بر اساس شرایط و قیمت های موجود در بازار جهانی و استفاده از منابع بانکی و تسهیلات کوتاه مدت می تواند ریسک های مربوطه را به حداقل برساند
۴. تلاش در جهت تأمین هر چه بیشتر مواد اولیه از بازار داخلی با در نظر گرفتن کیفیت محصول به عنوان پارامتر و اولویت اصلی
۵. نظارت دقیق و مستمر بر کیفیت مواد اولیه علی الخصوص مفتول پرکربن که در حال حاضر وارداتی بوده و بخش اعظم بهای تمام شده را تشکیل می دهد، به منظور کاهش ضایعات و جلوگیری از هرگونه زیان و کندی تولید
۶. تنظیم قیمت محصول بر اساس شرایط روز در بازه های زمانی مناسب و اعمال شاخص های تأثیرگذار در تعیین قیمت ، خصوصاً نوسانات قیمت ارز
۷. راه اندازی واحد تحقیق به منظور بررسی راهکارهای علمی و عملی افزایش کیفیت محصول و کاهش بهای تمام شده
۸. افزایش تأمین مواد اولیه از تولیدکنندگان داخلی
۹. شرح اقدامات و راهکارهای اتخاذ شده توسط شرکت به منظور به حداقل رساندن تأثیر شیوع بیماری کووید ۱۹ در قالب گزارش ارائه شده به سازمان بورس، پیوست گزارش گردیده است.
قیمت مواد اولیه و محصول
پس از افت قیمت طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ ، قیمت محصولات فولادی و به تبع آن استیل کورد طی سال گذشته روند افزایشی داشته است. به طوریکه قیمت مفتول فولادی پرکربن از ۴۶۵ دلار در تن در سال ۹۵ به بیش از ۹۱۰ دلار در سال ۱۳۹۸ رسیده است. لیکن شیب افزایش قیمتهای جهانی در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ متوقف شده و در مقابل بدلیل تحریم، سایر هزینه ها نظیر حمل دریایی و هزینه های جانبی حواله ارزی به شدت افزایش یافته است.
با وجود افزایش قیمت جهانی فولاد در سال ۱۳۹۹ ، صادرکنندگان استیل کورد از کشور چین به منظور حفظ سهم بازار خوداستیل CFR در ایران، قیمت محصول خود را با استفاده از دریافت ۱۰ درصد مشوق مالیاتی صادرات، کاهش داده و قیمت
کورد که میبایست در حدود ۱۹۰۰ دلار/تن باشد را به ۱۷۰۰ دلار در هر تن کاهش داده اند.
مفتول مورد نیاز ۹۵۰ دلار میباشد. بر همین اساس و با توجه به روند قیمت های سال های گذشته CFR در حال حاضر قیمت (استخراج شده از آمار گمرک)، قیمت استیل کورد (محصول نهایی جهت فروش در داخل کشور) در حدود ۲۰۰۰ دلار (بر اساس نرخ سامانه نیما) در هر تن برآورد می گردد.
شایان ذکر است قیمت گذاری با توجه به تعرفه گمرکی ۵ درصد محاسبه گردیده است و در صورت افزایش تعرفه، قیمت گذاری محصول نیز تغییر خواهد یافت.
نمودار میانگین قیمت سی اف آر مفتول و استیل کورد (دلار / تن)
با وجود افزایش قیمت جهانی فولاد در سال ۱۳۹۹ ، صادرکنندگان استیل کورد از کشور چین به منظور حفظ سهم بازار خود استیل CFR در ایران، قیمت محصول خود را با استفاده از دریافت ۱۰ درصد مشوق مالیاتی صادرات، کاهش داده و قیمت کورد که میبایست در حدود ۱۹۰۰ دلار/تن باشد را به ۱۷۰۰ دلار در هر تن کاهش داده اند.
مفتول مورد نیاز ۹۵۰ دلار میباشد. بر همین اساس و با توجه به روند قیمت های سال های گذشته CFR در حال حاضر قیمت (استخراج شده از آمار گمرک)، قیمت استیل کورد (محصول نهایی جهت فروش در داخل کشور) در حدود ۲۰۰۰ دلار (بر اساس نرخ سامانه نیما) در هر تن برآورد می گردد. شایان ذکر است قیمت گذاری با توجه به تعرفه گمرکی ۵ درصد محاسبه گردیده است و در صورت افزایش تعرفه، قیمت گذاری محصول نیز تغییر خواهد یافت.
کد آیسیک مرتبط با طرح تولید استیل کورد
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت ها و زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد آیسیک طرح تولید استیل کورد به شرح جدول ذیل می باشد.
نام محصول | Product Name | کد آیسیک |
پارچه استخوان بندی تایر | Fabrics for reinforcing rubber tires | ۱۷۲۹۴۱۲۳۳۲ |
کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح تولید استیل کورد
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
نام محصول | Product Name | کد تعرفه گمرکی |
پارچه استخوان بندی تایر | Fabrics for reinforcing rubber tires | ۵۹۰۱۱۰۰۰ |
وضعیت واحد های فعال طرح تولید استیل کورد
در جدول زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال طرح تولید استیل کورد در کشور به تفکیک استان آمده است .
استان | شهرستان | نام محصول | ظرفیت | واحد سنجش |
سمنان | سمنان | پارچه استخوان بندی تایر | ۳۵۰۰ | تن |
زنجان | زنجان | پارچه استخوان بندی تایر | ۱۶۰۰۰ | تن |
جمع ظرفیت اسمی (واحدتن) | ۱۹,۵۰۰ | تن |
پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید استیل کورد
ظرفیت : ۱۰۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۳۰۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۵۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۶۵۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۸۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۴۰۰ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۲۸۰ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۸ درصد
درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:
دیدگاه خود را ثبت کنید