طرح تولید خوراک آماده دام و طیور

خوراک دام موادی است که حیوان بتواند پس از خوردن، آن را هضم، جذب و به مصرف برساند. به آن بخش از مواد غذایی که به مصرف واقعی حیوان می‌رسد، ماده‌ی مغذی گفته می‌شود. استفاده از خوراک آماده برای تغذیه دام به واسطه ایجاد امکان مصرف ضایعات صنعتی و پسماندهای کشاورزی در جهت کسب ارزش افزوده رو به فزونی نهاده است. ضمن اینکه تغذیه دام بااین نوع خوراک می‌تواند از بروز امراضی که به دلیل وجود آلودگی‌های مختلف در غذای دام پدید می‌آید، جلوگیری نماید. برای ایجاد شرایط بهره‌برداری اقتصادی از دام باید مجموعه‌ای از مواد که در یک نوع علوفه به تنهایی گردهم نمی‌آیند با هم مخلوط و آسیاب نمود. محصول خوراک دام و طیور شامل تولید پیش دان، پس دان و میان دان طیور و همچنین کنسانتره شیری و کنسانتره گوشتی دام می باشد. جیره های طیور عموما به سه شکل آردی، کرامبل و پلت در کارخانجات خوراک دام طیور تولید می شود در نوع اول آردی مواد اولیه جیره طیور تنها آسیاب شده و با ترکیب مناسب مخلوط می گردند در فرم پلت که شامل پیش دان، میان دان و پس دان می باشد جیره دوزینگ شده با استفاده از بخار آب و فشار با عبور از قالب دستگاه پلت زنی به صورت استوانه ای حجیم و متراکم می شوند و سپس سرد می گردند همچنین اگر در ابتدا پلت های درشت تولید شده و توسط غلطک های خاص تکه تکه شوند محصولی مابین خوراک آردی و پلت تولید می شود که کرامبل نام دارد.(طرح تولید خوراک آماده دام و طیور)
تهیه و تولید خوراک با کیفیت برای دام و طیور می تواند ، سودآورترین عملکرد ، سلامت ، رشد و نرخ تبدیل خوراک دامها را تضمین می کند.
تولید خوراک به معنی فرآیند تولید خوراک دام , طیور و آبزیان از محصولات خام کشاورزی است. علوفه تولید شده برای تولید به گونه ای تنظیم شده است که نیازهای تغذیه ویژه حیوانات را برای گونه های مختلف حیوانات در مراحل مختلف زندگی برآورده می کند. خوراک دام با کیفیت از نظر غذایی بسیار با ارزش است و تاثیر مثبتی بر رشد و وزن گیری دارد.

اهمیت صنعت تولید خوراک دام

اگر بقایای کشاورزی مورد بازیافت و استفاده قرار نگیرند، مانند بازیافت آن توسط شرکتهای تولید خوراک دام ، به محیط زیست آسیب زیادی می رساند، بنابراین روند تغذیه دامها از طریق آن نیز به موضوعی متمایز تبدیل شده است، زیرا این زباله ها به محض تجزیه شدن به محیط آسیب می رسانند. این پروژه ها مربوط به بازیافت معمولاً از حمایت زیادی از طرف دولت برخوردار می شوند، زیرا به عنوان یکی از پروژه های بازیافت زباله های مفید برای محیط زیست طبقه بندی می شود.
تولید خوراک دام از اهمیت ویژه ای در جوامع صنعتی برخوردار است, صنعت خوراک دام از صنعت دام برای تامین نیازهای پروتئینی یک کشور پشتیبانی و حمایت می کند. کمک های خوراکی به ۷۰ درصد از هزینه تولید دام می رسد که باعث می شود خوراک به عنوان یک عامل مهم در دامپروری و مرغداری ها باشد، خوراک با کیفیت باعث افزایش وزن گیری و در نهایت بالا رفتن میزان فروش می شود.(طرح تولید خوراک آماده دام و طیور)

انواع خوراک دام

خوراک دام ترکیبی از غلات کامل یا فرآوری شده، کنسانتره و علوفه برای همه گونه های حیوانات است. امروزه خوراک دام به صورت آماده و بسته بندی برای صنایع دام، طیور و ماهی و آبزیان تولید می شود.

خوراک دام به طور کلی به شرح زیر طبقه بندی شده است:
الف – علوفه ‏ها

به هر گونه خوراک گیاهی و پرحجم چون یونجه، علوفه باغ که خوش خوراک هستند علوفه گفته می شود.
علوفه ها: مراتع علفی، یا قسمتهای گیاهی مانند یونجه، علوفه، محصولات ریشه ای، کاه و انبار. رژیم های غذایی که به گونه های مختلف داده می شود همه یکسان نیستند.

ب – خوراک‏ هاى فشرده شده یا کنسانتره دامى

مواد کنسانتره یکی از مواد غذایی پر ارزش برای تمام دام هاست که از ترکیب ماده هایی مانند جو، سبوس، تفاله چغندر قند، کنجاله تخم پنبه با تکمیل‏کننده‏هاى معدنى و ویتامینى بدست می آید. کنسانتره دارای انرژی بالا، عمدتاً حاوی غلات و محصولات جانبی آنها است.

مواد مغذی موجود درکنسانتره
کربوهیدرات ها یا مواد قندی انرژی زا

کربوهیدرات ها موادی هستند که انرژی مورد نیاز دام و طیور را تامین کرده و این انرژی صرف تامین فعالیت های حیاتی مختلف بدن می شود. کربوهیدرات ها اولین و مهمترین ماده مغذی برای دام هستند. مثلاً دام برای تولید شیر، گوشت، حرکت، خوردن و سایر فعالیت های روزا نه به انرژی نیاز دارد. موادی مثل غلات، ملاس و تفاله چغ ندر قند دارای انرژی زیاد هستند.

پروتئین ها

پروتئین در شکل گیری عضلات و تولید شیر اهمیت بسیاری دارد و کم بود آن موجب کاهش رشد، تولید، اختلال درسلامت و تولید مثل دام می گردد. موادی مثل کنجا له تخم پن به وکنجا له سویا دارای پروتئین زیادی می باشند.

چربی ها

اکثر مواد غذایی، دارای مقداری چربی هستند. چربی نیز درتامین انرژی بدن دام نقش حیاتی دارد وبعضی ازویتامین ها مثل ویتامین K ،A ،D و E نیز توسط چربی ها به بدن دام منتقل می شوند.

مواد معدنی

این مواد نقش مهمی درتغذیه دام دارند. مواد معدنی در ساختمان اسکلت بدن دام و درترکیب تولیدات دام مانند: شیر، گو شت و غیره به کار می روند. مهمترین عناصر مورد نیاز دام شامل: کل سیم، فسفر، منیزیم، سدیم،کلر، گوگرد، منگنز، روی، ید و آهن بوده که کمبود هریک ازآهن ها موجب کاهش رشد، تولید و باروری دام می گردد.

ویتامین ها

این مواد به مقدار کمتری مورد نیاز دامها هستند ولی به همین مقدار باید حتماً به بدن دام ها بر سند. کم بود بعضی از وی تامین ها، باعث عوارضی مثل کوری، عدم باروری، سقط جنین و کاهش رشد و ضعف سیستم ایمنی (کمبود ویتامینA وE و… ) می شوند.ویتامین های مورد نیاز که بایـد به کنسانتره اضافه شوند عبارتند از: E،D وA وبقیه ویتامین هـا بـه وسیله خود حیوان تولید می شود و به همین دلیل کمتر به جیره افزوده می شود.

استفاده از باقیمانده محصولات کشاورزی در خوراک دام

باید به دنبال فرمولاسیون جدید برای مواد اولیه وارداتی رفت اما در برخی از بخش ها مانند خوراک طیور محدودیت های مصرف داریم زیرا جیره غذایی مرغ حساس است. برای تولید خوراک دام می توان از فرمولاسیون های جدید مانند باقیمانده محصولات کشاورزی از جمله سرشاخه نیشکر استفاده کرد اما در بخش طیور حساسیت بالا است و نیازمند برنامه کارشناسی دقیق دارد.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید خوراک آماده دام و طیور

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد آیسیک خوراک آماده دام و طیور به شرح جدول ذیل می باشد

شرح محصولاتکد آیسیک
خوراک آماده دام۱۵۳۳۴۱۲۳۱۵
خوراک آماده طیور۱۵۳۳۴۱۲۳۱۸
خوراک آماده طیور به شکل پودر (مش)۱۵۳۳۵۱۲۳۳۰
خوراک آماده طیور به شکل پلت۱۵۳۳۵۱۲۳۳۱
آنواع خوراک آماده حیوانات خانگی و غیر اهلی۱۵۳۳۳۱۲۳۲۶

 

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید خوراک آماده دام و طیور

تعرفه یا به عبارت دیگری (TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا.
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد تعرفه گمرکی خوراک آماده دام و طیور به شرح جدول ذیل می باشد

شرح محصولکد تعرفه گمرکی
خوراک آماده دام و طیور۲۳۰۹۹۰۹۰

 

روش تولید خوراک دام و طیور

روش تولید خوراک دام طیور به این ترتیب می باشد که در ابتدا مواد اولیه شامل گندم، سویا، ذرت و … به وسیله سیستم دریافت مواد اولیه وارد کارخانه شده که در این بخش گرد و غبار مواد گرفته و دسته بندی می گردند سپس در بخش بعدی مواد وارد سیستم آسیاب شده که در این مرحله با استفاده از مگنت عملیات جدا سازی و سپس آسیاب کردن مواد انجام می پذیرد در بخش بعدی مواد آسیاب شده وارد سیستم قسمت بندی و مخلوط کردن شده و پس از دوزینگ مورد نظر مواد اولیه وارد سیستم پلتینگ شده و به صورت پلت به ابعاد دلخواه تبدیل می گردند و در نهایت با استفاده از سیستم بسته بندی خوراک دام و طیور تولید شده بسته بندی می گردند.(طرح تولید خوراک آماده دام و طیور)

چهار مرحله اساسی تولید خوراک دام
دریافت مواد اولیه خام

کارخانجات خوراک مواد اولیه خام را از کشاورزان و تأمین کنندگان دریافت می کنند. به محض ورود، مواد تشکیل دهنده توزین، آزمایش و تجزیه و تحلیل می شوند تا مواد مغذی مختلف بررسی و اطمینان از کیفیت آنها حاصل شود.

تعیین ترکیبات

متخصصان تغذیه در کنار دانشمندان برای تنظیم رژیم های غذایی سالم و متعادل برای دام، طیور، آبزی پروری و حیوانات خانگی تلاش می کنند تا بهترین ترکیبات را تعیین کنند. این یک فرآیند پیچیده است، زیرا هر حیوان در هر سنی نیازهای تغذیه ای متفاوتی دارد.

ترکیب مواد

پس از تعیین فرمول، آسیاب مواد را مخلوط می کند تا یک محصول نهایی ایجاد شود.

بسته بندی و برچسب

بسته بندی و برچسب گذاری در تولید محصولات بسیار مهم است و تولید کنندگان بهترین راه را برای بسته بندی و ارسال محصولات تولید شده تعیین می کنند. اگر برای خرده فروشی باشد، “کیسه می شود و برچسب گذاری می شود” یا در کیسه ای با برچسب قرار می گیرد که شامل هدف (نوع مصرف)، مواد تشکیل دهنده و دستورالعمل محصول است. اگر محصول برای استفاده تجاری آماده شود، به صورت عمده ارسال می شود.

ماشین آلات طرح تولید خوراک دام و طیور

ماشین آلات اصلی این طرح توجیهی شامل سیستم آسیاب با تجهیزات: نوار نقاله زنجیره ای، بالابر، الک مواد اولیه، نوار نقاله زنجیره ای، گیت اسلاید پنوماتیک، مگنت طبیعی، شیر دوطرفه، تغذیه کننده آسیاب چکشی، آسیاب چکشی، فیلترجت، فن هوا، نوار نقاله اسکرو و…

صرفه جویی ۱۳ درصدی در واردات مواد اولیه وارداتی با اجرای یک طرح

مواد اولیه مورد نیاز تولید خوراک دام در کشور عمدتا وارداتی است و به دلیل تحریم ها مشکلاتی برای تامین این مواد اولیه وجود دارد؛ به همین منظور مسئولین کشور به این جمع بندی رسیده اند که با استفاده از ظرفیت کارخانجات تولید خوراک دام، می توان صرفه جویی زیادی ایجاد کرد. در سال حدود ۱۵ میلیون تن مواد علوفه ای و نهاده ها را به کشور وارد می‌کنیم، در صورتی که بتوانیم مصرف خود را به جای استفاده از نهاده های خام دامی به سمت خوراک آماده ببریم، صرفه جویی ۱۲ تا ۱۳ درصدی را در بخش مواد اولیه وارداتی و همچنین صرفه جویی ارزی خواهیم داشت. بر این اساس از محل واردات ۹ میلیون تنی ذرت، یک میلیون و ۱۷۰ هزار تن صرفه جویی و همچنین ۴۵۰ هزار تن در مصرف کنجاله سویا صرفه جویی ایجاد می شود و به طور میانگین ۱۳ درصد در مصرف نهاده های دامی صرفه جویی خواهیم داشت.

رفع مشکلاتی بهداشتی خوراک دام

درست است که مصرف خوراک دام آماده نسبت به خوراکی که در خود واحد های تولید تهیه می شود قیمت بالاتری دارد اما از لحاظ کیفی تفاوت های زیادی با خوراکی که به صورت دستی تهیه شده دارد. استفاده از خوراک دام آماده علاوه بر اینکه ضریب تبدیل را بالا می برد از لحاظ بهداشتی نیز مورد اهمیت است و منجر به حذف آلودگی هایی مانند آفلاتوکسین، قارچ ها و غیره می شود که برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان مورد اهمیت است. خوراک های تولیدی بر اساس شرایط اقلیمی منطقه و نوع نژاد دام، طیور و و آبزیان تولید می شود و امکان تنوع تولیدات در سطح کارخانه های خوراک کشور مهیا است.(طرح تولید خوراک آماده دام و طیور)

اهمیت استراتژیکی محصولات در دنیا

امروزه با صنعتی شدن پرورش انواع دام، طیور و آبزیان و مطالعه بر روی ویژگی های ژنتیکی، نقطه نظرات روشنتری از نیازهای تغذیه ای رشد و تولید کیفی تر محصولات خام دامی حاصل شده است.حجم عظیم مواد مغذی مصرفی تا حدود دو برابر در خوراکیهای طیور، آبزیان و شش برابر در خوراک های دام چه به لحاظ جایگاههای اقتصادی، کیفیت منابع پروتئینی حاصل و سلامت و امنیت بهداشت عمومی نقش بسیار مهمی برای اینگونه محصولات در تولید غذا ایفا می کند.

تحلیل و پیش بینی آینده صنعت تولید خوراک دام و طیور

پیش‌بینی می‌شود که ۲۰۰ کارخانه جدید خوراک دام، طیور و آبزیان در ایران احداث شود. به این ترتیب حجم کلی تولید به ۲۶ میلیون تن در سال خواهد رسید.
حفظ ذخایر محصولات پروتئینی و حفظ کیفیت آنها، دغدغه مشترک همه کشورهاست. شیوع بیماری‌های مربوط به دام و طیور بر نگرانی‌های جهانی افزوده و اهمیت مواردی مثل استفاده از آنزیم‌های لازم در خوراک حیوانات را صدچندان کرده است. به‌هرحال آمارها نشان می‌دهد که روند صعودی تقاضا برای گوشت و محصولات پروتئین دیگر تقریباً در همه کشورهای دیگر همچنان ادامه خواهد داشت. تقاضای فزاینده به معنای رونق بازار عظیم نهاده و خوراک دام، طیور و آبزیان است. صنعت پرورش دام، طیور و آبزیان همیشه یکی از توانمندی‌های اقتصاد ایران بوده است اما آیا صنعت خوراک دام هم توانسته است به همان نسبت رشد و پیشرفت داشته باشد؟(طرح تولید خوراک آماده دام و طیور)
طبق جدیدترین آمارها، سرانه جهانی مصرف گوشت به حدود ۴۰ کیلو رسیده و تقاضا برای خوراک حیوانات تمامی ندارد. بسیاری از کشورهای آسیایی به خصوص هند و چین، مصرف‌کننده بزرگ خوراک دام هستند. جمعیت زیاد و افزایش درآمد شهروندان طبقه متوسط در این کشورها باعث شده که تا آینده‌ای نامشخص، واردکننده بزرگ خوراک حیوانات باشند. چین و هند بزرگ‌ترین تولیدکننده خوراک دام و طیور و البته بزرگ‌ترین بازار این قبیل محصولات در منطقه هستند.
آمارها حاکی از آن است که مصرف غلات تا سال ۲۰۳۰ حداقل ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت. این عدد در بعضی مناطق به ۶۰ درصد هم خواهد رسید. تقریباً ۷۰ درصد هزینه تولید شیر، گوشت و تخم‌مرغ به خوراک دام و طیور مربوط می‌شود. بازار سنجی‌ها نشان می‌دهد که صنعت خوراک حیوانات، نقش اقتصادی حساسی بازی می‌کند و آمار تولید باید به مراتب افزایش یابد. گفته می‌شود که رشد سالانه ۵ درصدی این صنعت همچنان ادامه داشته باشد.
پیش‌بینی می‌شود که اندازه بازار جهانی خوراک دام و طیور تا سال ۲۰۲۲ به ۲۲ میلیارد دلار می‌رسد. شیلات هم سهم قابل‌توجهی از اقتصاد جهانی محصولات پروتئینی را به خود اختصاص می‌دهد. بخش زیادی از گردش مالی صنعت پرورش و تغذیه حیوانات به تولید اسید‌های آمینه مربوط می‌شود. تخمین زده می‌شود که ۳۳ درصد از درآمدهای این اقتصاد بزرگ، نتیجه فروش اسیدهای آمینه باشد (گردش مالی اسیدهای آمینه به ۵.۵ میلیارد دلار امریکا رسیده است). از طرف دیگر روز به روز به اهمیت اقتصادی آنتی‌بیوتیک‌ها و مواد و مکمل‌های دیگر افزوده می‌شود. پرورش‌دهندگان حدود ۲۵ درصد از درآمد خود را صرف تهیه این اقلام می‌کنند.(طرح تولید خوراک آماده دام و طیور)
فناوری به روز و افزایش سطح دانش و تخصص در ایران باعث شده است که نه تنها، نیاز بازار داخلی به محصولات پروتئینی به خوبی برطرف شود بلکه صنعت پرورش دام و طیور و به‌موازات آن صنعت خوراک؛ بخشی از تولیدات خود را به کشورهای همسایه صادر کنند؛ بازاری بزرگ که بیش از ۴۰۰ میلیون جمعیت دارد). پیش‌بینی می‌شود که ۲۰۰ کارخانه جدید خوراک دام، طیور و آبزیان احداث شود. به‌این‌ترتیب حدود ۷ میلیون تن به ظرفیت تولیدی این بخش از اقتصاد و صنعت ایران افزوده می‌شود. به برکت فناوری مدرن و نرخ بالای بهره‌وری، تعداد واحدهای تولیدکننده خوراک تا پایان سال ۲۰۳۰ بین ۱۲ تا ۲۰ درصد افزایش خواهند داشت. به‌این‌ترتیب حجم کلی تولید به ۲۶ میلیون تن در سال خواهد رسید. این به آن معناست که ایران تا سال ۲۰۳۱، یک و نیم درصد از بازار جهانی خوراک دام و طیور را از آن خود می‌کند. اصفهان، فارس، گلستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و کردستان مهم‌ترین استان‌های تولیدکننده خوراک دام و طیور هستند. درحال‌حاضر حدود ۸۰ درصد از مواد اولیه لازم برای تولید خوراک دام، طیور و آبزیان از کشورهای دیگر وارد می‌شود و بعید است بتوان در آینده نزدیک در این عرصه به خودکفایی رسید. با افزایش نرخ بهره‌وری و نیز افزایش نرخ تبدیل خوراک به گوشت می‌توان از میزان وابستگی کاست. پیش‌بینی‌ می‌شود که محصولات پروتئینی ایران به بیش از ۲۰ کشور جهان صادر شود. حجم صادرات این اقلام به ۹۰۰ هزار تن خواهد رسید و حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارزش اقتصادی خواهد داشت.(طرح تولید خوراک آماده دام و طیور)

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده خوراک دام و طیور

بیست و پنج شرکت تولید کننده خوراک دام، حدود ۲۰% از خوراک دام صنعتی مورد نیاز جهان را تامین می کنند. تنها پنج شرکت از این تعداد ۸% نیاز جهان را پوشش می دهند. این شرکت ها معمولا در پنج کشور مهم تولید کننده خوراک دام یعنی آمریکا، ژاپن، چین، برزیل و مکزیک واقع شده اند.
این کشورها در مجموع ۵۰% تولید جهانی خوراک دام را به خود اختصاص داده اند. در مجموع ۳۰۰۰ کارخانه ۸۰% از خوراک دام صنعتی دنیا را تولید می نمایند. تقسیم بندی خوراک دام صنعتی شامل ۳۸% خوراک طیور، ۳۲% خوراک خوک، ۱۷% خوراک گاو شیری ،۷% خوراک گاو گوشتی، ۳% خوراک انواع ماهی و میگو و ۳% مربوط به سایرگونه ها است.
اگرچه در سال گذشته میلادی آنفلوانزای طیور تاثیر منفی بر رشد تولید خوراک دام بر جای نهاد، اما به دلیل رشد اقتصادی آسیا، تولید آن از رقم ۶۰۵ میلیون تن در سال ۱۹۹۷ به ۶۱۵ میلیون تن در سال ۲۰۰۴ رسید. علی رقم تاثیر منفی آنفلوانزا بر تولید منطقه آسیا، رشد تولید کماکان در آمریکای جنوبی (برزیل و آرژانتین) ادامه یافت.

شرایط تاسیس کارخانه خوراک دام

برای راه‌اندازی این کارخانه نیاز به مجوزهای مختلفی از سازمان‌ها می‌باشد. همچنین شما باید به طور متوسط میزانی دانش در زمینه تولید خوراک دام داشته باشید.
در مورد صادر کنندگان مجوز، متولی صدور مجوز اداره کل دامپزشکی استان است که در هر استانی قصد تأسیس این کارخانه را داشته باشید، باید به واحدهای استانی همان استان مراجعه کنید.
در مورد مجوز دریافت شده، این مجوز با کسب و کارهایی مانند تولید صنعتی خوراک دام، طیور، آبزیان و دیگر دام‌ها مرتبط است. تمام اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند این مجوز را دریافت کنند. نوع مجوز پروانه است و برای امر سلامت و بهداشت وجود آن ضرورت دارد.

به صورت کلی شرایط تاسیس کارخانه خوراک دام به شرح زیر است:

داشتن شرایط بهداشت عمومی که مورد تأیید کارشناس اداره کل دامپزشکی استان باشد.
مطابقت داشتن محصول تولیدی در زمان آزمایش با تمام ضوابط تعیین شده
برای تمام تولیدات باید نمونه برچسب و لیبل برابر با دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی کشور موجود باشد
داشتن لیست مواد اولیه موردنظر

وضعیت واحد های فعال تولید خوراک آماده دام و طیور

در نمودار زیر تعداد واحدهای فعال تولید خوراک آماده دام و طیور در کشور به تفکیک استان آمده است .

وضعیت واردات و صادرات خوراک آماده دام و طیور

جدول واردات و صادرات خوراک آماده دام و طیور در کشور به تفکیک سال در شکل زیر آمده است.

وضعیت بازار جهانی خوراک دام و طیور
آمار صادرات خوراک دام و طیور

هدف شناسایی رقبا در بازار جهانی است.
وضعیت بازار جهانی رقم کل صادرات: ۱۶,۳۷۵,۴۰۹,۰۰۰ دلار
وضعیت بازار جهانی میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۳ درصد
وضعیت بازار جهانی میزان رشد یکساله ارزش هر واحد: ۷ درصد
وضعیت بازار جهانی میانگین فاصله از کشور وارد کننده: ۳,۴۷۳ KM

آمار واردات خوراک دام و طیور

هدف شناخت متقاضیان و پتانسیل ها در بازار جهانی است.
وضعیت بازار جهانی رقم کل واردات: ۱۷,۰۰۸,۱۸۶,۰۰۰ دلار
وضعیت بازار جهانی میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۳ درصد
وضعیت بازار جهانی میزان رشد یکساله ارزش هر واحد: ۱۰ درصد
وضعیت بازار جهانی میانگین فاصله از کشور صادر کننده: ۳,۸۶۹ KM

کشورهای صادرکننده خوراک دام و طیور

هلند، آمریکا، بلژیک، چین و آلمان بیشترین میزان صادرات خوراک دام و طیور را دارند. در مقابل آلمان، هلند، بلژیک، آمریکا و فرانسه رتبه های یک تا پنج واردات این محصول هستند. همانطور که میبینید هلند، آمریکا، بلژیک و آلمان عمل Re Export را انجام می دهند. آنها خوراک دام و طیور را وارد کرده و با بسته بندی و برند خود به دیگر نقاط جهان صادر می کنند. بیشترین سهم واردات محصولات خوراکی از ایران را کشورهای همسایه به خود اختصاص داده اند. در این بین کشورهای عربی تقاضای بیشتری برای واردات خوراک دام و طیور دارند. کشورهای عراق، کویت، امارات، قطر، عمان و … از مشتریان همیشگی محصولات ایران می باشند. کشورهایی نظیر ترکیه و ارمنستان نیز متقاضی خرید خوراک دام و طیور از ایران هستند. پودر گوشت یکی از مهمترین این محصولات برای خرید توسط این کشورهاست. از کشورهایی شرقی نظیر افغانستان نیز تقاضا برای محصولاتی نظیر دان آماده، سویا و … همواره وجود دارد.

کشورهای دارای رشد در صادرات خوراک دام وطیور


کشورهای لهستان، کره جنوبی، هند، ایرلند، مکزیک، دانمارک، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، ویتنام، ژاپن، بلژیک، هلند، آلمان و اکوادر همگی دارای بازار رو به رو شدی برای صادرات خوراک دام و طیور هستند. تجار ایرانی می توانند با تحقیق درباره کیفیت و بسته بندی مورد نظر این کشورها آن ها را به عنوان مقصد صادراتی خود انتخاب کنند.

تحلیل پتانسیل صادراتی


صادرات خوراک دام و طیور در حوزه ی ASEAN بازار خوبی دارد و ویتنام، اندونزی و تایلند طالب این محصول هستند. کشورهای چین، کره جنوبی و چین تایپه از شرق آسیا نیز ظرفیت بالایی دارند و در خاورمیانه نیز ترکیه، عراق و سوریه پتانسیل صادراتی دارند. کشور روسیه نیز میتواند مقصد خوبی برای صادرات خوراک دام و طیور باشد.

نمودار میزان پتانسیل صادراتی خوراک دام و طیور


خوراک دام و طیور در کشورهای افغانستان و ترکمنستان دارای بازار اشباع شده و کم سود است. در عوض کشورهای هند، سوریه، چین، تایلند، ویتنام، روسیه و اندونزی مقاصد صادراتی مناسبی برای ایران هستند. بهترین مقصدهای صادرات این محصول از ایران با توجه به میزان پتانسیل صادراتی و آسان بودن روابط تجاری دو کشور را کشورهای عراق، هند و سوریه دارا هستند. ایران نزدیکترین ارتباط صادراتی را با ارمنستان دارد. بازار روسیه بیشترین ظرفیت تقاضا را برای کالای ذکر شده دارد.
هند بیشترین تفاوت بین پتانسیل صادرات و صادرات واقعی را از نظر ارزش نشان می دهد، ظرفیت باقیمانده صادرات به ارزش ۵٫۸ میلیون دلار است.

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار تولید خوراک آماده دام و طیور

ظرفیت تولید سالیانه: ۱۲۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار: ۲۷۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز: ۵۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل: ۱۲۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز: ۲۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت: ۷.۵ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات: ۵.۵ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی: ۴۴ درصد



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

طرح توجیهی تولید خوراک آماده دام بانضمام فاکتور و کاتالوگ خط تولید _ بروزرسانی اسفند ۹۹

تومان۶۴.۰۰۰

میزان تولید: ۲۵,۶۰۰ تن
فرمت فایل : پی دی اف
حجم فایل طرح توجیهی : ۹.۳۵ مگابایت
حجم فایل کاتالوگ : ۱۰.۰۲ مگابایت
حجم فایل پیش فاکتور : ۲.۱۲ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۶۴ صفحه
تعداد صفحات کاتالوگ : ۶۶ صفحه
تعداد صفحات پیش فاکتور : ۱۱ صفحه

این بسته شامل:

طرح تولید خوراک آماده دام
کاتالوگ و لایوت خط تولید خوراک دام
پیش فاکتور ماشین آلات طرح خوراک دام

توضیحات

طرح توجیهی تولید خوراک آماده دام بانضمام فاکتور و کاتالوگ خط تولید _ بروزرسانی اسفند ۹۹

میزان تولید: ۲۵,۶۰۰ تن
فرمت فایل : پی دی اف
حجم فایل طرح توجیهی : ۹.۳۵ مگابایت
حجم فایل کاتالوگ : ۱۰.۰۲ مگابایت
حجم فایل پیش فاکتور : ۲.۱۲ مگابایت
تعداد صفحات طرح توجیهی : ۶۴ صفحه
تعداد صفحات کاتالوگ : ۶۶ صفحه
تعداد صفحات پیش فاکتور : ۱۱ صفحه

این بسته شامل:

طرح تولید خوراک آماده دام
کاتالوگ و لایوت خط تولید خوراک دام
پیش فاکتور ماشین آلات طرح خوراک دام

این طرح توجیهی مبتنی بر متن میباشد. کلیه محاسبات اقتصادی و شاخص های مالی براساس آخرین ضوابط و دستورالعملها و بر پایه قیمتهای روز تهیه شده است در بخش های دیگری مباحث معرفی و بازار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
شما میتوانید برای دریافت این بسته با پرداخت هزینه و دریافت محصول بر روی گزینه ” خرید” اقدام فرمایید و لینک دانلود این بسته را پس از پرداخت آنلاین دریافت نمائید.

محتوای اصلی این طرح توجیهی شامل موارد ذیل است:

فصل اول: چکیده مطالعات فنی – اقتصادی مالی
فصل دوم: مطالعات فنی
معرفی طرح
مدت زمان اجرای طرح
برآورد هزینه اجرای طرح
معرفی محصولات
تاریخچه خوراک آماده دام در ایران
معرفی کد های استاندارد متعلق به محصول مورد بررسی
نام و کد آیسیک محصول
شماره تعرفه گمرکی
بررسی و ارایه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز
بررسی کالاهای جایگزین
وضعیت واردات
فصل سوم : مطالعه فنی و بررسی هزینه‌های سرمایه‌گذاری طرح
بررسی اجمالی فرآیند تولید
بررسی اقتصادی طرح
هزینه های سرمایه گذاری طرح
زمین و محوطه سازی
ساختمان
ساختمان های اصلی تولید
انبار ها
ساختمان‌های اداری – رفاهی خدماتی
هزینه تجهیزات و تکنولوژی
جمع بندی هزینه های سرمایه گذاری ثابت طرح
هزینه‌های سالیانه
وضعیت تأمین نیروی انسانی و تعداد اشتغال
برآورد هزینه سالیانه آب، برق و گاز
تعمیر و نگهداری
هزینه استهلاک
سرمایه در گردش موردنیاز
آنالیز حساسیت پروژه
اثر تغییرات هزینه ها ی تولید، درامد حاصل از فروش و سرمایه گذاری طرح روی نرخ بازگشت سرمایه(IRR)
تجزیه و تحلیل حساسیت

فهرست جدوال

جدول کد های استاندارد ملی انواع خوراک آماده دام، طیور و آبزیان
جدول کد آیسیک مرتبط با صنعت – فاز توسعه
جدول کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت
جدول لیست قیمت بازار محصولات مرتبط با صنعت
جدول هزینه‌های زمین (ارقام به میلیون ریال)
جدول هزینه‌های ساختمان‌سازی
جدول هزینه تجهیزات و ماشین آلات
جدول تاسیسات
جدول جمع‌بندی سرمایه‌گذاری ثابت طرح
جدول هزینه مواد اولیه
جدول هزینه سالیانه نیروی انسانی اداری
جدول هزینه سالیانه نیروی انسانی تولیدی
جدول مصرف سالیانه انرژی
جدول تعمیر و نگهداری
جدول هزینه استهلاک
جدول سرمایه در گردش
جدول منابع تامین مالی طرح
جدول پیش بینی عملکرد سود و زیان طرح
جدول شاخص های اقتصادی طرح
جدول تغییرات نرخ بازده داخلی (آنالیز حساسیت)

امتیاز

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرح توجیهی تولید خوراک آماده دام بانضمام فاکتور و کاتالوگ خط تولید _ بروزرسانی اسفند ۹۹”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴.۷/۵ - (۶ امتیاز)