طرح تولید شیشه سکوریت
- 20 فروردین 1401
- ۰
- بازدیدها: 2,552
- دسته بندی:
طرح تولید شیشه سکوریت
شیشه سکوریت به مقاومت و دوام بالا در بین شیشه ها معروف است. این نوع شیشه در صنایع گوناگون مزایا و کاربردهای گوناگون دارد. فرایند تولید شیشه سکوریت با فرایند تولید شیشه های خام یا شیشه های معمولی متفاوت است. شیشه های خام در فرایند تولید، ابتدا در کوره های داغ با دمای بالا قرار گرفته و به سرعت در اثر قرار گرفتن در فشار بالای هوا خنک و سرد می شوند.
شیشه سکوریت در صورت شکسته شدن به حالت پودر تبدیل خواهد شد اما شیشه های معمولی در صورت شکسته شدن تیز و برنده خواهند بود. شیشه سکوریت در برابر دمای ۳۰۰ درجه سانتی گراد از خود مقاومت نشان می دهد اما شیشه های معمولی توانایی تحمل دمای نهایتاً تا ۶۰ درجه را دارا هستند. طرح توجیهی تولید شیشه سکوریت برای سرمایه گذاران علاقه مندان به این عرضه می تواند بسیار مفید واقع شود. در واقع سرمایه گذار برای راه اندازی کارگاه تولید شیشه سکوریت به یک سری اطلاعات در مورد محصول و به برآورد هزینه ها نیاز دارد.
مقاومت شیشه سکوریت چهار برابر بیشتر از شیشه معمولی می باشد، در اثر شکستن شیشه به تکهها و ذرات کوچک و ریزی تبدیل میشود که فاقد لبههای تیز و خطرناک بوده و بیضرر میباشد، شیشه سکوریت در مکانهایی که مسئله ایمنی انسان در اولویت قرار دارد، همانند نماهای خارجی ساختمانها و فضاهای داخلی اماکن عمومی و مکانهایی که شیشه در مساحت زیاد مورداستفاده قرار میگیرد بهصورت تک جداره و یا در ساختار شیشههای لمینت مورد استفاده قرار میگیرند.
تاریخچه شیشه
شیشه سازی در ایران تاریخی بس کهن دارد . قدیمی ترین اشیاء ظروف شیشه ای ایرانی مربوط به اقوام عیلامی می باشد که تاریخ ساختن آن به ۳۵۰۰ سال قبل می رسد . عیلامیها برای مهرها هی تزئینی و گردن بند از این ماده استفاده می کردند . از ابتکارات این قوم بکاربردن شیشه جهت پنجره می باشد که با ترکیبی آن را می ساختند .
شیشه سازی تقریبا” در یک زمان واحد در چند نقطه از جهان متداول گشت و شاید شیشه ای را در نقطه ای ساختند و به مناطق مختلف جهان برده اند چون از نظر خمیر و تراش و نقش و رنگ شباهت بسیار دارند صنعت شیشه سازی در ایران و جهان بعد از اسلام ترقی زیادی کرده است ظروف شیشه ای اوایل دوره اسلامی را بطری قوری گلدان فنجان و تشکیل می داد که برای رفع حوائج زندگی و حفظ روغنهای خوشبو و داروها بکار می رفته است .
تعداد زیادی از این اشیاء به اندازه های مختلف و رنگهای گوناگون کشف گردیده است . بعد از اینکه اسلام در ایران رواج یافت ساختن شیشه های رنگین در ایران متداول شد پس از این دوره شکوفائی در دوره مغول رونق صنعت شیشه سازی از میان رفت و در عوض در این عهد سفالگری رونق گرفت. در زمان تیمور رواج صنعت شیشه گری افزایش پیدا کرد تعدادی از شیشه گران از مصر و سوریه به ایران آمدند و تشابه شیشه های ایرانی به مصری و سوری در این دوره از همین رفت و آمدها ناشی می گردد.
موارد ضروری استفاده شیشه سکوریت
۱.برای طرفین و شیشه عقب ماشین، شیشه سکوریت استفاده میشود.
۲.در انواع لوازمخانگی مانند اجاقگاز، یخچال، مایکروفر و …
۳. شیشه های سکوریت در ساختمان میتواند ۴ برابر قویتر از شیشههای معمولی باشد. کاربرد شیشه سکوریت در ساختمان و یا شیشههای چندلایه در موقعیتهای مختلف از جمله شیشه در درب ورودی، درگاه، راهپلهها پنجرههای درب کشویی، آسانسور وغیره.
۴. اکثر گوشیهای هوشمند برای صفحه محافظ از شیشههای سکوریت استفاده میکنند.
ویژگی شیشههای سکوریت ۴ میل
۱. از نظر وزنی نصب شیشه سکوریت ۴ میل کمتر بوده و حمل و جابهجایی آن را راحت تر می باشد
۲. شفافیت بیشتر به خاطر ضخامت کمتر
۳. آسیبرسانی کمتر پس از شکستن به دلیل دانهبندی ریز
۴. ضخامت کمتر هزینه کمتر
مواد اولیه در تولید شیشه سکوریت
مواد اولیه شیشه های خام بعد از قالب گیری و پرس کردن مورد عمل قرار گرفته و طی یک عملیات تنش زدایی و نشکن سازی به شیشه سکوریت تبدیل می شوند. در صورت فراهم بودن مواد اولیه ابتدا آن را آسیاب کرده و سپس ذرات آهن را به وسیله یک دستگاه مغناطیسی جدا کننده از آن خارج می سازند.
هدف از این کار شفاف باقی ماندن شیشه ها است. تمام مواد خرده شیشه به مواد اولیه اضافه شده و به سمت مخلوط کن هدایت می شود. اندکی آب در این مرحله افزوده می شود و کل مواد به سمت کوره منتقل می شود.
در این مرحله با ذوب در کوره همه مواد به حالت مذاب تبدیل خواهد شد. در مرحله تصفیه به دلیل اعمال واکنش های مختلف در مذاب، گاز ایجاد خواهد شد. گازهای تولید شده باید حذف شوند به همین دلیل برای حذف حباب ها از اندکی کلرید سدیم یا پتاسیم استفاده می شود. مرحله یکسان سازی پس از ذوب شروع خواهد شد.
با کاهش دما شکل گیری مواد مذاب در درون قالب و مرحله تنش زدایی آغاز می گرد. تیم کنترل کیفیت در انتهای خط تولید تمام محصولات تولید شده را مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهند در آخر با انجام یک بسته بندی مناسب تمامی شیشه ها به انبار منتقل می شوند.
انباردار درون انبار مسئول دریافت بسته های شیشه و ارسال سفارشات است. بسته بندی مهم ترین بخش در خط تولید هر کارگاه است زیرا می تواند روی کیفیت محصول تاثیر بگذارد.
ماشین آلات مورد نیاز تولید شیشه سکوریت
• کوره بلند سکوریت اتومات
• دستگاه عمود زن تراش اتومات
• دستگاه خم درجه حرارت بالا
• دستگاه لول شبشه به ابعاد
• کوره خم معمولی به ابعاد
• تراش نواری
فرآیند تولید شیشه سکوریت
شیشهها به داخل دستگاههای شستشو رفته و عاری از هرگونه گردوغبار میگردد. برای تولید شیشه سکوریت آماده در این مرحله برای تولید، به داخل کورههای پیشرفته هوریزانتال فرستاده میشوند. در کوره بهوسیله المنتهای پیشرفته تا ۷۰۰ درجه سانتی گراد حرارت داده میشوند. درون کوره شیشه مدام به صورت افقی بهوسیله سرامیکهای پیشرفته به جلو و عقب حرکت میکند تا محصول تولیدشده عاری از هرگونه قوس و موج گردد.
در این مرحله به درون دستگاه بادبزن پیشرفته هدایت میشوند تا با عملیات باد زدن به دمای معمولی برگردد. زمانی که شیشه داخل دستگاه میشود باید این عملیات در عرض چند ثانیه صورت گیرد و شیشه بلافاصله خنک گردد. این امر موجب میشود که هوای داخل شیشههای سکوریت گرفته شود و مقاومت شیشه را تا ۷ برابر نسبت به شیشه خام بالا ببرد که در نهایت موجب میشود که درصورت شکسته شدن به ذرات ریزی تبدیل گردد که هیچ خطر جانی ندارد.
این محصولات درضخامت های ۳ میلیمتر الی ۲۰ میلیمتر تولید میگردد، در کارخانه تولید شیشه سکوریت بزرگترین ابعاد تولیدی در ابعاد ۳۰۰۰ میلیمتر در ۵۵۰۰ میلیمتر میباشد. انواع شیشه های سکوریت حاصلشده تا دمای ۲۵۰ درجه سانتی گراد بالای صفر و سرمای ۸۰ درجه زیر صفر را بهراحتی تحمل مینماید.
بررسی صادرات شیشه
بررسی ها نشان می دهد که در اوایل انقلاب حدود ۷۰% نیاز داخل از طریق واردات تامین میشد ، اما در یک دهه گذشته صنعت شیشهسازی ایران به ایستگاه خودکفایی رسیده و جزو صادرکنندههای بزرگ به کشورهای همسایه و حتی جهان به شمار میرود. صنعت شیشه توانسته با ۱۰ کارخانه شیشه و آئینه در کشور روزانه هر کارخانه ۴۰ تا ۵۰ هزار متر مربع انواع شیشه تولید کند که در سال جمعا به حدود ۵۵۰ هزار متر مربع شیشه در کشور تولید میشود.
بررسی آمارها نشان می دهد که در چند سال گذشته ۶۷۰ هزار تن انواع محصولات مرتبط با صنعت شیشه به کشورهای دیگر صادر شده است. در حال حاضر کشورهای عربستان، عراق، افغانستان، حوزه خلیج فارس، آسیای میانه، ترکیه، هند و اروپا از خریداران شیشه ایران هستند و تولید روزانه شیشه و آئینه در کشور ۵۰۰ هزار متر مربع است که ۴۰% تولیدات این صنعت صادر میشود که مهمترین بخش آن شیشه اتومییل است.
پیش بینی تولید صنعت شیشه
حجم تولید صنعت شیشه ایران در آینده نزدیک به مرز سه میلیون تن در سال می رسد. سرانه مصرف شیشه در کشور ۲۵ کیلوگرم است. با احتساب این سرانه بخش عمده محصول تولیدی مازاد بر نیاز است و پیش بینی شده است تا سال ۱۴۰۴ میزان تولید صنعت شیشه کشور به ۲.۵ میلیون تن در سال برسد که حداقل یک میلیون تن آن صادر خواهد شد.
کشور های عمده تولید کننده شیشه سکوریت
کشور های عمده تولید کننده شیشه سکوریت عبارتند از : ایالات متحده – ایتالیا – کانادا – چین – ژاپنکشور های عمده سازنده ماشین الات تولید شیشه سکوریت عبارتند از : آلمان – ایتالیا – چین – نروژ – اتریش – هند
کد آیسیک مرتبط با طرح تولید شیشه سکوریت
کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت ها و زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد آیسیک طرح تولید شیشه سکوریت به شرح جدول ذیل می باشد.
نام محصول | Product Name | کد آیسیک |
شیشه نشکن ساختمانی (آب دیده) | شیشه نشکن ساختمانی (آب دیده) | ۲۶۱۰۶۱۲۳۳۵ |
کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح تولید شیشه سکوریت
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
نام محصول | Product Name | کدتعرفه گمرکی |
شیشه نشکن ساختمانی (آب دیده) | شیشه نشکن ساختمانی (آب دیده) | ۷۰۰۷۱۹۹۰ |
وضعیت واحد های فعال طرح تولید شیشه سکوریت
در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال طرح تولید شیشه سکوریت در کشور به تفکیک استان آمده است .
وضعیت واحد های فعال طرح تولید شیشه سکوریت
در جدول زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال طرح تولید شیشه سکوریت در کشور به تفکیک استان آمده است .
پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید شیشه سکوریت
ظرفیت : ۴۵۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۷۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۵۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۳۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۲۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۴۳ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۲۶ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۳ درصد
درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:
ناشناس
امتیاز بینندگان:۵ ستاره
سمیر خالقی
امتیاز بینندگان:۴ ستاره