طرح تولید چوب پلاست

طرح تولید چوب پلاست

کامپوزیتهای چوبی پلاستیکی Wood-plastic composite که امروزه به اختصار WPC نامیده می‌شوند، کامپوزیتهایی هستند که از ترکیب موادی همچون الیاف چوب طبیعی، پلاستیک و ترموپلاستیک‌ها و نوعی آرد مخصوص ساخته می‌شوند.
چوب پلاستیک Poly Wood نوع بسیار جدیدی از این گروه محصولات می‌باشد که در تولید آن از دو بخش مواد استفاده می‌گردد. در بخش چوب از مواد اولیه‌ای مانند الیاف تفاله، پوسته بادام زمینی، بامبو، کاه و در بخش پلاستیک از پلی اتیلن، پی وی سی و پلی پروپیلن‌ها استفاده می‌شود .این مواد پس از ترکیب در دستگاه‌های اکسترود تشکیل یک خمیر قوام گرفته را می‌دهند که این خمیر ماده اولیه این نوع کامپوزیت می‌باشد. پس از تشکیل این ماده اولیه و تهیه پروفیل‌ها و مقاطع مورد نیاز، رزین و مواد ترکیبی نیز به آنها افزوده می‌شود و در آخرین مرحله این مواد در قالب‌ها شکل گرفته و خشک می‌شوند .

مزایای چوب‌پلاست‌ها
صد در صد ضد آب و رطوبت.
عایق کامل هر نوع اشعه و امواج رادیو‌مغناطیسی، صوت، گرما و سرما.
آنتی‌باکتریال، مقاوم در برابر جذب و نفوذ هر نوع میکروب و باکتری، مقاوم در برابر نفوذ هرنوع اسید، مایعات و چربی‌ها.
با کمترین انبساط و انقباض در شرایط مختلف آب و هوایی.
استقامت بسیار بالا، وزن سبک و مقاوم در برابر هر نوع ضربه و خش.
غیر قابل اشتعال و مقاوم در برابر حریق، عدم امکان بروز هر نوع اتصال و جرقه.
دارای حداقل عمر مفید ۳۰ سال بدون هیچگونه تغییر شکل، کسر مقاومت و تغییر مشخصات ظاهری.
کاملا قابل شستشو و تمیز کردن با انواع پاک کننده ها و مواد شوینده.
مقاوم در برابر نفوذ حشرات و جانورانی مانند موریانه و موش.
قابل بازیافت ۱۰۰%و کاملا هماهنگ با محیط‌زیست، به دلیل ساخت با مواد ترکیبی چوب‌پلاستیک و آلومینیوم
مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار اجسام خارجی و همچنین عدم ترک خوردگی.

موارد مصرف چوب‌پلاست‌ها

این محصول به دلیل شباهت خواص فیزیکی و مکانیکی می‌تواند در بسیاری از موارد جایگزین محصولات ساخته شده از چوب یا پلاستیک قرار گیرد:
• صنایع ساختمانی: ساخت درب، پنجره، کفپوش، دیوارپوش، قرنیز، نرده و …..
• صنایع خودرو: رودری خودرو، پوشش داخلی کانتینر و کانکس‌های یخچالی…
• صنایع مبلمان شهری: نیمکت، نرده، وسائل بازی کودکان و….
• صنایع دریایی: ساخت اسکله‌های ساحلی، عرشه و قطعات داخلی قایق وکشتی
• انواع نیمکت و مبلمان اداری
• ساخت انواع کمد، بوفه، کابینت، کشو، میزهای کامپیوتر و ….

طرح تولید چوب پلاست
سرمایه گذاری مورد نیاز

ظرفیت اسمی معادل ۷۵,۷۰۰ متر مربع پروفیل چوب‌پلاستیک در سال
در این قسمت احداث واحد تولید پروفیل چوب پلاستیک از منظر سرمایه‌گذاری و شاخص‌های اقتصادی مورد بحث قرار گرفته است. برای ایجاد یک واحد تولیدی چوب پلاست به ۱۹ میلیارد ریال سرمایه اولیه نیاز دارید. نرخ بازدهی طرح بیشتر از ۳۳ درصد می باشد که از نظر شاخصهای مالی قابل قبول می باشد. در ادامه خلاصه‌ی نیازمندهای احداث یک واحد با ظرفیت اسمی معادل ۷۵,۷۰۰ متر مربع پروفیل چوب‌پلاستیک در سال ارائه شده است:

مزایای اجرای طرح

با توجه به اینکه امروزه در مقیاس جهانی یکی از مهمترین بازارهای مواد ساختمانی در محصولاتی نظیر ” مصالح نرده‌کشی، کفپوش و حصارکشی” در اختیار فرآورده‌های چوب‌پلاست است، این محصولات به دلیل سازگاری با محیط زیست، زیبایی و تنوع بسیار زیاد، قیمت تمام‌شده پایین‌تر نسبت به محصولات مشابه می‌توان گفت سهم بزرگی از بازار آینده محصولات ساختمانی را به خود اختصاص خواهند داد همچنین تولید کنندگان ماشین آلات تولید چوب پلاستیک نیز به طور مستمر در تلاش هستند تا کیفیت و سطح فن‌آوری ماشین‌آلات خود را ارتقاء دهند و از سوی دیگر قیمت تمام شده محصول را کمتر و کمتر کنند. لذا برای تولیدکنندگان چوب‌پلاست و صاحبان این صنایع در کشور لازم است که در انتخاب نوع فرایند و ماشین آلات مربوطه با مطالعه و بررسی کافی، همچنین توجه به ظرفیت تولید، نوع ماده اولیه و خواص محصول نهایی به انتخاب و سفارش خرید اقدام نمایند. در اینجا افزایش بهره‌وری، کاهش زمان تولید، قابلیت ارتقاء فناوری، اصلاح سیستم عایق‌کاری، توانایی در اعمال تغییرات در آمیزه‌سازی و فرمولاسیون، ظرفیت ماشین‌های اکسترودر و حتی المقدور ساده بودن فرایند تولید، مهمترین مواردی هستند که باید مد‌نظر قرار گیرند.

نحوه تولید چوب پلاست

روش های مختلفی برای تولید پروفیل های چوب پلاستیک وجود دارد که مهمترین های آنها عبارت است از:
اکستروژن
قالب گیری تزریقی
قالب گیری فشاری
پالتروژن
قالب گیری صفحه ای
اما غالبا از روش اکستروژن بدلیل تولید یکنواخت،انبوه واتوماتیک پروفیل چوب پلاستیک استفاده می شود. در این روش کامپوزیت مذاب با نیرو، با استفاده از انواع مختلف اکسترودرها، بسته به نوع و طرح، از قالب های مختلف عبور می کند.
مهمترین بخش اکسترودر، پیچ آن است. اکثر اکسترودرهای جهان یک پیچ دارند و برخی دو الی چهار پیچ. از ویژگی های مهم اکسترودهای چند پیچ می توان به اختلاط خوب مواد در آنها اشاره کرد. ضمن اینکه راندمان اکسترود یک دستگاه دو پیچه در مقابل یک دستگاه یک پیچه، سه برابر می شود. امروز استفاده از روش اکستروژن بویژه اکسترودرهای دو پیچ، متداول ترین روش ساخت محصولات چوب پلاستیک می باشد.
روش تولید اکستروژن بدین صورت است که مواد پلاستیکی، ذرات چوب و سایر افزودنی ها در هم ترکیب شده و طی جریانی آزاد از محفظه تغذیه اکسترودر به گلویی میله ای مارپیچ وارد شده و از آنجا به داخل اکسترودرها وارد می شوند. در انتهای ماردون، مواد مذاب بطور پیوسته و به شکل جامد به داخل قالب حرارت داده شده توسط اکسترودر وارد شده و پس از گذشتن از داخل قالب، پروفیل های چوب پلاستیک تولید می شود.
غالب خواص فیزیکی و مکانیکی کامپوزیت های چوب پلاستیک، به برهم کنش بین چوب و ماده گرمانرم بستگی دارد. یکی از موثرترین روش ها برای بهبود این برهم کنش از طریق عامل جفت شدن بعنوان یک افزودنی ایجاد می گردد. این مواد افزودنی به سازگاری بین چوب هیدروفیلیک، که رطوبت را راحت جذب می کند، و پلاستیک هیدروفوبیک، که تمایل به جذب آب ندارد، کمک کرده و محصولی مقاوم و با ثبات فرم و اندازه بهتر از چوب تولید می کند.

طرح تولید چوب پلاست
فرآیند تولید

WPC به صفحاتی گفته می شود که از پلاستیک های بازیافت شده و خرده های چوب تولید می شوند. مواد اولیه چوب و پلاستیک با دانه های کوچک ۲۰ الی ۶۰ میلی مترمی باشند که به دلیل همسان نبودن مواد اولیه به میکسر که انتهای آن به اکسترودر وصل است هدایت می شوند و به مدت ۵ دقیقه با سرعت ۱۵۰۰ دور در دقیقه ترکیب می شوند . سپس به داخل اکسترودر ۲ ماردون ریخته می شوند و بعد از آن مواد بر اثر حرارت از اکسترودر ذوب می شوند و به وسیله ی ماردون به جلو حرکت می کند و در انتها بسته به قالب سردوشی محصول نهایی به شکل های ورق یا پروفیل خارج می شوند که بسیار نرم و انعطاف پذیر و آسیب پذیر اند . پس از آن به وسیله ی حمل ونقل میزان و سایز آن تنظیم می شود و به مرحله بعد که مرحله کمپرسور هوا می باشد ارسال می شود و پس از رد شدن از کمپرسور هوا چوب های پلاستیکی wpc سرد شده و شکل می گیرند و آماده استفاده می شوند.

ویژگی‌های خط تولید چوب پلاست
آب برای خنک کردن بعضی از تجهیزات دستگاه کاربرد دارد.
در بسیاری از موارد می تواند جایگزین مناسبی برای چوب باشد.
v از لحاظ مقدار مصرف آب بسیار کم هزینه است و میزان کمی از آب استفاده می کند.
دستگاه تمام اتوماتیک و هوشمند است و مجهز به سیستم مانیتورینگ لمسی است.
خط تولید چوب پلاستیکی می تواند در یک ساعت ۲۰۰ کیلو گرم تا ۲ تن محصول تولید کند.
ارزان قیمت و فراوان بودن مواد اولیه و امکان استفاده مجدد و بازیافت بعضی از مواد مثل باگاس ساقه گندم و برنج و انواع ترکیبات پلاستیک ضایعاتی باعث برتری آن نسبت به مواد و مصالح مشابه دیگر شده است.

مزایای محصول خروجی از خط تولید چوب پلاست
ظاهر این محصول شبیه به چوب می باشد و اغلب به جای چوب استفاده می شود.
مقاومت بالایی در مقابل خوردگی و آفات دارد.
از نگهداری کمتری بر خوردار است.
دارای ظرفیت پردازش ثانویه است.
رطوبت کمتری جذب می کند.

ماشین آلات مورد نیاز جهت تولید چوب پلاست

ردیف

نام ماشین آلات
۱اکسترودر دو پیچ فیبرکس
۲اکسترودر با پیچ مضاعف فیبرکس
۳ابزار اکسترودر چوبی کلاف قاب درب ۷۵ میلی متر
۴ابزار اکسترودر چوبی صفحه ۱۴۵ میلی متر
۵ابزار اکسترودر چوبی پروفیل دامنه تک رشته ۷۵ میلی متر
۶مایشین آلات فرآوری مواد اولیه(دستگاه خشک کن, دستگاه خرد کن و دستگاه آسیاب)

 

اهمیت استراتژیکی چوب پلاست

چوب یک کالای عمومی و پر مصرف در جهان است که همانند سـایر کالاهـا تولیـد و مـصرف میگردد. لیکن در صورتی که نگاه دقیق به زنجیره تولید و مصرف این کالا بشود، نتیجه گیری خواهد شد که این کالا از اهمیت بسیار بالا در جوامع بـشری برخـوردار اسـت کـه دلایـل آن را مـیتـوان این چنین تشریح کرد:
تولید چوب پلاستیک به سلامت محیط زیست کمک مینماید .
ایجاد کالایی با ارزش افزوده بالا از مواد کشاورزی با ارزش کمتر
کاهش ضرورت قطع درختان

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده چوب پلاست

عمده تولید کننده پلی وود در دنیا کشور ایالات متحده امریکا می باشد که در واقع مبدع و بزرگترین تولید کننده این محصول در دنیا می باشد. البته لازم بذکر است که در دهه های اخیر کشورهای اروپائی نیز به تولید ایم محصول روی آورده اند لیکن کشور آمریکا همچنان پیشتاز می باشد. همچنین شایان ذکر است که کشور آمریکا علاوه بر این که بزرگترین تولید کننده این محصول می باشد, بزرگترین مصرف کننده آن نیز می باشد و البته در سایر نقاط دنیا از جمله کشورهای اروپائی نیز مورد مصرف قرار گرفته است.

کد آیسیک مرتبط با طرح تولید چوب پلاست

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت ها و زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به بررسی های انجام شده کد آیسیک طرح تولید چوب پلاست به شرح جدول ذیل می باشد.

نام محصول
Product Name
کد آیسیک
گرانول چوب پلاستیک (WPC)

Wood plastic composite granulet

۲۰۱۰۵۱۲۳۲۱
ورق چوب پلاستیک روکش شده

Laminated wood plastic sheets

۲۰۲۱۵۱۲۳۳۲
ورق خام چوب پلاستیک

Raw wood-plastic sheets

۲۰۲۱۵۱۲۳۴۲

 

کد تعرفه گمرکی مرتبط با طرح تولید چوب پلاست

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
با جستجو در اطلاعات گمرک تا امروز تعرفه گمرکی اختصاصی به این محصول اختصاص نیافته لذا میزان واردات و صادرات آن نا مشخص میباشد.

وضعیت واحد های فعال طرح تولید چوب پلاست

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال طرح تولید چوب پلاست در کشور به تفکیک استان آمده است .

طرح تولید چوب پلاست

وضعیت واحد های فعال طرح تولید چوب پلاست

در جدول زیر تعداد و ظرفیت واحدهای فعال طرح تولید چوب پلاست در کشور به تفکیک استان آمده است .

طرح تولید چوب پلاستپیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید چوب پلاست

ظرفیت : ۴۰۰۰۰۰ مترمربع
نرخ برابری دلار : ۲۷۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۵۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۳۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۶۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۴۶ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۲۷.۶ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۸ درصد



درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۵ امتیاز)