طرح تولید فیبر نوری
- 17 تیر 1398
- ۰
- بازدیدها: 3,510
- دسته بندی:
طرح تولید فیبر نوری
رشته های بلند و نازکی نازکی از شیشه بسیار خالصند که ضخامتی در حدود قطر موی انسان دارند . آنها در بسته هایی بنام کابل های نوری کنار هم قرار داده می شوند و برای انتقال سیگنا ل های نوری در فواصل دور مورد استفاده قرار می گیرند .
تاریخچه فیبر نوری
در سال ۱۸۸۰ میلادی الکساندر گراهام بل، ۴ سال بعد از اختراع تلفن موفق به اخذ امتیاز نامه ای در زمینه مخابرات امواج نوری برای دستگاه خود با عنوان فوتو تلفن گردید . اگرچه شاید بت وان این واقعه را اولین علائم برای انتقال اطلاعات از طریق نور دانست اما در آن زمان و تا سالها بعد این ایده زیاد مورد توجه قرار نگرفت. بعد از اختراع لیزر در سال ۱۹۶۰ میلادی، ایده بکارگیری فیبر نوری برای انتقال اطلاعات شکل گرفت . خبر ساخت اولین فیبر نوری در سال ۱۹۶۶ همزمان در انگلیس و فرانسه اعلام شد. فیبر تولید شده در هر دو کشور بطور یکسان ضعیف و عملا در انتقال اطلاعات مخابراتی قابل استفاده نبود . اما در سال ۱۹۷۶ با کوشش فراوان محققین تلفات فیبر نوری تولیدی شدیدا کاهش داده شد و به مقداری رسید که قابل مقایسه با سیم های کوکسیکال مورد استفاده در شبکه مخابرات بود. فناوری فیبرنور ی از سال ۱۹۸۰ میلادی به بعد به شکل سریعی توسعه یاقت و سبب شد که همواره مخابرات نوری بعنوان یک انتخاب مناسب مطرح باشد . در فاصله ۵ سال تا سال ۱۹۸۵ میلادی در دنیا نزدیک به ۲ میلیون کیلومتر کابل نوری نصب شده و مورد بهره برداری قرار گرفت.
کاربرد فیبر نوری
مهم ترین مصرف فیبر نوری استفاده در صنایع مخابراتی، به عنوان یک سیستم انتقال اطلاعات با سرعت زیاد می باشد.متشکل از بزرگراههایی (Tr Hz) شبکه یکپارچه نوری ایران با پهنای باندی در حدود ترا هرتز برای ارسال و دریافت بهنگام اطلاعات است . بطوریکه بدون وجود این فناوری دقیق و حساس، امکان ارائه خدمات چند رسانه ای میسر نیست . با وجود شبکه یکپارچه نوری ایران ، می توان حجم اطلاعات بسیار زیادی را جابجا نمود و شرکت ارتباطات زیرساخت ایران با استفاده از توانمندی های آن قادر است بعنوان قطب مخابراتی در منطقه عمل نموده و کشورهای مختلف همسایه را نیز به هم متصل سازد .
کاربرد در احساس گرها
استفاده از احساس گرهای فیبر نوری برای اندازه گیری کمیت های فیزیکی مانند جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی فشار، حرارت ، جابجایی، آلودگی آبهای دریا سطح مایعات، تشعشعات پرتوهای گاما و ایکس در سال های اخیر شروع شده است . در این نوع احساس گرها ، از فیبر نوری ب ه عنوان عنصر اصلی احساس گر بهره گیری می شود بدین ترتیب که خصوصیات فیبر تحت میدان کمیت مورد اندازه گیری تغییر یافته و با اندازه شدت کمیت تاثیر پذیر می شود.
کاربردهای نظامی
فیبرنوری کاربردهای بی شماری در صنایع دفاع دارد که از آن جمله می توان برقراری ارتباط و کنترل با آنتن رادار، کنترل و هدایت موشک ها ، ارتباط زیر دریایی ها (هیدروفون( را نام برد .
کاربردهای پزشکی
فیبرنوری در تشخیص بیماری ها و آزمایش های گوناگون در پزشکی کاربرد فراوان دارد که از آن جمله دزیمتری غدد سرطانی ، شناسایی نارسایی های داخلی بدن، جراحی لیزری استفاده در دندانپزشکی و اندازه گیری مایعات و خون بدن را می توان نام برد .
اهمیت صنعت در جهان و ایران
امروزه اینترنت صنعتی است که سریع ترین توسعه در جهان را دارا بوده و پیش بینی می شود در سال های بر آینده میزان رشد آن افزوده گردد. مهم ترین عامل گسترش ارتباطات شبکه ای فیبر نوری است . این تارهای مویی شیشه ای سیگنال های ارتباطی لیزری را به سرعت در کل جهان جابجا می کنند. سرعت رشد صنعت مدرن فیبر نوری در جهان به حدی بوده که در فاصله ای کمتر از ۳۰ سال ، امروزه تقریبا کلیه کشورهای جهان ، کم یا زیاد به تجهیزات آن دسترسی دارند. فیبر نوری توانسته در مدت کم ، اهمیت سایر ابزار ارتباط ی، حتی ماهواره ها را کمرنگ سازد. اهمیت فیبر نوری در جهان امروز بسیار زیاد ارزیابی شده زیرا آینده بشر امروز به میزان کارآیی ابزار ارتباطی وابسته است . این مهم تنها از طریق اینترنت تامین شده و آخرین و مهم ترین ابزار استفاده از اینترنت در جهان امروز فیبر نوری است.
عمده کشورهای تولید کننده فیبر نوری
آمریکا و ژاپن می باشند شرکت های چند ملیتی مختلفی نیز در زمینه فیبر نوری فعالیت می کنند . امروزه بعضی دیگر از کشورهای جنوب شرقی آسیا نیز در تولید فیبر نوری فعال شده اند . یکی از بزرگترین تولید کنندگان کابل های مخابراتی جهان نیز در ایران قرار دارد.
معرفی کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید فیبر نوری
۱. فیبر نوری : ۳۳۲۰۴۱۲۳۵۰
بازار داخلی فیبر نوری
در حال حاضر ۳۳ هزار کیلومتر شبکه ی فیبر نوری اصلی و ۴۷ هزار کیلوم تر فیبر نوری فرعی در استان ها وجود دارد . از این مقدار ۳۳ هزار کیلومتر آن در راه های اصلی و مابقی در داخل شهر هاست، شبکه یکپارچه ی نوری ایران ، نه تنها اساس تمامی زیرساخت های مخابراتی کشور است بلکه همچنین به طور کلی زیربنائی ترین پروژه ملی در حال حاضر به شمار می آید.
بررسی بازار فیبر نوری
بررسی ها و مطالعات انجام شده در جهان و ایران نشان می دهد که فیبر نوری نیز مانند سایر کالاهای جدید وابسته به ارتباطات و شبکه های جهانی آن در جهان امروز بازار خوبی داشته و در سال های آینده نیز از شرایط بهتری برخوردار خواهد شد. با توجه به حجم کابل های نصب شده در ایران و نیاز به گسترش شبکه کابل نوری در کشور، حتی با وجود رقبای قدرتمند، نیاز داخلی برآورده نشده است
وضعیت واردات و صادرات فیبر نوری
در نمودار زیر وضعیت واردات و صادرات فیبر نوری در کشور به تفکیک سال آمده است .
وضعیت واحد های فعال تولید فیبر نوری
در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید کننده فیبر نوری در کشور به تفکیک استان آمده است .
خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید فیبر نوری
ظرفیت تولید سالیانه : ۱۰۰۰۰ کیلومتر
نرخ برابری دلار : ۱۴۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۸۰۰۰ مترمربع
زیربنای ساختمان ها : – مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز :۵۵ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۲ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : – میلیون تومان
نرخ بازده داخلی : ۲۳ درصد
تحریریه
امتیاز بینندگان:۴ ستاره
سمیر خالقی
امتیاز بینندگان:۵ ستاره