طرح تولید کمربند ایمنی خودرو (2)

طرح تولید کمربند ایمنی خودرو

کمربند ایمنی یک وسیلهٔ ایمنیِ کنش‌گیر در وسایل نقلیه است. این وسیله به‌منظور حفظ ایمنی سرنشین خودرو در برابر جنبش‌های آسیب‌آور که ممکن است در اثر تصادف یا توقف ناگهانی به وجود آید، طراحی شده‌است. کمربند ایمنی به‌صورت تسمه‌ای متحرک به‌عنوان بخشی از سیستم ایمنی خودرو، نیم‌تنه بالای هر یک از سرنشینان را تحت مهار خود قرار می‌دهد، تا در صورت تصادف یا توقف ناگهانی خودرو، سرنشینان از صندلی جدا نشده و از برخورد آنان به شیشه جلو یا دیگر اجزای درونی خودرو یا پرتاب شدن آن‌ها به خارج جلوگیری شود. کمربند ایمنی ، جزو اولین اختراعات بشر برای ایمن سازی خودرو بوده و امروزه نیز مهمترین بخش خودرو جهت افزایش ایمنی سرنشینان خودرو به حساب می آید به طوری که اگر راننده ای در ایمن ترین خودرو ، با انبوهی از سایر تجهیزات مانند کیسه هوا و … بنشیند ولی کمربند خودرو را نبندد ، در هنگام تصادف به شدت آسیب خواهد دید و پیشرفته ترین تجهیزات ، هیچ کمکی به حفظ جان سرنشینان یا کاهش خسارات و تلفات جانی نخواهند کرد ، بنابراین کمربند ایمنی ، پیش نیاز تمامی تجهیزات و سیستم های ایمنی خودرو می باشد. با گذر زمان ، کمربندهای ایمنی نیز همراه با سایر قسمت های خودرو پیشرفت داشته اند و انواع کمربند پیش کشنده و کمربند محدود کننده نیرو در خودروها استفاده می شود که در ادامه به چرایی استفاده از آنها و عملکر آنها خواهیم پرداخت.

تاریخچه کمربند ایمنی

کمربندهای ایمنی توسط جورج کیلی در اواخر قرن نوزدهم اختراع و برای اولین بار در هواپیما توسط آدولف پژود که جزو اولین کسانی بود که به صورت واژگون با هواپیما پرواز کردند- معرفی شد. کمربندهای ایمنی تا ۱۹۳۰ در هواپیما استاندارد نشدند. ادوارد ج. کالاگورن اولین حق اختراع با شماره ۳۱۲۰۸۵ را در دهم فوریه ۱۸۸۵ برای یک کمربند ایمنی ثبت کرد. در دهه ۱۹۳۰، فیزیکدانان امریکایی از کاربرد کمربند در خودروها حمایت کرده و حتی برخی از آنها خودروهای خویش را به کمربند ایمنی مجهز کردند. کلیر ل. استریث (جراح پلاستیک) و ک. ج. استریکلند (فیزیکدان) جزو اولین نفراتی بودند که تقاضای نصب کمربند ایمنی برای خودروی خویش را دادند. استریکلند، لیگ ایمنی خودروی امریکا را بنا نهاد و عوام امریکا اشتیاق کمی نسبت به آن نشان دادند.

کاربرد کمربند ایمنی خودرو

به شکل زیر نگاه کنید ، همانطور که مشخص است هنگامی که خودرو ناگهان متوقف شود (در ترمزهای ناگهانی و تصادفات جلو ) سرنشینان به سرعت به جلو پرتاب می شوند. کمربند وظیفه دارد ، مانع از پرتاب سرنشینان به جلو شود. اگر راننده ای کمربند ایمنی را نبسته باشد و از جلو تصادف کند ، حتی در سرعت های خیلی کم ، به جلو پرتاب خواهد شد و پس از برخورد شدید سر او با شیشه جلو ، شیشه جلو را شکسته و به بیرون خودرو پرتاب خواهد شد ، با توجه به اینکه حساس ترین قسمت بدن انسان سر او می باشد ، احتمال زنده ماندن در اثر چنین برخوردی تقریبا غیرممکن می باشد. حتی اگر سرعت خودرو بسیار کم باشد ( مثلا ۳۰ کیلومتر بر ساعت) و راننده به بیرون پرتاب نشود ، در اثر برخورد سر راننده با شیشه جلو ، احتمال آسیب شدید به جمجمه و مغز انسان وجود دارد.

اجزای تشکیل دهنده کمربند ایمنی خودرو

کمربندهای ایمنی مرسوم که در خودروها به کار می رود ، از دو تسمه بالایی و پایینی تشکیل شده و این دو تسمه در سه نقطه به اتاق خودرو متصل می شوند که با شماره های یک تا سه نشان داده شده است. در نقطه سه ، کمربند ثابت ، در نقطه دو کمربند قابلیت قفل شدن دارد و در نقطه یک کمربند کش آمده و قابلیت افزایش طول خواهد داشت ، این سه نقطه را در نظر داشته باشید چون در ادامه مطلب از مفهوم این سه نقطه استفاده خواهد شد.

طرح تولید کمربند ایمنی خودرو (3)

اهمیت کمربند برای سرنشینان عقب

عده ای تصور می کنند از آنجایی که سرنشینان عقب در جلوی خود شیشه ای ندارند ، نیازی به بستن کمربند ندارند و در صورت تصادف ، نهایتا به صندلی های نرم و منعطف جلو برخورد می کنند و برخورد با صندلی جلو ، آسیبی در پی نخواهد داشت. اما تصاویر و فیلم های تست های تصادف خلاف این تصور را نشان می دهند ، بر طبق مستندات این تست ها و آزمایشات ، چنانی که در شکل زیر می بینید ، سرنشینان عقب خودرو در صورت نبستن کمربند ایمنی ، از جای خود بلند شده و از بالای سر سرنشینان جلو گذشته ، به شیشه جلو برخورد می کنند و پس از شکستن آن از جلوی خودرو به بیرون پرتاب می شوند.

طرح تولید کمربند ایمنی خودرو (5)

معرفی کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید کمربند ایمنی خودرو

۱. کمربند ایمنی خودرو : ۳۴۳۰۵۱۲۵۲۴

وضعیت واردات و صادرات کمربند ایمنی خودرو

در نمودار زیر وضعیت واردات و صادرات کمربند ایمنی خودرو در کشور به تفکیک سال آمده است .

طرح تولید کمربند ایمنی خودرو (4)

وضعیت واحد های فعال تولید کمربند ایمنی خودرو

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید کننده کمربند ایمنی خودرو در کشور به تفکیک استان آمده است .

طرح تولید کمربند ایمنی خودرو (5)

خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید کمربند ایمنی خودرو

ظرفیت تولید سالیانه : ۲۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۱۴۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۲۸۰۰ مترمربع
زیربنای ساختمان ها : – مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۸ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۵ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : – میلیون تومان
نرخ بازده داخلی : – درصد

تهیه طرح توجیهی بر اساس آخرین دستورالعملهای سازمانی و بانکی.

در صورتیکه نیاز به طرح توجیهی دارید کارشناسان ما طرح مدنظرتان را بر اساس آخرین ضوابط و بر اساس داده‌های روز و مشخصات و مختصات مدنظرتان، تهیه می‌نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمائید.

[کل: ۰ میانگین: ۰]