طرح راه اندازی چاپ افست با عرض بالا

چاپ افست روش شیمیایی است که بر مبنای تضاد آب و چربی صورت می پذیرد. در واقع فضاهای چاپ شونده بر روی فرم پلیت دوستدار و جاذب چربی (مرکب) و قسمت های چاپ نشونده جذب کننده آب می باشند. رطوبت و در پی آن مرکب به سطح زینک می رسد. مناطق چاپ شونده مرکب را به خود گرفته و به سطح لاستیک منتقل می کند.

چرا چاپ افست چاپ غیر مستقیم محسوب می شود؟

در اثر تماس سیلندر لاستیک با سیلندر چاپ، مرکب به سطح کاغذ می رسد. بدین خاطر این نوع چاپ روش غیر مستقیم محسوب می شود. (فرم چاپ در تماس مستقیم با کاغذ نیست).

چاپ افست که به آن چاپ لیتوگرافی نیز گفته می شود، بر اساس روش چاپ همسطح بوده و امروزه پر استفاده ترین روش چاپی است و این مساله به دلیلی ویژگی های خاص این روش است که ترکیبی از استحکام و سرعت و کیفیت و صرفه جویی اقتصادی را در رابطه با بخش وسیعی از کارهای چاپی دارد.

لیتوگرافی(چاپ افست) چیست؟

واژه لیتوگرافی از دو کلمه یونانی (لیتو) یعنی سنگ و گرافین یعنی نوشتن تشکیل شده است. این موضوع یعنی نوشتن بر روی سنگ به سال ۱۷۹۶ بر می گردد . زمانی که این روش به وسیله آلویس زنه فلدر در باواریا کشف شد. او بر حسب اتفاق دو اصل  عمده این روش را کشف کرد.آب و چربی با یکدیگر ترکیب نمی شوند.واکنش طبیعی ماده ای مثل سنگ در برابر آب و چربی .

لیتوگرافی ( یا چاپ سنگی ) در شکل اولیه آن به این صورت بود که طرح مورد نظر روی لوح سنگی کشیده می شد، سپس سطح سنگ با استفاده از آب و صمغ عربی شست و شو داده می شد. قبل از چاپ، سنگ را با آب مرطوب می کردند و در نتیجه قسمت های چرب شده سنگ، آب را دفع کرده سپس لوح سنگی مرکب زده می شد که این مرکب به قسمت های قابل چاپ که قبلا چرب شده بود می چسبید و قسمت های آب خورده آن مرکب را دفع کرده و سپس با قرار دادن کاغذ بر روی سنگ و وارد کردن کمی فشار تصویر مرکب خورده بر روی کاغذ منتقل می شد.

چاپ به روش لیتوگرافی در ابتدای پیدایش و مراحل اولیه، تکنیک بسیار جالبی بود و بعنوان یک روش هنری مورد استفاده طراحان قرار می گرفت. با پیشرفت لیتوگرافی تکنیک چاپ رنگی هم به وجود آمد که به آن کرمولیتوگرافی (Chromolithography) گفته می شود. در این روش برای چاپ هر رنگ یک لوح سنگی جداگانه تهیه می شد، پیشرفت های بعدی منجر به پیدایش اتولیتوگرافی  (Autolithography) شد که در این روش طراح می توانست طرح خود را مستقیما بر روی سنگ پیاده کند.

کاربرد عکاسی در لیتوگرافی چیست ؟

کاربرد عکاسی در لیتوگرافیامکان انتقال مستقیم تصویر را بدون نیاز به طراحی و یا انتقال با دست ممکن ساخت. این روش باعث شد تا لیتوگرافی در سطح وسیعی مورد استفاده قرار گیرد، چون در این صورت است که می توان متن و تصویر را بدون نیاز به طراح زبردست و با دقت بیشتری نسبت به کار با دست، تولید کرد. لوح سنگی به علت حجم زیاد آن کم کم جای خود را به صفحات نازک فلزی و قابل انعطاف داد، که بعدها در اثر پیشرفت تکنولوژی، پلیت هایی از جنس پلاستیک و کاغذ نیز عرضه شد.

چاپ لیتوگرافی مستقیم چگونه بوجود آمد؟

چاپ لیتوگرافی مستقیم، یعنی چاپ مستقیم از طریق یک پلیت و بدون استفاده از لاستیک، در آغاز توسط هنرمندان برای چاپ آثاری به تعداد اندک مورد استفاده قرار می گرفت. از اوایل قرن بیستم لیتوگرافی مستقیم کم کم جای خود را به لیتوگرافی افست داد، که در آن تصویر چاپ شونده به صورت غیر مستقیم و با واسطه (لاستیک) بر روی کاغذ چاپ می شود. یعنی طرح چاپ شونده به شکل ناخوانا (معکوس) بر روی واسطه ای به نام لاستیک (افست) شده و مجددا به صورت خوانا بر روی کاغذ چاپ می شود. بنابراین در چاپ افست تصویر به شکل خوانا (مستقیم بر روی پلیت( منعکس می شود، سپس به حالت ناخوانا (معکوس) بر روی لاستیک افست شده و در نهایت به شکل خوانا بر روی کاغذ چاپ می شود. چاپ افست قبل از این که بر روی کاغذ و مقوا انجام شود به عنوان یک روش مناسب برای چاپ حلب مورد استفاده قرار می گرفت. پیشرفت های فراوانی در تکنولوژی چاپ افست صورت گرفته که این روش را به عنوان یکی از مهم ترین و پراستفاده ترین روش های چاپی مطرح کرده است.

۱. پیدایش پلیت فلزی نازک (زینک) به سازندگان ماشین های چاپ این امکان را داد تا ماشین های چاپ سیلندری را که سرعت چاپ آنها دو تا سه برابر ماشین های مسطح است تولید کنند.

۲. عمر پلیت های فلزی افزایش یافت، چون دیگر نیازی به تماس مستقیم پلیت با مواد زبری مثل کاغذ و مقوا نبود . پیدایش واسطه ای به نام لاستیک سیلندر این مشکل را حل کرد.

۳. استفاده از لاستیک سیلندر به عنوان واسطه بین پلیت و کاغذ امکان چاپ تصاویر بسیار ریز و دقیق را فراهم نمود، زیرا مرکب نیز با حداقل فشار ممکن بر روی کاغذ منتقل می شود.

۴. ادامه پیشرفت در تکنولوژی ساخت مواد و شیمی، باعث پیشرفت های مهمی در تولید موادی مثل فیلم، پلیت، مرکب و کاغذ شد که به وسیله آن امکان چاپ افست با کیفیت بالا و سرعت زیاد فراهم آمد.

۵. استفاده از روش حروفچینی نوری (Photo setting) که پیشرفت های حاصل در آن، به پیدایش ایمیج ستر یا فیلم نگار (imagesetter) شد، که امکان تولید فیلم را با عکاسی و یا لیزر فراهم می سازد که مناسب ترین روش برای تولید پلیت افست است.

تاریخچه چاپ

اختراع فن چاپ در حقیقت به قرن ها پیش از گوتنبرگ که نامش به عنوان مخترع چاپ در تاریخ به ثبت رسیده است بر می گردد. آشوریان چند هزار سال قبل از میلاد بر خشت هایی از گل رس مهر زدند. استعمال حروف قابل انتقال نیز میان سال های ۱۰۵۱ تا ۱۰۵۸ در چین آغاز شد. تقریبا ۲۰ سال پس از نخستین تلاش های گوتنبرگ در امر چاپ، این صنعت با استفاده از سطوح برجسته در ونیز – فلورانس – پاریس و لیون در حدی مختصر و محدود رواج یافت. در میانه های قرن ۱۵ انقلاب بزرگی در شرف وقوع بود و در سال ۱۴۵۲ گوتنبرگ آلمانی به ایده چاپ متحرک تحقق بخشید. ۳۰۰ سال پس از اختراع دستگاه چاپ گوتنبرگ نمایشنامه نویس آلمانی به نام آلوئیس زنه فلدر چاپ سنگی یا لیتوگرافیرا در سال ۱۷۹۶ میلادی اختراع کرد

به نظر می رسد چاپ سنگی را برای نخستین بار میرزاصالح شیرازی در تبریز راه اندازی کرده باشد. میرزا که از سوی دولت ایران برای فراگیری هنرهای جدید به اروپا رفته بود در برگشت یک دستگاه چاپ سنگی با خود به تبریز آورد که آن را در سال ۱۲۵۰ قمری راه انداخت.

تاریخچه چاپ افست

اختراع چاپ افست به دو مخترع آمریکایی به نام «ایرا» و دیگری آلمانی مقیم آمریکا به نام «گاسارهامن» نسبت می دهند. هر دو مخترع در حدود سالهای ۱۹۰۴ میلادی این ایده را که می توان با فرمهای لیتوگرافی چاپ غیر مستقیم انجام داده را بررسی و آزمایش می کردند. گفته می شود که روبل یک چاپخانه دار کوچک با تجهیزات پیش از چاپ لیتوگرافی بود. روزی به دلایلی برای چاپ اسکناس با مشکل کیفیت چاپ مواجه می شود. وی برای حل این مشکل از لاستیک نرم تری برای چاپ استفاده می کند در این میان اپراتوری هم که مسوول تغذیه کاغذهای اسکناس به درون دستگاه بود. در هر چند دور چاپ یک بار کاغذ را وارد دستگاه نمی کرد، این عمل باعث می شد که با نبودن کاغذ، ابتدا مرکب به روی لاستیک و سپس به پشت کاغذ بعدی انتقال یابد. وقتی روبل یکی از این چاپ های باطله را بررسی کرد با تعجب متوجه شد که کیفیت چاپ های باطله در پشت کار به مراتب بهتر از چاپ روی کار است. این کشف مهمی بود که سرآغاز چاپ افست شد، روبل از آن پس برای تحقیق و توسعه روش چاپی غیرمستقیم با فرمهای لیتوگرافی را رها کرد و این روش تازه را که چاپ افست نامید برای کار انتخاب کرد.

موفقیت واقعی چاپ افست زمانی به دست آمد که صفحه‌های مسی یا سطح حساس به نور به عنوان فرم اختراع شدند. تفکر تهیه فرمی که بتوان آن را روی استوانه (سیلندر) بست از رنه فلدر است.

انواع چاپ افست از قدیم تا حال حاضر
چاپ افست سنتی (بر پایه لیتوگرافی)

چاپ افست از همان فرآیندهای لیتوگرافی استفاده می کند. نوشته و تصویر با به کارگیری فنون لیتوگرافی و بر مبنای تقابل بین آب و روغن به روی کاغذ منتقل می‌شود. این فرآیند از پخش شدن مرکب جلوگیری می کند.

چاپ افست مدرن (با به کارگیری فناوری کامپیوتر به پلیت)

کامپیوتر به پلیت ((CTP فرآیندی مفید در چاپ مدرن است. در چاپ رومیزی، یک تصویر ایجاد شده و بر پلیت های چاپ بیرون داده می شود. CTP چاپی دقیق برای حصول رنگ مطلوب در صفحه کامپیوتر CMYK فراهم می‌کند. پلیت های به کار رفته در چاپ افست سریع تر بوده و بهتر از عهده کاربر می آید. به این ترتیب CTP را به فرآیند تولیدی ایده آل در چاپ انبوه تبدیل می نمایند. همچنین از طریق ثبت دقیق چاپ و تکرارپذیری image to edge به تولید محصولاتی با کیفیتی بالا کمک می کند.

انواع تجاری ماشین‌های چاپ افست

ماشین چاپ کامل کننده : این نوع چاپگر می تواند دو طرفه چاپ کند. ماشین چاپ کامل کننده در چاپ انبوه طرح‌های پشت به پشت مثل کارت پستی، بروشور، منو و دیگر موارد مشابه انتخابی ایده آل استن.

افست ورقی : تمام ماشین های چاپ از کاغذهای رولی در چاپ استفاده نمی کنند. ماشین های افست ورقی در هر لحظه تنها یک ورق چاپ می کنند. تغذیه‌ی دانه به دانه کاغذ این اطمینان را به دست می دهد که تمامی نوشته ها و تصاویر به طور متناسب در هر صفحه جای گرفته اند. این امر در کارهای چاپی در سایزهای کوچک یا متوسط مطلوب است.

افست وب : بر خلاف افست ورقی، این نوع چاپگرها از رول‌های کاغذ استفاده می کنند و با سرعتی بالا کار چاپ را انجام می دهنده ماشین چاپ افست وب برای کارهای چاپی طولانی مدت بسیار ایده ال است. این ماشین می تواند ۱۰ تا ۲۰ هزار چاپ را انجام دهند و به این ترتیب در تولید کم هزینه مفید فایده هستند

افست وب heatst : یک ماشین چاپ افست heatset ماشینی مناسب برای چاپ براق یا کاغذهای روکش دار هستند. این افست نوعی از افست وب است که از مرکب هایی استفاده می کند که مورد پسند خشک کن هستند. در طی فرآیند خشک شدن، مرکب روی سطح تصویر چاپی باقی می ماند که منجر به تصویری براق می‌شود. این نوع چاپ برای تولید تصاویر چاپی از قبیل کاتالوک، ضمیمه، و مجله در حجم بالا یا متوسط مورد پسند است

افست وب coldest : اکثر روزنامه ها از طریق ماشین چاپ افست وب coldest چاپ می شوند. این افست دارای دو روش مرکب خشک کنی است، یک روش مرکب را به توی کاغذ زیرین جذب می کند و دیگری از مرکبهای بر پایه UV استفاده می کند که بعد از چاپ از سطح کاغذ برطرف می شود. این روش چاپ می تواند تعدادی انبوه کار چایی تولید نماید

لایه به لایه : اکثر ماشین های چاپ افست دارای ۳ سلیندر یا بیشتر هستند ولی چاپگرهای لایه به لایه تنها دارای دو سیلندر هستند. مشابه چاپگرهای کامل کننده این نوع ماشین می تواند دو طرف کار را در یک زمان چاپ کند. از آنجا که رول ها به عنوان رول های چاپی یکدیگر عمل می کنند، سیلندر چاپ در آنها وجود ندارد.

تنوع ماشین های چاپ افست چگونه است ؟

از ماشین های افست ورقی کوچک در ابعاد ۵۰۰ × ۳۷۵ میلی متر یا کمتر تا ماشین ورقی بزرگ تر از ۱۶۰۰ × ۱۲۰۰ میلی متر و به صورت چند رنگ.

امروزه ماشین های رول از نوع کوچک و کم عرض تا بزرگ و پهن با قطر سیلندر بسیار بزرگ به صورت ۸ رنگ و بالاتر در دسترس قرار دارند. انعطاف پذیری روش چاپ افست، امکان چاپ بسیاری از محصولات متنوع را فراهم ساخته است. ماشین های افست کوچک برای چاپ کارهایی مثل سربرگ،چاپ کارت پستالی، انواع فرم های تجاری، دفترچه، کتابچه، انواع صورت حساب و فاکتور فروش، بسیار ایده آل است. محدوده کار این نوع ماشین ها اغلب از چاپ یک رنگ شروع شده و تا چاپ چهار رنگ ادامه پیدا می کند. در این ماشین ها امکانات اضافی برای شماره زنی، زنی نیز وجود دارد.

ماشین های افست بزرگتر معمولا با فرمت چاپی در محدوده ابعاد بزرگتر از B3 و A3 تا ز B0 و A0 قرار دارند (بر اساس اندازه های بین المللی کاغذ A وB  ) محدوده کار این ماشین ها چاپ مجلات، چاپ بروشور ، کتاب، پوستر و کاتالوگ را با تیراژهای کم و متوسط در تا چاپ جعیه و کارتن گسترش پیدا می کند.

ماشین های چاپ افست رول یا وب (web) براساس نوع محصولات چاپی آن به سه گروه تقسیم می شوند؛ ماشین های افست رول کوچک، مخصوص چاپ رول های کم عرض، برای چاپ فرم های تجاری (فرم پیوسته) به صورت سیاه و سفید و رنگی که به صورت ماشین های تک رنگ یا چند رنگ عرضه می شوند. این ماشین ها در قسمت خروجی ممکن است رول به رول یا رول به ورق تحویل دهند.

ماشین های چاپ افست رول بزرگ به دو گروه اصلی تقسیم می شوند: ماشین های چاپ افست رول هیت ست (Heatset) و کلدست (Coldset).

هیت ست ماشینی است دارای خشک کن حرارتی که مرکب در آن با استفاده از گرما، بر روی کاغذ خشک می شود و کلدست یا بدون خشک کن، ماشینی است که مرکب با نفوذ به سطح کاغذ و بدون حرارت خشک می شود. معمولا از روش کلدست برای چاپ روزنامهو تولیداتی از آن قبیل – که بیشتر حالت سیاه و سفید و با یک رنگ اضافی و یا به شکل چهار رنگ چاپ می شوند، استفاده می کنند. در روش هیت ست (حرارتی) همان طور که از نامش پیداست، برای خشک کردن مرکب بر روی کاغذ از حرارت استفاده می شود و برای تولیداتی با کیفیت بالا کاربرد دارد. از این روش برای چاپ محصولات با کیفیت بالا و در تیراژ زیاد مثل مجلات پر تیراژ،چاپ کاتالوگ و بروشورهای تجاری استفاده می کنند.

مزایای چاپ افست

بسیاری از کسب و کارهایی که سفارش‌های چاپی انبوه دارند، بنا به دلایل بسیاری به چاپ افست تکیه دارند. در واقع، چاپ افست برای چاپ تجاری امروزه مناسب است. با وجود فن آوری موجود چاپ کامپیوتر به پلیت امروزی، می توانید در زمان خیلی کمتری کارهای چاپی خود را تحویل بگیرید. همچنین چاپ افست، تصاویری با کیفیت بالا و سازگار تولید می کند که هزینه های تولیدشان نیز اندک است. علت آن را می توان در کاربرد پلیت ها برای انتقال طرح به زیر لایه جستجو نمود.

از آنجا که تمام اجزای یک سفارش از یک پلیت برای چاپ استفاده می کنند قیمت هر تکه بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. این نوع چاپ نسبت به چاپ دیجیتال هزینه کمتری دارد زیرا صفر تا صد سفارش شما را با به کار بردن یک منبع چاپ می نماید. در نتیجه، قیمت برای کارهای چایی بزرگ گران تمام می شود. بنابراین، تمام قطعاتی که با استفاده از ماشین های چاپ افست تولید می شوند، حتی سفارشاتی بالای هزار تا با قیمت‌های مقرون به صرفه و با کیفیتی عالی تولید می شوند.

مهمترین محصولات و کاربردهای چاپ افست چیست ؟

ار مهمترین کاربردهای چاپ افست میتوان به چاپ اقلام چاپی در تیراژ بالا اشاره کرد. از مهمترین محصولاتی که چاپ آنها با استفاده از چاپ افست انجام می شود میتوان به چاپ پوستر، چاپ بروشور، چاپ کتاب، چاپ کاتالوگ اشاره کرد.

پوسترها : این ابزارهای بزرگ بازاریابی معمولا به صورت نمایش های نقطه خرید (POP) و تبلیغات چاپی برای ترویج محصولات و خدمات به کار می روند. تقاضای زیادی برای چاپ پوسترها در حجم بالا وجود دارد و به طور معملو حداقل ۱۰۰۰ پوستر از طریق یک ماشین چاپ افست چاپ می شوند.

بروشورها : تقریبا تمام حرفه‌ها از شرکتهای کوچک تا بزرگ مقیاس، از بروشورها برای اطلاع رسانی راجع به شرکت محصولات یا خدمات خود استفاده می کنند. این ابزارهای چاپی تاشو که سفارش انبوهی دارند، معمولا در تیراژ بالا چاپ شده و به دست مشتریان می رسند.

کارت های پستی : هنوز هم بازاریابی مستقیم به کار می آید. به این ترتیب کارتهای پستی ابزارهای موثری برای رسیدن به بازار هدف شما می باشند. این کارت‌ها در تعداد بالا تولید شده و برای مشتریان و خریداران بالقوه‌ای فرستاده می‌شوند که در فهرست‌های پستی ثبت نام کرده‌اند. برای چاپ کارتهای پستی از چاپ افست استفاده می شود تا از عهده‌ی چاپ طرح هایی برآید که نیازمند چاپ پشت به پشت هستند.

کارت ویزیت : اگر می خواهید تا جزییات تماس خود را در اختیار شرکای کاری و مشتریان بالقوه قرار دهید، طراحی کارتهای ویزیت و چاپ آنها از طریق ماشین های چاپ افست می تواند کسب و کار شما را برای افراد مهم تبلیغ نماید. برخلاف دیگر محصولات چاپی این کارتها در سایزهای کوچک آماده می شوند تا به راحتی دست به دست شده و در جیب یا کیف دریافت کنندگان جاشوند. کارت‌های ویزیت در تیراژ ۱۰۰۰ تایی با استفاده از ماشین چاپ افست تولید می شوند و لوازم اقتصادی تری در ترقی شغل شما هستند.

چاپ فولدر و پوشه‌ها : این لوازم چایی که اندازه‌ای متوسط دارند برای جمع آوری اسناد یا کاغذهای کاری به منظور مقاصد ترغیبی یا شغلی به کار می روند. از طریق فرآیندهای چاپ افست، پوشه ها بی توجه به تعداد تصاویر چاپی با کیفیتی بالا تولید می شوند.

Flyers: اکثر flyer ها به صورت پشت و رو چاپ می شوند و حاوی اطلاعاتی راجع به خدمات یا محصول هستند. این برگه ها در مکان هایی با ترافیک شلوغ عابر پیاده پخش می شوند. علاوه بر خروجی کیفیت بالا، قیمت نیز ارزان تر تمام می شود.

چه کسانی اغلب به دنبال راه اندازی چاپخانه افست هستند ؟

چاپخانه ها: از آنجا که این شرکت‌ها پاسخگوی حرفه هایی متعدد با نیازهای چایی متفاوت هستند الزام پیش روی چاپخانه های تولید کننده در تیراژ بالا این است که ماشین های چاپ افست داشته باشند. فرآیند تولید اقتصادی بوده و به علت استفاده از منابع کمتر در مقیاس بالا، هزینه ای اثربخش نه تنها برای شرکت بلکه برای مشتریان نیز دارد.

مشاغل کوچک تا بزرگ مقیاس : مشاغلی که از لوازم چاپی برای اهداف تبلیغاتی استفاده می کنند و تعداد زیادی از بازارها را پوشش می دهند، از چاپ افست سود می برند. آنها می توانند با یک بودجه پایین، در کمیت بالا و با کیفیتی عالی کارهای چاپی داشته باشند. همچنین ابزار آلات متفاوت چاپ که برای تولید از طریق ماشین های چاپ افست در دسترس قرار دارند، به این حرفه ها کمک می کند تا ابزارالاتی را انتخاب کنند که منطبق بر استراتژی‌های بازاریابی آنها باشد.

ماشین چاپ افست چطور عمل می کند؟

ماشین چاپ مدرن افست با پلیت‌های فلزی، پوشش پلاستیکی، سیلندرهای افست و پلیت و غلتک‌های مرکبی تجهیز شده است. این ماشین چطور کار می کند؟ مرکب از غلتک‌های مرکبی به پلیت فلزی و از آنجا روی پلیت پلاستیکی منتقل می شود. سپس تصویر پلیت پلاستیکی مستقیما روی کاغذ با فشار چاپ می شود وقتی تصویر چاپ شده از ماشین چاپ خارج می شود وارد یک گرمخانه می شود تا خشک گردد. بعد از اینکه تصویر از گرم‌خانه خارج شد، غلتک‌های سرد آن را می فشارند تا از لکه شدن مرکب جلوگیری کنند. گنجایش یک ماشین معمولی چاپ افست می تواند تا ۲۰۰۰ پوند کاغذ باشد همچنین این ماشین ها می توانند با سرعتی بالا تعداد زیادی چاپ انجام دهند. هر دوی این موارد چاپ افست را راه حلی ارزشمند برای چاپ در مقیاس انبوه می‌نمایند.

دستگاه چاپ افست

در این نوع ماشین خواص آب و چربی جهت جذب رطوبت (دفع مرکب) و جذب مرکب (دفع رطوبت) توسط سیستم های طراحی شده می توان طرح اولیه جهت انتقال به انتقال دهنده (لاستیک بلانکت) آماده کرده و بعد تحت فشار آن را بر روی حلب، کاغذ، سلفون یا سطوح دیگر نقش داد.

لاستیک بلانکت بسته به نوع کاربردش متفاوت است. به طور مثال نوع بلانکت آکرومارین در صنعت چاپ فلز استفاده می شود. لاستیک های بلانکت با حساسیت بالا و لایه های متفاوت که هر کدام نقش مهمی در یک بلانکت دارند طراحی شده اند. از مشخصه بارز در تولید لاستیک بلانکت مقاومت و یا کشش در برابر فشار است.

واحد چاپ افست

برای اینکه فرآیند چاپ انجام شود، ابتدا طرح توسط طراح ارائه می شود که طرح های ارائه شده به دو صورت هستند:

طرح مصنوعی (طرح هایی که به صورت نقاشی شده هستند)
طرح طبیعی (طرح هایی که زمینه آنها عکس هستند).

بعد از مشخص شدن طرح، تبدیل به لوح فشرده شده که این لوح فشرده به لیتوگرافی ارسال می شود، در لیتوگرافی تجزیه رنگ بر روی طرح انجام می گیرد. تجزیه رنگ به صورت تک رنگ است.

رنگ شناسی و ترکیب رنگ ها از عوامل مهمی هستند که در چاپ تاثیر گذارند. رنگ های اصلی به چهار دسته تقسیم می شوند که از ترکیب رنگ های اصلی رنگ های بسیاری به دست می آید.

آبی Cayan ) C )- قرمز Magente ) M ) – زرد Yellow ) Y ) – مشکی Black( K )

از چهار رنگ اصلی اشاره شده سه رنگ اصلی دیگر تهیه می شود که در بعضی از چاب‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.

رنگ مشکی فقط برای سایه روشن و نوشتار طرح استفاده می شود. در صورت نیاز اگر طرح بیش از چهاررنگ باشد به صورت پنتون(Pantone) می آید و دوباره تمامی این رنگ ها روی زمینه سفید کار می شوند. بعد از تجزیه رنگ فیلم آماده می شود البته باید ذکر شود که در دستگاههای پیشرفته پلیت ستر CTP نیازی به فیلم نیست.

زینک های چاپ افست با لایه حساس به نور پوشش داده شده اند لایه حساس قسمت های بدون تصویر زینک در موقع نوردهی در دستگاه قید کپی خاصیت خود را از دست می دهند که در موقع ظهور شسته و پاک می شوند.

زینک های مصرفی در صنعت چاپ دو نوع هستند :

١- زینکهای حرارتی ۲- زینکهای تیراژی

که بیشترین مصرف در صنایع فلزی استفاده از زینک‎‌های حرارتی است. این زینکها توسط ماده زینک سوز سوزانده می شود تا مقاومت بیشتری جهت استفاده طولانی داشته باشد. از زینک‌های تیراژی برای مصارفی که تعداد تیراژ تولیدی کمتری دارند استفاده می‌شود.

سیستم فیلم

در دستگاه های قید کپی به روی زینک فیلم کشیده می شود. زینک توسط لامپ های اشعه ماوراء بنفش حساس می شود و توسط ماده ظهور به صورت نقاط روشن و تاریک و سایه روشن ظاهر می شود. وقتی نور اشعه ماوراء بنفش به فیلم برخورد می نماید بازتاب نور از نقاط تاریک باعث صیقلی شدن سطح فیلم می شود و عبور نور از فیلم (نقاط روشن) باعث نفوذ پذیری آب بر روی فیلم می شود. پس از آماده شدن فیلم تجزیه رنگ در لیتوگرافی انجام می گیرد.

تصاویر چاپی به ۲ گروه تقسیم می شوند:
تن پلات
ترام

در واقع ترام در مراحل مختلف کار دارای جلوه‌های متفاوتی است. ترام انواع مختلفی داشته (نوع F – فانتزی – نقطه ای – بیضی – مربع) و طراح نسبت به وضوح، تصویر ترام را مشخص می کند.

برحسب ترام‌ها و تن پلات‌ها از تصویر واضح فیلم تهیه می شود.

در واقع کیفیت چاپ و نزدیکی آن به اصل، جدای از عوامل دیگر به انتخاب مناسب ترین ترام و انتقال درست مرکب بستگی دارد. پس از این مراحل زینک آماده بستن به دستگاه می شود.

زینک مورد نظر ابتدا توسط سیستم رطوبت رسان (سیستم دمپینگ) آغشته به آب می شود که در نتیجه نقاطی که حامل تصویر است آب را دفع می کند و بقیه نقاط لایه نازکی از آب را می گیرد. سپس با انتقال مرکب برروی زینک فقط مناطق آماده شده برای انتقال تصویر مرکب را جذب می کند که در نتیجه زینک آماده برای چاپ است.در این فرآیند جذب و دفع آب و مرکب، تصاویری به صورت نقطه (ترام) و نقاطی به صورت یکنواخت (تن پلات) مرکب گرفته و بعد توسط فشاری خاص به لاستیک بلانکت انتقال داده می شود. سپس طرح انتقال داده شده توسط فشاری استاندارد به روی سطح (فلز – کاغذ و …) نقش می بندد، این فرآیند می تواند چندین بار با رنگ های مختلف انجام پذیرد و در نهایت تصویر مورد دلخواه نقش بسته و آماده شود

پس از اتمام مراحل چاپ بر روی ورق های چاپ شده ورنی زده می شود.

انواع رنگدانه های گوناگون افست

Letterset: این نوع مرکب افست خشک نامیده می شود، زیرا در فرآیند چاپ از آب استفاده نمی گردد. این نوع مرکب ها معمولا برای چاپ حروفی (چاپ سربی) استفاده می شوند. مرکب‌ها قبل از فشرده شدن به روی زیرلایه ها از یک پلیت چاپی به یک لایه افست منتقل می شوند. نبود آب هنگام چاپ روی کاغذ منجر به انواع نامحدودی از مرکب‌ها میشود.

بدون آب : این رنگدانه ها برای استفاده در لیتوگرافی بدون آب طراحی شده اند. لیتوگرافی بدون آب یک روش چاپ افست است که از مخلوط‌های سیلیکونی برای ممانعت از ورود مرکب به بخش‌های بدون تصویر پلیت می‌شود. چاپ بدون آب به علت انتقال مرکب به بخشهای بی تصویر پلیت، مستعد رنگ مایه است و به سبب افزایش دمای مرکب رخ می دهد. بنابراین، مرکب‌های بدون آب به کاهش رنگ مایه کمک می کند، زیرا در برابر تغییرات دمایی در طی فرآیندهای چاپ مقاوم هستند.

تعادل آب مرکب : تعادل بین آب و مرکب و تناسب آنها نسبت به هم مسئله ای حائز اهمیت در طی چاپ افست است. اگر آب و مرکب به درستی ترکیب نشوند، مرکب روی زیرلایه خشک نمی شود و سبب می شود تا محصول معیوب برای ارسال مناسب نباشد.

چاپ افست دیجیتال چیست؟

چاپ افست دیجیتال در تعریف کلیت دارد، اما در اصل یک فرآیند چاپ است که در آن تمام اسناد الکترونیکی از ایستگاههای کاری به صورت دیجیتالی مستقیما به ماشین چاپ فرستاده می شوند. بر خلاف چاپ افست سنتی، در این روش خروجی فیلم، مونتاژ فیلم و پردازش پلیت بخشی از جریان کار نیست و هزینه های این اقلام از کل هزینه ها کسر می شود

مزایای چاپ افست دیجیتال

اثر بخشی هزینه : هزینه های مواد و کارگر در هر دو مرحله پیش از چاپ و چاپ حذف می شوند. نمونه های چاپی دقیق هر ورقی که از دستگاه چاپ خارج می شود دقیقا همان چیزی است که باید چاپ می شد.

عملیات سریع : مراحل کمتر در جریان کار و نمونه های چاپی دقیق فرآیند چاپ را تسریع می بخشند

چاپ بر طبق تقاضا : دیگر نیازی نیست بروشورهای جزوه ها یا اطلاعات انبار شوند. می توان بدون نیاز به انبار کردن یا بازیافت مواد کهنه آنچه را که بدان نیاز است، چاپ نمود.

شخصی سازی : افزودن المان های شخصی سازی شده به طرح ها سبب افزایش به خاطر سپاری در خوانندگان می شود.

کد آسیک مرتبط با صنعت راه اندازی چاپ افست با عرض بالا

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.

شرح محصولکد آیسیک
چاپ افست۲۲۲۱۴۱۲۳۰۳
چاپ افست فلزات۲۲۲۱۵۱۲۳۰۴
چاپ افست پلاستیک۲۲۲۱۵۱۲۳۱۳
چاپ افست کاغذ و مقوا۲۲۲۱۵۱۲۳۰۵

 

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت راه اندازی چاپ افست با عرض بالا

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسایی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.

با جستجو در اطلاعات گمرک تا امروز تعرفه گمرکی اختصاصی به این محصول اختصاص نیافته لذا میزان واردات و صادرات آن نا مشخص میباشد.

مراحل انجام کار چاپ افست

 

۱  – طراحی :

اولین بخش در هر نوع سیستم چاپی طراحی می‌باشد . طراحی بر خلاف مفهمومی که در جامعه ما فراگیر شده است کاری بسیار حساس و تخصصی است . شاید یک فرد مسلط به برنامه‌های گرافیکی مانند فتوشاپ بتواند با سر هم کردن چند تصویر یک تصویر خلق کند . اما مسلماً نمی‌تواند یک طراحی استاندارد هم ار نظر بصری و هم برای چاپ خلق کند . زیرا از تجربه و تخصص که مهم‌ترین قسمت‌های بخش طراحی هستند بی‌بهره است .

پیشنهاد ما به شما که این مطلب را مطالعه می‌کنید و سایر افرادی که شما میتوانید به آنها اگاهی ببخشید این است که به طراحی سفارشات خود اهمیت ویژه ای بدهید و از سپردن سفارشات طراحی تان به افرادی که طراح گرافیک نیستند جدا خودداری کنید . یک طراح گرافیک در هنرستان هنر های زیبا ۲ تا ۳ سال و در دانشگاه حداقل ۴ سال در مورد هنر و علم طراحی گرافیک دانش و تجربه کسب میکند و نکاتی را در پروژه طراحی شما رعایت خواهد کرد که قطعا تاثیر گذار و قابل توجه خواهد بود .

به زودی در طرحان مقاله ای در مورد اینکه طراح گرافیک کیست و چرا باید سفارش طراحی حتما توسط طراح گرافیک انجام شود صحبت خواهیم کرد .

۲ – لیتوگرافی :

در این مرحله پروژه طراحی شده به لیتوگرافی برده می‌شود و با استفاده از دستگاه ایمیج ستر( Image Setter ) از طراحی خروجی (فیلم) گرفته می‌شود . در کار‌های چهار رنگ چهار فیلم به صورت جداگانه برای هر رنگ تهیه می‌شود .

پس از تهیه‌ی فیلم از فایل‌ها، فیلم‌های هر رنگ به صورت مجزا در دستگاهی به نام قید کپی قرار می‌گیرد و پس از نوردهی نقش فیلم بر روی زینک می افتد . بدین ترتیب چهار زینک از هر رنگ تهیه می‌شود .

۳ – چاپ :

همان گونه که گفته شد ماشین چاپ با توجه به مدل آن از غلطک‌های متعدد تشکیل شده که مرکب را یکنواخت کرده و نهایتاً به زینک می‌رساند . زینک ابتدا به‌وسیله غلطکی مرطوب می شود( غلطک آب ) ، مرکب توسط غلطکدیگری بر روی زینک مالیده می‌شود . به دنبال آن نقش از روی زینک به روی لاستیک چاپ می‌افتد و بعد از آن به کاغذ منتقل می گردد .

وضعیت واحد های فعال چاپ افست با عرض بالا

در نمودار زیر تعداد واحدهای فعال چاپ افست با عرض بالا در کشور به تفکیک استان آمده است .

وضعیت واردات و صادرات چاپ افست با عرض بالا

با جستجو در اطلاعات گمرک تا امروز تعرفه گمرکی اختصاصی به این محصول اختصاص نیافته لذا میزان واردات و صادرات آن نا مشخص میباشد.

بررسی بازار و رقابت چاپ افست

در طی چندین سال گذشته با توجه به بازار و تقاضا چاپ افست در کشور تعداد واحد های فعال در کشور ۲۴ واحد بزرگ با ظرفیت ۱۰۹ هزار تن در حال فعالیت می باشند. بر طبق آمار وزارت صنعت و معدن در طی سال های اخیر تعداد۵۳ مجوز جهت تاسیس و بهره بردای کارخانه چاپ افست صادر گردیده است که در کل ظرفیت اسمی آنها ۳۰۸ هزار تن می باشد. با توجه به درصد پیشرفت فیزیکی هر یک از این پروژها پیش بینی می گردد در پنج سال آینده پروژه های با درصد پیشرفت بالای ۵۰ ٪ وارد مرحله بهره بردای و تولید گردند، و به ظرفیت تولید و چاپ داخلی ۱۱۴ هزار تن اضافه گردد. 

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار  راه اندازی چاپ افست با عرض بالا

ظرفیت تولید سالیانه : ۵۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۵۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز :  ۶۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۲۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز :۳۶ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۶ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۳.۸ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۷ درصد

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

 برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید.

نکته مهم

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۱ امتیاز)