طرح پرورش گل نسترن
- 17 تیر 1398
- ۲
- بازدیدها: 4,106
- دسته بندی:
طرح پرورش گل نسترن
نسترن، درختچه اى است زیبا و مقاوم که اصل و منشأ ایرانى دارد. که اگر به صورت ارگانیک پرورش داده شود، محصول می تواند با قیمت بالاتری به فروش برسد. حتی در این صورت امکان صادرات عرقیجات و نوشیدنی های تولید شده به کشورهای دیگر هم امکان پذیر است.
تاریخچه گل نسترن
نسترن (Rosa canina) یکی از گونههای وحشی رز و بومی اروپا، آسیای باختری و شمال خاوری آفریقا است. گونه های بسیاری از آن در جنگلهای شمال، منطقه ارسباران، و ارتفاعات فوقانی مناطق دیگر ایران بصورت خودرو یافت میشود. گلهای آن ریز هستند که به رنگهای صورتی، سفید، قرمز و گاهی زرد یافت میشوند. بوی آنها ملایم و مطبوع است. نسترنها در طول جنگ جهانی دوم در باغهای پیروزی آمریکا کاشته میشدند و هنوز هم در نواحی مرطوب و شنی نوار ساحلی خاوری یافت میشوند.
ویژگیهای ظاهری گل نسترن
رنگ گلبرگها در نسترن رونده؛ صورتی کمرنگ با پنج گلبرگ و به صورت خوشهای است و برگها به شکل پر با ۵ تا ۷ برگچه هستند و ساقههای آن پر از تیغهای ریز است. میوه گل نسترن رونده اندازهای بین ۵/۱ تا ۲ سانتیمتر دارد و به رنگ نارنجی مایل به قرمز است و از خواص درمانی آن در طب سنتی برای درمان بیماریهایی مانند تقویت قلب، دفع سنگ کلیه، آرامش اعصاب و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده میشود.
طریقه کاشت بذر نسترن
گل نسترن از طریق بذر و قلمه تکثیر میشود. برای این منظور در اواخر فصل زمستان بذرهای این گیاه را به مدت ۲۴ ساعت در آب ولرم خیس کنید، سپس بذرها را در خزانه یا سینی نشاء و گلدان در گلخانه بکارید و آبیاری کنید، طوری که سطح خاک مرطوب شود، هر روز گیاه را با آبپاش آبیاری کنید تا رطوبت خاک حفظ شود، بعد از گذشت مدتی گیاه جوانه می زند و شروع به رشد میکند. زمانی که گیاه به حد معینی از رشد رسید آن را به زمین اصلی منتقل کنید. در روش قلمه زنی نیز از گیاهان دو تا چندساله قلمه تهیه کنید و پس از جدا کردن شاخ و برگ اضافی آن را بکارید.
نحوه کاشت و پرورش
تکثیر نسترن رونده از طریق کاشت بذر، قلمه زدن و خواباندن ساقه صورت میگیرد. شرایط کاشت و نگهداری از این گیاه به شرح زیر است:
خاک مناسب رشد گل نسترن
نسترن رونده در خاکهای رسی شنی غنی از مواد غذایی و زهکش کافی رشد میکند.
نور
نسترن رونده در نور مستقیم خورشید و محیط آفتابگیر بهترین رشد را دارد.
دما
این گل در شرایط متفاوت دمایی قادر به رشد است و تا دمای ۲۰- درجه سانتیگراد را نیز تحمل می کند. مناسبترین دما برای این گونه درجه حرارت ۲۱ تا ۲۴ درجه است.
آبیاری
نیاز آبی متوسط دارد و در گلدان در شرایط معمول دوبار آبیاری در هفته کافی است. توجه داشته باشید، لازم است در فاصله دو آبیارى خاک باید خشک باشد و آبیاری عمیق انجام شود.
ارتفاع گل نسترن
ارتفاع این گیاه بین ۱ تا ۵ متر میباشد.
فاصله کاشت بذر گل نسترن
فاصله کاشت بذر بین ۷۰ تا ۱۲۰ سانتی متر است.
عمق کاشت بذر گل نسترن
بذر گل نسترن را در عمق ۱ تا۳ سانتیمتری بکارید.
دمای مورد نیاز گل نسترن
دمای ایده آل برای رشد این گیاه ۵ درجه سانتی گراد است تا دمای ۱۰- را تحمل میکند.
گل دهی گل نسترن
گل دهی این گیاه فصل بهار میباشد.
خواص میوه گل نسترن
۱. ضد درد، ضد اسهال، ضد اکسیدان، ملیّن، ادرارآور، کاهش دهنده قند خون، مسهل، مهارکننده لیپواکسیژناز، مقوی اعصاب و ضد کرم و طبع آن گرم و خشک است.
۲. سرشار از ویتامین ث است و میوه خشک آن را بیش از یک سال نمی توان نگه داری کرد.
۳. در دوران نقاهت از دمکرده میوه این گیاه استفاده شود؛ برای جوشانده میوه این گیاه را نباید زیاد جوشاند.
۴. برای ناراحتی های لثه و درد دندان از جوشانده این گیاه مزمزه شود؛ برای رفع حالت سستی در بدن از جوشانده میوه این گیاه بنوشند.
۵. برای درمان التهاب کلیه از جوشانده میوه این گیاه استفاده می شود و برای درمان یبوست از مربای گل نسترن استفاده شود.
۶. برای درمان ورم مثانه از دمکرده میوه این گیاه استفاده می شود؛ میوه این گیاه سرشار از کلسیم است.
۷. دمکرده میوه این گیاه تصفیه کننده خون است؛ جهت برطرف کردن غم و اندوه ۱۰ گرم میوه این گیاه را در ۳۰۰ سی سی آب سرد به مدت ۳ ساعت خیسانده سپس حرارت داده تا به جوش آید، ۱۵ دقیقه دم کرده روزی ۳ فنجان بنوشند.
۸. برای درمان اسهال و اسهال خونی ۲۰ گرم میوه این گیاه را در ۵۰۰ سی سی آب سرد به مدت ۳ ساعت خیسانده سپس حرارت داده تا به جوش آید ۱۵ دقیقه دم کرده روزی ۳ فنجان بنوشند.
۹. برای درمان تپش قلب ۱۰ گرم میوه نسترن را به مدت ۳ ساعت در ۳۰۰ سی سی آب سرد خیسانده سپس با حرارت ملایم جوش آورده ۵ دقیقه جوشانده ۱۵ دقیقه دم کرده روزی ۳ فنجان بنوشند.
ناشناس
امتیاز بینندگان:۴ ستاره
ناشناس
امتیاز بینندگان:۴ ستاره
ناشناس
امتیاز بینندگان:۳ ستاره
ناشناس
امتیاز بینندگان:۳ ستاره
ناشناس
امتیاز بینندگان:۴ ستاره
ناشناس
امتیاز بینندگان:۴ ستاره
ناشناس
امتیاز بینندگان:۱ ستاره
ناشناس
امتیاز بینندگان:۵ ستاره
ناشناس
امتیاز بینندگان:۲ ستاره
سنایی
سلام لطفا در صورت امکان شماره تماس بفرمائید
با تشکر
سمیر خالقی
با سلام
شماره تماس
۰۵۶-۳۲۴۵۷۳۰۰
سمیر خالقی
امتیاز بینندگان:۴ ستاره