طرح تولید پارچه چادر مشکی

هدف از اجرای این طرح احداث کارخانه تولید پارچه چادر مشکی می باشد. کد آیسیک محصول ۱۷۱۱۶۱۲۳۹۵ از گروه ساخت منسوجات و زیر گروه آماده سازی و ریسندگی الیاف نساجی، بافندگی منسوجات می باشد.
جنس پارچه چادر مشکی عمدتا از الیاف یکسره پلی استر (فیلامنت) در ظرافتهای مختلف است .از نظر نقشه و بافت نیز می توان پارچه چادر مشکی را به صورت بافت ساده (تافته) کرپ، کرپناز، ژاکارد بافت و نقش برجسته یا عمقی (گرداوری) طبقه بندی کرد .رنگ مصرفی جهت رنگرزی پلی استر، رنگزای دیسپرس می باشد که رنگی شیمیایی بر پایه مواد آلی بوده و به طریق سنتتیک تهیه میگردد .از مهمترین ویژگی و خصوصیات پارچه های چادر مشکی، مرغوبیت رنگ آن است که از نظر مرغوبیت رنگ، معیار مشکی بودن آن ملاک است که این معیار، نوعی مقیاس فیزیکی است.
طرح تولید پارچه چادر مشکی دارای دو مزیت قابل توجه می باشد:
۱. بزرگترین بازار مصرف محصول :پنجاه سال است که ایران بالاترین مصرف چادر مشکی را در جهان دارد، با این وجود تنها یک درصد از نیاز کشور به چادر مشکی در داخل مرزهای ایران تولید میشود.
۲. توانایی تولید مواد اولیه طرح در کشور :چیپس پلی استر از مشتقات نفت و گاز بوده و در واحدهای پتروشیمی کشور نیز تولید می شود و زنجیره تولید پارچه چادر مشکی استخراج نفت تا رنگرزی و تکمیل پارچه آماده عرضه نیز کم و بیش در کشور شکل گرفته است.

معرفی کاربردهای محصول

در ایران چادر مشکی بیشتر از آنکه یک پوشش باشد، نشانه یک ایدئولوژی است .در کشور اسلامی ایران چادر مشکی به عنوان پوشش برتر شناخته شده و محصول طرح به عنوان پوشاک کاربرد دارد.

مواد اولیه، کمکی و مصرفی

مواد اولیه پارچه چادر مشکی از جمله موانع پیش روی تولیدکنندگان است هرچند برای تولید سایر پارچه ها مواداولیه مانند نخ یا مواد شیمیایی چه به صورت تولید داخلی و چه وارداتی در بازار موجود است، در نتیجه تولیدکنندگان داخلی مشکلی از بابت تامین مواد اولیه خود ندارند، اما در زمینه تولید پارچه چادر مشکی چنین شرایطی در کشور وجود ندارد .زیرا هیچ یک از تولیدکنندگان پارچه چادر مشکی در ایران تاکنون با یکدیگر به تولید اقدام نکرده و هریک در دوره ای خاص به تولید اقدام کرده اند؛ به این ترتیب تولیدکنندگان مجبور شده اند که خود نسبت به واردات نخ و مواد اولیه در حجم پایین اقدام کنند که در نتیجه قیمت مواد اولیه نیز برای آنها گران تمام شده و لذا تولیدات آنها با توجه به سطح کیفیت قابلیت رقابت کمتری با واردات پیدا کرده اند.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید پارچه چادر مشکی

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطه شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک پارچه چادر مشکی ۱۷۱۱۶۱۲۳۹۵

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید پارچه چادر مشکی

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی تولید پارچه چادر مشکی ۵۵۱۳۱۳۰۰ / ۵۵۰۹۲۱۰۰ / ۵۵۰۹۲۲۰۰ میباشد.

بازار رنگ مشکی تا سال ۲۰۲۰ به ارزش ۱.۸۸ میلیارد دلار می‌رسد

یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که به صنعت نساجی مربوط می‌شود، بخش رنگرزی است، الیاف مختلف پلی استر، نایلون، آکرلیک و… برای ورود به صنایع مختلف پوشاک، کشاورزی، خودروسازی، الکترونیک و… به رنگ‌آمیزی نیاز دارند.
در این گزارش با هدف پرداختن به بازار رنگ مشکی در نساجی، روند رشد این صنعت، بازار تولید و مصرف و میزان تقاضای آن را در سال‌های آینده بررسی می‌کنیم. رنگ مشکی از جمله کارآمدترین و پرکاربردترین رنگ‌هایی است که در صنعت نساجی به کار می‌رود و طبق آمارهای گرفته شده، تقریبا نیمی از الیاف نساجی به این رنگ نیاز دارند.

بازار رنگرزی سیاه، برای الیاف نساجی در سال ۲۰۱۳، به مبلغ ۱.۱۰ میلیارد دلار تخمین زده شده بود و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۰ به ارزش ۱.۸۸میلیارد دلار، با نرخ رشد سالانه ۸‌درصد برسد. شایان ذکر است، در سال ۲۰۱۳ تقاضای جهانی برای الیاف پارچه‌ای سیاه، ۴۱۶.۰کیلو تن بوده است.

آسیا و خاورمیانه؛ بزرگ‌ترین بازار مصرف الیاف سیاه

مصرف بالای رنگ سیاه در الیاف نساجی در سطح جهان، بیشتر در آسیا و خاورمیانه مشهود است و آمریکای لاتین نیز جزو مصرف‌کنندگان عمده محسوب می‌شود.

می‌توان گفت میزان تقاضای جهانی در کشورهای در حال توسعه آسیایی و خاورمیانه روبه‌رشد است و در بازار پارچه‌های مشکی، آسیا سهم عمده‌ای دارد، به‌طوری‌که بیش از ۵۵درصد از تقاضای جهانی برای رنگ سیاه به کار رفته در الیاف نساجی در سال ۲۰۱۳ مربوط به این مناطق بوده است.

الیاف پلی‌استر و نایلونی؛ بهترین میزبان رنگدانه‌های سیاه

رنگ سیاه، روی الیاف پارچه‌ای مانند پلی استر، آکریلیک، نایلون و… کاربرد دارد که در این میان، الیاف پلی‌استر، بیش از ۵۶درصد از سهم بازار رنگرزی سیاه را در الیاف نساجی به خود اختصاص داده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که تقاضا برای الیاف پلی‌استری مشکی، در سال‌های آینده رشد چشمگیری داشته باشد.بخش باقی‌مانده از بازار رنگرزی نیز در سایر الیاف نساجی مانند پوشاک خانگی، لباس‌های محافظ، و…  کاربرد دارد.

در این میان بخش پوشاک، بزرگ‌ترین کاربر رنگرزی سیاه در الیاف نساجی به شمار می‌رود، به‌طوری‌که صنعت جهانی پوشاک جهانی به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مواد رنگرزی، در سال ۲۰۱۳، ۵۳ درصد از سهم این بازار را به خود اختصاص داده بود. همچنین به موازات بازار رنگرزی سیاه در الیاف پلی استری، مواد سیاه رنگرزی برای الیاف نایلونی نیز رشدی با نرخ سالانه ۸درصد در سال‌های آتی خواهد داشت.

پیش‌بینی می‌شود تقاضای جهانی برای رنگ سیاه در الیاف نایلونی از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۰، به ترتیب از ۱۲۰.۸ میلیون دلار به ۲۰۴.۳ میلیون دلار برسد. قابل توجه است که در سال ۲۰۱۳ سهم درآمد حاصل از رنگ سیاه الیاف نایلونی ۴۸درصد بوده و انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۲۰ با نرخ رشد سالانه ۸درصد افزایش یابد.

البته در بخش منسوجات نایلونی نیز بیشترین کاربرد رنگرزی سیاه، مربوط به پوشاک است، به‌طوری‌که در سال ۲۰۱۳ با ۴۵درصد از سهم این بازار، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده رنگ سیاه بوده است و پیش‌بینی می‌شود، در فاصله سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰، با نرخ رشد سالانه ۷.۹ درصد حرکت کند. بخش باقیمانده الیاف نایلونی سیاه نیز بیشتر در بخش کشاورزی و صنایع خودروسازی کاربرد دارد.

کمپانی‌های تولیدکننده جهانی الیاف نساجی سیاه

از جمله شرکت‌های موفق در زمینه تولید الیاف نساجی سیاه می‌توان به کمپانی‌هایی نظیر هانتسمن، شرکت رنگدانه راکوود، شرکت شیمیایی سومیتومو، کلارینت و… اشاره کرد که در اینجا به معرفی دو شرکت مشهور در این زمینه می‌پردازیم. شرکت هانتسمن، یک شرکت چندملیتی آمریکایی است که سازنده و فروشنده مواد شیمیایی متفاونی در جهان است و محصولات متنوعی مانند پلاستیک، خودرو، حمل‌و‌نقل هوایی، کفش، مواد شوینده و… دارد و منسوجات نیز یکی از محصولات این شرکت است.

این کمپانی با داشتن ۱۶ هزار کارمند، نمایندگی‌های زیادی نیز در سراسر جهان دارد و طبق آماری که در دست است، درآمد این شرکت در سال ۲۰۱۴ بیش از ۱۳میلیارد دلار بوده است.

همچنین شرکت راکوود از جمله شرکت‌های موفق در زمینه تولید مواد رنگرزی است که با استفاده از ترکیبات و فرمول‌های شیمیایی، رنگدانه‌های طیف گسترده‌ای از مواد را فراهم می‌کند که الیاف نساجی نیز یکی از آنهاست. در حال حاضر این شرکت دفاتر فروش زیادی در ایالات متحده آمریکا، انگلیس، فرانسه، سنگاپور و چین دارد. همچنین بسیاری از مواد رنگدانه‌ای مورد نیاز شرکت هانتسمن را همین شرکت تهیه می‌کند.

وضعیت واحد های فعال تولید پارچه چادر مشکی

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید پارچه چادر مشکی در کشور به تفکیک استان آمده است .

تولید چادر مشکی در ایران

صنعت تولید چادر مشکی به دلیل نبودن دانش فنی آن و همچنین ماشین آلات صنعتی مربوطه تا سال ها جزء آرزوهای صنعت نساجی ایران بوده است. اگرچه برخی شرکت ها مانند “کرپ ناز” کرمانشاه و “نای زرین” اصفهان تلاششان را برای تولید این محصول در داخل آغاز کردند اما نهایتا افتخار تولید این محصول برای شرکت “نساجی حجاب شهرکرد” باقی ماند. شرکتی که به همت بنیاد مستضعفان تونانسته اولین گام را برای خودکفایی در زمینه تولید چادر مشکی را بردارد.

 

وضعیت واردات و صادرات پارچه چادر مشکی

نمودار واردات و صادرات پارچه چادر مشکی در کشور به تفکیک سال در شکل زیر آمده است.

 

مصرف سالیانه چادر مشکی در ایران

در این رابطه آمار دقیقی وجود ندارد اما پژوهش‌هایی انجام‌شده است که گفته می‌شود حدود ۷۰ میلیون متر طول پارچه چادری در طول سال استفاده می‌شود و کارخانه حجاب با تولید ۱۰ میلیون متر طول در سال فقط حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد می‌تواند این میزان را تأمین کند.

ضرورت تولید پارچه مشکی در داخل

تولید داخلی چادر مشکی به ۳ علت از اهمیت بالایی برخورداراست.  اول اینکه بیش از ۱۰۰ سال است که چادر به عنوان حجاب برتر در ایران استفاده و به صورت مداوم این پارچه‌ها وارد می‌شود. این برای جامعه نساجی کشور یک حسرت بود که چرا این پارچه در ایران تولید نمی‌شود. دوم اینکه چادر یک موضوع عقیدتی و فرهنگی مربوطه به جامعه ایران است و باید در ایران تولید شود. علت سوم هم اقتصادی بودن این صنعت است. سالانه بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون متر پارچه وارد و مبلغ سنگینی ارز خارج می‌شود. درحالیکه تولید پارچه چادری در داخل میتواند به رشد و استقلال اقتصادی کشور کمک کند.

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید پارچه چادر مشکی

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۰ میلیون مترمربع
نرخ برابری دلار : ۱۶۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۲۰۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۸۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۱۳۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۴۲۰ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۲۰ میلیون دلار
نرخ بازده داخلی : ۴۰,۵ درصد

نکته مهم

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

۴.۸/۵ - (۵ امتیاز)