طرح تولید ظروف چینی

فرصت سرمایه‌گذاری همیشه در بازار‌های جدید و روبه‌رونق وجود ندارد، گاهی می‌توان با سرمایه‌گذاری در صنایع رو به بحران هم از منابع موجود استفاده کرد و هم صنعتی را از بحران و ورشکستگی نجات داد. صنایع چینی ایران در سال‌های اخیر اوضاع مناسبی نداشته و همین امر سبب شده تا از ۲۱ کارخانه موجود در کشور ۱۳ کارخانه تعطیل شود.
این روند که از سال ۸۰ آغاز شد تا به امروز ادامه داشته اما حالا با روی کار آمدن دولت یازدهم و تلاش‌هایی که در جهت احیای تولید و نجات برخی صنایع صورت گرفته روزنه‌های امیدی در نگاه صنعتگران کشور پدیدار شده است تا با تکیه بر توان بالقوه تولیدی در برخی از صنایع جان تازه‌ای در کالبد اقتصاد بیمار کشور دمیده شود. اینکه حدود ۶۰‌درصد از کارخانه‌های تولید چینی در کشور بلااستفاده مانده نشان‌دهنده اوضاع نامناسب این صنعت است اما سرمایه‌گذاری‌هایی که در این بخش صورت گرفته یک قابلیت بالقوه را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.
به گفته کارشناسان مشکل اصلی صنایع چینی در ایران افت بازار در سال‌های اخیر است. شرایط نا‌مطلوب اقتصادی در سال‌های گذشته و در پی آن کاهش قدرت خرید خانوار‌های ایرانی موجب شد تا بخشی از کالا‌های غیر‌ضرور از سبد مصرفی آنها حذف شود. توجه به بازار‌های جدید و ارائه شیوه‌های نوین بازار‌یابی یکی از راهکار‌هایی است که سرمایه‌گذاران با تکیه بر آن می‌توانند به‌دنبال احیای دوباره این بازار‌ها باشند. بنابراین برای ورود و سرمایه‌گذاری در این حوزه علاوه بر سرمایه مناسب که از الزامات کار است باید به مبانی بازار‌یابی نیز آشنا باشید.

میزان سرمایه‌گذاری احداث واحد تولید ظروف چینی

شرایط سرمایه‌گذاری در صنعت چینی کشور کمی متفاوت از سایر بازار‌هاست به‌طوری‌که برای ورود به جرگه تولیدکنندگان این بخش نیازی به احداث و راه‌اندازی کارخانه جدیدی ندارید. وجود ۱۳ کارخانه تعطیل شده در این صنعت که به گفته دبیر انجمن صنایع چینی ایران با سطوح مختلف تولید و تکنولوژی، تنوع لازم را برای شروع سرمایه‌گذاری دارند این امکان را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد که با خرید یکی از این کارخانه‌ها کار خود را آغاز کنند.
با توجه به امکانات و ظرفیت‌های مختلف برای خرید یک کارخانه آماده لااقل باید سرمایه‌ای حدود ۴۰ میلیارد تومان در اختیار داشته باشید، این مبلغ برای خرید یک کارخانه باظرفیت دو هزار تن در سال و با تکنولوژی متوسط است اما اگر بخواهید کارخانه‌ای با ظرفیت هشت هزار تن در سال و تکنولوژی بالا داشته باشید باید ۱۰۰ میلیاردی هزینه کنید. تقریبا با همین مبالغ یا حتی سرمایه‌ای بیش از این می‌توانید اقدام به ساخت و راه‌اندازی یک کارخانه جدید کنید، در آن صورت شما با یک تاخیر دو تا سه ساله صاحب همان کارخانه‌ای می‌شوید که اکنون می‌توانید در اختیار داشته باشید. یک مزیت دیگر خرید کارخانه‌های موجود این است که با این کار سه سال زودتر وارد بازار خواهید شد.
نگران خوشنامی یا بدنامی برند‌های تعطیل شده هم نباشید چون با یک ثبت برند ساده می‌توانید در کارخانه خودتان و با برندی که خودتان دوست دارید تولید را آغاز کنید. نکته مهم این است که تولید با ظرفیت‌های پایین در این صنعت به‌صرفه نیست بنابراین خرید کارخانه‌هایی با ظرفیت بالاتر اقتصادی‌تر است.
توصیه ما خرید کارخانه‌های موجود است اما باید توجه داشته باشید که فروش در شرایط فعلی بازار حرف اول و آخر را می‌زند. توجه به مباحث بازار‌یابی و تحقیقات بازار و تحلیل مناسب مشتریان بالقوه و توان تبدیل تمام این ظرفیت‌ها به فعلیت از الزامات شروع کار در این صنعت است. بنابراین به هیچ وجه توصیه نمی‌کنیم بدون تجربه و شناخت کافی وارد بازار شوید. برندسازی، بازاریابی و فروش سه عامل کلیدی برای ورود به صنایع چینی در حال حاضر است. توجه داشته باشید که هر هزار تن تولید در این صنعت برای ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد بنابراین شروع به کار مجدد کارخانه‌های موجود می‌تواند اشتغال‌زایی مناسبی به دنبال داشته باشد.

شرایط بازار و سود تولد ظروف چینی در ایران

درحال‌حاضرکل تولید‌ات صنایع چینی کشور ۶۰ هزار تن است که از این مقدار حدود ۲۰‌درصد آن در بازار‌های صادراتی به فروش می‌رود. این درحالی است که ظرفیت تولید فعلی کشور در این صنعت با احتساب کارخانه‌های تعطیل شده بیش از ۱۲۰ هزار تن در سال است. این امر حاکی از آن است که در تحلیل شرایط حاکم بر این صنعت توجه به بازار مهم‌ترین عامل موفقیت یا شکست در کار است. بنابراین کسی که قصد ورود به بازار و سرمایه‌گذاری در صنعت چینی را دارد نیازی به احداث کارخانه جدید ندارد و می‌تواند با خرید یکی از کارخانه‌های موجود اقدام به تولید کرده و به سود‌آوری در این بازار برسد.

با وجود شرایط نامناسب حاکم بر بازار که روزبه‌روز هم بدتر می‌شود باید چاره‌ای در جهت افزایش تقاضای بازار اندیشید. وقتی کارخانه‌ای که در سال ۸۴ با بهره‌گیری از تکنولوژی روز راه‌اندازی شده درحال‌حاضر به تعطیلی کشیده شده، در رابطه با وضعیت بازار چیزی نمی‌توان گفت که سرمایه‌گذاران را به سرمایه‌گذاری در این بخش ترغیب کند . دادرس می‌گوید: با وجود بازار نامناسب و افت تقاضا در سال‌های اخیر هستند تولیدکنندگانی که در بازار موفق عمل می‌کنند. بنابراین سرمایه‌گذاران زیاد نگران نباشند زیرا اگر با پشتوانه مالی مناسب و اصولی وارد بازار شوند، می‌توانند موفق عمل کنند. وی می‌افزاید: توجه به بازار‌های صادراتی و کیفیت محصولات تولیدی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در بازار است.
درحال‌حاضر بازار‌های صادراتی که در اختیار تولیدکنندگان صنایع چینی ایران است بیشتر شامل کشور‌های همسایه نظیر افغانستان، عراق و کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس می‌شود اما می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب فرصت‌های جدیدی در این زمینه به وجود آورد. از این حیث توجه به بازار‌های اروپایی یک نکته مثبت برای سرمایه‌گذاران جدید است. دبیر انجمن چینی ایران در رابطه با سود احتمالی سرمایه‌گذاری در این بخش می‌گوید: اگر سرمایه‌گذاران با دانش فنی مناسب و شناخت کافی از بازار اقدام به تولید کنند می‌توانند توقع سود ۲۰ تا ۳۰ درصدی را داشته باشند.
برای شروع کار در این صنعت باید به اندازه کافی سرمایه در گردش داشته باشید چون تا ۱۰ ماه اول کار نمی‌توانید روی درآمد‌های حاصل از کالا‌های فرخته شده حسابی باز کنید، بنابراین اگر سرمایه کافی نداشته باشید در تامین مواد اولیه دچار مشکل خواهید شد و از همان ابتدا قافیه را باخته‌اید. دبیر انجمن صنایع چینی ایران می‌گوید: شناخت سلیقه مردم برای پوشش تمام سلیقه‌های بازار می‌تواند تا حد زیادی در افزایش فروش و سود‌آوری سرمایه‌گذاران موثر باشد.

خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید ظروف چینی با برند و تکنولوژی روز دنیا

ظرفیت اسمی تولید سالیانه : ۴۰۰ تن
مساحت زمین موردنیاز : ۸۰۰۰ مترمربع
زیربنای ساختمان ها : ۲۶۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۸۶ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۳۴۰۰۰۰ میلیون ریال
میزان سرمایه گذاری در گردش : ۴۵۰۰۰ میلیون ریال
میزان سرمایه گذاری کل : ۳۸۵۰۰۰ میلیون ریال
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۲۹۵۰۰۰ میلیون ریال
نرخ بازگشت داخلی : ۳۸ درصد

۴/۵ - (۷ امتیاز)