طرح تولید آدامس
- 15 مهر 1398
- ۳
- بازدیدها: 3,855
- دسته بندی:
طرح تولید آدامس
آدامس از جمله محصولاتی است که طی چندین دهه توانست محبوبیت زیادی بین انسان ها پیدا کند و می توان گفت منهای برخی مشکلات غیربهداشتی که ممکن است برای دهان و دندان ایجاد کند، یکی از محبوب ترین جویدنی های مردم جهان است که خصوصا با داشتن طعم ها و اشکال مختلف، در بین نوجوانان و کودکان محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
با توجه به گرایشی که اغلب مردم جهان نسبت به این محصول نشان داده اند، محققان پیش بینی می کنند نرخ رشد سالانه بازار این محصول تا سال ۲۰۱۹ بیش از ۷درصد باشد.
چشم انداز بازار آدامس تا سال ۲۰۱۹
طبق پیش بینی محققان اقتصادی بازار جهانی آدامس تا سال ۲۰۱۹ بین ۴ تا ۷درصد به صورت سالانه رشد خواهد کرد و در این میان، آدامس های رژیمی و بدون قند بیشترین رشد را خواهند داشت و به دلیل نگرانی جامعه مصرف کنندگان در مورد پوسیدگی دندان، با رشد بیشتری در این بخش رو به رو خواهیم بود. همچنین آدامس های انرژی زا نیز رشد بیشتری را در میان انواع مختلف این محصول در سال های پیش رو خواهند داشت.
آمار ارائه شده حاکی از این است که ارزش بازار جهانی آدامس از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ حدود ۳۲.۶درصد رشد را تجربه خواهد کرد، به طوری که در سال ۲۰۱۹ ارزش این بازار به ۳۲.۶۳میلیارد دلار می رسد. با توجه به نرخ رشد سالانه بازار آدامس که در سال ۲۰۱۴ حدود ۴درصد بوده است و تا سال ۲۰۱۹ به نرخ ۷درصد خواهد رسید، می توان گفت بازار این صنعت رشد قابل توجهی را طی خواهد کرد و گرایش جامعه مصرف کنندگان به این محصول، افزایش چشم گیری پیدا خواهد کرد.
همان گونه که ذکر شد، در میان محصولات متنوع آدامس، آدامس های بدون قند تقاضای بیشتری را در پی خواهند داشت و به دلیل توجه مصرف کنندگان به سلامت دندان، یکی از مهم ترین بخش های این بازار می شوند. در سال ۲۰۰۱ مطالعات و تحقیقات دندانپزشکی ثابت کرد که جویدن آدامس بدون قند در طول روز، حتی اگر سه بار و هر بار بیست دقیقه نیز طول بکشد، میزان پوسیدگی دندان را کاهش داده و خطرات آن کمتر است و با توجه به همین آمار، مصرف کنندگان جهانی این محصول، گرایش زیادی به مصرف آدامس های بدون قند پیدا کرده اند و در حال حاضر یکی از بزرگ ترین بخش های این بازار را آدامس های بدون قند تشکیل می دهند و انتظار می رود که در سال های آتی نیز این روند ادامه پیدا کند. از جمله یافته های دیگر پزشکی در زمینه مصرف آدامس های بدون قند، کاهش خشکی دهان و حفظ مواد معدنی دندان است که این عوامل نیز باعث مصرف بیشتر این نوع آدامس از سوی مصرف کنندگان شده است.
وضعیت جهانی بازار آدامس در فاصله سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹
در سال ۲۰۱۵ درآمد جهانی آدامس به ارزش ۲۵.۸۳میلیارد دلار بوده و نرخ رشد سالانه آن نیز ۴.۵۰درصد بوده است که این آمار در سال ۲۰۱۶ به ارزش ۲۷.۱۵میلیارد دلار و رشد ۵.۱۰درصد رسیده بود. در سال ۲۰۱۷ نیز درآمد ۲۸.۶۸میلیارد دلاری و رشد ۵.۶۵درصدی را در بازار این صنعت شاهد خواهیم بود.
محققان معتقدند این ارزش در سال ۲۰۱۸ به ارزش ۳۰.۴۶میلیارد دلار با نرخ رشد سالانه ۶.۲۰درصد رسیده و سرانجام در سال ۲۰۱۹ با درآمد ۳۲.۶۳میلیارد دلاری و نرخ رشد سالانه ۷.۱۰درصد در بازار این صنعت روبه رو خواهیم بود. آمار فوق نشان دهنده رشد قابل توجه بازار آدامس در سطح جهان هستند که البته لازم به ذکر است بخش آدامس های رژیمی، بدون قند و ساخته شده از مواد طبیعی، بیشترین رشد را خواهد داشت.
سهم مواد تشکیل دهنده آدامس
صنعت تولید آدامس ارتباط مستقیمی با صنعت قنادی داشته و به نوعی زیرمجموعه آن محسوب می شود. سه ماده اصلی شیرینی، آب نبات و شکلات کاربرد زیادی در این صنعت دارند، بر این اساس، آمار ارائه شده از سوی محققان نشان می دهد ۱۵درصد از صنعت تولید آدامس مربوط به شیرینی پزی و قنادی است، ضمن اینکه آبنبات و شکلات نیز هر یک حدود ۲۹درصد و ۵۵درصد از بازار جهانی مواد تشکیل دهنده این محصول را به خود اختصاص می دهند.
براساس فروش منطقه ای آدامس، باید گفت که بزرگ ترین بازار این محصول در کشورهای آسیایی است و آمریکای لاتین و اروپای غربی در رتبه های دوم و سوم مصرف این محصول در سطح جهان قرار دارند، به طوری که طبق آمار ارائه شده در سال ۲۰۱۲، آسیا با داشتن درآمدی بالغ بر ۶۶۸۳.۲میلیون دلار بیشترین میزان فروش آدامس را داشته و اروپای غربی با درآمد ۵۴۱۹.۸میلیون دلار در مقام دوم قرار گرفته بود. آمریکای لاتین، آمریکای شمالی، اروپای شرقی، خاورمیانه و استرالیا نیز در رتبه های بعدی این صنعت به لحاظ فروش قرار داشتند.
وضعیت تولید آدامس در ایران
براساس مطالعات میدانی دور از ذهن نیست که بگوییم گردش مالی این صنعت در کشورمان چیزی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان است، که از این رقم ۲۰۰میلیارد تومان تولید داخل و باقی از طریق واردات محقق می شود. نکته جالب در این زمینه مربوط به سهم قابل توجه قاچاق آدامس به داخل کشور با گردش مالی چیزی حدود ۵۰۰میلیارد تومان است. اکنون پنج تولیدکننده بنام و مطرح در بازار تولید آدامس حضور دارند و بقیه به صورت محلی و صنفی مشغول به کار هستند، به همین دلیل صنعت یاد شده با توجه به ناسالم بودن فضای رقابتی، آسیب پذیر شده و در پاره ای از موارد سهم بازار در اختیار محصولات دیگر قرار گرفته است.
میزان سرمایه مورد نیاز جهت راه اندازی واحد تولید انواع آدامس
آن دسته از علاقه مندانی که دنبال سرمایه گذاری در تولید این جویدنی سودآور هستند لازم است بدانند برای رسیدن به خواسته خود باید مجوزهای مربوطه را یک به یک از ارگان های ذی صلاح تهیه کنند و در اختیار داشته باشند. در این زمینه نخستین گام بحث موافقت نامه های اصولی یا همان تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
تشکیل پرونده یا درخواست سرمایه گذاری در این وزارتخانه دروازه ای است که سرمایه گذاران را به مراحل بعدی هدایت خواهد کرد. پس از آن مهم ترین بخش وزارت بهداشت یا سازمان غذا و داروست، چون این نهاد باید با استفاده از معیارها بهداشتی در این زمینه مجوزهای مربوطه را درباره خطوط تولید، انبارها، آزمایشگاه کنترل کیفیت، پرسنل و مواد اولیه صادر کند، اما سومین گام برای تولید آدامس و ورود به بازار محصول ایرانی در سازمانی با آرمی شناخته شده برای همگی ما یعنی اداره استاندارد است.
چون مهر تایید این اداره می تواند تضمینی برای ورود به بازار شما چه داخل و چه خارج از مرزهای کشورمان باشد. با دریافت مجوزهای مربوطه از این دو نهاد تقریبا بیش از ۵۰درصد کار انجام شده است، چون باقی کارها مربوط به سازمان ها یا ارگان هایی است که سختگیری زیادی ندارند و می توان به سادگی با رعایت اصولی ابتدایی مهر تایید آنها را به دست آورد.
حضور در بازار آدامس هم تولیدات سنتی مانند سقز را در برمی گیرد و هم انواع آدامسی را که در فروشگاه ها شاهدشان هستیم. نمونه های سنتی را با سرمایه گذاری ۲۰۰ تا ۳۰۰میلیون تومان هم می توان تولید کرد، اما بازار مناسبی برای شان وجود ندارد.
راه مطمئن تر حضور در بازار آدامس های خوش آب و رنگ و متنوعی است که خریداران زیادی را به خود می بینند. برای حضور در این بازار و خرید زمین، ماشین آلات و نیروی انسانی و راه اندازی کسب وکار به سرمایه اولیه تا ۵۰ میلیارد تومان نیاز است.
منیره
عالی
محمد مصطفی صباحی
سلام لطفا در مورد طرح تولید ادامس سقز طبیعی راهنمایی فرمایید
تحریریه
سلام
لطفا با واحد مشاوره شرکت تماس حاصل فرمائید.