طرح تولید پمپ و شیر هیدرو لیک

محصول مورد نظر طرح حاضر، تولید پمپ و شیر هیدرولیک برقی می باشد . این مجموعه ها از اجزاء سیستم های کنترل هیدرولیک هستند که در بسیاری از ماشین آلات صنعتی ، کشاورزی ، خودرو و غیره دارای کاربرد می باشند که در ادامه شرح مختصری برای آشنائی بیشتر با این مجموعه ها ارائه شده است

پمپ های هیدرولیک

به طورکلی پمپ به دستگاهی گفته می شود که انرژی مکانیکی رااز یک منبع خارجی اخذ و به سیالی که ازآن عبورمی نمایدانتقال دهد . درنتیجه انرژی سیال بعدازخروج از ماشین افزایش می یابد . بنابر این پمپ ها برای حرکت روغن در مدار هیدرولیک به منظور انجام کار مکانیکی مورد نظر بکار می رود .با توجه به نفوذ روز افزون سیستم های هیدرولیکی در صنایع مختلف پمپ هایی با توان و فشار های مختلف بیش از پیش مورد نیاز است . پمپ به عنوان قلب سیستم هیدرولیک ، انرژی مکانیکی را که توسط موتورهای الکتریکی تامین می گردد به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند . در واقع پمپ در یک سیکل هیدرولیکی انرژی سیال را افزایش می دهد تا در مکان مورد نیاز این انرژی افزوده به کار مطلوب تبدیل گردد. فشار اتمسفر در اثر خلا نسبی بوجود آمده به خاطر عملکرد اجزای مکانیکی پمپ ، سیال را مجبور به حرکت به سمت مجرای ورودی آن نموده تا توسط پمپ به سایر قسمت های مدار هیدرولیک رانده شود .حجم روغن پر فشار تحو یل داده شده به مدار هیدرولیکی بستگی به ظرفیت پمپ و در نتیجه به حجم جابه جا شده سیال در هر دور و تعداد دور پمپ دارد . ظرفیت پمپ با واحد گالن در دقیقه یا لیتر بر دقیقه بیان میشود. پمپ ها در صنعت هیدرولیک به دو دسته کلی تقسیم می شوند :
• پمپ ها با جا به جایی غیر مثبت ( پمپ های دینامیک)
• پمپ های با جابه جایی مثبت

شیر هیدرولیک برقی

شیرها در مدارات هیدرولیک به منظور کنترل جریان سیال مورد استفاده قرار می گیرد بطوریکه دبی، فشار ،جهت ، قطع و وصل سیال توسط شیر که بصورت الکتریکی عمل می کند ، قابل کنترل می باشد .شیرهای هیدرولیک از دو قسمت اصلی تشکیل یافته است . قسمت اول تقریبا شبیه یک شیر مکانیکی می باشد که در انواع مختلف آن ساخته می شود . قسمت دوم نیز سیستم الکتریکی می باشد که با دریافت فرمان الکتریکی از مدار فرمان ، عمل مورد نظر شیر را انجام می دهد و در واقع می توان گفت این عمل همان عملی است که در شیرهای دستی توسط دست انجام می گیرد .

اهمیت استراتژیکی طرح تولید پمپ و شیر هیدرولیک

قطعه سازی یکی از صنایع مادر و اساسی در هر کشور به شمار می آید. این قطعات خود به عنوان کالای واسطه ای در تولید انواع ماشین آلات صنعتی مختلف مورد استفاده دارند . از اینرو توسعه صنعت قطعه سازی به مفهوم توسعه صنعت ماشین سازی کشور تلقی می گردد و لذا مجموعه قطعه سازی را می توان به عنوان یکی از محورهای توسعه کشورها تلقی کرد. از طرف دیگر در حال حاضر بخشی از محصولات مورد مطالعه از خارج کشور وارد می گردد و لذا در صورت توسعه تولید داخل می توان آنرا بعنوان جایگزینی واردات عنوان کرد . از اینرو در مجموع می توان گفت که هر چند محصولات طرح از اهمیت استراتژیک برخوردار نیستند ولی در گروه کالاهای صنعتی اهمیت بالائی را دارا می باشند .

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید پمپ و شیر هیدرولیک

پیش بینی ظرفیت و ترکیب تولید : ۱۰۰۰۰ دستگاه پمپ و ۵۰۰۰۰ دستگاه شیر هیدرولیک
مساحت زمین: ۲۰۰۰ متر مربع
مساحت زیر بنا:۱۱۶۰ متر مربع
امکانات زیربنایی مورد نیاز طرح تولید پمپ و شیر هیدرولیک
میزان آب مصرفی:۱۴۰۰ مترمکعب
میزان برق مصرفی: ۶۰۰ کیلووات
تعداد و ترکیب نیروی انسانی طرح تولید پمپ و شیر هیدرولیک: ۲۵ نفر
ابعاد اقتصادی طرح تولید پمپ و شیر هیدرولیک
قیمت ماشین الات و تجهیزات تولید پمپ و شیر هیدرولیک: ۱۵۱۰ میلیون ریال
برآورد سرمایه گذاری کل: ۱۴۴۱۴ میلیون ریال
برآورد سرمایه گذاری ثابت : ۷۶۲۰ میلیون ریال

۵/۵ - (۱ امتیاز)