طرح تولید پودر سوپر جاذب

محصول مورد بررسی طرح حاضر، پودر سوپر جاذب ۱ است. سوپرجاذب بر پایه پتاسیم بوده و با قدرت جذب ۲۰۰ تا ۵۰۰ برابر وزن خودش یا ۳۰ تا ۶۰ برابر حجم خود قابلیت جذب رطوبت را آب را دارا می باشند. این مواد فاقد هر گونه مواد سمی برای انسان بوده و بدین ترتیب در محصولات بهداشتی و غذایی دارای کاربرد می باشند. سوپر جاذب همانطوریکه از نام آن پیداست به منظور جذب آب و رطوبت مورد استفاده قرار می گیرد. پوشک بچه، نوار بهداشتی مورد استفاده بانوان از عمده ترین موارد کاربرد این پودرها محسوب می گردد.
مزایای پودرهای جاذب را می توان به صورت زیر بیان نمود.
جذب رطوبت و جلوگیری از نشت آن به خارج
جلوگیری از آلودگی ها لباس نوزاد و بانوان
قابلیت استفاده از لباس های زیر به مدت طولانی
جذب رطوبت و خارج کردن آن از محیط و جلوگیری از فساد مواد غذایی و غیره

معرفی موارد مصرف و کاربرد محصول و آینده کاربرد آن

موارد کاربرد پودرهای سوپر جاذب را می توان به صورت زیر بیان داشت:

استفاده در محصولات بهداشتی

بیشترین ترین کاربرد سوپر جاذب ها در محصولات بهداشتی مانند پوشک بچه و نوار بهداشتی مورد استفاده بانوان است.
با توجه بر خاصیت سوپر جاذب که جذب آب و رطوبت به میزان چند صد برابر وزن خود می باشد ، در این محصولات نقش سوپر جاذب جذب رطوبت و جلوگیری از نشت آن به لباس و غیره می باشد.

استفاده در بسته بندی کالا

سوپر جاذب ها به منظور جذب رطوبت محیط و جلوگیری از فساد یا زنگ زدگی کالا ها، در بسته بندی آنها مورد استفاده قرار می گیرند. شیوه استفاده از این مواد در بسته بندی کالاها بدین صورت است که سوپر جاذب در بسته کوچکی در کنار کالا و در بسته بندی آن قرار داده می شود. لفاف بسته بندی سوپر جاذب در این حالت طوری است که رطوبت از آن عبور کرده و جذب ماده سوپر جاذب می گردد. بسته بندی مواد غذایی مانند مرغ و گوشت، بسته بندی مواد شیمیایی، بسته بندی لوازم خانگی و…. نمونه هایی از این موارد محسوب می گردند.

استفاده در فرآیندهای شیمیایی

در برخی فرایندهای شیمیایی جذب رطوبت نقش مهم در انجام فرایند شیمیایی دارد. لذا در این فرایندها با استفاده از پودر سوپر جاذب رطوبت از محیط خارج می گردد. در برخی کشورها این پودر در بسته بندی های خانگی نیز به فروش می رسد تا مصرف کننده بر اساس نیاز خود از آن استفاده نماید.

تقاضای بازار (مشتریان)

در ایران مصرف کنندگان اصلی سوپر جاذب های پلیمری، صنایع تولید پوشک و محصولات بهداشتی و همچنین بخش کشاورزی هستند. این محصول در داخل کشور تولید چندانی نداشته و نیاز بازار عمدتاً از طریق واردات تأمین می شود.
بر اساس آمار گمرک، واردات پودر سوپر جاذب در سال ۱۳۹۷ حدود ۴۶ هزار تن با قیمت حدود ۱۸۵۲ دلار برای هر تن بوده است. عمده این واردات از کشورهای کره، ترکیه، آلمان و چین صورت گرفته است. با توجه به اینکه وزارت صمت مجوز تولید حدود ۴۰۰ هزار تن انواع پوشک و محصولات بهداشتی را صادر کرده است، میتوان انتظار داشت در حدود ۲۸ هزار تن از این واردات در تولید پوشک و محصولات بهداشتی استفاده شود و الباقی عمدتاً به مصرف بخش کشاورزی برسد.

عرضه بازار (رقبا)

با وجود تعداد زیاد واحدهای تولید پوشک و محصولات بهداشتی در کشور، تقریباً بخش اصلی مواد اولیه مورد نیاز این صنعت از طریق واردات تامین میشود و با افزایش نرخ دلار در سال های اخیر، این واحدها برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود از جمله پلیمرهای سوپر جاذب با مشکلات فراوانی مواجه شده اند و گاه مجبور به کاهش تولید خود بوده اند. از این رو تولید پودر سوپر جاذب در کشور برای تأمین نیاز صنعت و همچنین بخش کشاورزی ضروری به نظر میرسد.

پیش بینی رشد

آتی بازار تقاضا برای سوپرجاذب های بهداشتی به تحولات جمعیتی و تقاضا برای سوپرجاذب های کشاورزی به سطح تولید محصولات کشاورزی بستگی دارد. در ایران با توجه به ترکیب جمعیتی به ویژه افزایش جمعیت در دو انتهای هرم سنی، انتظار میرود تقاضای
جاذب های بهداشتی در یک دهه آینده همچنان افزایشی باشد. تقاضای جاذب های کشاورزی نیز متناسب با فعالیت های کشاورزی روند ثابتی خواهد شد.

اهمیت تولید این محصول

محصول این پروژه یکی از نیازهای اصلی بخش صنعت کشور است که ارز زیادی را در سال های اخیر برای واردات به خود اختصاص داده است. مضافاً اینکه مصرف این محصول در بخش کشاورزی موجب صرفه جویی در مصرف آب نیز خواهد شد.

مشوق ها یا حمایت های دولتی

بر اساس ماده ۱۶ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، وزارت صمت موظف است ثبت سفارش کالاهای مصرفی و مصرفی بادوام خارجی دارای مشابه ایرانی را که با کیفیت مناسب و به میزان کافی تولید شده باشد تا
پایان مدت قانون برنامه پنج ساله ششم ممنوع نموده و یا براساس ماده (۲۲) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور از موانع تعرف های و فنی جهت مدیریت واردات استفاده کند

معرفی شرکت‌های سازنده خط تولید پودر سوپر جاذب

Dow Chemical، ایالات متحد ه امریکا
BASF، آلمان
Nippon Shokubai، ژاپن
Stockhausen/ Degussa، آلمان
Sumitomo Seika، ژاپن
KOLON INDUSTRIES، کره جنوبی
Formose Plastics، تایوان

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید پودر سوپر جاذب

بودجه: بالاتر از ۵ میلیارد تومان
نام محصول: پودر سوپر جاذب
ظرفیت طرح: ۱۰۰۰۰ تن
تعداد اشتغال طرح تولید پودر سوپر جاذب: ۳۸ نفر
کاربرد محصول: کاربردهای بهداشتی، کشاورزی، پزشکی، صنایع الکترونیک، صنایع نفت و کاربردهای ساختمانی
محل پیشنهادی اجرای طرح: استان‌های جنوبی کشور
قیمت فروش محصولات: ۱۰۵۰۰۰ ریال/ کیلوگرم
میزان نیاز داخلی در سال: حدود ۲۰۰۰۰ تن
میزان تولید داخلی: ۲۳۰۰ تن
تکنولوژی پیشنهادی تولید پودر سوپر جاذب:
مساحت زمین مورد نیاز جهت تولید پودر سوپر جاذب: ۱۰۰۰۰ متر مربع
نوع تجهیزات مورد نیاز جهت تولید پودر سوپر جاذب: راکتور، همزن، مبدل حرارتی، پمپ، مخازن ذخیره، کمپرسور
نوع و میزان مواد اولیه در تولید پودر سوپر جاذب: آکریلیک اسید گلاسیال (۵۸۹۰ تن)، سود سوز آور (۲۴۹۰ تن)، شبکه کننده PTE (سی تن)، آزکوربیک اسید (۳۰ تن)، آب اکسیژنه (۶۵ تن)، آزوبیس آمیدینوپروپان (۱۰۰ تن)، سوربیتال (۸۰ تن)، معلق ساز (۲۰۰ تن)
محل تأمین مواد اولیه پودر سوپر جاذب: آکریلیک اسید گلاسیال (چین)، سود سوز آور (پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی اروند، پتروشیمی آبادان)، شبکه کننده PTE (چین)، آزکوربیک اسید (چین)، آب اکسیژنه (مجتمع شیمیایی آریاسا، مجتمع صنایع شیمیایی پاسارگاد، چین)، آزوبیس آمیدینوپروپان (چین)، سوربیتال (چین)، معلق ساز (چین)
نرخ برابری دلار: ۳۸۰۰۰ ریال
تعداد سال ساخت: ۱ سال
سرمایه ثابت: ۲۰۷۰۰۰ میلیون ریال
سرمایه در گردش: ۷۵۰۰۰ میلیون ریال
سرمایه کل: ۲۸۲۰۰۰ میلیون ریال
فروش سالیانه: ۱۰۵۰۰۰۰ میلیون ریال

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۴/۵ - (۶ امتیاز)