طرح تولید و بسته بندی شکلات

تولید و مصرف شکلات در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها سابقه ای چندان طولانی ندارد. اولین کارخانه شکلات سازی در ایران حدود ۶۰ سال پیش توسط دو برادر مهاجر روسی در تبریز راه اندازی شد. محصول این کارخانه تا مدتها فقط آب نبات و تافی برای بچه ها بود.
این کارخانه و کارخانه های متعددی که بعد از آن بوجود آمدند، بتدریج دامنه فعالیت خود را گسترش دادند و انواع دیگری از محصولات را تولید کردند. در دهه های اخیر این شرکتها بطرف تولید شکلات های تخته ای و لقمه ای در قالب مجلسی حرکت کرده اند. بطوری که امروزه انواع تافی، کارامل، کرم کاکائو، کارولین و شکلات های مغزدار، فانتزی، تیره و روشن در اشکال مختلف با بسته بندی های مناسب تولید می کنند.

نام محصول شکلات مرکب با پایه فندق می باشد که شکلات یکی از شیرینی های پر طرفدار در بین مردم جهان می باشد ضمنا این محصول به صورت یک ماده غذائی به صورت مستقل نیز مورد استفاده قرار میگیرد.این محصول از ویژگی های جالبی برخوردار است ، چرا که در دمای اتاق به حالت جامد می باشد اما به محض قرار گرفتن در دهان ذوب م یگردد، دلیل این خاصیت وجود نوعی چربی در ترکیب شکلات است که کره کاکائو نامیده می شود. کره کاکائو در دمای زیر ۲۵ درجه سانتیگراد جامد است و به هنگام تهیه شکلات با کاکائو و شکر ترکیب می شوند. نقطه ذوب این چربی تقریباً برابر با دمای بدن است و به همین دلیل هنگامی که با سایر اجزاء تشکیل دهنده شکلات مخلوط میشود باعث می گردد که ترکیب جدیدی به محض قرار گرفتن در درجه حرارت دهان تبدیل به یک مایع نرم و مطبوع شود. علاوه بر این شکلات دارای طعم بسیار دلچسب و شیرین است که اکثر مردم آنرا می پسندند. این ماده غذایی پر طرفدار و انرژی زا، بطور معمول از ترکیب شیر، شکر، کره کاکائو و پودر کاکائو با نسبت های متفاوت تولید می شود.

انواع شکلات

اگرچه بررسی انواع طعم‌ها یا مدل‌های شکلات در حوصله گزارشی که مختص به سرمایه‌گذاری در این حوزه است نمی‌گنجد اما یک معرفی کوتاه از انواع شکلات می‌تواند مسیر شما را برای شروع سرمایه‌گذاری واضح‌تر کند و با توجه به اینکه دانه کاکائو در کشور تولید نمی‌شود و نیاز به واردات دارد شما درصد این مواد را بدانید.
انواع شکلات به چهار دسته کلی تقسیم می‌شوند: شکلات تیره (شکلاتی که بدون شیر تهیه می‌شود، معمولا در تهیه آن، ۳۵درصد کاکائو به کار می‌رود و در شکلات‌های تلخ درصد این حجم کاکائو به ۹۰درصد هم می‌رسد)، شکلات شیری (در تهیه آن، شیر به علاوه ۲۵درصد کاکائو استفاده می‌شود)، شکلات کم‌شیرین (نوعی شکلات است که برای تهیه غذاها به کار می‌رود. مقدار شکر آن هم کم است)، شکلات سفید (شکلاتی است که در تهیه آن، تنها از چربی دانه کاکائو، نه خود آن، استفاده می‌شود). معمولا اسانس نعناع، پرتقال، موز، توت فرنگی و. . . را برای طعم دادن به شکلات اضافه می‌کنند که این اسانس‌ها هم در کشور در دسترس است، به علاوه در شکلات‌های تخته‌ای از مغز میوه‌جات مثل گردو، فندق، بادام زمینی و… استفاده می‌شود. گاهی عسل، کارامل، مربا، کشمش یا مویز هم در تهیه شکلات به کار می‌رود.

وضعیت مصرف شکلات در ایران

در ایران تبلیغات زیادی درخصوص زیان آور بودن مصرف شیرینی و شکلات صورت گرفته در حالی که واقعیت چیز دیگری است. شیرینی و شکلات نه تنها زیان آور نیست بلکه درخیلی موارد نیز مفید است، کاکائو باعث تقویت عضلات قلب و باز شدن عروق می شود. تبلیغات منفی صورت گرفته درخصوص مصرف شیرینی و شکلات موجب شده در حالی که سرانه مصرف شیرینی و شکلات صنعتی در کشورهای اروپایی ١٠ کیلو است اما این مقدار در ایران تنها در حدود ٣ کیلو به ازای هر نفر است . شیرینی و شکلات از جمله محصولاتی است که در میان اغلب مردم طرفدار دارد. امروزه دامنه علاقه به مصرف این محصولات باعث تاسیس کارخانجات مختلف در این زمینه و تولید شکلات های متنوع در طرح ها و انواع گوناگون شده است.تنوع تولید شکلات ها، بیسکویت ها و کاکائوها، به گونه ای است که این کارخانجات هر روزه با تولید انواع مختلفی از این محصولات در طرح ها و اشکال گوناگون و جدید، مشتریان بسیاری را به سوی خود جلب می کنند.
بر اساس اعلام مرکز مشاوران اقتصاد توسعه نتایج تحقیق در میان گروه های سنی مختلف حاکی از آن است که ٣١ درصد جوانان ١۵ تا ٢۴ ساله، ٢۵ درصد افراد ٢۵ تا ٣۴ ساله، ١٩ درصد افراد ٣۵ تا ۴۴ ساله، ١٣ درصد افراد ۴۵ تا ۵۴ ساله و ١٢ درصد افرد بالای ۵۵ سال در جامعه شهرنشینی کشور، شکلات را در سبد غذایی خود قرار می دهند.شکلات یکی از محصولات غذایی پرطرفدار در دنیا به شمار می‌آید. این ماده اساطیری پایه داستان‌ها و شعرهای بسیاری در تاریخ بوده و همچنان مظهری از عشق و محبت به حساب می‌آید، حس خوب شیرینی که زیر زبان آب می‌شود در هر صورتی خوشایند است و با انواع نوشیدنی‌های گرم هم این لذت دوچندانمی‌شود. شکلات درواقع تمام خوراکی‌های مشتق از کاکائو را می‌گویند که در حالت کلی از ترکیب شیر، شکر، کره کاکائو، پودر کاکائو و انواع مغزها و عصاره برخی میوه‌ها به دست می‌آید که با تغییر در میزان هر کدام از اجزا مدل و مزه شکلات تغییر می‌کند.
از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که برای مصرف شکلات مورد توجه همه است، بحث انرژی‌زا بودن آن است. شکلات به دلیل داشتن سه ماده کافئین، تئو برومین و فیتل استیل آمین محرک ملایم بوده و موجب احساس شعف و آرامش‌بخشی می‌شود به علاوه پزشکان به‌صورت ویژه روی خوردن انواع شکلات تلخ برای سلامتی قلب و حافظه تاکید می‌کنند.
آمارها نشان می‌دهد سرانه مصرف شکلات در اروپا و آمریکا به حدود ۱۰ کیلوگرم در سال برای هر نفر می‌رسد. به‌نوعی آمارها نشان می‌دهد شکلات در سبد غذایی ۹۶درصد مردم اروپا و آمریکا حضور ثابت دارد و انواع شیرین و تلخ آن در روز حداقل ۲۵گرم مصرف می‌شود، این آمار البته در خاورمیانه و همچنین ایران میزان بسیار کمتری را به خود اختصاص داده، به‌گونه‌ای‌که سرانه مصرف شکلات در کشور ما به دلیل تبلیغات منفی و برخی عوامل دیگر حداکثر به سه کیلوگرم در سال برای هر نفر می‌رسد.
این میزان مصرف و پتانسیل‌هایی که در راستای افزایش این سهم وجود دارد شاید نخستین فرصت برای سرمایه‌گذاری در این حوزه و افزایش تولید شکلات در کشور باشد. این مطلب سعی دارد گزارشی از راه‌اندازی یک کارخانه شکلات را ارائه کند همچنین مزیت‌ها و محدودیت‌های سرمایه‌گذاری به علاوه راهکارهایی برای افزایش سرانه مصرف در این گزارش بررسی می‌شود.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید و بسته بندی شکلات

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک تولید و بسته بندی شکلات : ۱۵۴۳۳۱۲۳۷۸

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید و بسته بندی شکلات

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی تولید و بسته بندی شکلات : ۱۸۰۶

وضعیت تولید شکلات در ایران

سابقه تولید شکلات در ایران به حدود ۶۰ سال پیش می‌رسد، اگرچه ایران ید طولایی در این مسیر ندارد و همچنان هم در این صنعت پرطرفدار، قوی نیست اما بررسی‌ها نشان می‌دهد از بدو تولید این محصول در کشور تا به امروز سیر صعودی را طی کرده و هم در بخش تولید و هم مصرف در حال رشد است به‌عنوان مثال در سال ۹۳ حدود یک میلیون و ۵۰۰هزار تن شکلات در کشور به‌جز میزان شکلات‌های وارداتی، مصرف شده است و همچنین حدود ۱۲ درصد از کل تولید شکلات ایرانی، به کشورهای دیگر صادر شده است و خواستاران شکلات در کشور و خارج کشور هر روز رو به افزایش‌اند و همین نکته خود می‌تواند توجیهی مناسب برای ورود به این بازار و سرمایه‌گذاری در آن باشد.
آمارها نشان می‌دهد نزدیک به ۴۰۰ شرکت ثبت شده عضو فعال انجمن تولید‌کنندگان شیرینی و شکلات کشور هستند که البته غالبا این شرکت‌ها در تبریز و استان آذربایجان فعالند و به‌نوعی این شهرها را به‌عنوان پایتخت شکلات ایران می‌شناسند. براساس آمارهای جهانی ارزش بازار محصولات شیرینی و شکلات در منطقه خاورمیانه و آسیای میانه ۱۰ میلیارد دلار برآورد شده است که سهم ایران از این بازار ۵درصد است و باتوجه به ظرفیت‌های خالی حتی می‌تواند تا ۲۰ درصد افزایش یابد.
چندی پیش سایت اقتصاد ایران گزارشی درخصوص مصرف شکلات در کشور ارائه کرد که در آن آمده بود: در بین محصولات کارخانه‌های شکلات‌سازی، شکلات‌های تک‌نفره با ۵۵ درصد بالاترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده‌اند و شکلات‌های پذیرایی با ۳۵ درصد و تخته‌ای با ۲۵ در صد به ترتیب در رده‌های بعدی مصرف قرار دارند.
همچنین در این گزارش آمده است که از نظر برند ارزیابی صورت گرفته نشان می‌دهد شکلات‌های آیدین با اختصاص ۲۷ درصد از بازار مصرف به خود بیشترین متقاضیان را دارد و بعد از آن برندهای شیرین‌عسل با ۱۷ درصد، فرمند و آناتا هر کدام با ۱۴ درصد، شوکوپارس با ۱۳ درصد، چیچک با ۱۰ درصد، ‌آی‌سودا و مینو هر کدام با ۹ درصد بیشترین مشتری را در بازار داخلی دارند.
اطلاعات گفته شده از این حیث حائز اهمیت است که سرمایه‌گذاران بالقوه بدانند کدام بخش مصرفی دارای پتانسیل‌های بیشتری برای تولید است و همچنین برندهایی با میزان مصرف بالاتر چه استراتژی‌های موفقی را طی و در حوزه تبلیغات و بازاریابی چگونه عمل کرده‌اند که موفقیت‌های بیشتری را از آن خود کرده‌اند.

وضعیت واحد های فعال تولید و بسته بندی شکلات

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید و بسته بندی شکلات در کشور به تفکیک استان آمده است .

جدول واحد های فعال تولید و بسته بندی شکلات

در جدول زیر تعداد و ظرفیت تولید و بسته بندی شکلات در کشور به تفکیک استان آمده است .

وضعیت واردات و صادرات شکلات

نمودار واردات و صادرات شکلات در کشور به تفکیک سال در شکل زیر آمده است.

مزیت ها و نقاط قوت تولید و بسته بندی شکلات

-ارزش افزوده بالا
-بازار صادراتی نسبتا مناسب
-بالا بودن کیفیت محصولات تولید داخل
-مصرفی بودن محصول
و…

موانع و مشکلات تولید و بسته بندی شکلات

-واردات شکلات
-واردت به صورت قاچاق
-مشکلات تامین مواداولیه به دلیل وارداتی بودن بخشی از اقلام
-افزایش قیمت شکر
-کمبود روغن

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید و بسته بندی شکلات

ظرفیت تولید سالیانه : ۱۵۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۳۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۶۰۰۰ مترمربع
سطح زیربنا : ۱۸۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۵۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۱۴ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۶.۵ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۹ درصد

 

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید. کارشناسان گروه ایطرح آمادگی دارند پیشنهادهایی شامل شرح خدمات متناسب با نیاز کسب و کار شما را تنظیم نموده و با قیمت رقابتی جهت تصمیم‌گیری در اختیار تیم‌های راه انداز، استارتاپ‌ها و مدیران کسب و کارها قرار دهند.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۴.۳/۵ - (۷ امتیاز)