
طرح تولید حلوا ارده
- 8 اردیبهشت 1398
- ۰
- بازدیدها: 2,373
- دسته بندی:
طرح تولید حلوا ارده
حلوا ارده غذایی بسیار مقوی است که مصرف آن بیشتر به صورت صبحانه است و مواد تشکیل دهنده آن عبارتند از : کنجد، شکر، تخم مرغ، هل و چوبک در ساخت حلوا ارده از کنجد سابیده که به آن ارده گفته میشود و بصورت مایع می باشد استفاده می شود.
1)برای تهیه ارده، دانههای کنجد بوجاری شده را در مخازن استیل به مدت هشت ساعت خیس میکنند. پس از خارج کردن آب، دانههای کنجد خیس خورده را به دستگاه پوست جدا کنی منتقل میکنند که تحت اثر سایش و ضربه، پوست دانهها شکسته شود. مجموعه را در مخازن کوچک در آب نمک قرار میدهند. در این مرحله، پوست تهنشین شده و مغز کنجد در سطح آب نمک قرار میگیرد. به این ترتیب، مغز را که در سطح آب نمک قرار دارد، به حوض سیمانی دیگری که در روی آن شیر آب تعبیه شده، منتقل میکنند و با آب شستشو میدهند تا عاری از نمک شوند. مغز کنجد شسته شده را به داخل سانتریفوژ برای آبگیری منتقل میکنند. آن گاه مغز کنجد را برای خشک کردن و بو دادن به دیگهای دو جداره منتقل میکنند. مغز کنجد بو داده شده را برای خشک شدن نهایی در روی میزهای چوبی به مدت یک ساعت پخش میکنند. پس از خشک شدن، بوجاری میشود و بعد از بوجاری به آسیاب منتقل میکنند. در آسیاب، روغن از آرد جدا میشود تا به مصرف کارگاههای حلواسازی برسد. در خوزستان مرسوم است که ارده را با خرما مخلوط کرده و به مصرف میرسانند و در قم و کاشان و یزد آن را به صورت ارده شیره مصرف میکنند. در تهیه ارده باید دقت شود تا ارده تهیه شده سیاه نشود و رنگ آن کرم متمایل به زرد باشد و باید تازه تازه مصرف شود تا طعم تندی نداشته باشد. در محصول اگر مقدار ارده کم باشد، محصول بافت سفتی دارد و اگر میزان ارده زیاد باشد، محصول شل خواهد شد. در هر حال میزان آن در حلوا نباید از ۵۰ درصد وزن کل کمتر باشد.
۲) پخت شکر: صد کیلو شکر و سی کیلو گلوکز مایع را جداگانه در دیگ فلزی به مدت یک ساعت حرارت میدهند تا شکر آب شده و با گلوکز مایع یکنواخت گردد. سپس آن را به دستگاه پخت منتقل میکنند. درجه حرارت پخت ۱۲۰ درجه سانتیگراد و زمان پخت یک ساعت و نیم است. بعد از گذشت نیم ساعت آب چوبک به بار شکر افزوده میشود. بار رسیده شکر بعد از افزودن آب چوبک سفید رنگ است.
۳) مخلوط کردن: مخلوط کردن ارده و شکر با پارو و در دیگهای بزرگ به وسیله کارگران انجام میشود. اضافه کردن گلوکز مایع، کیفیت محصول را بالا میبرد. به عبارتی دیگر با افزودن گلوکز، شیرینی کم میشود و به اصطلاح «نخ» میدهد. بار شکر و گلوکز را که حدود ۷۰ درجه سانتیگراد حرارت دارد، با ارده مخلوط کرده و مالش میدهند. بافت حلوا شامل الیاف بسیار نازکی خواهد بود که به آن «نخ» میگویند. در گذشته به جای شکر و گلوکز، از شیره کشمش، انگور و خرما استفاده میکردند.
انواع حلوا ارده
حلوا ارده شکری
فرآوردهای است جامد و یکنواخت با ظاهری نخدار که از پختن شکر، گلوکز مایع، اسید سیتریک و آب چوبک و سپس مخلوط کردن این شربت با ارده همزمان با مالش به دست میآید، در تهیه این فرآورده میتوان از برخی مواد افزودنی نیز استفاده نمود.
حلوا ارده نرم
فرآوردهای است نرم و یکنواخت با ظاهری بدون نخ که از پختن شکر، گلوکز مایع، اسید سیتریک، آب چوبک و پودر سفیده تخم مرغ و سپس مخلوط کردن این شربت با ارده همزمان با مالش به دست میآید. در تهیه این فرآورده میتوان از برخی از مواد افزودنی استفاده نمود.
حلوا ارده بدون شکر
فراوردهای است جامد و یکنواخت با ظاهر نخدار ریز که از پختن قندهای الکی، اسید سیتریک و آب چوبک و سپس مخلوط کردن این شربت همزمان با مالش به دست میآید، در تهیه این فرآورده نیز میتوان از برخی از مواد افزودنی استفاده نمود.
اهداف طرح تولید حلوا ارده
۱- اشتغال زایی.
2- صادرات خارج از کشور و ارزآوری.
3- تامین بخشی از نیاز داخلی به این محصول
4- ارزش افزوده محصولات کشاورزی مانند (کنجد) و …
فرآیند تولید حلوا ارده
در مرحله نخست ارده به عنوان اصلی ترین ماده اولیه مصرفی که از مراکز تولید با مخازن ویژه (تانکر استنلس استیل) به واحد حمل گردیده است به درون مخازن ذخیره تخلیه می گردد. سپس انتقال ارده به کمک مدار لوله کشی و پمپ به دیگ پخت انتقال یافته و شکر نیز که توسط بالابر مارپیچی به مخزن ذخیره مشرف بر دیگ پخت وارد گردیده به مقدار نسبت ۴۶ به ۵۴ با ارده مخلوط می گردد. عملیات اختلاط به کمک سیستم همزن دور متغیر دیگ پخت که گرمایش آن از طریق انتقال حرارت بخار در جدار دیگ تامین می شود، صورت می گیرد. پس از حل شدن شکر و همگن شدن محلول پودر حاصل از آسیاب دانه های هل جهت معطر شدن مخلوط به آن اضافه و سپس مقدار یعنی از آمیزه توسط لوله های رابط به مخزن قیفی شکل دستگاه پرکن انتقال می یابد.
معرفی کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید حلوا ارده
۱. کد آیسیک نام کالا حلوا ارده: ۱۵۴۳۴۱۲۴۴۲
بررسی بازار تولید حلوا ارده
در این قسمت وضعیت آینده صنعت مورد بررسی تحلیل میشود. تحلیل موازنه پیش بینی امکانات عرضه و تقاضای حلوا ارده، کمبود بازار یا سهم قابل کسب بازار برای واحد تولیدی را نشان می دهد.
خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید حلوا ارده
ظرفیت تولید سالیانه : ۱۵۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۱۴۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۲۲۰۰ مترمربع
زیربنای ساختمان ها : ۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۵۶ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۳ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : میلیون تومان
نرخ بازده داخلی : ۳۷ درصد
دیدگاه خود را ثبت کنید