طرح تولید فیلم خوراکی
- 25 فروردین 1398
- ۰
- بازدیدها: 1,302
- دسته بندی:
طرح تولید فیلم خوراکی
شرح مختصری از فرآیند طرح تولید فیلم خوراکی
بسته بندی محافظی است که سلامت کالای محتوی خود را پس از تولید تا مرحله ی مصرف حفظ می نماید و با ایجاد یک مانع فیزیکی بین محصولات غذایی و محیط خارج بهداشت محصول را تضمین می کند و عمر کالای فاسد شونده را افزایش می دهد فیلم های خوراکی و پوشش ها برپایه پروتئین ها، پلی ساکاریدها و یا لیپیدها دارای کاربردهای زیادی به منظور افزایش کیفیت غذا و کاهش نیاز به بسته بندی غذا هستند فیلم های خوراکی بوسیله ایجاد محدودیت در مهاجرت ، رطوبت، لیپیدها و مواد به وجود آورنده طعم یا اروما و رنگ باعث ایجاد بهبود در کیفیت غذای ناهمگن می گردند همچنین بعد از بسته بندی با پوشش های خوراکی کیفیت غذا بوسیله حفاظت در برابر تغییرات رطوبت نفوذ اکسیژن و از دست دادن اروما حفظ می شود رایج ترین حلالها برای تولید فیلم های خوراکی رئین اتانول استون ایروپروپیل الکل هستند در بسته بندی هوشمند رشته ای از نانو حسگرها وجود دارد که نسبت به گازهایی که از مواد غذایی آزاد و موجب فساد آنها می شوند به شدت حساس بودن و تغییر رنگ می دهند که این تغییر رنگ علامت واضحی از سلامت یا فساد ماده غذایی است.
تاریخچه فیلم خوراکی
استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی ضدمیکروبی و فیلم های سنتزی حاوی ترکیبات ضد میکروبی به زمان های خیلی دور بر می گردد. زمانیکه از مواد حاوی نگهدارنده های شیمیایی و اسیدهای آلی به عنوان پوشش سوسیس استفاده می شد. این لفاف های طبیعی عمدتا لوله هایی از جنس پروتئین خوراکی بودند که خمیر سوسیس در داخل آنها پر میشد. از روش های مختلفی همچون نمک زنی، دود دادن و تیمارهای اسیدی برای بهبود خاصیت نگهدارندگی این لفاف های طبیعی استفاده می شد. علاوه بر پوشش دادن سوسیس ها، قطعات و لاشه های گوشت نیز با ژل های حامل ترکیبات ضد میکروبی پوشش داده می شدند تا از رشد باکتریهای فسادزا و پاتوژن در آنها جلوگیری شود. با این وجود، اغلب این پوش شها از جنس صمغ های غیرپروتئینی نظیر کلسیم آلژینات بودند. ترکیبات ضدمیکروبی افزوده شده به پوشش های کلسیم آلژینات، نایسین و لاکتیک ، استیک اسید بودند.
مزایا و ویژگی های طرح تولید فیلم خوراکی
فیلم های خوراکی از نقطه نظر حسی و کاری، دارای سازگاری بیشتر با غذا هستند این فیلم ها باید به نحوی طراحی شوند که طی نگهداری و حمل ونقل سالم بمانند، اما طی فرآیندهای مصرف نظیر پخت یا جویدن وا پاشیده شوند.
مزایای استفاده از فیلم های خوراکی را میتوان به شرح زِیر خلاصه کرد:
۱. این فیلم ها به سبب زیست کافت بودن، بر خلاف فیلم های سنتزی باعث آلودگی محیط زیست نمی شوند. همچنین از آن رو که از کربوهیدرات ها، پروتئین ها یا لیپیدها تشکیل شده اند، از ارزش تغذیه ای نیز برخوردار هستند.
۲. حفظ ایمنی غذا از طریق جلوگیری از فساد و آلودگی میکروبی برای مثال فیلم های خوراکی می توانند رشد کپک ها را کند کنند به طور کلی این فیلم ها از سه طریق مانع فساد و آلودگی میکروبی میشوند: نامساعد کردن شرایط رشد و فعالیت ریز زنده ها نظیر aw و اکسیژن، ممانعت فیزیکی از نفوذ آنها به درون محصول و یا افزودن ترکیبات ضدمیکروبی به ساختار فیلم در صورت بروز رشد ، میکروبی بر سطح غذا نیز از انتشار آنها به توده محصول جلوگیری می شود.
۳. به تعویق انداختن فساد و پلاسیدگی میوه ها و سبزی ها طی انبارداری از طریق کاهش سرعت تنفس؛ بدین صورت که فیلم های خوراکی مانع نفوذ سریع اکسیژن به بافت محصول می شوند و از این رو به عنوان عامل کاهنده تنفس عمل می کنند. به علاوه، در مورد میوه های متصاعد کننده گاز اتیلن، کاهش سرعت تصاعد این گاز به اتمسفر انبار بر طول عمر محصولات می افزاید.
شاخصهای کیفی طرح تولید فیلم خوراکی
به منظور ارزیابی کیفیت ساختاری کاری فیلم های خوراکی، تعریف کردن و قرارداد کردن پاره ای شاخص های کیفی به همراه تبیین روش های سنجش آنها حایز اهمیت است. در این بخش، مهمترین این شاخص ها مورد اشاره قرار گرفته اند. شاخص های مورد بحث را می توان به دسته های گوناگون شامل شاخص های مربوط به خواص ممانعتی، مکانیکی، ظاهری، شیمیایی، ریزساختاری ۱۲۲۰ ، حسی و نظایر اینها تقسیم کرد.
شاخص های مربوط به خواص ممانعتی فیلم خوراکی
گازهایی که بررسی خواص ممانعتی فیلم ها نسبت به آنها اهمیت دارد عمدتا شامل اکسیژن، بخار آب و در مواردی دی اکسیدکربن هستند. خواص ممانعتی فیلم های خوراکی به گازها و بخارات ۱۳۲۱ در صنعت غذا، در شرایطی که جلوگیری از پدیده های نامطلوبی نظیر از دست رفتن رایحه، جذب بوهای نامطلوب از محیط، از دست رفتن رطوبت غذا و جذب رطوبت از اتمسفر به غذاهای خشک مطرح باشد، از اهمیت فراوان برخوردار است.
روش های طرح تولید فیلم خوراکی
به طور کلی فیلمهای خوراکی از محلولها یا پراکنش ها ( دیسپرسیونهای ) ترکیبات فیلمساز ۲۳۹۸ پدید می آیند اجزای اصلی فیلمسازی را میتوان به سه بخش شامل حلال، پلیمرو پلیمرهای با وزن مولکول بالا و نرم کننده ۲۴۹۹ تقسیم کرد.تولید فیلم مستلزم وجود دست کم یک ترکیب پلیمری است که قادر به ایجاد ساختار شبکه های ۲۵۱۰۰ با استحکام و پیوستگی کافی باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید