
طرح تولید چسب خوراکی
- 5 تیر 1400
- ۰
- بازدیدها: 1,123
- دسته بندی:
طرح تولید چسب خوراکی
چسبها در تمام تاریخ زندگی بشر حضور داشتهاند. از ابتداییترین ابزار آلاتی که بشر درست کرد تا پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز دنیا، حضور چسب و موادی که باعث اتصال دو شی به یک دیگر میشود دیده شده. چسبها انواع مختلفی دارند و هر یک برای محصول متفاوتی استفاده شده و به دلیل مواد شیمیایی که در تولید این چسبها به کار میرود، نمیتوان از آنها به جای یکدیگر استفاده نمود و هر محصولی نیاز به چسب مخصوص به خود را داشته و استفاده از چسب نامناسب، میتواند فاجعه آفرین باشد. یکی از چسبهایی که از قرنها پیش تا کنون مورد استفاده بوده و امروزه کمتر مورد توجه قرار میگیرد، چسب خوراکی یا چسبهای قابل خوردن هستند!
تعریف
چسب مادهای عموماً مایع است، که با بویی بسیار تند همراه بوده و به روی سطح یک یا دو جسم جدا از هم مالیده شده و با قرار دادن این دو سطح در کنار یکدیگر، نیروهای واندورالسی و پیوندهای شیمیایی باعث پیوند این دو با یکدیگر شده و دیگر این دو سطح از یکدیگر جدا نمیگردند. برای جدا کردن دو سطح به یکدیگر چسبیده به حلال مخصوص با نوع چسب نیاز است.
تاریخچهای به کش آمدگی چسب
قدیمیترین چسب معرفی شده در دنیا، چسبهایی بودند که به صورت طبیعی وجود داشتند و قدمت آنان به حدود ۲۰۰ هزار سال پیش باز میگردد. در آن زمان از پوست درخت توس برای تهیهی چسب استفاده میکردند و شامل ترکیبات پلیمری جامد بر گرفته از طبیعت بود. ۴ هزار سال پیش نیز مصریان، نخستین چسبهای تولید شده از پوست حیوانات را برای نگهداری از کتیبههای پاپیروس خود اختراع کردند که در آن زمان، این نوع چسب بسیار نادر و گران قیمت محسوب میشد و تنها در اختیار فرعون و افراد مورد اعتماد او قرار میگرفت. تا قبل از قرن ۱۸ میلادی، هیچ چسبی که بتوان برای مواد پلاستیکی استفاده نمود، وجود نداشت. از اواسط قرن ۱۸، اولین چسبهای مبتنی بر پلیمر مصنوعی به وجود آمد و پس از آن در دههی ۱۹۳۰ بود که شیمیدانان، به تولید چسبهایی با چسبندگی بسیار قوی پرداختند و چسبهایی درست کردند که برای مصارف صنعتی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بود و در نهایت در سال ۱۹۵۸، هری کوور جونیور اولین نسخه از سوپر چسبها را به مردم معرفی نمود.
چسب خوردنی چیست؟
یکی از موادی که از گذشته تاکنون به عنوان چسب استفاده میشده، گیاه لیزاب یا موسیلاژ میباشد. لیزاب یا موسیلاژ مادهای نیمه جامد، ضخیم کننده و چسبناک است که توسط بسیاری از گیاهان و بعضی میکروارگانیسمها تولید میشود. این ماده در گیاه باعث ذخیره آب و غذا شده، در جوانه زدن دانهها و ضخیم شدن غشاء سلولی آنان نقش بسیاری دارد. از منابع بسیار غنی موسیلاژ، دانههای کتان است. همچنین دو گیاه سوند یا دورسرا (Sundew or Drosera) و باترورت (Butterwort) به مقدار بسیار فراوانی موسیلاژ تولید میکنند که در گذشته، بیشترین تامین کننده چسب خوراکی بشر بوده است.
کاربرد چسبهای خوراکی
اگرچه نیاکان ما به کمک لیزاب و موسیلاژ به چسباندن اشیاء به یک دیگر میپرداختند، اما امروزه این ماده کاربرد دیگری دارد؛ در صنعت پیشرفته امروز، موسیلاژ در علم پزشکی بیشترین کاربرد را دارد، زیرا علاوه بر خواص چسبندگی، حجیم کننده نیز بوده و در بسیاری از قرصها و رژیمهای لاغری از این ماده استفاده میگردد. همچنین این ماده بسیار ملین بوده و از خواص تسکین دهنده نیز برخودار است. علاوه بر آن، با مخلوط این ماده با آب باعث به وجود آمدن حالت چسبنده شده که برای چسباندن برچسب به کاغذ یا چسباندن تمبر یا درب پاکت نامه بسیار مناسب بوده و در اداره پست، چسب محبوبی شناخته میشود. در تولید نوعی ماست سوئدی به نام فیلمئلک نیز از این چسب خوراکی استفاده میگردد.
چسب انگشتی خوراکی
چسب انگشتی خوراکی با استفاده از مواد کاملا طبیعی و بهداشتی برای کودکان بالای ۲ سال ساخته شده است. این چسب به راحتی بوسیله انگشتان دست و یا با استفاده از یک قلم مو میتواند مورد استفاده قرار گیرد و اثرات آن بر روی لباس و پارچه به آسانی در دمای ملایم و گرم قابل شستشو میباشد.
چسب انگشتی کاملا ایمن بوده و فاقد مواد مضر برای کودکان است و مطابق استاندارد ایمنی اروپا ۷-۷۰EN تولید میشود. با کمک این چسب و بازی با ابزار کار، کودکان میتوانند براساس خلاقیت و تخیل خود به ساخت کاردستیهای مختلف بپردازند و مهارت هایشان را ارتقا دهند. همچنین این محصول نیاز به آماده سازی ندارد و از روی پوست کودک به راحتی بوسیله آب پاک میشود.
ویژگیهای چسب انگشتی خوراکی
ساخته شده براساس ترکیبات طبیعی
اگر توسط کودک خورده شود مشکلی ایجاد نمیکند
مناسب برای گروه سنی بالای ۲ سال
قابل شستشو از روی پارچهها
کاملا ایمن و فاقد مواد مضر برای کودکان
بدون بو و غیر سمی
ساخته شده مطابق استاندارد ایمنی اروپا ۷-۷۰EN
وزن محصول: ۳۰ گرم
کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید چسب خوراکی
تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.
کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید چسب خوراکی
با جستجو در اطلاعات گمرک تا امروز تعرفه گمرکی اختصاصی به این محصول اختصاص نیافته لذا میزان واردات و صادرات آن نا مشخص میباشد.
پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید چسب خوراکی
ظرفیت تولید سالیانه : ۱۵۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۳۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۲۵۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۱۰۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۲۰ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۵.۸ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۱.۵ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۳ درصد
درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:
دیدگاه خود را ثبت کنید