طرح تولید کپسول قهوه
- 1 آبان 1398
- ۶
- بازدیدها: 4,969
- دسته بندی:
طرح تولید کپسول قهوه
قهوه ، نوشیدنی بسیار محبوب و پر طرفدار در جامعه امروز است که هر روز بر محبوبیت این نوشیدنی جادویی افزوده میشود و راهها و روشهایی برای لذت بردن هرچه بیشتر از آن بررسی و ابداع میشود . یکی از این ابداعات محفظهی سرو تکی قهوه است. این محفظهها توانایی تهیه یک فنجان قهوه را به طور بسیار سریع و آسان به ما میدهند.
کپسول قهوه و پد قهوه دو نمونه از این محفظهها هستند .
کپسول قهوه محفظهی سرو تکی قهوه است که برای تهیه یک فنجان قهوه بدون نیاز به اندازه گیری و تمپ و… استفاده میشود. این کپسولها دارای اشکال مختلفی هستند که بنا به شرکت تولید کننده آن ( مانند نسپرسو ، دولچه گوستو و.. ) و دستگاههای مختلف ، متفاوتاند.تجارت قهوه بعد از نفت دومین تجارت بزرگ دنیا به حساب می آید. حتی در برخی کشورهای آمریکای لاتین وزارت قهوه وجود دارد. در تمام دنیا به این کالا به عنوان یک کالای استراتژیک نگاه می شود، در حالی که در ایران قهوه به عنوان یک کالا و نوشیدنی لوکس محسوب می شود. طبق نظر رئیس انجمن قهوه درصورتی که فرآوری قهوه در ایران رونق گیرد سودآوری آن به حدی زیاد است که ظرف کمتر از ۱۰ سال می تواند جایگزین صادرات نفت شود.
ساختار یک کپسول قهوه از درپوشی از جنس آلومینیوم، فیلتر بالایی،بدنه اصلی از جنس پلاستیک یا آلمینیوم که حاوی پودر قهوه است و فیلتر زیرین است. جالب است بدانید در همه کپسول های قهوه فیلتر بالایی وجود ندارد.
کپسول های قهوه به انواع مختلف کپسول قهوه نسپرسو،کپسول دولچه گوستو و پد قهوه تقسیم می شود که در ادامه به توضیح مختصر در مورد هر کدام از این انواع کپسول ها خواهیم پرداخت .
کپسول قهوه نسپرسو و سازگار با دستگاه های نسپرسو
شرکت نسپرسو ابداع کننده کپسول های قهوه است که اسم این کپسول هم از نام این شرکت گرفته شده است. این شرکت سوئیسی کپسول های قهوه خود را از جنس آلمینیوم می سازد. هدف این کار علاوه بر حفظ طمع و عطر قهوه این است که کپسول های آلمینیومی راحت تر بازیافت می شود.این شرکت سویسی برای بازیافتی ساختن این کپسول ها همکاری های زیادی با اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت داشته است. کپسول های نسپرسو معمولا دارای وزن استاندارد ۵ گرم هستند که این وزن برای یک شات قهوه اسپرسو مناسب است. دانستن این نکته اهیمت دارد که این نوع کپسول ها به خاطر شکل ظاهریشان باید در دستگاه های مخصوص قرار گیرند.
کپسول دولچه گوستو
کپسول های دولچه گوستو دارای مقداری ( تقریبا ۷ گرم) پودر قهوه هستند. جالب هاست بدانید شرکت ابداع کننده این کپسول ها در یک اقدام خلاقانه کپسول های حاوی پودر شیر، پودر کاکائو، انواع دمنوش و چای را هم به بازار عرضه کرده اند. دقت کنید برای تهیه نوشیدنی از کپسول های دولچه گوستو بایستی از دستگاه های مخصوص دولچه گوستوی نسکافه (Nescafe Dolce Gusto) استفاده شود.
پد قهوه
یکی از انواع محفظههای سرو تکی قهوه است. اما امروزه به دلیل استفبال گسترده مردم از کپسولهای قهوه ( به خصوص بعد از سال ۲۰۱۵ که شرکت بزرگ نسپرسو دست به ساخت و عرضه آن زد ) ، نقش پد قهوه بسیار کمرنگتر از گذشته شده است. پیشبینیها حاکی از آن است که در آینده حتی چای ، کاکائو و نوشیدنیهای بدون الکل نیز به صورت کپسول ارائه خواهد شد.
فرآیند تولید کپسول قهوه
ماشین اتوماتیک پرکن وسیل کن ۴ خط کپسول اسپرسو(یا کپسول نسپرسو یا انواع مختلف)،برای پر کردن ،فشار دادن و سیل کردن انواع پودر و یا انواع مایعات با غلظت متفاوت از قبیل شربت، خامه ،ژل، شیر، آبمیوه کاربرد دارد و نوع پرکن (پرکن پودر و یا مایع) مطابق با سفارش مشتری می باشد. دستگاه عمدتا در صنایع غذایی ، آرایشی ، دارویی، و شیمیایی کاربرد دارد. کلیه قسمتها در تماس با مواد پودری از جنس استنلس استیل و کلیه سطوح ماشین با ورق استنلس استیل روکش شده است.
تمامی مراحل از قبیل قراردادن ظرف ، پر کردن مواد ،فشردن ،سیل کردن و بیرون اندازی ظرف ها بطور اتوماتیک توسط دستگاه انجام می شود.
اندازه و حجم پرکردن کپسول مطابق با سفارش مشتری می باشد.
تعرفه گمرکی قهوه جهت ترخیص
تعرفه گمرکی قهوه جهت ترخیص با توجه به انواع آن اعم از قهوه سبز یا قهوه رست شده، در بسته بندی خرده فروشی یا عمده فروشی، آسیاب شده و … در کتاب مقررات واردات و صادرات تنظیم گردیده و دارای حقوق و عوارض متفاوتی است.
مثلاً قهوه رست شده در بسته بندی آماده برای خرده فروشی دارای ۳۲% حقوق گمرکی و سود بازرگانی (۴% حقوق گمرکی+۲۸% سود بازرگانی) است که با احتساب دو برابر سود بازرگانی حقوق و عوارض آن ۶۰% (۶۰=۴+۲*۲۸) خواهد بود و ۹% نیز مالیات ارزش افزوده دارد.
وضعیت واردات و صادرات قهوه
واردات انواع قهوه در قالب هشت ردیف تعرفه مجزا به ایران انجام میشود و ایران برای واردات این محصول، کشورهای امارات متحده عربی، اندونزی، اوگاندا، ایتالیا، ایرلند، برزیل، ترکیه، رومانی، سوئیس، فرانسه، قبرس، کلمبیا، هند و ویتنام را انتخاب کرده است.
در میان کشورهایی که ایران از آنها قهوه وارد میکند، بیشترین واردات را به ایران، امارات متحده عربی داشته است که البته نمیتوان این کشور را مبدا اصلی این کالاها دانست، چرا که امارات به بندرگاهی برای تحویل کالا به ایران تبدیل شده است؛ به طوری که کالاهایی که قرار است به ایران وارد شوند، ابتدا به امارات میآیند و پس از آن وارد ایران میشوند.
وضعیت واحد های فعال تولید کپسول قهوه
بهتازگی چند کارخانه در ایران فعال شدهاند که در بخش فرآوری مانند تف دادن، آسیاب و کپسول کردن و بستهبندی مشغول هستند. چشماندازی که برای این صنعت هماکنون دیده میشود، آیندهای پرشتابتر و پرسودتر را نشان میدهد
خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید کپسول قهوه
ظرفیت تولید سالیانه :۵۰ تن
نرخ برابری دلار : ۱۲۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۱۵۰۰مترمربع
زیربنای ساختمان ها : ۴۰۰مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز :۱۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت :۱.۵ میلیارد تومان
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۸۰۰میلیون تومان
نرخ بازده داخلی : ۴۰درصد
raghb
سایت شما کم نظیره و مشخصه تجربه خوبی دارید
واقعا اگر مبلغ قابل توجهی داشتم با شما مشاوره می گرفتم
من مخترعم در اختراعاتم موفق ولی در سیاست و جهت گیری کم توفیق
کارهای خاصی کردم
ولی عدم مشاوره در حوزه بازار و نیاز سنجی شاید علت کم توفیقی بوده و این حرکت شما بنظرم تجربه ای در مبحث حوزه شماست.
تحریریه
درود
و سپاس بیکران از لطفی که دارید. از انتقادات و پیشنهادات سازنده با رویی باز همواره استقبال میکنیم… قطعا نقاط ضعف بسیاری نیز داریم که سعی در رفع آن داریم.
بهرام
درود بر شما
و
عرض ادب و احترام
به نظر بنده هر سرمایه گذاری می تونه سود ده باشه
اگر همه گزینه های مرتبط را خوب چیدمان بکنیم واقعا به سود دهی خوب خواهیم رسید
فقط یک نکته هست که از دست ما خارج هست و سیاست های کلان مملکت و اشتهای تمام ناپذیر بانکها که با پول خود ما وضعیت اقتصادی مان را به هم ریخته کرده اند
امروز با یک برنامه و امیدی سرمایه گذاری می کنی و بعدش می بینی همه چیز خارج از عرف گران شد و یا ….
مشکل اشتغال و سرمایه گذاری در ایران بایستی از ریشه حل بشود
واقعا اگر این دغدغه ها نبود بنده آمادگی سرمایه گذاری در این مورد را داشتم
سپاسگزارم
تحریریه
درود و سپاس جناب بهرام
موافقیم همین … دقیقا به همین مشکل در بررسی ها و مطالعات امکانسنجی، دچاریم چه بسی بسیاری از این پیش بینی ها در شرایط بی ثبات اقتصادی درست از آب در نمیاد …
حسین
اخه ۴۰درصدم شد سود وام باشه ک ۳۰درصدش پر ینی ۱۰درصد خالص????با ۱.۵غاز بچرونی بیشتر گیرت میاد
سرمایه گذاری ک واسه ۴۰ درصد اونم اگه تسهیلات نباشه تو ایران سرمایه گذاری کنی چند عدد تخته کم داره و مستعد یه چیز!!!اگه گفتی چی???
تحریریه
ممنونم دوست عزیز با این حساب و کتاب کاملا علمی و فنی ابتدا بنا نداشتیم پیامهایی انچنین که از حداقل های یک گفتمان نیز خارج است تائید کنیم اما قبول کردیم تا کاربران فهیم ما بدانند در پیرامون آنها بعضا چه شخصیت های معلوم الحالی وجود دارند.
و اما به شما آقای حسین توصیه میکنم، حداقل واژه هایی نظیر نرخ بازدهی داخلی، npv، نرخ بازدهی سرمایه متحرک، حاشیه سود، ارزش افزوده و … رو سرچ کن تا با مفاهیم اولیه شاخص ها آشنا بشی بعد دوباره بیا
سرمایه گذاری با irr – 40 درصد یعنی بازگشت سرمایه کمتر از ۳ سال پرداخت اقساط خود یعنی بدست آوردن سرمایه جدید و در مبانی اقتصاد مهندسی اصولا این بازپرداخت چیزی از نرخ بازدهی طرح کسر نمیکنه…