کلیدهای موفقیت در بازاریابی چندکاناله

تقریبا تمامی افراد از یک رویکرد جدید در مورد نحوه‌ی خرید مشتریان آگاه هستند؛ و با وجود اینکه اصطلاحات زیادی در جهان بازاریابی وجود دارد، با این حال، بازاریابی چند کاناله به این رویکرد جدید ارتباط دارد و به سرعت در حال گسترش است. امروزه بازاریابی چند کاناله به طور چشمگیری در میان بازاریابان برتر دنیا محبوب شده است. بازاریابی چند کاناله هنر استفاده ترکیبی از کانال‌های ارتباطی مستقیم و غیر مستقیم برای تعامل با مشتریان است.

بازاریابی چندکاناله چیست؟

برقراری ارتباط و بازاریابی برای پیش‌بینی و پیدا کردن مشتریان از طریق کانال‌های بی شمار آنلاین و آفلاین را بازاریابی چند کاناله می گویند. این بدان معناست که به جای اداره‌ی یک کمپین تبلیغاتی و یا به جای استفاده از یک تاکتیک بازاریابی مثل تلویزیون یا ایمیل، می‌توان از طریق عملکرد مشتریان و رفتارهای آنها در مکان‌های مختلف، عمل کرد.
به عبارت دیگر بازاریاب، چند کانال ارتباطی مختلف را پیش روی مشتری می‌گذارد تا خودش انتخاب کند. در بازاریابی تک کاناله تنها یک راه ارتباطی وجود دارد و در صورتی که مخاطب به کانال مورد نظر دسترسی نداشته باشد، راه ارتباطی از بین رفته و در نتیجه میزان محبوبیت برند و محصول‌تان کاهش می‌یابد. شما باید از طریق کانال های مختلف پیام و محتوای خود را در بازار هدف تان انتشار بدهید. شما باید هر جا که مشتریان تان هستند حضور داشته باشید و مشخص است که این کار تنها با استفاده از یک کانال ارتباطی میسر نیست. در تمامی کانال های ارتباطی، به مشتریان تان این امکان را بدهید که با شما تعامل برقرار کنند.

اهمیت بازاریابی چند کاناله

o شما باید از طریق کانال های مختلف پیام و محتوای خود را در بازار هدف خود منتشر کنید. چون شما باید هر جا که مشتری هست حضور داشته باشید و این کار تنها با استفاده از یک کانال ارتباطی میسر نیست.
o در تمامی کانال ها این امکان را به مشتری بدهید که با شما تعامل داشته و بتواند عکس العمل یا اقدام مناسب و متناسب با اهداف شما را انجام دهد.

نشانه‌های بازاریابی چند کاناله موفق چیست؟

بازاریابی چند کاناله به دنبال این است که از حضور بازاریاب در مکان‌های متعدد اطمینان حاصل کند ولی در برخی کانال ها تنها با حضور، موفقیت حاصل نمی شود.موتورهای جستجوگر و شبکه های اجتماعی از کانال های آنلاین و رادیو ، تلویزیون و… از کانال های آفلاین به شمار می روند. همانطور که علم روش‌های ورودی توصیف می‌کند، بازاریاب‌ها باید مکان بازاریابی چندکاناله‌ی خود را در چندین منطقه مشخص کنند تا به موفقیت برسند:
۱.تعریف واضحی از “خریدار” داشته باشید که مشخصات دقیق خریدار ایده آل نیز در آن با جزئیات آمده باشد. این اطلاعات به بازاریاب‌ها کمک می‌کند تا روی کانال‌های کارامدتر متمرکز شوند.
۲. بازاریاب‌ها باید مفید و کمک حال باشند؛ آنها باید محتوای مربوط با اولویت مشتری را به اشتراک بگذارند. فلسفه‌ی مفید بودن باید در تمام تاکتیک‌ها قابل مشاهده باشد.
۳. تمام بازاریاب‌ها در هر کانال باید با هم همکاری کنند. استفاده از توییتر، فیس بوک، ایمیل، وب سایت، بلاگ و غیره، بدون اینکه محتوای هماهنگی با یکدیگر داشته باشند، کافی نیست. به یاد داشته باشید که مشتری میان این کانال‌ها جستجو می‌کند؛ بنابراین، استراتژی و تحلیل شما باید مشابه هم باشند
۴. با در نظر داشتن اینکه مشتری‌ها برای رسیدن به محتوای مورد نظر خود از پلت فرم‌های گوناگون (مثل شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و بلاگ) و دستگاه‌های گوناگون (مثل کامپیوتر دسکتاپ، تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند) استفاده می‌کنند، تلاش‌هایی که بازاریاب‌ها در بازاریابی چند کاناله به کار می‌برند نیز باید پاسخگوی روش‌های مختلف باشد تا مشتریان به محصولات پیشنهادی بازاریابان، دسترسی ساده تری داشته باشند.
۵. در حال حاضر، کانال‌های بسیار زیادی وجود دارند؛ بنابراین بازاریاب‌ها نیز باید نتایج به دست آمده از بازاریابی چند کاناله را با دقت اندازه گیری کنند. تحلیل‌های دقیق تر به آنها اطلاع می‌دهد که کدام کانال‌ها موثر بوده اند، کدام کانال‌ها بر دیگران تاثیر گذاشته و کدام کانال‌ها را باید حذف کنند. همیشه باید سعی بر این باشد که از کانال‌های قابل اندازه‌گیری بهره ببرم. برای نمونه، تبلیغات کلیکی از مواردی است که در برابر دیگر روش مشابه تبلیغات بنری یعنی روش بنر ثابت، راحت‌تر آنالیز می‌شوذ. البته در روش‌های آفلاین راهکارهای محدودی برای اندازه‌گیری موفقیت راهکارهای مورد استفاده قرار گرفته وجود دارد.

چگونه بازاریابی چند کاناله موفقی داشته باشیم؟
پیام رسانی شما هدفمند باشد

هنگامی که کانال های ارتباطی متعدد می شوند ارائه پیام به مخاطبین کافی نیست. نه تنها مشتریان باید این پیام را دریافت کنند بلکه می بایست جذاب، تعامل پذیر باشد و آن ها مشتاق فعالیت شوند. این پیام باید به گونه ای باشد که با مشتریان ارتباط برقرار کرده و گفتگو را ایجاد کنند.

نسبت به مشتری به شناخت برسید

بازاریابان تعیین کننده مخاطبین هدف هستند زیرا برای هر کمپین بازاریابی مهم ترین بخش آن ها شناخت مشتری است و باید بدانند با چه کسی صحبت میکنند. در ابتدا باید از مشتریان خود به شناخت برسید زیرا مشتریان از راه ها و کانال های مختلفی با شما در ارتباط هستند و شما نمیتوانید فقط یک کانال را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهید . همچنین سلایق و رفتار مشتریان به مرور زمان تغییر می کندو شما می بایست استراتژی های خود را بر مبنای رفتار مشتریان تغییر دهید.

بهینه سازی کانال ها

شما میدانید کدام کانال به کدام دسته از افراد و طبقه خاص تعلق دارد؟ و یا چه پلتفرمی در افزایش درآمد فروش کمک می کند؟ رسیدن به پاسخ این سوال ها دشوار است. بهینه سازی کانال ها و رسانه هایی که استفاده می کنید ایده خوب و دقیقی به شما می دهد که چگونه این کانال ها کار می کنند و یا چه نتیجه ای دربردارند.

کلیدهای موفقیت در بازاریابی چندکاناله
۱- ایجاد و حفظ دیدی فردی برای مشتری در تمام کانال‌ها

مشتریان از راه های مختلفی با برند شما آشنا و ارتباط برقرار کرده اند. در این بخش مهم است که درک کنید چگونه مشتریان شما در تمام کانال ها لمس رفتار می کنند و از این طریق شما ارزی هر مشتری را متوجه می شوید. به دست آوردن دید فردی مشتری می تواند کمک کند یک بازار اطلاعات بازاریابی ایجاد که تمام داده مشتری در یک مکان بدون توجه به منبع جمع یکی می شود.
در هنگام ایجاد و حفط دید فردی می بایست توجه داشت که داشتن مقدار زیادی دیتا از مشتری، به عنوان داشتن دید فردی نیست، بلکه آنچه که بااین اطلاعات انجام می دهید مهم است. همچنین به یاد داشته باشید رفتارمشتریان تغییر پذیر است و شما باید خود را بروزرسانی کنید وهمزمان شما به این تغییرات پاسخ دهید.

۲- ایجاد پلتفرم بازاریابی چند کاناله

به منظور کشف پلتفرم چند کاناله خود، باید پیاده‌سازی مناسب را در نقاط زیر در نظر بگیرید:
o مدیریت و سازمان‌دهی کمپین: از جمله قابلیت تقسیم بندی، ایجاد گردش کار و اجرای برنامه در مسیر درست.
o تجزیه و تحلیل پیشرفته، از جمله تجزیه و تحلیل پیش بینی و بهینه سازی کمپین؛ به عبارت دیگر شامل اجرای تحلیلی کمپین است.
o اجرای پیشرفته، از جمله قابلیت های مدیریت محتوا، راه اندازی رویداد، تصمیم گیری در لحظه و مدیریت برای برنامه‌های بازاریابی داخلی و خارجی.
o ارجاع (attribution) پاسخ؛ از جمله توانایی بهینه‌سازی ترکیب بازاریابی، برنامه ریزی سناریو و تجزیه و تحلیل attribution بازاریابی.
o دیجیتال مارکتینگ شامل قابلیت‌هایی است که بازاریابی را فراتر از کانال‌های سنتی به کانال‌های جدیدتر شامل وب، ایمیل، موبایل، ویدئو و غیره گسترش می‌دهد.
با ایجاد یک پلتفرم بازاریابی چند کاناله، قادر خواهید بود کانال‌های سنتی و جدید را ادغام کنید. همچنین می‌توانید ایجاد و اجرای کمپین‌ها را با استفاده از امکان بازاریابی به منظور ایجاد یک کمپین واحد، بسیار تسهیل کنید که می‌تواند در تمام کانال‌های مختلف تکرار شود.

۳- ایجاد تجربه مشتری به طور ثابت در تمام کانال‌ها

تجربه مشتری یکی از قوی‌ترین تمایزهای رقابتی است و در حالیکه کیفیت تجربه مشتری مهم است، ثبات به همان اندازه مهم است. به این دلیل که مشتریان‌تان، برند شما را به طور کلی تجربه می‌کنند چه در تعاملات آنها به صورت آنلاین با شما، چه در یک فروشگاه، چه از طریق تلفن و یا ترکیبی از این موارد.

نیتجه گیری

در بسیاری از مواقع صاحبان کسب و کار از طریق یک رسانه بخصوص اقدام به تبلیغات می کنند و انتظار نتیجه گیری آنی را دارند و این اتفاق نمی افتد. عده ای این تصور را دارند که اگر از طریق یک کانال بازاریابی، اقدام به تبلیغات و اطلاع رسانی کنند، کافی است و نتیجه لازم را خواهند گرفت. داستان خرید مشتری، فرآیندی است که از مرحله نیاز شروع می شود، سپس به آگاهی و تصمیم گیری به خرید منجر می شود. در طول مسیری که مشتری می خواهد کالای بخصوصی را خریداری کند، از روش های مختلف به دنبال کسب آگاهی و اطلاعات در مورد کالای مورد نظر خود است و بندرت اتفاق می افتد که مشتری تنها با مشاهده یک تبلیغ، اقدام به خرید محصول کند. با توجه به گستردگی دایره ارتباطات مردم در عصر کنونی شما باید از طریق کانال های مختلف پیام و محتوای خود را در بازار هدف تان انتشار بدهید. شما باید هر جا که مشتریان تان هستند حضور داشته باشید و مشخص است که این کار تنها با استفاده از یک کانال ارتباطی میسر نیست. در تمامی کانال های ارتباطی، به مشتریان تان این امکان را بدهید که با شما تعامل برقرار کنند.

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید. کارشناسان گروه ایطرح آمادگی دارند پیشنهادهایی شامل شرح خدمات متناسب با نیاز کسب و کار شما را تنظیم نموده و با قیمت رقابتی جهت تصمیم‌گیری در اختیار تیم‌های راه انداز، استارتاپ‌ها و مدیران کسب و کارها قرار دهند.

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۱ امتیاز)