هدف از نوشتن طرح توجیهی چیست؟

بررسی ماشین آلات پشتیبانی و کارگاهی در طرح توجیهی

بررسی ماشین آلات پشتیبانی و کارگاهی در طرح توجیهی

برخی از صنایع در دوران ایجاد و بهره برداری نیازمند تجهیز کارگاه و تجهیز پروژه به ماشین آلات غیرتولیدی اما موثر در روند تولید می باشند. این ماشین آلات که به نوعی نقلیه محسوب می گردند قابلیت روان سازی حمل و نقل مواد و محصول و تسهیل در امر تعمیرات و ماشین آلات و تاسیسات خط را دارند که اصطلاحاً ماشین آلات پشتیبانی و کارگاهی(ورک شاپ) نامیده می شوند. با توجه به نوع صنعت و ضرورت وجود آن ها در کارخانه ها نسبت به تامین آن ها اقدام می گردد.
مهم ترین ماشین آلات پشتیبانی و کارگاهی با توجه به نوع کاربری آن ها عبارتند از:
۱-لیفت تراک(life truck)
بالابری متحرک با ظرفیت های ۲، ۳، ۳، ۵ و ۶ تنی، دکل ۲، ۳ و ۴ متری که در صورت سفارش ساخت ظرفیت بیشتر و دکل بلندتر نیز برای آن تعبیه خواهد گردید. انرژی مصرفی این دستگاه برق و یا سوخت گازی و گازوئیلی می باشد. موارد مصرف ماشین مذکور بیشتر پس از بهره برداری برای جا به جایی مواد اولیه، بسته بندی و محصولات به صورت بسته بندی کارتن، پالت و ماشین آلات با ابعاد هندسی معین می باشد. بعلاوه، قابلیت استفاده و مانور در سالن های تولیدی و انبارها را دارا می باشد.
۲-جرثقیل سقفی (winch)
ایستگاهی و نصب شده بر تریلر: جرثقیل سقفی در دهانه عرضی سالن ها بر روی پایه های افقی که متحرک می باشند نصب گردیده و در جا به جایی ماشین آلات، قطعات و لوازم و مواد اولیه و محصول تولیدی از آن استفاده می گردد.
ظرفیت جرثقیل سقفی ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ تنی و بیشترین کاربری را در صنایع ماشین سازی و خودروسازی دارد.
جرثقیل ایستگاهی در یک نقطه متمرکز می باشد. با استفاده از دکل عمودی شعاع خاصی در اطراف خود را پوشش داده و عملاً در بعضی از صنایع مانند ربات عمل می کند. ظرفیت این نوع جرثقیل ها بین ۵ تا ۲۰ تن می باشد.
جرثقیل های متحرک که تشکیل شده از یک خودروی سنگین، تریلر و جرثقیل که ظرفیت جا به جایی اجسام تا اوزان ۲۰۰ تن را پوشش می دهد. معمولاً در صنایع سنگین، پتروشیمی و سیمان برای نصب و تعمیر ماشین آلات از آن ها استفاده می گردد.
۳-ماشین آلات معدنی(لودر، گریدر، بولدوزر، غلطک، میکس تراک و…)
این نوع ماشین آلات که به معدنی یا پشتیبانی معروف می باشند در صنایع کانی غیرفلزی و فلزی که بهره برداری از معدن در آن ها جهت تامین مواد اولیه ضروری می باشد کاربری دارند. بیشتر برای ایجاد راه های دسترسی، بهره برداری، خاک برداری و حمل مواد از آن ها استفاده می شود. هزینه تامین آن ها در صنایع نامبرده ارقام موثری در جدول سرمایه گذاری می باشد.
لودر و بیل هیدرولیک بیشتر در بخش خاک برداری و خاک ریزی با ظرفیت های مختلف و قدرت گردش و مانور فوق العاده به کار می رود.
گریدر و بولدوزر از ماشین آلات موثر در عملیات خاکی به ویژه در جاده سازی و ایجاد راه های دسترسی به کار می روند و عملاً امور تسطیح و همسان سازی خاک را انجام می دهند.
میکس تراک، کامیون های ویژه انتقال مواد اولیه از معادن به خط تولید در صنایع کانی فلز و غیرفلزی می باشند. ظرفیت حمل مواد آن ها بالغ بر ۴۰ تن می باشد.
۴-ماشین آلات کارگاهی (work shop )
ماشین آلات مذکور بخشی از ماشین آلات عمومی است که عملاً به کار تولید نیز می پردازند، اما، در کارخانه ها غیر مرتبط به عنوان بخشی از تعمیرات اساسی و یا ساخت داخل ماشین آلات اصلی مورد استفاده قرار می گیرند. شاخص ترین آن ها دستگاه تراش، نورد، پرس، فرز و سنگ و… می باشد. ماشین آلات مذکور اگر در مناطق دور افتاده و فاقد امکانات فوق در کارخانه خاصی قرار گرفته باشند، علاوه بر رفع مشکلات داخلی کارخانه به ارایه خدمات به واحدهای خارج از کارخانه نیز اقدام می کنند.

امتیاز