طرح تولید اسانس مرکبات

استعمال اسانس ها به دوران باستان باز می گردد، بطوریکه مصریان استان ۴۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح از روغنهای معطری که از گیاهان بدست می آوردند برای انجام مناسک مذهبی، آئین ها و نیز مداوای بیماران استفاده می کردند.
نوشته هایی بدست آمده است که نشان می دهد مصریان ۴۰ قرن قبل از میلاد می دانستند که چگونه اسانس ها را از گیاهان بدست آورند. در واقع مصریان از اسانس ها برای مومیایی کردن فراعنه استفاده می کردند .مومیاگران بعد از خارج نمودن احشاء، شکم جسد را از اسانس های سیر، دارچین و اسانسهای معطر دیگر پر می کردند . به طور کلی اسانس ها ترکیبات بی رنگی هستند، بخصوص اگر تازه تهیه شده باشند. با گذشت زمان به علت اکسید شدن رنگ آنها تیره می گردد. آنها در الکل کاملا حل می شوند، در صورتی که با آب غیر قابل اختلاط هستند. اما به اندازه کافی در آب حل شده و بوی خود را به آن انتقال می دهنددر طرح حاضر هدف تولید کنسانتره اسانس از مرکبات می باشد . لازم به ذکر است که این اسانس هاخوراکی بوده و در صنایع غذائی و داروئی استفاده می گردد .

اهمیت استراتژیکی طرح تولید اسانس از مرکبات

محصولات مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند بعنوان ماده او ل ی ه در تولی د بس یاری از محصولات غذائی و بهداشت ی و داروئی دارای کاربرد است ، ولی از نگاه کلان م ی توان گفت که این محصولات اهمیت استراتژیک خاصی در داخل کشور و بازارهای جهانی ندارند و تنها از نگاه یک ماده او لیه مصرفی صنعت می توان این محصولات را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .

خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید اسانس از مرکبات

پیش بینی ظرفیت و ترکیب تولید : ۲۰۰ تن
مساحت زمین: ۳۰۰۰ متر مربع
زیربنای ساختمان تولیدی : ۱۶۲۰ متر مربع

امکانات زیربنایی مورد نیاز طرح تولید اسانس از مرکبات

میزان آب مصرفی:۳۰۰۰ مترمکعب
میزان برق مصرفی: ۳۰۰ کیلووات
میزان گاز مصرفی:۱۶۰.۰۰۰ متر مکعب
تعداد و ترکیب نیروی انسانی طرح تولید اسانس از مرکبات: ۳۶ نفر

ابعاد اقتصادی طرح تولید اسانس از مرکبات

قیمت ماشین الات و تجهیزات طرح تولید اسانس از مرکبات: ۳۵۸۰ میلیون ریال
برآورد سرمایه گذاری کل: ۱۸۷۳۳ میلیون ریال
برآورد سرمایه گذاری ثابت : ۱۲۴۱۰ میلیون ریال

پیش بینی شاخص های اقتصادی طرح تولید اسانس از مرکبات

نرخ بازده داخلی: ۶۴.۵ درصد
دوره بازگشت سرمایه:۳ سال

۵/۵ - (۲ امتیاز)