
طرح تولید هولدر درسرهای الماس قیراطی
- 29 اردیبهشت 1397
- ۰
- بازدیدها: 1,158
- دسته بندی:
طرح تولید هولدر درسرهای الماس قیراطی
مهمترین بخش از صنعت سنگ زنی فلزات بخش تمیزکردن یا درسینگ براده های آهن از روی قطعه سنگ زن می باشد . کامل بودن صیقل در روی قطعات منوط به تمیزکاری قطعه سنگ زن می باشد که رابطه مستقیم داشته و این عمل مهم توسط کانی الماس با زاویه های مختلف به تبع دستگاه های متنوع برای استفاده خاص از قطعات ، استفاده می شود .
این کانی بدلیل سخت بودن از نظر خراشیدن و حفظ شکل ظاهری خود بیشتر از کانی های دیگر مورد استفاده صنعت تراشکاری قرار گرفته است .
هولدر درسر انواع مختلف دارد . تقسیم بندی آنها از نظر شکل نگهدارنده یا هولدر و دیگری کانی الماس است که با احتساب این تقسیم بندی با نامهای single point و chiesel و یا blade و … در بازار وجود دارد .
در این نوع هولدرها به جهت اینکه در صنایع سنگین کاربرد دارند نوع الماسی که بکار می رود اصطلاحا نوع صنعتی یا Industrial نامیده می شود .
الماسها به چند نوع تقسیم بندی می شوند که اول از نظر رنگ دوم از نظر وجود یا عدم وجود ترک یا شکستگی سوم ، از نظر نوع مینرال چهارم ، از نظر وزن که امروزه در بازار ایران به جهت عدم شناخت کافی از بعد نوع الماس ، قیمت مناسبی برای آن وجود ندارد ولی اگر چنانچه تقسیم بندی نوع سنگ مشخص باشد صنعتگران می توانند تشخیص مناسبی از الماس و به تبع آن قیمت آن را مشخص کنند .
اگر چنانچه ترک در داخل الماس وجود داشته باشد در حین کار به دلیل حرارت بالای الماس و داغ شدن تا حد ۱۴۰۰ درجه سانتی گراد و سرد شدن آنی ، انقباض و انبساط باعث فاصله در ترکها شده بنابر این در قطعه سنگ زن سایه می اندازد و این باعث عدم پذیرش صنایع می باشد .
همچنین از دیدگاه دیگر ، کاشت الماس بخش دیگری از تکنولوژی ساخت هولدر درسر بوده که اگر در دستگاه های سنگ زنی بصورت خشک مورد استفاده قرار گیرد انبساط و انقباض ، طبق موارد مذکور ترک را عمیق تر و با فاصله تر و هم اینکه حرارت بالا باعث کنده شدن الماس از جای خود می شود و بایستی ماده ای جهت کاشت الماس بکار برد که مقاوم در برابر حرارت باشد .
در خصوص ساخت هولدر درسر چند کشور انگشت شمار وجود دارند، البته کاملا طبیعی است که الماس بصورت هم مصنوعی و هم از معدن بصورت طبیعی استخراج می شود که این مهم در کشورمان وجود ندارد و با واردات الماس و تولید محصول قیمت را به مراتبمیتوان کاهش داد.
یکی از دستاوردهای مهم که در ساخت هولدر درسر ها وجود دارد ، تراش الماس و صیقل یا پولیش دادن مینرال می باشد با این وصف که تراش الماس مشکل ترین کار است چرا که همه مواد را با الماس تراش می دهند و الماس را با الماس تراش می دهند
اگر نگاهی کوتاه به تاریخچه تراش الماس داشته باشیم ، اولین الماس کشف شده در کشور هندوستان بوده این در حالی است که اولین تراش در کشور ایران انجام یافته است و با توجه به اینکه کشورهای ایران و پاکستان و ترکیه وهندوستان در یک منطقه جغرافیایی قرار یافته اند از ایران به آنها منتقل شده و این به دلیل وجود کانیهای با ارزش و جواهری در این کشورها وجود دارد و تجارت بین آنها انجام می شد مثلا بریل یا زمرد در پاکستان و افغانستان و تورکوییز یا فیروزه بین ایران و ترکیه و دیگر تجارت سنگهای قیمتی که تراش و با ارزش افزوده بالا دادو ستد می شد ولی متاسفانه استعمارگران وارد عمل شده و از تمامی کشورهای مذکور پاکسازی کردند و این موضوع را به صورت انحصاری درآورده و در کشور هندوستان که مستعمره بود بنا نهادند که کار بسیار سخت و طاقت فرسا و دستمزد پایین را پایه ریزی کردند به این امید که جهت پیشرفت صنایع عامل مهم الماس بوده و در اختیار خود قرار دادند .
خلاصه بررسی اقتصادی طرح تولید هولدر درسرهای الماس قیراطی
ظرفیت اسمی تولید سالیانه :
الماس قیراطی معادل ۱۵،۰۰۰ عدد در سال
الماس پاششی معادل ۱۵،۰۰۰ عدد در سال
مساحت زمین موردنیاز : ۵۰۰ متر مربع
زیربنای ساختمان ها : ۳۰۰ متر مربع
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۶۹۵۰۰ میلیون ریال
میزان سرمایه گذاری در گردش : ۳۳۰۰ میلیون ریال
میزان سرمایه گذاری کل : ۷۲۸۰۰ میلیون ریال
ارزش ماشین آلات و تجهیزات داخلی : ۵۴۸۰۰ میلیون ریال
ارزش ماشین آلات و تجهیزات خارجی : ۹۶۰۰ میلیون ریال
خالص ارزش فعلی در نرخ تنزل ۱۸ درصد : ۴۱۶۴۰ میلیون ریال
نرخ بازگشت داخلی : ۴۸.۹۱ درصد
دوره بازگشت سرمایه:۲.۲۲ سال
دیدگاه خود را ثبت کنید