هدف از نوشتن طرح توجیهی چیست؟

نحوه استقرار و چیدمان ماشین آلات در طرح توجیهی

نحوه استقرار و چیدمان ماشین آلات در طرح توجیهی

نحوه استقرار و چیدمان ماشین آلات با توجه به گردش مواد اولیه و خطوط تولید به گونه های زیر می باشد:
۱-استقرار ماشین آلات بر روی خط مستقیم در طرح توجیهی (incar machinery layout)
مواد اولیه از ابتدا تولید در یک جریان پیوسته روی خط مستقیم در بخش های مختلف تبدیل به کالای نیم ساخته شده و در نهایت در آخر خط به محصول نهایی تبدیل می شود. شکل زمین در این صنایع مستطیل می باشد. اگر طول خط مستقیم بیش از طول زمین باشد، می توان خط را به شکل ال (L) تغییر داد. معمولاً از زمین های دو نبش برای این نوع صنایع استفاده می شود.
صنایع پتروشیمی و سیمان از مهم ترین خطوط تولیدی این گونه چیدمان می باشند.
۲-استقرار ماشین آلات بر روی خط خمیده در طرح توجیهی (U) : (curved-line machinery layout)
خطوط تولیدی که دارای ماشین آلات فراوان و زیادی بوده و از چند بخش تشکیل شده باشند به منظور کنترل خطوط به صورت U و جمعی چیدمان می شوند. معمولاً زمین این نوع خطوط مربع شکل می باشد. خطوط ریسندگی و بافندگی و چاپ و تکمیل به صورت U طراحی و چیده می شوند.
۳-استقرار ماشین آلات به صورت ایستگاهی در طرح توجیهی (station machinery layout)
سیستم مذکور برای ساخت محصولات تکی است. مانند صنایع کشتی سازی و هواپیماسازی، با توجه به این که هر ماشین قطعه خاصی را تولید می کند معمولاً ماشین آلات به صورت جمعی در یک سالن و یا محوطه در کنار هم چیده می شوند. این خطوط برای واحد تولید چیده شده و پس از تولید برچیده می شوند.
۴-استقرار ماشین آلات به صورت عمودی در طرح توجیهی (Vertical machinery layout)
سیستم ماشین آلات عمودی در خط تولید از بالا به پایین و یا از پایین به بالا می باشد. معمولاً زمین کم تری را اشغال می کرده و از ساختمان های بتنی و یا استراکچرهای فلزی استفاده می کند. مانند کارخانه های تولید آرد، تولید گرانول و بنبوری و تولید کامپاند.

۲.۵/۵ - (۲ امتیاز)