طرح تولید ممبران

سال‌ها پیش فرایند تصفیه آب خانگی توسط فیلترهای معمولی انجام می‌شد. فیلترهایی که صرفا جلو ذرات معلق در آب را می‌گرفتند و اجازه نمی‌دادند رسوبات و گل و لای داخل آب باقی بمانند. اما با پیشرفت علم روش اسمز معکوس ابداع شد و تصفیه آب به شیوه‌ای بسیار حرفه‌ای‌تر صورت گرفت. اما حالا این فیلتر ممبران چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟
ممبران تصفیه آب حالا به یکی از مهم‌ترین اجزای دستگاه‌های تصفیه بدل شده است و دستگاه‌هایی که فیلتر ممبران دارند از همه نظر ایده‌آل هستند. هم عمل تصفیه آب را به طور کامل انجام می‌دهند و هم نیازی به افزودنی‌ها ندارند و هم قیمت نسبتا کمتری دارند. اولین نکته این است که تکنولوژی ساخت غشای داخل ممبران اسمز معکوس هنوز در ایران وجود دارند برای همین بیشتر از فیلتر ممبران امریکایی و یا فیلتر ممبران تایوانی برای این کار استفاده می‌شود
فیلتر ممبران یکی از اجزای اصلی در تصفیه آب به روش های مختلف از قبیل اسمز معکوس و اولترافیلتراسیون می باشد که تاثیر بسزایی در حدف آلاینده های فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی دارد. عملکرد ممبران در تصفیه آب بر پایه حذف مواد آلاینده به کمک غشای نیمه تراوا بوده و از ورود ناخالصی ها به بخش آب تصفیه شده جلوگیری میکند.
در معرفی فیلتر ممبران، لازم است ابتدا با اصطلاحاتی از قبیل غشا آشنا شوید. غشا به نوعی ورقه یا صفحه گفته میشود که مانند سلول های بدن انسان، اجازه ورود برخی از مواد و ذرات را داده و به برخی چنین اجازه ای داده نمیشود. ممبران نوعی فیلتر می باشد که از چندین غشا یا ورقه های فیلم تشکیل شده است و با قرار گرفتن در اطراف لوله ای پلاستیکی، تنها اجازه عبور آب خالص را می دهند. به عبارت دیگر، نوعی فیلتر می باشد که از غشای نیمه تراوا تشکیل شده و ذراتی از قبیل آلاینده های شیمیایی، بیولوژیکی و فیزیکی نمی توانند از منافذ موجود بر روی آن عبور کنند. فیلتر ممبران یکی از اجزای اصلی در تصفیه آب به روش اسمز معکوس و اولترافیلتراسیون می باشد و قادر به حذف ذرات به اندازه ۰.۰۰۰۱ مکیرون را دارا می باشند. این نوع فیلتر در تصفیه آب کارخانجات و تصفیه خانه های بزرگ و صنعتی کاربرد گسترده ای دارد.

انواع فیلتر ممبران

فیلتر ممبران دارای انواع مختلفی بوده و بر اساس ویژگی های متعدد قابل تقسیم بندی می باشند. از جمله فاکتورهایی که می توان بر اساس آنها ممبران ها را تقسیم بندی نمود، نوع دستگاهی می باشد که از آن استفاده می کند که عبارتند از:

ممبران اسمز معکوس

این نوع فیلتر در درون تجهیزاتی کاربرد دارد که برای تصفیه آب آشامیدنی یا آب مورد نیاز در محیط های صنعتی از قبیل دیگ بخار از روش اسمز معکوس استفاده می کنند. آب با ناخالصی های متعدد با فشار پمپ از این فیلتر عبور نموده و حجم زیادی از آلاینده های خود را از دست می دهد. موادی از قبیل انواع نمک و یون، نیترات ها، سولفات ها، سرب و کلر و کلرامین موجود در آب با ممبران RO قابل حذف می باشند و تاثیر بسیار بالایی بر کیفیت آب خروجی ایجاد خواهد شد.

ممبران اولترافیلتراسیون

ممبران اولترافیلتراسیون نیز بر پایه غشای نیمه تراوا عمل نموده و برخلاف نوع NF، قادر به حذف یون ها و مولکول های کوچک موجود در آب نمی باشد. این نوع ممبران در برابر کلر مقاومت بالایی داشته و به همین دلیل می توان برای شستشو و تمیز کردن آن از کلر استفاده نمود.

ممبران نانوفیلتراسیون

فیلتر ممبران موجود در دستگاه های تصفیه آب به کمک نانو فیلتراسیون از دو بخش تشکیل شده اند که یک بخش، نقش محافظ را برای دستگاه در برابر فشار ایفا نموده و بخش دیگر جدا ککنده آب از ناخالصی ها می باشد. فیلتر ممبران NF دارای منافذی به اندازه یک نانو بوده و از ورود ناخالصی ها با اندازه بیشتر از ۰.۰۰۰۱ جلوگیری خواهد نمود. پس از عبور آب از این غشا، تنها یون های مفید برای بدن انسان در آب موجود می باشند.

عملکرد فیلتر ممبران در تصفیه آب

همان طور که اشاره شد، ممبران دارای دو بخش مجرای آب و مجرای فاضلاب بوده که در فرآیند تصفیه آب استفاده میشوند. در حالت کلی، عملکرد فیلتر ممبران در تصفیه آب بدین صورت می باشد:
_ غشای نیمه تراوا پس از قرار گرفتن در اطراف میله استوانه ای، درون محفظه ای به نام هوزینگ فیلتر کارتریج قرار میگیرد. البته قرار گرفتن فیلتر دررون این محفظه به نوع دستگاه تصفیه بستگی دارد.
_ آب وارد شده به درون هوزینگ، به صورت چرخشی اطراف فیلتر به چرخش در می آید. بر اثر چرخش آب در اطراف ممبران، آب خالص و بدون آلودگی از منافذ کوچک غشار عبور نموده و وارد مجرای آب می گردد. این آب تصفیه شده بوده و از دستگاه خارج می گردد
_آلاینده های شیمایی، باکتری ها، قارچ و آلاینده های فیزیکی امکان عبور از غشا را نداشته و وارد مجرای فاضلاب خواهند شد. آب قرار گرفته در این بخش، به عنوان فاضلاب از دستگاه تخلیه می گردد

با استفاده از این غشا در تصفیه آب آلاینده هایی از قبیل موارد زیر حذف می گردند:

نمک های محلول و غیر محلول در آب
فلزات سنگین و سرطان زا موجود در آب
نیترات
باکتری ها و قارچ ها
هر نوع ذرات جامد معلق در آب با اندازه کمتر از یک نانو
حذف سختی آب مورد نیاز در دیگ بخار، بویلر و تجهیزات تصفیه آب بزرگ صنعتی

انواع فیلترهای ممبران بر اساس آب ورودی
فیلتر ممبران دریایی

در شیرین سازی و تصفیه آب‌های دریا می‌بایست از فیلترهای مخصوص استفاده کرد که ممبران دریایی از این دسته فیلترها می‌باشد. این نوع فیلتر در آب شیرین کن‌های دریایی استفاده می‌شود.

فیلتر ممبران لب شور

این فیلتر مناسب دستگاه‌هایی می‌باشد که توسط آنها آب‌های شهری و آب‌های چاه تصفیه می‌شوند. این فیلتر که جزئی از خانواده فیلترهای ممبران است از پراستفاده‌ترین فیلترها در دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی می‌باشد. این فیلتر سایزهای متفاوتی داد و همچنین با برندهای متفاوتی وارد بازار می‌شوند.

فرآیند اسمز معکوس چیست؟

فرآیند اسمز معکوس فرآیندی است که در آن یک فناوری غشاء که بیشتر به صورت لایه لایه است، غلظت آب را تشخیص داده و تنها چیزی که می تواند از آن عبور کند، آب است. در واقع می توان اینگونه گفت که این روش، روش غلظت سنجی است. غلظت آب شرب و املاح و نمک های آن باید به میزان معینی باشد. این استاندارد بر روی غشای ممبران صورت می گیرد. پس وقتی غلظت های خاصی از دستگاه سیستم اسمز معکوس عبور داده می شود؛ نمک و بسیاری از املاح معدنی هم از آب حذف می شوند.
روش اسمز معکوس در حال حاضر در تصفیه خانه‌های صنعتی مورد استفاده دارد اما چون ابعاد صنعتی و بزرگ آن دارای قیمت زیادی است، بیشتر از مدل های کوچک آن استفاده می‌شود که خیلی کارایی زیاد ندارند. پس وجود ممبران اسمز معکوس در دستگاه تصفیه آب خانگی از لزومات است.

عمر فیلتر ممبران چقدر است؟

معمولا فیلتر ممبران بین یک تا دو سال عمر دارد و کار می کند اما با ایجاد برخی از عوامل عمر آن کاهش می یابد. برای مثال می توان گفت که با بالا بودن TDS آب منطقه، بالا بودن بیش از حد کلر، به موقع تعویض نشدن فیلترهای پیش تصفیه و یا تصفیه ان ها به دست افراد نابلد می تواند تاثیر زیادی را در عمر فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب داشته باشد.
بهتر است که هنگامی که TDS آب منطقه بسیار بالا است و ممبران ممکن است که خیلی زود خراب شود، با یک فیلتر به عنوان محافظ فیلتر ممبران، قبل از ممبران استفاده کرد تا عمر ممبران تا حدودی بیشتر شود.

طرح تولید ممبران

اجزای فیلتر ممبران

در ساختار کلی فیلتر ممبران چند بخش وجود دارد که وجود آنها تضمین کننده درستی عملکرد ممبران در تصفیه آب به شمار می روند. مهم ترین اجزای ممبران عبارتند از:

غشای نیمه تراوا

غشای نیمه تراوا همان طور که اشاره شد، صفحاتی با منافذ بسیار ریز بوده که از عبور ذرات با اندازه بزرگتر از این منافذ به درون خود جلوگیری می کنند. این غشا به صورت مارپیچی اطراف میله ای پلاستیکی پیچیده شده و در نهایت در داخل محفظه ای به نام هوزینگ فیلتر کارتریج قرار خواهند گرفت.

مجرای فاضلاب

پس از ورود آب ناخالص با آلاینده های مختلف به درون دستگاه تصفیه آب از قبیل آب شیرین کن صنعتی یا اسمز معکوس یا سایر تجهیزاتی که از ممبران استفاده می کنند، آلانیده هایی با اندازه بزرگتر از ۰.۰۰۰۱ میکرون امکان عبور از منافذ غشای نیمه تراوا را نخواهند داشت. ذرات باقیمانده در پشت غشا وارد مجرای فاضلاب میشوند تا از از دستگاه خارج گردند.

مجرای آب

ساختار در نظر گرفته شده برای فیلتر ممبران به گونه ایست که تنها آب خالص اجازه عبور از منافذ آن را خواهد داشت. آب بدون آلودگی پس از عبور از غشا وارد مجرای آب شده و از دستگاه خارج می گردد.

کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید فیلتر ممبران

کد آیسیک مخفف International Standard Industrial Classification (سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع) است. کد گذاری به عنوان روش ساده و دقیق برای تعیین هویت کالا، قطعات ، مدارک و اموال ، سالها است که در سطح شرکت هاو زنجیره های تأمین مورد استفاده قرار می گیرد.
کد آیسیک غشای اسمز معکوس ۲۴۲۹۵۱۲۶۷۹

کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید فیلتر ممبران

تعرفه یا به عبارت دیگری(TARIFF) یک نوع معیار رقمی و یا عددی می باشد برای شناسی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا .
تعرفه گمرکی میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا می باشد.تعرفه گمرکی در بستر تاریخ مبتنی بر سیستم و روش های خاصی از قبیل اداره گمرک،آمار،حمل و نقل،بیمه و غیره طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد.

ساخت فیلتر ممبران

فیلترهای ممبران، داخل محفظه ای شبیه به لوله قرار می گیرند، که نام آن پرشروسل است و تشکیل شده از چندین لایه نازک می باشد که به صورت مارپیچ به دور یک لوله پلاستیکی پیچیده شده اند. تعداد لایه های فیلتر ممبران صنعتی بسته به مدل و برند آن، از ۳۰ لایه به بالا تشکیل می شود. این فیلتر ها درون پرشروسل ها به صورت سری (پشت سر هم) قرار می گیرند. تعداد فیلتر های ممبران در دستگاه ها با توجه به ظرفیت دستگاه و نوع آب ورودی می تواند متفاوت باشد.

وضعیت واحد های در دست احداث تولید فیلتر ممبران

در نمودار زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید فیلتر ممبران تصفیه آب در کشور به تفکیک استان آمده است .

جدول واحد های در دست احداث تولید فیلتر ممبران

در جدول زیر تعداد و ظرفیت واحدهای تولید فیلتر ممبران تصفیه آب در کشور به تفکیک استان آمده است .

امکانات زیربنایی مورد نیازطرح توجیهی تولید ممبران

– میزان آب مصرفی: ۰.۵ اینچ
– میزان برق مصرفی: ۳.۵ مگا وات از طریق دیزل ژنراتور
– میزان گاز مصرفی: انشعاب گاز به ظرفیت ۳۰ متر مکعب بر دقیقه

پیش بینی وضعیت سرمایه گذاری طرح تولید ممبران

ظرفیت تولید سالیانه: ۲۰۰۰ تن
نرخ برابری دلار : ۲۴۰۰۰ تومان
مساحت زمین موردنیاز : ۸۰۰۰ مترمربع
زیربنای کل : ۳۶۰۰ مترمربع
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : ۳۲ نفر
میزان سرمایه گذاری ثابت : ۴۵ میلیارد تومان (بدون احتساب هزینه زمین)
ارزش ماشین آلات و تجهیزات : ۳۰ میلیارد تومان
نرخ بازده داخلی در سال مبنا : ۳۳ درصد

درخواست تهیه طرح توجیهی

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود. جداول و نمودارها تقریبی است.

امکان سرمایه گذاری با ظرفیتهای مختلف و به تبع آن سطح سرمایه گذاری کمتر و بیشتر از میزان اعلام شده نیز وجود دارد.

درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با شرکت تماس حاصل فرمایید یا فرم اولیه سفارش طرح را تکمیل نمائید.

درخواست خدمات مشاوره سرمایه گذاری

برای تحقق یک ایده به کسب وکار موفق باید آن را از ابعاد گوناگون مانند بازار، توجیه اقتصادی، شرایط سرمایه گذاری، مدل سازی کسب وکار، زیرساخت های فنی و فرآیند های تولید مورد مطالعه قرار گیرد.
در صورت تمایل به دریافت خدمات (مطالعه فرصت سرمایه گذاری، تحقیقات بازار، طراحی مدل کسب و کار و سیستم سازی کسب و کار) می توانید پرسشنامه درخواست خدمات مشاوره را تکمیل نمایئد و یا با دفتر شرکت تماس حاصل فرمائید. کارشناسان گروه ایطرح آمادگی دارند پیشنهادهایی شامل شرح خدمات متناسب با نیاز کسب و کار شما را تنظیم نموده و با قیمت رقابتی جهت تصمیم‌گیری در اختیار تیم‌های راه انداز، استارتاپ‌ها و مدیران کسب و کارها قرار دهند.

 

 


درصورت تمایل به این مطلب امتیاز دهید:

۵/۵ - (۳ امتیاز)