خط تولید ویفر

ویفر نوعی بیسکوئیت ساندویچی سیم بر با بافت باز، ترد و شکننده است که دارای انواع مختلفی می باشد، در تولید این فرآورده از آرد، شکر، قند انورت، سیروپ، روغن، شیر خشک، نمک، لسیتین، امولسیفایر، و اسانس هایی مانند موز، پرتقال، شکلات و آب استفاده می شود و شامل دو قسمت نان ویفر و مغزی می باشد.
هدف اولیه از تولید ویفر، ایجاد طعم و شکل جدیدی از خوراکی هایی بود که مردم می توانستند همراه چای یا قهوه عصرانه شان بخورند. مثلا فرانسوی های قرون وسطی برای بهتر کردن طعم ویفر، از عسل به جای شکر استفاده می کردند یا اینکه با استفاده از روغن های مختلف و کم و زیاد کردن میزان آن، حالت شکنندگی ویفر را افزایش می دادند و همین کار باعث افزایش علاقه بیشتر بچه ها به این خوراکی خوشمزه می شد. نکته جالب دیگری که می توان در مورد تاریخچه ویفر گفت این است که تولید صنعتی این محصول در آمریکا برای اولین بار در سال ۱۸۶۰ میلادی آغاز شد. مردم در آن زمان، دور یک دستگاه بزرگ که بخار زیادی از خود تولید می کرد جمع شده بودند و با تعجب می دیدند که یک نیروی غیرانسانی می تواند برایشان چنین دسر خوشمزه ای را تهیه کند. آنها تولید ماشینی ویفر را شبیه یک معجزه می دانستند! به این ترتیب تولید انبوه و صنعتی ویفرهای کرم دار به شکل امروزی شان در دنیا آغاز شد.
سطح ویفرها معمولا حالتی مشبک دارد، چیزی شبیه به ظاهر وافل. جالب اینجاست که دو کلمه ویفر و وافل از یک ریشه هستند؛ واژه‌ای آلمانی به معنای نان یا بیسکویتی با طرح کندوی عسل. بنابراین نام ویفر از طرح خاص و کلاسیک قالب آن گرفته شده‌است. اما ویفرها همیشه به این شکل نبوده‌اند.
در میان بیسکویت ها، ویفر از دیرباز یک بیسکویت فانتزی و عرصه‌ای برای هنرنمایی بوده‌است. وسیله‌ای برای انتقال مفاهیم و نشانه‌های خانوادگی و مذهبی. مثلا آن نان نازک، کوچک و گردی که برای بزرگ‌داشت عشای ربانی در کلیسا توزیع می‌شود، ویفر مقدس (Holy Wafer) نام دارد. روی این نوع از ویفر معمولا نقش صلیب یا عیسای مصلوب به چشم می‌خورد.
مواد فلزی دستگاه ورق از جنس فولاد ضدزنگ ؛
زنگ هشدار ایمنی بر روی کوره پخت، دستگاه پخش کرم، کابین خنک کننده عمودی و دستگاه برش نصب می شود.
ماشین مخلوط کن و دستگاه خرد کردن اضافات ویفر به دستگاه های ایمنی مجهز شده اند.
الگوی سطح ورقه ویفر و رنگش باید یکنواخت باشد؛ ضخامتش نیز باید هموار و مرتب باشد.
ویفر نهایی باید به طور یکنواخت دارای خامه باشد و بازده تولید محصول باید به ۹۸٪ برسد؛
برش مستقیم؛ ماشین هموار عمل می کنند ؛ بدون سر و صدای غیر طبیعی؛
مجهز به دستگاه حفاظت ایمنی حفاظتی برش می باشد؛
کار یکنواخت همه قطعات ، و تولید مداوم تضمین می شود.
شاخص های فنی تجهیزات می توانند نیازهای فنی را تامین کنند؛

ظرفیت خط تولید ویفر

۲ تن در روز

مواد اولیه/کمکی/بسته بندی خط تولید ویفر

مواد اولیه,ورقه های ویفر: شامل آرد، روغن نخل و مواد افزودنی نظیر رنگ ، بی کربنات آمونیوم، (پودر ذرت / آرد ذرت)، جوش شیرین، نمک، لسیتین
مواد اولیه کرم ویفر : روغن، شکر، شیرخشک، اسانس، نمک، لستین وضایعات آسیاب شده ویفر

مصارف و ویژگی های خط تولید ویفر

ویفر یک نوع بیسکویت نازک و ترد است. این بیسکویت سبک با انواع کرم‌ها و شکلات‌ها تهیه می‌شود.
بر اساس استانداردهای سازمان غذا و داروی کشور خودمان، یک ویفر خوب و سالم باید بو و طعم نامطلوبی نداشته باشد. وزن کرم آن تقریبا با وزن نانش برابری کند. پوشش کرم داخل محصول در تمام سطح آن یکنواخت باشد. رطوبت آن حداکثر ۵/۲ درصد، خاکستر غیرمحلول در اسید حداکثر ۰۵/۰ درصد، اسیدیته چربی استخراجی حداکثر ۲/۰ درصد، پراکسید چربی استخراجی حداکثر ۲ درصد و pH آن به استثنای ویفرهای روکش‌دار، حداکثر ۷ درصد باشد.
به علاوه، بسته‌بندی ویفر باید به گونه‌ای باشد که امکان نفوذ رطوبت، هوا یا بو به داخل آن وجود نداشته باشد.
بیسکویت ویفر یکی از فرآورده‌های آرد است که به علت خواص حسی مطلوب و پایداری بالا، محبوبیت زیادی در جامعه دارد. اما مصرف زیاد آن به دلیل چربی و کالری بالا، منجر به بروز مشکلاتی نظیر افزایش وزن و چاقی و بیماری های قلبی و عروقی میشود.
علاوه بر اینکه بسیار خوشمزه ‌اند، بافت و ساختاری دارند که لذت خوردن ویفر را از طریق حس لامسه به انسان منتقل می‌کند.
ویفر یک میان‌وعده خوشمزه و پرانرژی است. میان‌وعده‌های سالم برای کودکان و برای همه سنین است.
ویفر نوعی بیسکویت یا نان بسیار نازک، تخت ، معمولا شیرین، ترد و شکننده است. این بیسکویت کاربردهای مختلفی دارد، اما آن چیزی که بیشتر از همه تداعی می‌شود نوع خاصی از فرآورده‌های ویفر است. یعنی نوعی شیرینی کوچک که از ساندویچ کردن لایه‌های کرم بین صفحات ویفر به دست می‌آید. از ویفر همچنین برای تزئین بستنی استفاده می‌شود. قیف به کار رفته در بستنی قیفی، و نانی که در دو طرف بستنی سنتی (بستنی نونی) مشاهده می‌شود، در حقیقت انواعی از ویفر هستند.

لیست و تعداد تجهیزات اصلی خط تولید ویفر

کوره پخت ورقه های ویفر
گیرنده ورق
برج خنک کننده
دستگاه برداشتن ورق
دستگاه پخش کردن کرم (تک رنگ)
کابین خنک کننده عمودی
نوار نقاله
ماشین برش و لمینیت
خمیر مخلوط کن
مخلوط کن کرم (نوع دستی)
دستگاه خرد کن ضایعات ویفر

تعداد و نوع کانتینر مورد نیاز برای حمل تجهیزات خط تولید ویفر

۱ عدد کانتینر ۴۰ فوت و ۱ عدد کانتینر ۲۰ فوت

نوع خط از لحاظ اتوماسیون

تمام اتوماتیک مجهز به سیستم PLC

شرح مختصر فرآیند تولید ویفر

خلاصه فرایند تولید ویفر
(خمیر ویفر را با استفاده از آرد الک‌شده و یکنواخت، آب، روغن، نمک، شکر، مواد افزودنی مجاز و مواد ترد کننده تهیه می‌کنند. این مواد را به خوبی با یک‌دیگر مخلوط می‌کنند و به صورت یکنواخت درمی‌آورند. آن را درون قالب‌ها می‌ریزند و درون تونل‌های حرارتی با گرمایی حدود ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهند
خمیر ویفر، بلافاصله پس از پخته شدن و پیش از اینکه رنگش به قهوه‌ای متمایل شود از تونل بیرون می‌آید. قالب ویفر نقش بسیار مهمی دارد. اگر کار قالب‌زنی آن به خوبی صورت نگرفته یا نسبت آرد و روغن و آب، به درستی رعایت نشده‌باشد، پس از جدا شدن از قالب، شکل خود را به سرعت از دست می‌دهد یا می‌شکند. ورقه‌های ویفر بعد از خروج از تونل و برای پیشگیری از شکستن، در اتاق‌هایی با دمای حدود ۲۵ درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرند و آماده کرم‌زنی می‌شوند.
سپس نوبت به کرم می‌رسد. مواد اولیه کرم در دستگاهی با هم مخلوط می‌شوند و همین‌جا مقداری هم حباب هوا وارد آن می‌شود تا کرم خوش حالت‌تر و کمی پوک باشد. بعد این کرم را به کمک دستگاه‌ها روی ورقه‌های ویفر می‌گذارند و روی کرم باز ورقه‌های بعدی را قرار می‌دهند. در انتها، بسته به نوع محصول ممکن است با روکشی (مثلا از شکلات) آن را بپوشانند.)

شرح کامل فرایند تولید ویفر
مواد اولیه به مقدار مورد نیاز مطابق با فرمولاسیون در میکسر ریخته می‌شوند. برای تهیه خمیری یکنواخت بهتر است که آرد الک شد و ذرات درشت آن گرفته شود.. میکسرهای مورد استفاده دارای سرعت زیاد بوده تا خمیر بدست آمده یکنواخت و همگن باشد.
عمل بارگیری مواد به مخلوط‌ کن بصورت دستی انجام می‌گیرد و برای خروج خمیر از مخزن می‌توان از پمپ یا بصورت دستی استفاده و عمل نمود. خمیر بدست آمده باید به نحوی باشد که علاوه بر یکنواختی و همگنی قابلیت پخش شدن روی صفحات فر را داشته و پس از پخت به صفحات نچسبیده و به راحتی جدا شود. و برای این کار باید زمان اختلاط کافی نسبت آب و آرد همچنین مقدار روغن و شکر در خمیر مناسب باشد.
ب) مرحله پخت ویفر
خمیر پس از آماده شدن به کوره پخت ورقه های ویفر منتقل می شود. فشار لازم جهت انتقال خمیر از این مخزن به قالبهای پخت توسط یک پمپ کوچک تأمین می گردد. پس ازپخش مقدار لازم خمیر روی صفحه زیرین قالب، صفحه بالائی به عنوان مکمل روی آن قرار میگیرد و اضافه خمیراز لبه های قالب بیرون می آید. سپس قالب از طریق یک ریل به منطقه حرارتی داخل فر رفته و قالب بعدی آماده خمیرگیری می گردد. دستگاه فر دارای یک سیستم پنوماتیک و مجهز به باد می باشد که قبل از ریختن خمیر، قالبها را تمیز می کند. و پس ازقرار گرفتن خمیر درقالب و طی مسیر تونل حرارتی قالبها توسط مکانیزم بادامکی باز شده و نان ویفر توسط نیروی باد از قالب ها جدا میشود. زمان پخت نان درفر برحسب سرعت نوار و درجه حرارت فرمتغیر م یباشد ولی باشد طوری تنظیم شود که نا ن بدست آمده به رطوبت تردی و رنگ مورد نظر رسیده و ضمناً از کرامل شدن وقهوه ای شدن آن جلوگیری گردد. سوخت مصرفی فر گازوئیل یا گازطبیعی بوده که. شعله حاصل مستقیماً از طریق نازلهای مخصوص به قالبهای می تابد و باعث پخته شدن خمیر میگردد. ابعاد نان بدست آمده بر حسب ابعاد قالب و فاصله بین آنها متغیر بوده و بر حسب برجستگیهای قالب دارای اشکال مختلفی می باشد. پس ازخر وج نان از قالب ها توسط باد، نان درداخل محفظه مخصوص جمع آوری نان افتاده و توسط کارگر بر روی هم انبار می گردند. ورقه های جمع آوری نان جهت جلوگیری ازخم شدن و انحراف در یک اتاقک با دمای حدود ۲۵ درجه سانتیگراد نگه داری می شوند. خمیدگی در نان موجب بروز اشکال در طی عملیات کرم زدن به نان گردیده و موجب شکستن نان و درنتیجه افزایش قابل توجه ضایعات می گردد.
ج) تهیه کرم ویفر و کرم زنی
(تک سر) این دستگاه برای پخش کرم ویفر استفاده می شود، تجهیزات برای انواع مواد مختلف (مانند کرم، شکلات، سس پنیر) مناسب می باشد.آغشته شدن غلتکی کرم به طور مساوی بر روی سطح ویفر انجام می شود.
جهت تهیه کرم، مواد اولیه به مقدار مورد نیاز و مطابق با فرمولاسیون به میکسر اضافه می شوند. شکر بایستی بصورت پودر شده مورد استفاده قرار گیرد تا عمل اختلاط بطور مناسب و کامل انجام شده و بافت کرم نرم باشد. عمل همزدن تا بدست آمدن خمیری یکنواخت و روان ادامه می یابد. پس از اختلاط کامل عمل همزدن قطع شده و کرم به قیف ماشین کرم زنی منتقل می شود. این عمل به صورت دستی انجام می شود. طرح میکسرهای تولید کرم بهتر است بصورتی باشد که حبابهای هوا را به داخل کرم ببرد. این عمل باعث پو ک شدن کرم ویفر می گردد. پس از آماده شدن و بدست آمدن کرمی یکنواخت محتویات میکسر را دریک ظرف استیل تخلیه نموده و به کرم زن انتقال می دهند. کرم زن دارای یک قیف بوده که کرم در آن واقع می شود درون قیف کرم زن یک همزن قرار داشته و باعث یکنواخت ماندن کرم می گردد.در زیر کرم دو غلتک در خلاف جهت هم می چرخند و موجب خروج پرده ای از کرم می گردند. درابتدای میز کرم زن نانها یکی یکی توسط کارگر روی نوار نقاله چیده شده و پس ازعبور از زیر غلتک و قرار گرفتن یک لایه کرم بر روی آن، یک نان دیگر بر روی آن گذاشته شده و نهایتاً جهت چسبیدن نان به کرم و یکسان شدن ضخامت ساندویچ های ویفر از زیر یک غلتک در انتهای نوار عبور می نمایند.
د) سردکردن ویفر ها
کابین خنک کننده عمودی تجهیزات برای خنک کردن خمیر ورقه های ویفر استفاده می شود. خنک کننده تاثیر زیادی بر کیفیت برش ویفر، طعم و ماندگاری دارد. این تجهیزات بخش مهمی از تولید ویفر با کیفیت بالا است.
عمل سردکردن جهت سفت شدن کرم و جلوگیری از لغزش نان بر روی کرم، در حین عملیات بعدی می باشد و توسط دو سیستم پیوسته وغیر پیوسته می تواند انجام شود در سیستم پیوسته ساندویچ های ویفر توسط نوار نقاله از درون خنک کننده های تونلی عبور داده می شوند.و در انتهای تونل توسط کارگر برروی هم انباشته می شوند. سرعت نوار ودمای یخچال باید طوری انتخاب شود که کرم در انتها سفتی لازم را پیدا نموده و به درجه حرارت مورد نظر رسیده باشد. برای جریان هوا و توزیع یکنواخت سرما درطول تونل از ونتیلاتور استفاده می شود و برای تبادل بهتر حرارتی جهت جریان هوا با ساندویچ ویفر مخالف هم انتخاب می شود. این سیستم بسیار رایج بوده و در بسیاری از واحدها استفاده می شودو بیشتر برای ظرفیت زیاد مناسب می باشد در سیستم ناپیوسته از یک اتاق با دمای پائین استفاده می شود که ساندویچ های ویفر پس از جمع آوری برای مدتی در اتاق قرار داده شده و پس از کاهش دامای گرم به مقدار لازم و سفت شدن جهت مرحله بعد از اتاق خارج می گردد.این اتاق شبیه سردخانه بوده وتوسط لوله‌های که درون آن گاز فریون جریان دارد خنک می شود. فشار لازم توسط کمپرسور تأمین می گردد، مدت زمان اقامت و دمای اتاق باید طوری باشد که در انتها کرم سفتی لازم را پیدا نموده باشد. این سیستم برای واحدهای باظرفیت کم بسیار مناسب می باشد.
و) برش دادن ویفر
در این مرحله ساندویچ های بزرگ ویفر که قبلاً سرد شده و روی هم چیده شده اند به قطعه هائی با اندازه مورد نظر بریده می شوند. این عمل توسط دستگاه برش در دو مرحله انجام می گیرد. ابتدا برش طول و سپس برش عرضی انجام می شود
ه) بسته بندی ویفر
پس از خروج ویفرها از یخچال تونلی ویفر سفت شده و آماده بسته بندی می باشد.

تعداد و نوع نیروی انسانی مورد نیاز در هر شیفت کاری خط تولید ویفر

۴ نفر (به استثنای کارگران بسته بندی)

نصب و راه اندازی:

۱-۲ نفر

میزان مصرف یوتیلیتی (آب،برق،گاز و غیره) خط تولید ویفر

آب: آب برای مخلوط کن خمیر لازم است، مخلوط کن خمیر ما دارای تنظیم حجم آب بود، هر کیسه آرد با یک کیلوگرم آب در هر بار مخلوط می شود. به عنوان مثال ۲۵ کیلوگرم آرد، به ۳۵-۴۰ لیتر آب در هر دفعه مخلوط شدن نیاز دارد .
برق: ۴۱کیلووات برق ۵۰ هرتز با ولتاژ ۳۸۰
گاز: فشار عرضه گاز : ۰.۰۲-۰.۰۴ kg/cm2
۵. گاز مصرفی: LPG: حدود ۱۳ کیلوگرم در ساعت
گاز طبیعی: حدود ۲۰-۳۰ متر مکعب در ساعت

ابعاد زمین مورد نیاز جهت احداث خط تولید ویفر

بر اساس ظرفیت پیشنهادی:۳۵۰ متر مربع

قیمت نهایی خط تولید ویفر

قیمت: ۲۱۷۰۰۰ دلار

۴.۳/۵ - (۶ امتیاز)